DOKTORA SORUN
İSİM
YAŞ *
CİNSİYET *
E-POSTA ADRESİ *
ŞEHİR
SORUNUZ
Lütfen dikkat: Sorularınız tarih sırasında yanıtlanmaktadır. Size özel tanı ve tedavi önerileri ancak ayrıntılı bir muayene ile mümkün olabilir. Sanal ortamda genel bilgiler verilebilir.
Uğur Avcı
22/06/18

Hocam, ben 1,5 sene önce kalp krizi geçirdim. Stent takıldı. Kontrollerime aksatmadan gidiyorum. Doktorum bir sorun olmadığını söylüyor. Ancak krizden sonra zaman zaman göğsümün tam ortasında bazen seğirme gibi, bazen de kalp atışı gibi bir his oluşuyor. Hiç bir rahatsızlık duymuyorum. Ancak psikolojik olarak etkiliyor beni. Son kontrolde 24 saatlik Ritim holter takıldı. Doktorum korkulacak bir şey olmadığını, devam ederse sakinleştirici almamı söyledi. İnternette araştırma yaptım. Doğrusu çok korktum. Benim sizden ricam; acaba benim durumumdaki bir kişide bu tür aritmi/ekstrasistol ler ani ölüme sebebiyet verir mi? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar...
Yaş:63
Cinsiyet:Erkek

Ekstrasistoller tek başiına ölüm sebebi değildir. Önemli olan kalp hastalığının varlığı ve derecesidir. Bu konuda sitemizde artimiler ve ani ölüm başlığı altında bölüm vardır, yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

şinasi gültekin
21/06/18

sayın hocam ben yaklaşık bir ay önce nabız 140 ile yataktan uyandım kalkıp biraz bekledim biraz düştü yine hızlandı derken 112 çağırıp acile gittim orda kan tahlili akciğer filmi ekg çektiler ekstresistol ve ritim bozukluğu dediler akabinde ertesi gün holter taktırdım eko yaptırdım yapılsal bozukluk çıkmadı eko da ise 124878 atışta 2488 atış maks RR çıktı bunun 122 taşikardi ve doktorum belok zog 50 mg verdi yarım kullanmamı söyledi ayrıca eğer fazla olursa ilacı tam almamı söyledi ayrıca yüzde 10 un altında olduğundan müdaheleye gerek yok dedi başka tahliller yaptırmama gerek varmı saygılarımla
Yaş:53
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda genel bilgiler verebilirim. işiye özel teşhis ve tedavi sanal ortamda tıbben ve hukuken uygun değildir. Aritmiler hakkında sitemizde genel bilgi vardır. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

filiz
20/06/18

hocam merhaba yaklaşık bir haftadır beloc zok kullanıyorum yan etkileri beni çok rahatsız ediyor bırakmamda bir sakınca var mı kullanmak istemiyorum çoğu kişi bağımlılık yaptığınız söylüyor ayrıca
Yaş:29
Cinsiyet:kız

Bu soruyu size ilacı veren doktora sormanız gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Özlem Çiftçi
20/06/18

Hocam bende panik atak var. Yaklaşık 2 ay önce psikiyatri uzmanı bana dideral adlı ilacı verdi. İlacı günde yarım tablet olmak üzere bir ay kullandım ancak ramazan ayında gebelik düşüncesi de olduğu için bıraktım. İlk başlarda bir sıkıntı olmadı fakat yaklaşık bir haftadır gün boyunca kalp çarpıntısı oluyor. Daha önce de ilacı kullanmıştım bırakınca yine çarpıntı olmuştu ama bu kadar uzun surmemisti ve ara ara oluyordu. İlacı bıraktıktan bir buçuk ay sonra bu çarpıntıların olması normal midir? Kardiyoloji uzmanına gorunmem gerekir mi yoksa biraz daha beklemeli miyim?
Yaş:32
Cinsiyet:Kadın

Beta bloker grubu ilaçları bırakında, özellikle aniden bırakınca çarpıntı atakları geri gelebilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Ceyhun ÖZ
18/06/18

Merhaba hocam hizmetiniz için çok teşekkürler Ben 3 yıl önce hipertiroidi rahatsızlığı nedeniyle tansiyon dengemde bozulma oldu tiroid rahatsızlığım 1 yıllık ilaç kullanımım sonucunda geçti fakat yüksek tasniyon devam etti kalp duvarlarında genişlemeden dolayı norvasc 10 luk tansiyon ilacı kullanıyorum kalp duvarları normale döndü tansiyonda normal ilaca devam ediyorum spor yapıyorum supplement alımıyla alakalı nelere dikkat etmeliyim çoğu dr hocalarımızdan tatmin edici cevap alamıyorum yardımınız için teşekkürler saygılar
Yaş:33
Cinsiyet:Erkek

Sağlıklı kişilerin supplement" almasının yararlı gösteren bilimsel kanıt yoktur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Leyla
12/06/18

Hocam iyi akşamlar, ben 7 yıldır sürekli acillerdeyim. Aritmim oluyor ve bunu yakalatamiyorum. Bana dedikleri şey panikatak ama benim kalbim resmen titriyor ve duzelince kendime geliyorum. Bunun panikatak olduğuna inanmiyorum çünkü hep kalp ile basliyor. Beni görmeden buna karar veremezsiniz biliyorum ama; aritmi mi panikatak yapiyor yoksa panikatak mi aritmileri tetikliyor ? Yoksa ikisi de mi birden olabiliyor ? İnanin resmen işkence çekiyorum. Gençliğimi yedi bu hastalik artık iyileşme umudum kalmadi. Bazen keşke kanser olsam onun tedavisi var en azindan diyorum. Bir insan her hafta acile gider mi ? E-nabizda 350 tane acil kaydım var. Bana da yazık günah devlete de her gittigimde ayni tetkikler yapiliyor. Ekg kan serum haftaya yine ayni seyler.. Tamamen bir kisir döngü artik evde Harrison okumaya basladim. Bir sürü tip kitabi EKG okuma kitaplari aldim. Simdi eve EKG cihazi da alacağım yakalayacağım bu aritmiyi lütfen bana bir fikir verin EPS olmak istemiyorum.
Yaş:31
Cinsiyet:Kadın

EPS olmanız gerekmiyor zaten. daha fazla acile gitmeyi, tıbbi kitaplar okumayı, EKG çektirmeyi bırakın. Anlattıklarınıza göre psikiyatrik destek almanızda almanızda yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Seyit
09/06/18

Hocam ben surekli haftada 2 3 kez kardiyolaha gorunurum fakat bi sikinti olmadi cok sukur bi ara akut perikardit gecirdim ufak yollu kendi istegimle 6 ay omce anjiyoda oldum sukur temiz cikti fakat beni dun korkuttular hocam lutfen sizin cevabinizi bekliyorum kardiyomiyopatimiyim ben olsam 7 8 farkli kardiyolaha gorundum cikmazmiydi eko panik atak hastasiyim ekomu yazayim hocam KALP BOSLUK BOYUTLARI ,DUVAR HAREKETLERI VE IVS 11MM OLCULDU SOL VENTRIKUL SISTOLIK FONKSIYONLARI NORMAL. KALP BOSLUKLARINDA TROMBUS VE KITLE IZLENMEDI. KALP KAPAKCIKLARI YAPISAL VE FONKSIYONEL OLARAK NORMAL. PERIKARD NORMAL.
Yaş:22
Cinsiyet:Erkek

Tıbbi tetkik raporlarınızı tetkiki yapan doktora yorumlatın lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Seyit
07/06/18

Hocam benim.ekomda hersey normal cikti yasim 22 fakat ekomda soyle bisey var KALP BOSLUK BOYITLARI,DUVAR HAREKETLERI VE IVS 11 OLCULDU SOL VENTRIKUL SISTOLIK FONSIYONLARI NORMAL Sadece sorunlu olan yer bura geri kalan hersey normal panik atak hastasiyim yardin
Yaş:22
Cinsiyet:Erkek

Tıbbi tetkiklerinizi tetkiki yapan veya tetkiki isteyen doktora yorumlatın lütfen.Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 
Bedirhan Dedeoğlu
03/06/18

Hocam iyi günler. Kalbimiz durduktan tam anlamıyla bir sistol yapmadıktan kaç saniye sonra bayılma gerçekleşir ? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Oturur veya yatar haldeyken 3 sn içinde, ayakta iken 2 sn içinde senkop gerçekleşir. Kişiin yaşına ve eşilkj eden hastaıklara göre +/- 1 sn fark olabilir. Senkop konusunda sitemizde ayrıntılı bilgi vardır: http://www.kalpveyasam.com/senkop__bay__lma_-177.html 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com  

 

huriye kuzu
30/05/18

merhaba, ben anksiyete hastasıyım ve tedavi görüyorum. annem 48 yaşında kalp krizi geçirdi ondan sonra kalp ile ilgili problemim olacağını düşünerek kardiyolojiye gittim doktor eko efor ve ekg çekti sonuçların temiz olduğunu söyledi aradan 6 ay geçti yine göğüs ağrısıyla doktora başvurdum ekg de anormallikler olduğunu eko çekilmesinin uyun olduğu söylendi tekrar eko çektirdim ama temiz çıktı. bu gibi anormallikler bayanlarda normaldir. bir problem yok denildi. hala ekg çekildiğimde aynı anormallikler çıkıyor fakat kardiyoloji dktoruma gösterdiğimde eko normal olduğun bir problem yok bayanlarda olabilir diyor. Sizce bu normal bir durummudur. Eğer mail adresinizi verirseniz size ekgmi göndermek isterim oldukça endişeliyim.
Yaş:24
Cinsiyet:kadın

EKG nizi vivarandevu@gmail.com adresine gönderebilirsiniz. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Mehmet Mermercioğlu
26/05/18

Hocam merhaba, Ankara Yüksek İhtisas'da acile ambulansla getirildim. VT var dediler en tehlikeli ritim bozukluğudur ölüme kadar götürür acilen ablasyon olman lazım dediler ve ablasyonu oldum. 2 gün oldu daha işlemden çıkalı. En erken ne zaman cinsellik yaşayabilirim ? Veya en erken ne zaman mastürbasyon yapabilirim ? İşlemi yapan hocalarıma yoğunluktan dolayı ulaşmam imkansız. Zaten polikliniklerine asistanları bakıyor. Bu yüzden size sordum. Cevaplarsanız çok memnun olurum. İyi çalışmalar hocam.
Yaş:32
Cinsiyet:E

VT ablasyonu çoğu zaman başarılıdır; sorularınızın cevabı için bilinmesi gereken VT neden oldu ? Kalbinizde hastalık var mı, varsa nedir ? VT sebebi nedir ? Buna göre cevap değişir.  Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Nil Yıldırım
25/05/18

Hocam ben başarısız bir tüp bebek tedavisi sonrası HT atakları geçirmeye başladım önce çarpıntı geliyor ardından 160/80 bir tansiyon oluyor capril ile müdahele ediliyor normale dönüyor ama 3-4 gün süren çarpıntı devam ediyor. holter ekg eko yapıldı görüldü yumurtlama sonrası başlayan çarpıntı ve bu atak oluyor. Mens olunca hiç bir problem yok bu çarpıntılardan kilo vermeye başladım. endokrin gördü sorun yok dedi psikiyatri sorun yok dedi. Hiç böyle bir hastanız oldu mu ne zamana kadar devam eder bu süreç sizce çok zorlandım artık hocam. teşekkür ederim
Yaş:38
Cinsiyet:kadın

Elbette bu tür durumlarla çok sık karşılaşmaktayız. Tüp bebek süreçlerinde hormon tedavisine bağlı olarak tansiyon iniş çıkşıları olabilir. Ayrıca ailede hipertansiyon varlığına bağlı olarak zemininiz varsa daha fazla risk söz konusudur. Bu nedenle sizin durumunuzu ayrıntıyla bilerek yaklaşmak ve gerekirse tedavi başlamak uygun olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Sena
24/05/18

Hocam yaklaşık 2,5 aydır kalp çarpıntım vardı doktora gittim EKG çekildim ve bana saneloc kalp ilaci verdi sabahlari yarım içmemi söyledi ama Ramazan olduğu için oruç tutmam gerekiyor bu ilacı sahurda içsem sıkıntı yaratır mı?
Yaş:19
Cinsiyet:Kadın

Sanal ortamda tedavi ve ilaçlar konusunda (tanımadığım, muayene etmediğim kişiye) öneride bulunamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Aslihan
22/05/18

Hocam merhaba, Holter cihazi ile 24 saat takipten sonra doktorum sinus tasikardi teshisi koydu falat ilac onermedi. Ben raporu inceledigimde max pause olarak 5 sec gordum ve merak ediyorum bu onemli bir veri degil mi? Doktorum bu konuda hicbir sey soylemedi ek olarak excess 2 sec olarak da 9 kere cikmis. Bilgi verebilir misiniz bu ne demek?
Yaş:22
Cinsiyet:Kadin

Tıbbi raporlarınızı tetkiki yapan veya isteyen hekimlere yorumlatın lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

nazan
22/05/18

vastarel tb 50 mg . Hafif depresyon tedavisinde kullanılır mı.İlk kullanımda boğazımda şişkinlik, mide bulantısı hissi, sürekli esneme etkileri yaptı. Prospektusta baş dönmesi, kulak çınlaması tedavisi yazıyor .
Yaş:43
Cinsiyet:k

Hayır bildiğim kadarıyla böyle bir indikasyonu yoktur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

murat
22/05/18

hocam hayırlı gunler. hocam 2yıldır aritmi var bende. son bır yıldır sabah aksam rytmonorm 300 ve dilatrend 6,25 kullanıyorum ve zaman zaman bunlarda yetersız gelıyor.benım merak ettıgım ben bu ilaçları ömür boyuda kullanabılırmısım pekı bu ılacların bana bır yan etkısı olmayacagını soyledıler bu ne kadar dogru olabılırkı
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Her ilacın az veya çok yan etkisi vardır. Ancak kalıcı ve yaşamsal yan etkisi genelde olmaz. Düzneli takipote olursanız yan etki açısından sorun çıkmaz. Endişe etmeyin. Zaten ilaçların yararı yan etkisinden daha fazla olursa ilaç öneririz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Fatma
17/05/18

Sayın hocam ben 19 yaşındayım 1 yıl önce ameliyat olmuş tum MVR açık kalpameliyatı oldum beloc 50mg ve coumadin 10mg kullanıyorum oruç tutma da bir sorun olur mu
Yaş:19
Cinsiyet:Kadın

Bahsettiğiniz durumda oruç tutmanızı tıbbi olarak önermeyiz. Karar sizindir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Hümeyra
17/05/18

Merhaba Hocam Yaklaşık 10 yıldır Ara kardit hastasıyım. Mitral ve Aort kapakta yetersizlik ve kalınlaşma mevcut. 21 günde bir 10 senedir penisilin tedavisi görüyorum. Bunun yanı sıra çok çarpıntım olduğu için Saneloc 50mg kullanıyorum. Tansiyonum normalde hep düşük seyrediyor. 8/5 gibi. Kullandığım ilaca bağlı olduğunu söylediler. Siz ek tedavi olarak ne önerirsiniz? Bir de bu yüzden oruç tutamıyorum siz ne önerirsiniz?
Yaş:19
Cinsiyet:Kadın

Sanal ortamda (tanımadığım muayene etmediğim kişilere) tedavi veya ilaç önermem tıbben ve hukuken uygun değildir. Siz muayene olmadığınız bir hekimin tavsiye edeceği ilaçlarını kullanmak ister misiniz ? Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Melik Karabalık
15/05/18

Hocam merhaba, size 2.5 ay kadar önce soru sormuştum. Benim 3 yıldır süren çarpıntılarım var.Geçen hafta marketin içerisinde kalbim 10-15 tane arka arkaya ekstra atım yaptı sonra yığıldım kaldım. SVT'ye girdim herhalde nabzım 240'lara kadar çıktı.Telefonumda uygulamadan defalarca ölçtüm 220-245 arasında değişiyordu hızı. Kalbim patlayacak zannettim. 4-5 dakika kadar sürdü. Ambulans çağrıldı.Ne yazıkki gelene kadar kendiliğinden düzeldi, yakalatamadım. Kardiyolojiye gittim direkt ablasyon dediler. Şans %50 dediler olay EKG'si olmadığı için. Artık evden çıkamaz hale geldim. Sizce ablasyon olayım mı hocam ? Ablasyon eğer kalpte bir şey yok ise o kalbe zarar verir mi ? Çünkü eko'da sapasağlam çıkıyor her şey. Nasıl ki bir elektronik ürün alınır açılırsa garanti kapsamından çıkar, tıpkı bunun gibi ablasyon olursam ya daha kötü olursam diye korkuyorum. Lütfen bir fikir verin. Sizin vereceğiniz cevap benim için çok önemli çünkü aritmi uzmanısınız. Saygılar
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Bahsettiğiniz rakamlar doğruysa bu hızdaki bir taşikardi atağı önemli bir aritmi demektir. EPS yapılıp, bunun sonucuna göre ablasyon kararı verilmesi uygundur. Ablasyon riski hakkında işlemi yapacak kişiyle konuşmanızda yarar var; benim buradan sanal ortamdan yorum yapmam uygun olmaz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com   

Nizamettin
13/05/18

3 yil oncgite 2 defa soklama oldum doktora uzerimde bir halsizlik hissettim bu arada diger tahlillerimide yaptirrdim hepsi normal cikti sadece sekerim yuksekti sonra ekg cektirdim tekrar ritim bozukligu ciktiilac olarakta surekli cor aspirin ve seker ilaci ictim ritim bozukluguyla ilgili hic birsey hissetmemistim sua n nasil birsey uygulanir buyuk bir riski varmi sizden bu konuda yardim almak istedim tessekkurle
Yaş:62
Cinsiyet:Erkek

ICD cihazları aniden gelen kısa sürei (anlık) ritim bozukluklarına müdahale eder. Kontrollerde ritim bozukluğunuz varsa, bu başka bir ritim bozukluğudur (onlarca çeşit ritim bozukluğu vardır), tedavisi de farklı olabilir. Risk durumunuzu belirlemek için kalbinize ait bir çok değeri bilmek ve EKG lerinizi de görmek gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com  

İsimsiz
11/05/18

1 sene once kalp kırızı gecırdım ve kalp pili takıldı.kalp ritim bozuklugu ve kalp kaslarının yeteri calısmaması var mıs .su ana kadar 1 senede 2 kere şok yedim kalp pilinden heyacan yaparken nedeni ne olabilir her heycan yaptıgımda boyle sok mu yiyecem ben anlamadım ...!?
Yaş:30
Cinsiyet:ERkek

Şok cihazları (ICD) hakkında sitemizde genel bigi var. Yararlanabilirsiniz. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Samet Tetik
08/05/18

Hocam durumum artık gitgide kötüye gidiyor. Yakalatamadığım için EKG'de beni ablasyon da yapmıyorlar. Mesela bu sabah uyandım derin nefes almamla birkaç tane ekstra atımın gelmesi bir oldu. Ondan sonra da büyük ihtimal SVT'ye girdim. Çünkü elimi nabzıma attığımda sayılamayacak kadar çok hızlı atıyordu. 10-15 saniye sonrada düzeliyor kendiliğinden ama çok korkuyorum hocam o anda. Artık her an tetikteyim psikolojim bozuldu ne zaman gelecek diye. Ne olur yardım edin akıl verin bana ne yapayım ? O ritme girip düzelmez bayılırsam diye çok korkuyorum. Doktora gittik ailemle EKG-EKO-EFOR yapıldı temiz denildi. Beloc verdiler sadece 25mg onu kullanıyorum. Anne babam artık beni doktora da götürmüyor inanmıyorlar bana. Ama her gün olmaya başladı ölecek miyim hocam ?
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Ablasyon kararı peşinen vermeden teşhis amaçlı EPS yapılabilir. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Meral
07/05/18

Hocam iyi günler ben bir buçuk sene içinde iki kez kalp kırızi geçirdim iki tane stent takıldı kalbim zayıflamış dokdorlar ağır sipor yüzme ağır iş yapma yasak diyorlar beli yorumlayacak şekilde yürüyüş yap diyorlar bende bazan yüksek tepoda yada yokuş yukarı yürüyüş yapıyorum ama o gece uyuyamıyorum kalp çarpıntısı oluyor bütün gece uyuyamıyorum neden oluyor bilmiyorum birde bende panik atak oluyor heran gine birşeyler olacak korkusu oluyor
Yaş:57
Cinsiyet:Bayan

Kalp krizi geçirmiş kişilerin de özellikle spor yapmaları ve sağlıklı kalmaları önemlidir. Bunun için elbette bazı tetkiklerinizi yapılması doktorunuzdan onay almanız gerekir. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Şahin Kurtan
03/05/18

Hocam merhaba, ben 10 yildir ritim bozuklugu olan bir hastayim. Bunun için Seneloc 50 mg sabah 50 mg aksam kullanmaktayim. Bunun yaninda da Arb2 grubu tansiyon ilac almaktayim. (İlaç isimlerini herkese açık yazmam dogru mu bilmiyorum ancak yanlissa yayinlamadan duzeltiniz lütfen) Cok severek takip ettiğim yabanci bir doktor YouTube hesabi uzerinden arterleri temizledigi kanitlanilan 3 baharatı paylaşmış. Zerdeçal Zencefil ve Tarçın. Bu 3unu sabahlari 10 gram bal ile macun haline getirip yesem bir yan etki ile karsilasir miyim ? Normalde bitkilere inanmam bel baglayanlara da kizarim ancak doktor çok güvendiğim bir doktor. Sadece ilaclara destek olmasi açısından bir işlev görür mü ne dersiniz ? Selâmlar, saygılar.
Yaş:35
Cinsiyet:Erkek

Bu konuda bilimsel bir bulgu yok. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Osman Akdağ
01/05/18

Muhterem hocam; 80 yaşındaki anneme ait aşağıdaki sintigrafinin yorumunu önerilerinizi alabilirmiyim..Teşekür edenim.. MYOKARD PERFÜZYON SİNTİGRAFİSİ (GATED SPECT) Stres-rest tek gün MIBI protokolü uygulanmıştır. Hastanın fizyolojik efor testini yapamaması nedeniyle 300 mg. Dipiridamolün p.o. verilerek farmakolojik stress uygulanmasını takiben 45. dakikada 8 mCi Tc-99m MIBI verildikten 30 dakika sonra stres gated SPECT görüntüleri ile 3 saat sonra istirahat halinde iken 24 mCi Tc-99m MIBI verildikten 30 dakika sonra rest SPECT görüntüleri elde edilmiştir. Görüntüler transaksiyal koronal ve sagittal düzlemlerde görsel olarak ve 4D-MSPECT bilgisayar programı kullanılarak değerlendirilmiştir. Stress görüntülerinin değerlendirilmesinde; lateral duvarın tüm kesitlerinde hipoperfüzyon izlenmektedir.  Rest görüntülerinin değerlendirilmesinde; yukarıda tarif edilen hipoperfüze alanın kanlanmasında değişiklik gözlenmemiştir. Görünüm nontransmural enfarkt (canlı doku) olarak yorumlanmıştır. Sol ventrikülün diğer duvarlarında iskemi veya enfarkt ile uyumlu olarak değerlendirilebilecek belirgin perfüzyon defekti izlenmemiştir. Gated çalışmanın değerlendirilmesinde:  Sol ventrikülde duvar hareketleri lateral duvarda hipokinetik diğer duvarlarda normokinetiktir. Sistol esnasında non transmural enfarkt olarak olarak değerlendirilen alanda duvar kalınlaşmasında azalma izlendi.  LV ejeksiyon fraksiyonu: %50 (EDV:87 ml, ESV:43 ml) olarak hesaplanmıştır. YORUM: Lateral duvarın tüm kesitlerinde nontransmural enfarkt (canlı doku).
Yaş:49
Cinsiyet:Erkek

Tıbbi rapor sonuçlarınızı bu tetkikleri isteyen doktorunuza yorumlatın lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Esra
01/05/18

Merhaba ben 14 yaşında ASD için anjiyo ile bı operasyon geçirdim ondan sonra 3-4 yıl hiç bı sorun yaşamadım kontrollerim de gayet iyiydi şu an 24 yaşında yim son yıllar da kontrole gitmedim ama son iki yıldır aşırı çarpıntı , halsizlik , batma , ağrı gibi sorunlar yaşıyorum sizce normalmidir
Yaş:24
Cinsiyet:Kadın

Bilmiyorum. Bu şikayetler herhangi bir sebeple de olabiir, ancak kontrole gitmeniz de gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Kenan
28/04/18

Sayın Doktor Bey; 21 yaşında tansiyon hastası olduğumu öğrendim. Neredeyse haftada 3 gün alkol içer. Günde 1 paket sigara kullanırdım. Önce alkolü tamamen bıraktım. Sonra da benim için çok zor olsa da sigarayı bıraktım. 3 yıl oldu bunları tamamen bırakalı. 4 yıldır da ilaç almaktayım. Günde 2 farklı ilaç. Ancak durumum git gide kötüye gidiyor. Artık ereksiyon problemlerim başladı.Orgazm olurken kalp ritmim bozuluyor. Bazen orgazmdan 5 dakika sonra ritim bozukluğu ortaya çıkıyor.Tansiyon 2 ilaca rağmen hep sınırda. Ayarlanması için görüştüm doktorumla. Kilom boyumda normal ve tüm tahlillerde normal. Bunun çözümü yok mu hocam ? Genç yaşta hayatım bitti.
Yaş:26
Cinsiyet:Erkek

Sigarayı bırakmanız çok yerinde olmuş. Ereksiyon güçlüğünün çok çeşitli nedenleri vardır; fazla alkol tüketimi ve sigara ereksiyon sorunu yapabilir. Hipertansiyonun kendisi de ereksiyon sorunu yapabilir. Hipertansiyon tedavisi için kullandığımız bazı ilaçların da bu tür yan etkileri vardır. Ancak bünyenize uygun, yan etkileri olmayan ilaçlar bulmak mümkündür. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,  www.vivasaglik.com 

Nejmettin kars
27/04/18

Merhabalar Hocam yaklaşık 2-3 ay önce sol göğüs kafesimde aralıklarla batma lar oluşuyordu, EKG-EKO ve Holter bağlandı akciğer filmi çekildi, ve hiç birşey çıkmadı ama doktor brugada şüphesi olabilir dedi ve koşuyolu kalp hastanesinde test yaptırmamı söyledi Ajmalin testi yaptırdım ve Tip3 olarak brugada var dendi. Ailemde hiç kimsede kalp problemi bulunmuyor sadece babamda ritim bozukluğu var ve benim 11 yaşında oğlum var ondada ritim bozukluğu var. ama ani bir ölüm yada kalp problemi olan kimse bulunmuyor ailemizde genetik şüpse olabilir denilmişti. Size sorum Brugada tip 3 nedir tedavisi varmı, ilerleme ihtimali varmı. nasıl önlem alınır, Teşekkür ederim.
Yaş:39
Cinsiyet:erkek

Brugada hastalığı farklı seyirleri olan bir hastalıkar topluluğudur. Aileseldir; ancak ilk kez bir kuşakta ilk kez görülebilir. Size özel yorumu ancak sizi muayene eden, EKG lerinizi gören hekim yapmalıdır. Arzu ederseniz 0216 411 0 112 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Sanal ortamda kişiye özel teşhis ve tedavi tıbben ve hukuken uygun değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,  www.vivasaglik.com

Büşra
27/04/18

Merhaba hocam kalp ef si kullanılan ilaçlarla artar mi mesala 25 iken ilaçlar 30 yapar mı
Yaş:26
Cinsiyet:Bayan

Olabilir, kalp koruyucu tedavi ile mümkündür. Bazen zamanla, örneğin kalp krizi sonrası iyileşme döneminde de hafif artış olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,  www.vivasaglik.com

Fadime dogan
24/04/18

Merhaba doktor bey benim göğsümde yanma oluyo sanki içten yanıyo şeklinde yanmanın ardından kalp çarpıntılarım baslıyo ister istemez panik oluyorum bütün tekniklerini yaptırdım anjiyo oldum hic bir şey yok çıkmadı ama bu yanmalar çarpıntı başlayınca bütün gücünde kayboluyi tansiyon fırlıyo bana yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerekiyo beloc ataraxs kullanıyorum suan
Yaş:42
Cinsiyet:Bayan

Sanal ortamda ilaç veya tedavi öneremem. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,  www.vivasaglik.com

Ali İhsan
21/04/18

Hocam Merhaba, 3 yıldır belirsiz aralıklar olan çarpıntı şikayetiyle doktora gittim. EPS sonucu sol septal bölge (fasiküler) kaynaklı VT ile Ajmalin testi sonucu Brugada 1 Pozitif çıktı. Doktorum VVI ICD planladı. VT nedeniyle takip önerdi. Yaşım 39 bayılma ve Ailede genç ve ani ölümler olmadı. en azından benden önceki kuşakta. Ben ICD takılmasında şüpheliyim. ne önerirsiniz. Genel olarak Brugadanın ICD den başka çözümü varmı. ICD nin mesela 10-20 yıl sonra yerinden çıkartılması mümkün mü.
Yaş:39
Cinsiyet:Erkek

27 Nisan tarihinde "Nejmettin Bey" e verdiğim yanıt sizin için de geçerlidir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,  www.vivasaglik.com

CEM
20/04/18

EGZERSİZ VE İSTİRAHAT GÖRÜNTÜLERİNDE ANTERİOR-ANTEROSEPTAL DUVARDA MİD-APİKAL SEGMENTLERDE DAHA BELİRGİN OLMAK ÜZARE TÜM SEGMENTLERDE VE APEKSTE CİDDİ DERECEDE FİKS HİPOPERFÜZYON(İNFARKT) İZLENMNİŞTİR. ANTERİOR-ANTEROSEPTAL DUVARDA VE APEKSTE CİDDİ İNFARKT İLE UYUMLU BULGULAR...HCM MRB SİNDİGRAFİ SONUCU YORUMLAYABİLİRMİSİNİZ.
Yaş:39
Cinsiyet:ERKEK

Tetkik sonuçlarınızı lütfen sizi muayene eden hekime yorumlatın. Sanal ortamda ancak genel bilgiler verilebilir; kişiye özel teşhis sanal ortamda söz konusu olamaz. Arzu ederseniz 0216 411 0 112 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Deniz
18/04/18

Doktor bey merhaba. Iyi calismalar dilerim. Bende hafif mitral yetmezligi oldugunu ogrendim ve ayrica normal sol ventrikul sistolik fonksiyonu yaziyor. Acaba bu ne demek ve ilerde hamile kaldigimda bir sorun olusurmu? Simdiden cok tesekkur ederim.
Yaş:26
Cinsiyet:Kadin

Sanal ortamda kişiye yönelik teşhis ve öneriler hakkında yorum yapamam. Bu konuları sizi muayene eden hekime sorun lütfen. Sanal ortamda genel bilgiler verilebilir. Arzu ederseniz 0216 411 0 112 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Manolya
17/04/18

İyi çalışmalar ekg normal çıktıktan sonra yapılan intramusküler enjeksiyon kalpte elektrik akım bozukluğuna kalp ritm bozukluğuna yol açar mı? Kalp krizi ekg de gözükmezse acilde başka yöntem var mıdır ? Enzim testi yöntemi.ne kadar sürer hocam ani krizlerde işe yarayan yöntem.yok mudur ? Sağ olun hocam
Yaş:52
Cinsiyet:Bayan

Kalp krizini teşhis etmenin bir çok yolu vardır; ancak pratik olarak hastanın şikayetlerine ilaveten en sık olarak seri EKG değişiklikleri, kanda kalp kası hasarına bağlı olarak yükselen bazı enzimler - maddeler veya ekokardiyografi ile teşhis edilebilir. Enjeksiyon ile ilgili sorunuzu anlamadım. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Metehan Özkan
16/04/18

Doktor Bey iyi çalışmalar dilerim. Tansiyon şüphesiyle Kardiyoloji Bölümü'ne göründüm. Efor Testi sırasında tansiyonum en çok Stage3'de 216/118 mmHg olmuş ancak 1 dakika sonraki ölçümde 195/101 mmHg'ya düşmüş. Efor testinde 216/118'in yanına testi değerlendiren Doktor Bey soru işareti koymuş. Hocam biliyorum ki bunu testi yapan hekime sormam lazım sizi rahatsız ettiğim için özür dilerim ama eve gelince farkettim. Devlet Hastanesi olduğu için inanın odaya giren çıkan belli değildi Doktor Bey ancak 15 saniye bakıp önemli bir şey yok dedi ve çıktım odadan. Sizce üzerine düşmeli miyim ? Tansiyonum 15/10 çıktığı için gitmiştim ev ölçümünde Kardiyoloji bölümüne. Eğer ki gidin derseniz yine randevu alıp gideyim, iyi günler dilerim.
Yaş:27
Cinsiyet:Erkek

Hem ev ölçümünüze hem de efor testi ölçümlerinize göre yüksek tansiyon sorununuz var. Bu konuda gerekli teşhis ve tedavi için mutlaka bir an önce uygun bir doktora başvurun. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Derya
15/04/18

Doktor bey ben 4 yıl önce anksiyete atakları yasadım.ondan sonra 4 yıldır kalbimde yurek hoplaması segirme gıbı şeyler yasamaya basladım kaç kere acile gittik.tahlil ekg birşey çıkması.reflüde yapar dediler gönderdiler.4 kez kardiyalojıye gittim.birinde 24 saat holter efor eko hepsi yapıldı.2 ay oncede kalbimde bir bası hissi oldu anlık ardından sırt ağrısı ama kulunç tarzında ve çarpıntı oldu 1 hafta hemen gittik kardıyalojiye 48 saat holter takıldı efor eko yaıldı 1 kere ekstra atım olmus öneml o degil dedi.bir aydır birşey yoktu bugun bu sefer sabah kalbimde güm siye bir vuru olduk 1 saniyelik akabinde sırt agrısı ve sanki kalbim bi hoş gıbı biri kotkutmusta elin ayağım bosalmiş hissi var kalbimde kaç defa dr gittik.15 te bir ekstra atım oluyor her ekstra atım sonrası carpıntı ve bir hafta suren kulunç ağrısı oluyor.ne yapmalıyım.
Yaş:36
Cinsiyet:Bayan

Çarpıntı ve aritmiler hakkında sitemizde genel bilgi var, yararlanabilirsiniz. Sanal ortamda kişiye özel teşhis ve tedavi önerileri vermek tıbben ve hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 411 01 12 veya 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Resul
14/04/18

Hocam merhaba kalp delikliği var bende sporu herşeyi bırakmak zorunda kaldım okulum bitti şimdi de askere gidicem çıkan hastane raporum da elverişlidir çıktı ve raporda şöyle yazıyor inter atriyal septumda sağdan sola şüpheli renk geçişi ve valsalva ile sağ atriyumdan sola geçiş mevcut patent foramen Ovale? Yazıyor askerde beni etkiler mi
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Kalp boşlukları arasında geçiş varsa, askerlikten bağımsız olarak tedavi gerekebilir. Tedaviye sizi muayene eden hekim karar verecektir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ÖMER Küçük
14/04/18

Sayın hocam 4 ay önce kalp kası iltihabı geçirdim ve kalp yetmezliği oluştu.ef değerim %25 Di pro BNP değerim 6000 civarında idi. İlaçlarımı düzenli kullanıyorum kontrollerime düzenli gidiyorum şuan pro BNP değerim 600 lere düştü. Dün kontrole gittim kafama takılan bir şeyi sordum pro BNP değerim deki düzelme beraberinde ef değeri yükselir mi diye doktorum bana bunun bir mucize olduğunu söyledi. 6 ay sabretmek gerektiğini eko çekeceğini söyledi. Benim moralim alt üst oldu.%25 çok az hocam bu ilerleyicimidir. Daha kötü olmaktan ve ölmekten korkuyorum. Daha yeni çocuğum oldu.
Yaş:36
Cinsiyet:Erkek

Miyokardit iyileşebilen bir hastalıktır. İyileşme çok yavaştır; aylar sürebilir. Bu süre içinde mutlaka dinlenmeniz (kalp kasının dinlenmeye ihtiyacı vardır) ve kalp kasını koruyan bazı ilaçları mutlaka almanız gerekir. Sık ekokardiyografi yapılması ve yakın takip edilmeniz gerekir. Düşük EF ile de rahat bir yaşam sürebilirsiniz; önemli olan kalp koruyucu tedavinizi eksiksiz almanız. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

onur eroglu
13/04/18

HOCAM IYI AKSAMLAR BAN BUGÜN DOKRORUM SANELOC 50 VE 3 GÜN SABAH AHSAM IYNE CLEAXANE 6000 VERDI AYRICA BEN HERGÜN COUMADIN KULANIYORUM 5 GÜN TAM TABLER 2 GÜN YARIM TABLET BUNLAR HEPSI KAN SULANDIRICISYMIS ONUDA BUGÜN ÖGRENDIM 3 BI ARADA ALIRSAM TEDIRGIN OLDUM SANKI BANA BENIM KANIM SU GIBI OLCAK GIBI GELDI ONUN ICIN SIZE SORUYORUM HOCAM BI ZARARI VARMI SAYGILAR AYVALIKTAN ONUR
Yaş:54
Cinsiyet:erkek

Coumadin yanında clexan verdiğine göre, coumadin etkisi az gelmiş olmalı. Bu tedavi günlük - çok hızlı takip ve karar gerektirir. Sanal ortamda çözüm olmaz, doktorunuzla hemen ve sık sık görüşün. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Kerem
12/04/18

Serdar Bey merhabalar, efendim benim sorum şudur: Yapılan kalp muayenelerimde bir şey bulunamıyor ancak 5 yıldır süre gelen ani aritmilerim olmaktadır. Daha dün akşam 2 saatlik bir aralıksız yürüyüşün sonlarına doğru; 12-15 saniye süren, ard arda ekstrasistoller geldi. Ritim düzeldikten sonra baygınlık hissi, baş dönmesi ve hafif bir soğuk terleme oldu. Sert kalp atışları ve başımın arka üst kısmında hafif bir ağrı bu duruma eşlik etti. 1-2 dakika sonra her şey normale döndü. İnanın artık hastaneye gitmek istemiyorum. Çünkü bir şey yok denildi defalarca. Ancak bu aritmiler benim hayatımı alt üst ediyor. Bazen 3 ay hiç olmazken bazen 2 haftada 1 oluyor. 3 yıldır Beloc 50 de kullanıyorum bu durum için ancak yine de oluyor. Sizce ne yapmalıyım efendim ? Tavsiyelerinize ihtiyacım var. İyi çalışmalar dilerim, saygılarımla.
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Bu kadar sorun oluşturan ve seyrek ve belirsiz zamanlarda olduğu için saptanamayan aritmilerde uzun sürei kalp ritmi  kaydı gereklidir. Bu kayıt sistemi bir kaç gün veya bir kaç hafta süreli kesintisizdir ve internet üzerinden takip imkanı sağlar. Bunun için 0544 44 118 80 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Güray
12/04/18

Hocam selamlar 2010 yilinda kalp krizi gecirdim ve by pass ameliyatı oldum.4 damar değişti. Ilaclarim vasoxen,plavix,ecoprin 150 ml,codiovan165/12.5,crestor 10 ml,glifor 1000ml Sorum şu sayin hocam bu ilaclarla beraber viagra kullanabilirmiyim.şimdiden teşekkur ederim.
Yaş:50
Cinsiyet:Erkek

Bu ilaçlar kadar kalp durumunuz ve muayene bulgularınıza göre karar vermek gerekir. Sanal ortamda kişiye ilaç önerisi tıbben ve hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 411 01 12 veya 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Ramazan
10/04/18

1 ay önce holter ekg yapıldı taşikardi 150 bpm çıktı vk ? Koroner anjuyo yapıldı herşey normal çıktı anjiyoda tekrar holter ekg yapıldı bu sefer 183 bpm 8 atım ve 6 atımlık taşi kardi atağı olmuş diyaliz hastayım bu arada
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Holter sonucunu tetkik isteyen hekime yorulatın lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

DENiz
09/04/18

Hocam merhaba.14 Yıl basketbol oynadım.aktif sporu bırakalı 10 sene oldu.haşimato hastasıyım. NABZIM dinlenik durumda 50-60 arası atıyor. SİZce bir problem olabilir mi? Dr gitmeli miyim?
Yaş:33
Cinsiyet:Bayan

Erişkinlerde istirahat ortalama nabzı 60-100 /dk arası normaldir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Ceren
08/04/18

Merhaba Hocam; 2001 doğumlu oğlumu dün akşam 198 nabızla acile götürdüm.Yaklaşık 5 saat içinde 100-110 civarına indiğinde taburcu olduk.Troponin l değeri 0,100. Daha önceden süregelen bir tansiyon sorunu var.Fakat altında yatan bir sorun bulunmadı.Primer hipertansiyon dendi.Düzenli tansiyon ilacı kullanıyoruz.Nabız dönem dönem 150 üzerine çıkıyor.İzlemem gereken yol hakkında bilgi vermenizi rica ederim.
Yaş:37
Cinsiyet:kadın

Primer hipertansiyon günümüzde artık gençlerde daha erken yaşlarda görülmekte. Sebep bulunamayabilir. Ancak oğlunuz özelinde yorum yapamam. Hipertansiyon hakkında sitemizde genel bilgi yeterince var. Sanal ortamda kişiye özel teşhis ve tedavi önerileri vermek tıbben ve hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 411 01 12 veya 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ali
08/04/18

hocam bnm eşim de venöz yetmezliği var toplar damarlarda genişleme olmuş 8 mm kadar bir kaç yere gittik bir kısım ameliyat bir kısım ise olma dedi olma diyen ilerde ana damar tıkanır sa bacakları n kesilir dedi ne yabmaliyim
Yaş:38
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda kişiye özel teşhis ve tedavi önerileri vermek tıbben ve hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 411 01 12 veya 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Erkan
06/04/18

2014 yılında bentall ameliyatı oldum(aort damarım ve aort kapağım değişti).beloc 100 ve comadin 5mg kullanıyorum.bu yıl oruç tutmamda sakınca varmıdır.cevap verirseniz sevinirim
Yaş:43
Cinsiyet:Erkek

Bu konuyu sizi muayene eden ve takip eden hekime sorun lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Tulay
05/04/18

Selam hocam nabız atışlarım yüksek olduğu için tansiyon şikayetinden doktora gittim bana senacol 50 ml.ilac verildi yarısını kılamıyorum kaç günde etkisini görürüm beni bilgilendirirseniz sevinirim
Yaş:42
Cinsiyet:Kadin

Kişiye göre değişir. Ortalama iki hafta kadar sürebilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Kazım
05/04/18

Merhaba hocam doğuştan piküspit teşhisi konuldu sporcuydum sporu bıraktım 2-3 yıl hiç spor yapmadım artık vucud geliştirmek istiyorum bir sakınca olur mu?
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Bu sorunuzu yanıtlamak için muayene bulgularınızı, ekoda kapak ölçüm değerlerinizi hesaplamak gerekir. Biküspit aort hakkında sitemizde genel bigi var. Sanal ortamda kişiye özel teşhis ve tedavi önerileri vermek tıbben ve hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 411 01 12 veya 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ÖNDER SAYAN
03/04/18

10 yıldır hipertansiyon sorunum var. düzenli olarak Tenoretic 50 mg kullanıyorum. 1 aydır kalp atışlarım yatarken, otururken her an beni rahatsız edecek düzeyde atıyor. Özellikle sırtımı bir yere yaslayıp oturduğum zaman. Atımlar çok sayıda değil. 70-80 /dk. Fakat çok güçlü ve vücudumu sarsacak nitelikte. Önce dahiliye, sonra da kardiyolojiye gittim. Bütün tahlil ve testler normal. Karaciğer enzimleri, tiroid salgılar. EKG, EKO, EFOR tansiyon holter, ritim holter. Hepsi normal. Doktorlar daha önce böyle bir sorun ile karşılaşmadıklarını söylüyorlar. Sişzin böyle bir tecrübeniz var mı? Yanıt verirseniz, çok memnun olurum. Selamlarımla...
Yaş:37
Cinsiyet:ERKEK

Her çarpıntı önemli bir kalp veya aritmi hastalığının işaret olmak zorunda değil. Panik bozukluk da çarpıntı hissi yapar ama aritmi hastalığ değildir. Elbette size benzer çok ama çok hasta var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

EMRE
03/04/18

Hocam insanlığa yaptığınız bu büyük hizmet için Allah razı olsun ,çok teşekkür ederim.Bende idyopatik olduğunu öğrendiğim durdurulmus kalp buyumesi var ef 44. Delix protect 10 mg Vasoxen 5mg Ecopirin 100mg Bu ilaclari 9 yildir kullaniyorum. Son 5 gundur derin nefes alamiyorum.yatsamda rahatlayamiyorum.Asiri halsizlik ve iki bacakta hafif titreme var. Bu sikayetler son 5 gun icinde ara ara oluyor surekli degil.ancak ben bu durumdan çok şikayetçiyim.Hiç halim yok.kardiyoloji dr.ekg yapti kan verdirdi.hastaliginda bir artis yok dedi.ilaclarima ek olarak aldactine 25 mg verdi.perikardit gibi bir durumun gelişip gelişmediğile ilgili bir bulguda ne kanda ne ekg de çıkmadı.perikardit yok dedi.bir ay önceki eko dada perikardit çıkmadı. goguse gorun akciğer pıhtısıyla ilgili kontrol etsinler dendi. göğüs plk gittim D-dimer kan istedi.DİMER NORMAL ÇIKTI.zaten göğüs röntgenindede birşey çıkmadı.bugüne kadar sigara içmedim.kahve çay alışkanlığımda yok.tek tük çay içerim .halsizlik geldiginde gogsumun sol kismi kalp tarafım buruluyor.bitiklik var.hafif agri ara ara sirtima ve sol yanima da vuruyor. Ozellikle derin nefes alamama sol gogusumde kalp tarafımda burulma ve huzursuzluk asiri halsizlik ve bacaklarda siziya benzer halsizlikten sikayetim var. ben ne yapmalıyım.durumum nedir.bu problem neden olur.hayat kalitem sıfıra indi.ne önerirsiniz.
Yaş:33
Cinsiyet:ERKEK

Bahsettiğiniz gibi, "idiyopatik" sebebi olmayan / (şimdilik) bilinmeyen demektir. Hastalık durumunda sizin bir kusurunuz (çay, kahve vb. yok). Bahsettiğiniz şikayetler kalp yetersizliğinin artmış olabileceğinie işaret ediyor. Kalp hastalığı bazen alevlenmelrle seyreder. Tedavinizin tekrar gözden geçirilmesi, yeniden düzenlenmesi gerekebilir. Vücudunuzda fazla tuz ve su tutulmuş olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Serdar Altıntaş
01/04/18

Hocam iyi akşamlar, benim 1 yıldır çarpıntı problemim var. Sınırda tansiyonum tespit edildi yapılan tetkikler ile 14/9. Eko ve ekg kan tahlilleri hep temiz çıktı. 2 kere efor yapıldı ama bir şey bulunamadı efor sırasında gelen ekstralar vardı önemsiz denildi. Hocam tüm bunlara rağmen bir şey yok deniliyor ancak bugün 45 dakikalık tempolu yürüyüşün ardından sırtımda çanta ile eğimi yüksek bir yokuş çıkıyordum yokuşun sonlarına doğru biraz da hızlı çıkınca kalbim aşırı derecede hızlandı ve 1 adım dahi atacak mecalim kalmadı, nefesim kesildi. Olduğum yerde yere bıraktım kendimi. Çevredeki esnaf gelip elime yüzüme su serpti 2-3 dakika içinde kalp atışlarım normale indi, nefesim açıldı kendime geldim. Hocam bu ilk değil biz 5. katta oturuyoruz 1 ay kadar önce de merdivenlerden hızlı hızlı çıktığımda aynısı başıma gelmişti ancak bu kadar şiddetli değildi. Ben ne yapmalıyım ? Sigara kullanmıyorum alkol çok nadir. 175 boyunda 80 kiloyum. Şekerim yok tansiyonum sınırda. Efor testine güvenmeyip daha ileri tetkikler mi yaptırmalıyım ?
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Anlattığınız durumun yüksek tansiyon ile ilişkisi yok (ayrıca yüksek tansiyonunuz olabilir, takip veya tedavi gerekebilir, ayrı konu). Büyük olasılıkla ani gelen taşikardi ataklarınız var, Holter EKG kaydı yapılabilir. Bu ataklar sizi bu kadar rahatsız ediyorsa ayrıca elektrofizyoloji çalışması yapılması da yerinde olur. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

BURAK
31/03/18

Merhaba Hocam Benim sorunum kalb nabzımın kendimi bildim bileli sürekli düşük olması 39 yaşındayım oturur vaziyette 50 52 arası uykudan kalktığımda nabzım 44 uykuda iken kaç allah bilir. Çekilen ekg lerde bile 50 52 gibi çıkıyor. Hiç 60 ın üzerine çıktığını görmedim. Aşırı halsizlik ve yorgunluk var devamlı çabuk yoruluyorum ayrıca aşırı terleme problemim var hiperhidrozis hastasıyım. Hiç spor yapmadım 100 mt koşssam nefes nefese kalıyorum bayılacak gibi oluyorum. Çok Sıcak suda banyo yapamıyorum haliyle hamama da gidemiyorum çünkü 2 kez başıma geldi başım döndü gözüm karardı az daha bayılıyordum. Tansiyonum 11/7 - 12/8. arada bir çok sık olmasada sol göğsümde bazen sancı ağrı olabiliyor. Sizce kalbimde sorun olabilirmi ne önerirsiniz.
Yaş:39
Cinsiyet:ERKEK

Genelde düşük nabız her zaman sorun değildir. Ancak bahsettiğiniz şikayetleriniz varsa, kalp ritminizde çeşitli "blok" sorunları (belki doğumsal) olabilir. Bir an önce Holter EKG kaydı yaptırın. 0530 264 80 44 numaradan bu konuda bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Nadir
31/03/18

1 adet stent takıldı. Coaspin 100,plavix 75,lipitor 20 kulanmaktayım. lipitor sanırım halsizlik,burun tıkanıklığı,halsizlik gibi yan etkiler oluşturuyor. bırakabilirmiyim. Saygılarımla,
Yaş:53
Cinsiyet:Erkek

Stent takılan (veya kalp damarlarında darlık olan) kişilerde yüksek kolesterol mutlaka tedavi edilmelidir. Bu ilacın bu tür şikayetler yapıtğını düşünüyorsanız başka benzer ilaçlar var. Doktorunuza danışın. İlacı kendiniz kesmeyin.Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

büşra
30/03/18

merhabalar... enim annem 44 yaşında ve son 4 senedir sürekli sağlık sıkıntıları yaşıyor. 2014 yılında kalp krizi geçirdi ve anjuo yapıldı kalbinde 2 tane stend var. son zamanlarda solunum yoluyla alakalı olduğunu düşündüğümüz bir sıkıntısı var.katip çelebi eğitim ve araştırma hastahansine gittiğimizde doktorumuz bize yani anneme annemin kalbine pil takılmasının da bir çözüm yolu olmadığını ve kalp nakli yapılması gerektiğini söyledi. size sorum şu kalp nakli yapılması gereken bir hastanın hastanede yatması ve yoğum bakım gibi bir ünitede kalması gerekmez mi. daha önceki doktorumuz pil takılırsa rahatlayabileceğini merdivenler rahat çıkabileceğini rahat uyuyabileceğini yürümesinin kolaylaşacağını söylemişti. ancak dikkat etmemize rağmen ilaçlarını düzenli kullanmasına rağmen görüştüğümüz en sın ki doktor kalp nakli yapılması gerektiğini söylüyor ancak hastaneye bile yatırmıyor annemi. size sorum budur lütfen bana bir an önce cevap verebilir misiniz.
Yaş:akbaş
Cinsiyet:kadın

Annenizde ileri kalp yetersizliği varsa bu tür tedaviler gerekebilir. Ancak kalp yetersizliği "akitif halde" değilse yoğun bakım ünitesine veya hastaneye yatması gerekli olmayabilir. Bu konuda uzaktan, anneniniz görmeden kesin yorum yapmam doğru olmaz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Kamil Altaş
29/03/18

Hocam evim 4. Katta bulunmaktadır. Aksam eve geldigim zaman merdivenleri azıcık hizli cikarsam kalbim cok asiri hizlaniyor ritmi bozuluyor sonra yavas ritme girip nefesim daraliyor. Eko ve Efor yapildi herhangi bir sorun bulunamadi. Bunun anlami nedir ? Her zaman da olmuyor ki 2 kere holter takilip bir sey bulunamadi. Cunku o gunlerde olmadi. İllaki anjiyoya mi gitmek lazim bu durumda ?
Yaş:28
Cinsiyet:Erkek

Yaşınız henüz genç. Efor testi yapıldı ve normal bulunduysa bu şikayetlerle anjiografi yapılması gerekli olduğunu sanmıyorum. Sizi görmeden uzaktan kesin yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Nagihan
29/03/18

İyi günler.27.03.2018 de damarlarımızz açıldı stent takıldı 5 adet ilaçlar: BRILINTA 90mg sabah aksam 1 yıl icikecek, eliguis 2.50mg bir kutu sabah aksam, teokap sabah aksam, corasprin günde bir şeker hastası glifor tokluk,diamikron açlık lantus insilün akşam tekdoz. Kalp hapları hepsi sulandırıcı eliguis riskli bir hap dedi eczaneci hastada üç adet kan sulandırıcı ağır gelirmi? Stentler için şartmı içmek hepsini? Teşekkir ederim ilginize.
Yaş:52
Cinsiyet:Kadın

Bu konuyu lütfen stenterinizi takan doktora sorun. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

ÖMER KÜÇÜK
29/03/18

Sayın Hocam Merhabalar.4 ay önce kalp kası iltihabı geçirdim. Buna bağlı olarak kalp yetmezliği oldu bende bnp değerlim 5000 lerde iken şu anda 600 lere indi. (Bu kalp yetmezliğimin düzeldiği anlamınamı geliyor. ilk ef değerim %25 di.)ilaçlarımı düzenli kullanıyorum her ay kontrole gidiyorum. açlık şekerim 120-130 arasında çıkıyordu. Dahiliye uzmanı 850 mg metformin günde 2 tane içilecek şekilde ilaç verdi. metformini kalp doktoruma sordum kullanabilirmiyim diye kullanabilirsin dedi fakat internette kalp yetmezliği olanların metformin kullanması sakıncalı yazıyor. Ayrıca evhamlı bir yapım var psikiyatriye de gideceğim ama bazı ilaçları kalp yetersizliği olanlar kullanamazmış. duloksetin, venlefaksin, sertralin bu etken maddeli ilaçların hangisi güvenilir kalp yetmezliği olan hastalarda. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.
Yaş:36
Cinsiyet:ERKEK

BNP nin düzeyinin azalması kap yetersizliğinin düzelmekte olduğuna işaret eder. EF oranının da yükselmesi iyi işarettir. Metformin grubu ilaçlar ileri kalp yetersizliğinde sorun olur. Bu ve diğer (psikiyatri) ilaçlarınız hakkında uzaktan, sizi görmeden daha kesin yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Ayhan Alkoç
26/03/18

Sayın hocam kalp damarıma 4 yıl önce stent takıldı 2 damarıma da balon yapıldı.Tansiyonum yoktu sadece yüksek kolesterolüm vardı kan yağlarım yüksekti.Beloc delix plavix ve ator kullanımına 2 yıl devam ettim.Yan etkilerden dolayı Vasoxen coraspine ve ator devam ettim.Ancak son bir yıldır hemospermi sorunum oldu ve ara ara kan sulandırıcıyı keserek sebebin o olduğunu ürolog ile tespit ettik.Kardiyoloğa danısmadım 3 aydır kan sulandırıcıyı kestim ve durumum düzeldi.Devam etmeli miyim? Şimdi ise bir haftadır mide ağrısı cekiyorum sersemlik ve zaten 4 yıldır devam edenun utkanlık belirtileride arttı,iki yılda kilo aldım obezlige yakınım iki defadır testlerde alt 97 cıkıyor karacigerimden kaynaklı kızarıklıklarda mevcut bir teslik var vasoxen bu yan etkileri yapar mı?Aslında tansiyon hastası hic olmadım ve kalp ritmim 70-80 aralıgındadır bu ilacları kesmem bana zarar verir mi?
Yaş:47
Cinsiyet:Erkek

Bazı durumlarda yüksek tansiyon olmasa da tansiyon düşürücü ilaçları "kalp koruyucu" amaçla kullanırız. Bunun belirli bir süresi vardır. Ancak iaçlar konusunda size sanal ortamda kesin bir öneride bulunamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Nizam
25/03/18

Mehabalar Hocam babam 2 senedir Cok aşırı Öksürüyordu 5 doktor gezmemize rağmen bir sonuc koyamadılar genelikşe kronik bronşit diyip gönderdiler ve gecen hafta ankara ya götürdüğümde Doktor %35 kalp Yetmezliği olduğunu Ve bileklerde ve karında şişlik var şuan İlaçla Tedavi ediyorlar sizce tedavi ve ilaçlar yanıt verir mi kalbin onarıla gibi bi durumu var mı yoksa cerrahi Müdahale mi yapılması gerekiyor bilgi Verebilirmisiniz şuan Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesinde Yatıyor Yaşı 60.
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Sitemizde kalp yetersizliği ve tedavisi hakkında genel bilgiler mevcuttur. 

Sanal ortamda ancak genel bilgiler verebilirim. Kişiye özel tedavi önerilerinde bulunmak tıbben ve hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 den bilgi ve randevu alabilirsiniz. 
Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com    
emre koç
24/03/18

Kolay gelsin hocam.8yıl önce kalp büyümesi teşhisi kondu ve 8 yıldır Delix protect 10mg , Ecopirin 100mg ve Vasoxen 5 mg ilaçlarımdan günde birer adet kullanıyorum.Son eko sonuçlarım şöyle: Kilo:133 Boy:188 cm sol atrium çapı :42 aort çapı :30 çıkan aort: 39 LVDC:63 LVSC:51 Septum çapı :11 arka duvar çapı:11 sol atrium alanı:23 % EF TEİCHOLTZ :44.3 % EF SİMPSON :40 LV kitlesi :302 tüm kapak yapıları normal sol atrium ve sol ventikül boyutları ,vücut kitle indeksine göre normalin üst sınırındadır. anterior ve septum tüm seviyelerde hipokinetik sonuç: sınırda biatrial dilatasyon deprese sol vertikül sistolik fonksiyonu:ef :%40 segmenter duvar hareket kusuru eser mitral yetersizliği diyor.Hocam yıllardır eko sonuçlarımda buna benzer değerler var.Ancak bu ef değerlerim kimi zamn 43 kimi zaman 47 kimi zaman 50 kimi zaman 55 çıkardı.Bu sefer % EF TEİCHOLTZ :44.3 % EF SİMPSON :40 çıkmış.Bu iki değerden hangisini baz almalıyım.Birde ef nin bu değerlerde olması tehlikeli midir.EF değerim ve kalbin büyüklüğü kiloma göre normalmidir.Kilom 133.Ayrıca benim eko sonucumu yorumlar mısnıız.Şimdiden teşekkür ederim efendim.
Yaş:32
Cinsiyet:erkek

Verdiğiniz bigilere göre "sizde dilate kardiyomiyopati" hastalığı söz konusu olabilir. Bu gibi hallerde öncelikle anjiyografi yapııp düzeltilebilir bir durum olup olmadığı araştırırız. EF düşük, bu durum kalbinizin kasılma kuvvetinin azaldığına / azalmakta olduğuna işaret edebilir. Önemli olan kalp yetersizliğinin önlenmesi ve riskin azaltılmasıdır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Uğur akbulut
24/03/18

Merhaba hocam doktor 20 günlük bebeğimize la siz 40 mg verdi bir hapin 4 de birini verin dedi ilacı verdikten sonra bebegin ayaklarında morarma oluyor
Yaş:0
Cinsiyet:Erkek

Çocuk kardiyoloğuna danışmanız gerek. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Nart Gökçe
22/03/18

Hocam iyi çalışmalar dilerim. Benim sorum: Normalde tansiyonu sınırda olan bir bireyim. 13,5/8,5 çıkıyor her ölçümde. Ancak biraz içine kapanık, duygusal birisiyim. Geçen akşam kardeşimle tartıştık bir anda ağzım yüzüm uyuşmaya başladı kalbim çok hızlı atıyordu en sonunda titremeye başladım ayaklarım kasıldı kaldı 10-15 dakika istemsizce titredim. Bu pozisyonda iken tansiyonumu ölçtüler ve 22ye 14 çıktı. Hemen acile götürdüler apar topar beni kucaklayıp ancak acile giriş yaptığımızda 16/10.5 a düşmüştü. Biraz yatırıp kas gevşetici sakinleştirici iğne yapıp eve yolladılar. Hocam bu durum hep oluyor. En ufak tartışmada sinirlenmede kalbim belki 170-180lere çıkıyor tansiyonum 17-18 oluyor. Yani bu durum ilk değil. İnternetten araştırdım sempatik sistem bozukluğu, konversiyon gibi şeyler yazıyor. Bu durumu araştırmak için ve tedavisi için hangi bölüme gitmeliyim ? Vücudun bu kadar ani durumlara aşırı tepki vermesi doğal mıdır ? Tansiyon hastası olup olmadığımı bile bilmiyorum. Lütfen beni yönlendirin. Saygılarımla, Nart.
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Yüksek tansiyonunuz olabilir; bu konuda takip ve tedavi gerekir. Ancak bahsettiğiniz acil tablonun hipertansiyonla / kalp hastalığı ile ilişkisi olduğunu sanmıyorum. Bunun için psikiyatri bölümüne başvurun. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Gözde
21/03/18

Hocam merhaba ben 2 sene once bir dusuk gecirdim cok kan kaybettim ve o günden sonra bende ekstrasistol basladi 2 kere kardiyologa gittim kalpte bir sorun yok dendi dideral verdiler ama kullandigim gun acillik oldum kalbim sıkışıyor gibi oldu tekrar hamile kaldigimda yine gittim doktora holtet takildi ama ekstra atim olmadi holter takiliyen sinus tasikardi dendi o da hamilelik doneminde normal dedi doktor 15 ay oldu dogum yapalo ama hala ekstralar devam ediyor ne zaman olacagi hic belli degil sadece midemde bir şişkinlik hissi yaşıyorum sik sık o zamanlar oluyor egildigim zamanlar oluyor cocugumla oyun oynarken kosarsam bile oluyor artik aklimi kacirmak uzereyim bazen hic olmadigi zamanlarda oluyor bana bir akıl verin ben kut diye ölüp gidecegimi dusunuyorum surekli ve yasam kalitem dustu aklimda ölmekten baska bir dusunce yok artik surekli bu korkuyla yasamaktan biktim usandım bir de adet donemu oncesi artmasi normal mi bu ekstralarin onuda merak ediyorum adet oncesi cok gergin oluyorum
Yaş:28
Cinsiyet:bayan

Çarpıntı ve aritmiler hakkında sitemizde açıklayıcı genel bilgi vardır. Yarlanabilirsiniz. Ayrıca arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Derya
20/03/18

Hocam merhaba benim sorum cytotec ilacın hastanelerdeki kan ve idrar testinde kullanıldığı ortaya çıkar mı? Teşekkürler.
Yaş:28
Cinsiyet:Bayan

Sorunuz uzmanlık alanım dışındadır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Nur
20/03/18

Hocam. Kızım kalbim ağrıyor dedi bir kaç kez. Kardiyoloji ye götürdüm. 2 cm boyutunda posterior lateral jetli my rastlandı dedi. Bununla ilgili 20 günde bir iğne vurulacak ve kontrol olacak dedi. Depo silin 1.2 verildi. Size de sorayım dedim. Bu hastalığın tedavisinde sadece bu iğne yeterli mi. Ekstra yapmamız gereken başka bir şey varmı. Örneğin yediğine içtiğinde dikkat etmeli mi, spor etkiler mi. Bir de 2 cm boyutunda posterior lateral jetli my ne demek. Açıklayabilir misiniz. Teşekkür ederim
Yaş:7
Cinsiyet:Kiz

Bu sorunuzu çocuk kardiyoloğuna sormanızı öneririm. Ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Esma
19/03/18

Iyi gunler hocam.benim kalbimde 5,6 senedir akim kacagi var. En son iki sene once dr gittim.kalbimin yapisinda kapakciklarinda falan hic bir sikinti yok.cok arada bir anda kalbim 150-180 arasi atip sonra eski ritmine donuyor.bazen carpinti oldugunda heyecan yaparsam bir saati buluyor sonra kendiliginden geciyor.gecenlerde bir dr bi dag basinda carpintin olsa mudahele edilmezse olumle sonuclanir dedi.boyle bir risk varmidir cok korktum.tsk ediyorum simdiden
Yaş:35
Cinsiyet:Bayan

Çarpıntı ve artiminin onlarca farklı çeşidi vardır. Bazıları önemsizdir, bazıları önemli olabilir. EKG nizi görmeden yorum yapmam mümkün değil. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com  

didem
16/03/18

Sayin hocam,carpinti sikayeti sebebiyle 2 senedir,gunde 1 tane(sabah yarim aksam yarim) Dideral kullanmaktaydim..Herseyimi sporumu kosumu bile yapabilecek kadar iyiydi hersey..Haftada 2-3 kez gelen carpinti,belki ayda bir,iki ayda bir oluyor ve cok hafif oluyordu..Son 2 aydir cok ani durum degisti..Sabah kalktiktan sonra baslayan hizli nabiz ve daha once hic yasamadigim ekstrasistoller oluyor..Kendimi zorlar da ayakta kalmaya devam edersem carpinti siddetleniyor ve bas donmesi oluyor..Kahvalti edip 1 saat dinlendikten sonra durum duzeliyor ama gun icinde ara ara ekstrasistoller oluyor ve oldugu zaman 4 atimda bir ,genelde gec bazen de erken atimlar oluyor..Nedir birdenbire boyle bir durumun ortaya cikmasina sebep acaba,genel olarak bir sey soylemeniz mumkun mu.Tesekkurler saygilar.
Yaş:47
Cinsiyet:kadin

Çarpıntı ve aritmiler hakkında sitemizde açıklayıcı genel bilgi vardır. Yarlanabilirsiniz. Ayrıca arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Dinçer yılmaz
16/03/18

Hocam iyi günler 40 mg ceyrek dideral kullanıyorum sabahaları bu ilaç efor testini veya sintigrafi çekimini etkiermi iacı almassam çok heyacanlanıyorum hastane. Korkusu olduğu için yanıtlarsanız sevinirim pazartesi gunü efor testim var hocam iyi günler
Yaş:40
Cinsiyet:Erkek

Bu soruyu test yaptıracağınız bölüme sorun lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Zihni Ceylan
16/03/18

İyi günler hocam ben pulmoner alter hipertonsiyon hastasıyım geniş vsd ve aısenmenger senduramuda var ilac tedavisi önerildi ve başlandı Opsimut kullanıyorum ama ek olaray Departon verildi cok agır olmazmı iki ilac yada bir faydası olup iyileşme şansı olurmu teşekkür ederim vereceginiz bilgiler için.
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Bünyenizi bilmeden sizi muayene etmden tedaviniz hakkında yorum yaoamam, öneride bulunamam.  Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

İmran
15/03/18

Hocam merhaba, dogustan mitral kapak yetersizligim var 14 yasinda farkina vardik o gunden beri kpntrol alti dayim. Mnimal seviyeden orta derece my ye yukseldi ve prolabsus olustu.Beloc 50 mg kullaniyorum yillardir. Gozume pihti atti kanama olustu ondan sonra da Coraspin 300 mg ye basladim 2. 4 ay oncede Delix Plus 2.5 mg basladi dr um ekoda bazi degerlerim yukseldiginden. Tansiyonumu sabah aksam olcturerek dozu ayarladi ve bazi tahliller yaptircan belli araliklarla dedi. Üre, kreatinin, sodyum,potasyum ve klor. Bunlari yaptirmak icin gittigim devlet hastanesindeki dr ne gerek var niye istemis bu dr bunlari hic gerek yok dedi bu ilac icin. Acikcasi kafam karisti sizin fikrinizi almak istedim.
Yaş:35
Cinsiyet:Kadın

Mitral yetmezliğiniz eğer yazdığınız gibi "orta derecede" ise yakın takip gerektirir ve şikayetiniz olmasa bile koruyucu ilaç almanızda (beloc dan başka) yarar olabilir (orta ve üzerindeki derecelerdeki mitral yetmezliği kalp büyümesine neden olabilir). Tansiyonunuz varsa, yine belirli aralıklarla (şikayetiniz olmasa da ve mitral hastalığınızdan ayrı olarak) takipte olmanız ve uygun ilaçlar almanız gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com 

Alev
13/03/18

Merhabalar hocam kolay gelsin öncelikle benim sorum anemi ve demir eksikliği nabız sayısını yükseltirmi acaba demir degerim 13 ve aşırı kan kaybetmem sonucu kan değerim 8.2 istirahat halinde nabzım 85-95 arası değişiyor ayağa kalkınca 130 -145 arası değişiyor herhangi bir betabloker önermediler holterde maximum ,170 olmuş uyuyunca 60 a kadar düşmüş çekilen ekglerde hep sinüs taşikardisi çıkıyor ben bu yüksek nabızla kalp krizi geçirmeye adaymıyım
Yaş:25
Cinsiyet:Kadın

Evet, aneminin her çeşidi kalp hızını yükseltir, hatta kalp yetersizliğine, yaşlılarda kalp krizine bile neden olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com 

Bahadır
12/03/18

Hocam bende Evre I HT mevcut. Bu aralar ayağa kalktığım zaman kulaklarımda tıkanma ve başımda uyuşmalar oluyor, uzanınca 20-30 saniye içerisinde düzeliyor. Sebebi tansiyonun aşırı yükselmesi midir ? İyi çalışmalar dilerim, saygılarımla.
Yaş:30
Cinsiyet:Erkek

Olabilir, ancak başka nedenlere de bağlı olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com 

Fevzican
11/03/18

Hocam merhabalar ben 1 hafta once apandisit ameliyati oldum iki gun durup taburcu oldum sigarA ice bilirmiyim dedigimde hayir 3 ay kullanma dediler ben elektronik sigara nikotinsiz kullanabilirmiyim nargile falan yardimci olur musunuz saolun
Yaş:17
Cinsiyet:Erkek

Elektronik sigaralaru,ıın da içerdikleri kimyasallar açısından zararı var. Hiç kullanmamanız en iyisidir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com 

Neslihan
11/03/18

Mrb hocam.annem atriyal fibrilasyon teshisi konuldu.ayda 1 yada 2 defa geciriyordu.carpinti aninda 4 adet birden icebilecegi rytmanorm isimli ilac kullanmaya basladi.bu hafta 5 gun icinde birer gece arayla 3 defa tekrarladi.doktorumuz rytmanorm kullanmayi gunde ucdefa ya degistirdi.kalbi 55 lerde attigi zamanlarda ilacini icerse bi sorun olurmu kalp atislarinin cok fazla dusmesinden korkuyorum.
Yaş:69
Cinsiyet:Kadin

Bu ilaç atriyal fibrilasyon atakları sıklığını azaltır ancak % 100 başarılı olmayabilir. Dozuy ve etkisi / yan etkisi hastaya göre değişir. Annenizin bünyesini bilmeden doz konusunda öneride bulunamam. Ayrıca atriyal fibrilasyon nedeniyle kan sulandırıcı ilaç kullanması gerekebilri, bu daha önemlşi. Aklınızda olsun. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com 

Ali
10/03/18

Hocam iyi çalışmalar dilerim. Ben Belçika'dan yazıyorum size. Daha 28 yaşındayım, burada bir bankada çalışıyorum. Hareketsiz yaşantıdan ötürü bu genç yaşta hipertansiyona yakalandım. Sebep bulunamadı. Burada ticari marka adı; "Loortan Cardio Start" olan bir hap ile tedavime başlandı sonrasında da Loortan 100mg'ye geçildi. Ancak bu doz tansiyonumu 13-8/9 aralığına getirebildi. Hocam buradaki doktorlar maalesef güzel ülkemdeki gibi ilgili değil. İstediğiniz gibi doktora da gidemiyorsunuz. Ben şuanda çıkmazdayım. Sertleşme problemim başladı bu hapı 1 yıldır kullanıyorum. Doğru düzgün sertleşemiyorum. Ne olur bana yardım edin. Bu hapı bıraksam her şey eskisi gibi olacak mı ? Bu yaşta bu sıkıntıları yaşamak gerçekten çok zor, belki 55 60 yaşında olsam kaldırabilirdim. Lütfen beni anlayın. Cinsel hayatım bitti resmen sertleşemiyorum. İlacı kafama göre de bırakmak istemiyorum tansiyonum 15-16/10-11 gibi değerlere çıkıyor çünkü. Lütfen bana ne yapmam gerektiğini söyleyin. Yıllık iznim Ağustos-Eylül arasında olacak Türkiye'ye geldiğimde sizinle görüşmeye geleyim tedaviyi düzenleyelim. Selamlar, saygılar.
Yaş:28
Cinsiyet:Erkek

Sertleşme sorunu kullandığınız ilaca bağlı olşabileceği gibi hipertansiyonun yol açtığı damar hasarına da bağlı olabilir. Doktorunuzla jkonuşun. Çok çeşitli ilaçlar var; tansiyonunuzu kontrol altına almak çok önemli. Başka ilaçlarla tansiyon tedavisi mümkün. Her ilaç aynı yan etkiyi yapmaz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com 

İsmet
08/03/18

Fonksiyonel bikuspit ve aort kapak yetmezliği (1 derece) teşhisi konuldu. Is basvurularimda sorun oluyor. Engel durumu nedir tedavisi var midir ?
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Sitemizde bu konuda genel bilgi vardır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com 

Serap
06/03/18

Merhaba doktor bey 50 yaşımda ,sigara kullanan ,hipertansiyon hastası ,ailede kalp hastalığı olan bir bayanım ,hayzaar100, vazokzen 5mg kullanıyorum ,eforla göğüs ağrısı nefes darlığı yaşıyorum ,akabinde şiddetli başdönmesi yaşıyorum ,yakın zamanda bt anjio yaptırdım ,sonuç Sol koroner dominanas mevcuttur , ramus intermedier varyasyonu izlenmektedir , iyi gelişmiş OM1 dalı mevcuttur ,sol ana koroner arter ,Lcxve LAD dalları,RCAvePDA distal dallarına dek patent olarak izlenmiştir ,tariflenen damar ve duvarlarında anlamlı stenoza yolaçabilecek kalsifik veya yumuşak plak izlenmemiştir .deniyor doktorum yüksek riskli olduğumu söyledi tabiki kesin sigarayı bırak dedi ,yüksek riskli olmam birçok riski taşıyor olmammı yoksa raporda böyle bir bilgi varmı ,kalsiyum skoru değeri neden raporda yazmıyor değerim sıfır demekmi , teşekkür ederim
Yaş:50
Cinsiyet:Kadın

BT anjiyonuzda ne yazdığının aslında ilave bir önemi veya katkısı yok. Belirttiğiniz diğer bilgiler yeterince riskli olduğunuzu zaten işaret ediyor. Bu duruma yönelik olarak koruyucu tedavi almanız gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Leyla
06/03/18

Hocam teşekkür ederek soruma başlamak istiyorum. Sitenizdeki çarpıntı bölümünü okudum ama bunun cevabini bulamadim. Benim sorum: Sadece uyanma anı ve ondan sonraki 10-15 dakikalık süreçte kalbimde çarpıntı olmasi. Sonra her sey normale dönüyor hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. Kardiyologla gorustum. Ekg Eko kan testlerinde anlamli bir bulgu yok. Neden olur bu durum ?Tehlikeli midir ? Saygılarımla
Yaş:24
Cinsiyet:Kadın

Kalp hastalığı ile ilgili olma olasılığı düşük. Holter EKG kaydı yaptırmak yararlı olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Onur Kabadayı
06/03/18

Hocam iyi günler. Ben universite öğrencisiyim ayni zamanda garsonluk yapıyorum. Meslek ve eğitimi beraber götürmek zorundayım. Uzun saatler çalıştığımız icin bazen 24 30 36 saat aralıklarında hiç uyumadigim oluyor. Ancak bu durumlarda uykuya daldığım zaman 1 saatte bir uyanıyorum ve genelde carpinti oluyor. Bunun ustune uyku bozukluklari icin psikiyatrist ile görüştüm bir uyku ilaci yazdi ancak bunun psikiyatrik bir durum olmadığını kardiyolojiye gitmemi önerdi. Kardiyolojiye gittim tansiyonum ise 13.5/8.5 kardiyolog problem yok dedi. Sıkıntı nerede hocam neden boyle oluyor ? Veya nereye gitmeliyim bu sorunun çözümü icin ? Saygilar..
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Kişisel düşüncem bu durum düzensiz çalışma / uyku sorununa bağlı olabilir. Sizi muayene eden hekimlerin daha iyi karar verebilirler. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Kerem
05/03/18

Hocam öncelikle iyi çalışmalar dilerim. Ben Losartan 100 mg ve Seneloc 50 mg kullanıyorum. Son kontrolümde doktorum istediğin gibi spor yapabilirsin ne istersen yap dedi. Tansiyon ve arada gelen ekstrasistollerim ile bazen taşikardi sorunum oluyor bu arada problemlerim bunlar ve tansiyonum 150/95. Ancak yapılan Eko, Efor olsun hiçbir sıkıntı yok. Doktorum da bunun üzerine istediğin sporu yap dedi. Ben de GYM'e kaydoldum ancak daha 2. haftada koşu bandında hızlı tempo yürürken (Galiba betabloker'ın etkisi yüzünden) kalbim hızlanamıyor yürüdükçe nefesim daraldı ve durmak zorunda kaldım. Kalbim hızlanmak istiyor ama hızlanamıyor, bir daralma geldi banttan indikten sonra sık aralıklarla nefes almaya başladım bu bile yetmedi 2-3 dakikada ancak kendime gelebildim ve salondan çıktım. Antrenöre durumu anlattım bu ilaçları kullanırken spor yapamazsın bence bırakmalısın dedi. Arada kaldım ne yapayım ? Selamlar..
Yaş:27
Cinsiyet:Erkek

Doktor tarafından verilmiş ilaçlarınızı doktora sormadan (başka bir kişinin önerisi ile) bırakmayın. İlaç alırken spor yapabilirsiniz. Bu durumu başkasına değil, doktorunuza sorun. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

HALİL
04/03/18

Hocam ben 2011 ve 2014 yıllarında birer defa Af geçirip yoğun bakıma alındım. Beloc 50 mg VE Cordoron 200 mg verilerek taburcu edildim lakin benim hala çarpıntılarım devam ediyor sinüs taşikardisi diye tanı koyuldu ve bunun normal olduğunu söylüyorlar yalnız 24 saatlik holter takıldığında erken vurguların olduğu söylendi ve EPS olmamı söylediler bir ihtimal düzele bilirmiş. Benim şikayetlerim ortalama 8 yıldır sürüyor ve hala da devam etmekte gece kalp çarpıntısı ile vücudumda karıncalanmalar göğüs ağrısı sol kolda ağrı yanma hissi oluyor uyuyamıyorum . kalp yorulduktan sonra uyuya biliyorum. 20 adımlık merdiven çıktıktan sonra nefes nefese kalıyorum kalp çok hızlı atıp rahatsızlık veriyor. Baş dönmelerim ortalama 1 aydır devam etmekte sizden de bir fikir almak istiyorum şimdiden teşekkür ederim .
Yaş:25
Cinsiyet:ERKEK

Sadece erken vurular için EPS önerileceğini sanmam. Ablasyon sonrası çarpıntı hissi devam edebilir, her çarpıntı da aritmi demek değildir. Holter kayıtlarınızı görmeden kesin yorum yapmak istemem. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Handan
04/03/18

Hocam sezaryanla dogmus 3 cocugum var.Gencligimden beri kiloluyum.Dogumlardan sonra aldigim kilolari da veremedim. Su an 116kg yum. Annem kanser ameliyati sonrasi emboliden ölünce bacaklarimdaki varis icin damar cerrahisi doktoruna gittim. Testler sonucu bilateral alt ekstremitede yaygın lipödem oldugu saptandi. Rahmimdeki miyom nediyle kansizligim var. Polikistikover hastasiyim.Bacagimda yer yer sislikler ve sol kolumda ust tarafta sert bir yag kitlesi var.Doktor kilo vermemi soyledi ve lipo/lenfo tedavisi yapicaz dedi. Ne yapmaliyim? Hayvansal peotein alma dedi ayrica fil hastasi olacagim diye o kadar kotktum ki uyguluyorum. Ama bunlarin eksikliginden enfeksiyon kapmaktan korkuyorum.Bu arada daha onceden gittigim uzman sol bacagimda 4 sagda 3 reflu var 6 ay sonra kontrole gel simdilik ameliyatlik degil demisti. Kafsm cok karisik. Lutfen yardimci olunuz.
Yaş:39
Cinsiyet:Kadın

Bu sorunlarınıza sanal ortamda ne yapmamı bekliyorsunuz ? Tekrar doktora başvurun.  Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Senol
03/03/18

Merhaba hocam benim sorunum tansiyonum 1 haftadır olcuyorum 15e 98 arti iki gün süren baş ağrısı ve hafif mide bulantısı var hiper tansiyon ola bilirmi
Yaş:50
Cinsiyet:Erkek

Evet olabilir. Tedavi gerekebilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

esra t
03/03/18

Normalde nabzım 90 civarında atıyor fakat spor yaparken 65 lere düşüyor ve yüzün üstüne çok nadir çıkıyor. Karvonen formülüne göre 130 civarı olması gerekiyordu. Bu bir hastalık belirtisi midir?
Yaş:35
Cinsiyet:kadın

Spor yaparken kalbinizin hızlanması gerek. Sayım hatası yoksa bir sorun olabilir. Muayene olun, Holter EKG veya efor testi gerekebilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ÇAĞLA
03/03/18

HOCAM MERHABA İYİ GÜNLER ÇARPINTI ŞİKAYETİYLE KARDİTOLOJİYE BAŞVURDUM BRUGADA SENDROMU TEŞHİSİ ALDIM TEDAVİSİ HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ?
Yaş:19
Cinsiyet:KADIN

Brugada sendromu hakkında sitemizde genel bilgi var. http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=144 Bu hastalık önemli ve riskli bir hastalıktır. Takip gerektirir. 

Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Melik Karabalık
01/03/18

Hocam merhaba, 3 yildir sabah 25 aksam 25 Beloc Zok kullaniyorum. İlaçların tek dozunun 24 saat etkili oldugunu biliyorum ancak 18 saatten sonra carpinti yine basliyor bu yuzden kardiyoloji hekimimin onerisiyle aksam da 1 doz aliyorum. Aile hekimim 20 kilo verdigim icin aksam dozunu birakabilecegimi ilacin fazla geldigini soyledi kalbim 50 atiyormus sabah bile aksam dozunu 15 gün yarim kır iç sonra da kes dedi. Kendisi dahiliye uzmani acaba bu onerisi dogru mu ? Cunku tabletler kontrollü salınım tablet olduklari icin kirildigi takdirde bir anda kana gectikleri ve bunun tehlikeli oldugu yaziyor internette bu sebepten kirilmamalidir diyor. En dogru cevabi sizden alacagimi düşünüyorum. Tableti kirayim mi kirmayayim mi ? Bilgilerinizi rica eder iyi calismalar dilerim, saygılarımla
Yaş:25
Cinsiyet:E

Söz konusu ilacın tabletleri bölünerek alınabilir. İnternetteki her bilgi doğru olmayabilir. Kaynağına bakınız. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Muhammed
27/02/18

Merhabalar hocam bende geçirilmiş arakadrit romatizma kalbe vurmuş 4 yıldır3 hafta arayla deposilin 1,2 iğne vurunuyorum acaba spora gitmemde sakınca var mıdır birde kalbime tee ile bakılacak bi sorun olur mu biraz korkuyorum açıkçası
Yaş:12
Cinsiyet:Erkek

Muayene etmediğim hastaya kişisel bir konuda öneride bulunamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

candan
27/02/18

Hocam Merhaba, 20 aylık bir çocuğum var ve ikincisini düşünüyoruz. Ancak yaklaşık 6 ay önce kronik yüksek tansiyon hastası olduğumu öğrendim. Hamilelikte böyle bir problemim yoktu. Şu anda tansiyon hapı kullanıyorum tansiyonum normal çıkıyor. İkinci hamilelik önerir misiniz? Bebek ve benim sağlım açısından? Çok teşekkürler
Yaş:38
Cinsiyet:kadın

Tansiyon tedavisi uygun şekilde yapılırsa, genel olarak evet. Ancak sizin adınıza öneride buunmam için sizi muayene etmem gerek. Bu öneri size özel değildir. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

İbrahim
26/02/18

Hocam merhaba ben 2009 da aort koartasyon ve kalp te delik şikayetiyle ameliyat oldum şu anda eser my teşhisi var benim dikkat etmem gerekenler nelerdir ve askerlik muafiyet durumum ne olur öğrenebilir miyim Teşekkür ederim
Yaş:16
Cinsiyet:Erkek

Şİmdiki durumunuzu bilmeden bu sorularınıza sağlıklı yanıt vermek mümkün değil. Özellikle askerlik muhafiyeti için heyete girmeniz gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Ahmet
26/02/18

Hocam annem açık kalp ameliyatı oldu 3 kalp kapakçığı değisti bu günde hastaneye gitti DERMATOLOJİ bölumune doktor ilaç olarak KLAVUNAT-BID 1000 MG vermiş.Annemin bu ilacı kulanmasında her hangi bir sakınca varmı ?
Yaş:24
Cinsiyet:Erkek

Özel bir engeli yok. Ancak "coumadin" isimli ilacı kullanıyorsa etkileşim söz konusu olabilir. Coumadin dozunun ayarı gerekebilir. Dikkat edin, kalp doktorunuza mutlaka haber verin. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

kudret
25/02/18

Kortizonlu ilaç kullanan acı yiyebilir mi hocam daha doğrusu neler yememeli
Yaş:52
Cinsiyet:Kadın

Tuz ve şeker tüketimini azaltmalıdır. Hipertansiyon ve şeker hastalığı riski varsa doktor takibinde olmalıdır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Can
25/02/18

Hocam Selamlar, Bende ritim bozukluğu var. Gerekli tahliller ve tetkikler yapıldı . Düşük seviyede oldugu görüldü . Arasıra gögsümde baskı hissi hissettigim İçin 50 mg Belok kullanmam önerildi. Belok adlı ilacım yasam kalitemi düşürme ihtimali oldugunu ögrendim . Onun yerine muadil olarak diltiazem önermisiniz ?
Yaş:33
Cinsiyet:Erkek

Sanal ortamda, muayene etmediğim bir kişiye ilaç öneremem. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Emre
20/02/18

merhabalar hocam, nabzımı elle kontrol ettiğimde ve tansiyon ölçerken tansiyon aleti her kalp atışında bip diye ses veriyor orda da fark ediyorum, nefes verirken kalbim normal ritminden çok hafif daha hızlı atıyor,alırken yine normal düzenine giriyor, sadece verirken 1 yada 2 atış daha hızlı atıyor.bu sorun oluştururmu? çarpınıtı şikayeti ile yakın zamanda 5 ekg çektirdim 1 gün holter taktırdım fakat bir sorun yok dediler, normal şartlarda kalbin nefes verirken biraz daha hızlı atması bir sorun olduğunun belirtisimidir ? teşekkürler.
Yaş:37
Cinsiyet:erkek

Solunum hareketleri ile kalp hızı değişkenllik gösterebilir, normadir. Bunun dışında bir düzensizlik varsa muayene olmalısınız. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ebru
19/02/18

Hocam iyi günler.ben 1.5 yıl önce doğum yaptım şu an emziriyorum.yaklaşık 40 gün önce gün içerisinde ara ara çarpıntılarım oldu. 4-5 gün sürdü. dr a gittim ultrasonla kalbime bakıldı sorun yok dedi. efor testi yaptım sonuç normal dedi.emzirme dönemi bitince şikayetin geçmezse holter takalım dedi.10 15 gün kadar sorun yoktu ama sonra kalbim çarpıntı şekilde değil de bir garip atmaya başladı. vurur gibi,boşlukta kayıyormuş gibi,midemle birlikte atıyormuş gibi çok garip bir his.bir haftadır bu sorun var özellikle geceleri oluyor hocam. gündüz 1-2 kere hissediyorsam gece 20-30 kez falan hissediyorum. hocam bebeğim geceleri çok uyanıyor.yorgun oluyorum genelde.acaba bir alakası olabilirmi? çok korkuyorum tekrar muayeneye gitmelimiyim? bu ciddi bir problemmi kalbimi dinlemek istemiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz?
Yaş:32
Cinsiyet:bayan

Her çarpıntı kalp hastalığı işareti değildir. Sitemizde çarpıntı ve aritmiler hakkında ayrıntılı bilgi vardır. Bunun dışında arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Mehmet
18/02/18

Merhabalar hocam bana 20 yaşında kalp kapakçığımın 2 yapraklı olduğu söylendi.Spor yapmamı uzun merdiven çıkmamamı söylediler. Şuan çarpıntım için beloc 50mg kullanıyorum. Yanlız şuan hafif derecede değerler ve askerlik yapamayacağımı söylediler. Beni bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden
Yaş:24
Cinsiyet:Erkek

Askerlik konusunda bu bilgilerle yorum yapamam. Ancak iki yaprakçıklı aort nedeniyle (şikayetiniz olmasa bile) yılda bir kez muayene olmanız ve EKO yaptırmanızda yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

kubra
16/02/18

Hocam cocugumda ilk olarak kalp damarlari ters dediler sonra kalp.damarlarinin ters olmasi kizima zarar wermiyormus cunku kan kendini 100de 100 temizliyrmus.ama bir tane daha sorun soylediler kalp kapakcigi yetemzligi dediler ama suanlik.cocuguna bir zarari yok dediler bu kalp yetmezligi cocugum buyudukce kendini toparlama iyilesme olasiligi warmi kziim.suan 6 bucuk aylik hic bir sikayetimiz yok simdilik
Yaş:20
Cinsiyet:Kadin

Bu dediklerinize göre bir yorum yapmam mümkün değil. Ayrıca konuyu çocuk kardiyoloğuna sormanızda yarar var. Ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Onur orcun
14/02/18

Mrb hocam kafama takilan bir soru..hocam ben de kalbimde tekleme oluyor sanki kus cirpintisi gibi ha durdu ha duracak bi de hocam nasil soylesem afedersiniz sperm cikartma oldugunda ereksiyon halinde kalbim daha fazla tekliyor ve nefessimi alamiyom kalp krizi geciricem diye korktum..cok tuhaf. Onceden olmuyordu boyle bir sey sanki kalbim ereksiyon halinde tamamen duracak gibi oluyor korkuyom acaba sebebi nedir hocam kalbimde bir rahatsizlik olabilir mi...simdiden saygilar...
Yaş:38
Cinsiyet:Erkek

Her çarpıntı kalp hastalığı işareti değildir. Sitemizde çarpıntı ve aritmiler hakkında ayrıntılı bilgi vardır. Bunun dışında arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Kenan
13/02/18

Hocam merhaba, 5 yıldır aralıklı devam eden göğüs ağrılarım sonucunda efor testlerimde olumsuz bir durum yok (5 ayrı efor testi yapıldı) iken sintigrafimde inferior duvarda iskemi bulundu. Ben de gözümü kararttım ve sanal anjiyo yaptırdım. İşlem sırasında Ultravist 370/100ml verildiğinde anda fenalaşmaya başladım apar topar yoğun bakıma alındım. Avil serum ve birkaç iğne yapıldı oksijen bağlandı aynı anda. 2 saat içinde düzeldim. Fenalaşınca işlem yarım kaldı. RCA'yı göremediler. Sol taraf temizmiş ama önemli olan RCA imiş galiba. Bende bir daha yaptıracak cesaret de kalmadı inanın ölüyordum. Bu durumda ne yapayım lütfen bana akıl verin. (Sigara yok, alkol sosyal içici, 180cm 90kg, diyabet yok, HT Evre I, Ca Score: 5) Saygılar..
Yaş:27
Cinsiyet:Erkek

27 yaşınızda 5 defa efor testi yaptırmış olmanıza bir anlam veremedim. BT anjiyo yaptırmışsınız, ne kadar gerekliydi, bilmiyorum, yan etkiden zarar görecekmişsiniz; yoğun bakıma bile yatmışsınız. Kendinizi daha fazla riske atmadan tetkik yaptırmaktan vaz geçin. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

nadir
13/02/18

hocam kolay ggelsın ben bır yıl once tetkık amaclı anjıo oldum damarlarda tıkanıllık cıkmadı cok hhafıf plak goruldu.fakat kalp damarlarımda ektazı olduggundan genısmıs vede buda yavaş akım olusturuyormus gunde bır adet aspırın yeterlı dedıler kolestro ve sekerım yok sıze benım sorum su ben dalgıclık yapıyorum yavas akımın bana rısklerı varmı aftada ucgun alkol alıyorum sıgara kesın yok alkolunde yavas akımda sıkıntı tablo yaratırmı sımdıden tsk ler.
Yaş:50
Cinsiyet:erkek

Yavaş akım konusunda bünyenizi /metaboik durumunuzu / genetik  - aile yapınızı bilerek karar vermek gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Nur
13/02/18

Merhaba hocam ben 20 yaşında anne oldum sorunsuz bir hamilelik geçirdim sezaryenle doğum yaptım kızım oldu 6 aylıkken gribal enfeksiyonla hastaneye gittik ve dilate kardiyomiyopati olduğu ortaya çıktı kızım suan 11 yaşında ilaç tedavisi görüyoruz sürekli ilaç degişiyor ef %33 seviyesindeydi ama suan %45 lerde kalp sol tarafa doğru genişlemiş tedavi süreci ne olur bundan sonra ve ani ölüm riski grubuna dahil mi oluyor bu hastalık bilgilendirirseniz sewinirim
Yaş:30
Cinsiyet:Kadın

Gebelik kardiyomiyopatisi iyileşebilen bir hastalıktır ancak sonraki gebeliklerde tekrarlama riski çok yüksektir ve daha ağır seyreder. Ayrıca şikayetiniz olmasa bile kalp koruyucu bazı ilaçlar almanızda yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

erkan
10/02/18

Hocam merhaba. Erzurum ATÜ hastanesine ilaçlı kalp tomografisi sonucunda orta segmentte miyokardiyal bridging izlendi yazılı rapor verildi. Erzurumdaki doktorum kalp kasında ağrı olduğunu ve fizik tedavi doktoruna görünmemi söyledi. Kars taki doktor ise rapora istinaden kalbi besleyen damarın kalbin içinde sıkıştığını, ömür boyu göğüste hafif ağrı olacağını, korkulacak bir şey olmadığını, tek çözümün ameliyat ile damarın değiştirilmesi olduğunu söyledi. Kalbimin olduğu bölgeden içten ara ara sancı şeklinde ağrı oluyor. Başka herhangi bir hastalığım yoktur. Sigara ve alkol kullanmıyorum. Hocam ne yapmalıyım, ne önerirsiniz. Saygılar
Yaş:40
Cinsiyet:erkek

Kalp kası içinde sıkışan damarın büyüklüğüne ve konumua göre bazı riskler söz konusu olabilir. Doktorunuzla tekrar görüşün. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

ERKAN
02/02/18

merhaba hocam hayırlı çalışmalar..ben hipertansiyon hastasıyım delix 5mg kullanıyorum.doktorum günde 1 tane olarak reçete etmişti ancak sabah içtiğimde akşam saat 4-5 gibi tansiyonum tekrar 15 e çıkıyor.saba ve akşam 4 gibi günde 2 tane kullanabilirmiyim
Yaş:40
Cinsiyet:ERKEK

Delix günde bir kez alınması gereken bir ilaçtır. Birden fazla doz alınması uygun olmaz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Serkan
01/02/18

Hocam hayirli gunler benin sorum esime 5 sene once sag gogus boslugundan sag boynuna kadar uzunca stent takildi damar tikanikligindan dolayi ve kan inceltici kullaniyor hocam esimin nabzi dinlenme halinde 45-55 atiyor bu normalmi bazen nefes darligi yasiyor gastrik bypass olmustu sismanligindan dolayi genirme gibi his oluyor genirince nefes darligi geciyor nabzin 45 atmasi istirahatta normalmidir hocam bi tehlikesi olurmu
Yaş:40
Cinsiyet:Erkek

Kalp hızı 55-60 / dk ya dek normaldir. Bazen de kalp ilaçları nedeniyle yavaşlayabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

hüseyin
31/01/18

hocam merhaba,bende anksiyete bozukluğu,midemde reflü gastrit ve mide kapağımda gevşeklik var.son zamanlarda da kalp te PVC çıktı kalp te 556 defa bu sert atım olumuş daha önce 45 idi ancak bu olay yemek yediğim zaman oluyor hatta artıyor. sorum şu acaba kalp mi mideyi tetikliyor yoksa midemmi kalp atımlarını tetikliyor? kafam çok karışık buda beni çok tedirgin ediyor.kolay gelsin
Yaş:43
Cinsiyet:erkek

Reflü kalpte ritim bozukluğunu tetikleyebilir. Reflü tedavisi ile bu durumu takip edip düzelme - iyileşme olup olmadığına göre karar verilebilir. Ancak yaşınıza bağlı olarak  doğrudan kalp riskinize bağlı olarak da ritim sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda kalple ilgili de tetkikler ayrıca gerekebilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

 

Servet kopal
31/01/18

Hocam sıkıntım üşütme olarak doktora ciktim tansiyonum 160 102 cıktı ve 4 gündür buna yakın çıkıyor dil altı ilaç veriyor o an iyi oluyorum. Sonrası bas dönmesi boyunda sertlik bas agirmasi halsizlik burnumu temizledigimde kan damlacığı oluyor ne yapmalıyım bilemedim perişan olmuş durumdayım
Yaş:38
Cinsiyet:Erkek

Yüksek tansiyon (hipertansiyon) açısından takip ve tedaviniz gerekebilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Mertcan subaşı
29/01/18

Sevgili hocam 2 hafta önce tam yatıcakken şiddetli çarpıntı oldu (arada sırada küçük olan carpıntı vardı 1 veya 2 kere olurdu ) bu sefer kalbım cok hızlı carptı ilk defa oldu yatakdan kalkdm ve yanma hissi ve acı hissi gelmeye basladı ve 112 ile acile gittim ekg röntgen ve kan testi yaptılar bişiy yok deiyim geri geldim ertesi günler çarpıntı devam etti zar zor uyuyordum ve carpıntı gecti yanma ve agrı basladı sol gögüsümde ve acile gittim ilkden sonra 3 defa belli aralıklarla her seferinde geri yolladılar psikologa git dediler şimdi 1 haftadır kardiyoloji uzmanına gidiyorum ama bişiyin yok diyor benim şikayetlerim halen aynı çarpıntı azaldı ama yanma hissi var bütün testler oldu artık bıktım ne oldu bana kalp hastalıgım mı var sizce yardım edin teşekkürler
Yaş:26
Cinsiyet:Erkek

Sitemizde aritmi ler (çarpıntılar) hakkında genel bilgi vardır. Bu bölümden yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Mehmet çıtak
27/01/18

Merhaba hocam,Bu test sonçlarını ben pek anlamadım doktorum normal ama biraz nabzın yüksek dedi,Dahiliye doktoru. HR :84bpm P:97ms PR:129ms QRS:83ms QT/QTc:346/409ms P/QRS/T :76/85/39 RV5/SV1:1.543/1.194 Minesoda Kodu 4-2-0 5-5-0 teşhis bilgisi sinüs ritim. Hocam İnsanları bilgilendirdiğiniz için ve hizmetiniz için ayrıca çok teşekkür ediyorum.
Yaş:40
Cinsiyet:Erkek

Sanal ortamda genel bilgiler verebilirim. Kişiye özel tıbbi hizmet veya tetkik sonuçları için yorum yapmak tıbben ve hukuken uygun değildir. Kendi hekiminize danışın veya 05302648044 den randevu alın lütfen. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Elif
25/01/18

Merhabalar annem 53 yaşında çarpıntı şikayeti ile gittiğimiz hastane de ritim Holter takıldı gece saatlerinde tekrar lı en uzunu 4.5sn pause atakları gözlendi pil takılması gerekli mi? Sdce gece olmasının başka Sebepleri en olabilir mi
Yaş:Atar
Cinsiyet:Kadın

"Genel olarak" 2,5 sn ve üzerindeki duraklamalarda kalp pili takılması gerekir. Ancak hasta özelinde karar vermek gerekir. Kalp pilleri konusunda sitemizde ayrıntılı bilgi vardır. 

 
Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
Ali
22/01/18

Hocam bana gecen sene kontroller sırasında bikuspit aort kapak ve hepatomegali teşhisi koyuldu ve mülakat sırasında olduğundan pek bilgi veeilmedi.acaba biraz bu konu hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?
Yaş:19
Cinsiyet:Erkek

Sitemizde biküspid aorta hakkında genel bilgi vardır, yararlanabilirsiniz. Hepatomegali sorunuzun konusu uzmanlık alanım dışındadır.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

arzu
22/01/18

Hocam Merhaba ; Annemde Aort Anevrizması var.Doktor anjiyo olması gerektiğini,kalbinde birşey gördüğünü belirtti.Sizce anjiyo olmasında bir sakınca varmı? Şubatın ilk haftasına gün verdiler.Bu arada annem 62 yaşındadır.Cevap verirseniz çok memnun oluruz.Saygılar.
Yaş:35
Cinsiyet:bayan

62 yaşında bir kişinin anjiyografi olmasında büyük bir risk yoktur. Ancak olası diğer tüm riskleri doktorunuzla konuşun, kişiye göre değişir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

seren uzun
20/01/18

hocam merhaba benim mayıs ayında sınavdan sonra çarpıntı şikayetim oldu o an doktora gittim eko ve ultrason cihazıyla doktor baktı bir şey yok stresten dedi ama ara ara özellikle sıkıntılı zamanlarımda kalbim çarpıyor bunun üzerine yeniden kardiyoloğa gittim o da emin olmak için kolumdan ilaç vererek kalbime baktı pfo denilen bir şey dedi hastalık değil sadece bilgin olsun diye dedim dedi ama bunun üzerine benim çarpıntılarım daha da arttı yalnız çarpıntı özellikle tek kalınca ve aksamları yatarken kalbimin tıklama sesini duymak şeklinde oluyor sürekli kardiyoloğa gidiyorum bakıyorlar bir şey yok diyorlar ama sbenim sorum o an acaba benim kalbim cidden mi çarpıyor yoksa bana mı öyle geliyor o çarpıntı anlarında tansiyonumu da ölçüyorum nabzım 80 lerde falan açıkçası böyle olunca sürekli kalp krizi mi geçiricem bir gün oluyor eko çekilirken kızarıp terliyorum o an kalbim hızlı atıyor doktorlar muayene edince stresten diyorlar o an doktor tansiyonumu ölçünce 13 8 oluyor doktora gidince daha da çarpıyor bu çarpıntının sebebi ne olabilir sizce?şimdiden çok teşekkür ederim.
Yaş:21
Cinsiyet:bayan

Çarpıntı ve ritim bozukluğu hakkında sitemizde ayrıntılı bilgi mevcuttur. İnternet ortamında kişiye özel teşhisde buunmak veya yönlendirme yapmak tıbben ve hukuken uygun değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Aliosman
20/01/18

Hocam merhabalar benim şikayetim kalp carpintim var gece yatarkende oluyor yani devamli olmuyorda ara ara oluyor ama ekg testinde kalp atislarim normal çıktı carpinti olunca panikliyorum acaba ciddi bi rahatsizligimmi var hocam holter cihazi taktirmam gerekiyomu cevabınız için şimdiden teşekkürler hocam
Yaş:33
Cinsiyet:Erkek

Her çarpıntı kalp hastalığı / aritmi işareti olmayabilir. Muayene olmanızda sonra da gerekirse Holter EKG ile çarpıntı sırasındaki ritminizi kaydetmekte yarar var. Bu konuya ancak muayene ile karar vermek mümkündür. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Esra
12/01/18

Doktor bey merhaba eşim 41 yaşında hipertansiyon hastası COVERAM 10 mg tablet ve TENOROTIC 50/12.5 mg tablet kullanıyor yalnız hafta da 3 4 gün büyük abdestine sıkça çıkıyor yani gün de 3 4 kez ama sonra normale dönüyor yan etkilerinde değişen tuvalet alışkanlıkları yazıyor öneriniz nedir endiselenmelimiyiz teşekkürler .
Yaş:34
Cinsiyet:Kadin

Bahsettiğiniz durum ilaçların yan etkisinden olabilir. Ancak erişkin bir kişide tuvalet alışkanlığında değişiklik varsa, her koşulda dahiliye  veya gastroenteroloji uzmanına muayene olmasını öneririm. Geçmiş olsun. Geçmiş olsun, Prof. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Abdülsamet üner
09/01/18

Hocam merhaba bende genetik kolestrol mevcut 4 tane farklı doktora gittim efor testi ekg kan testleri sonucu sadece kolestrol çıktı diğerlerinde olumsuz birşey yok ilaç ile kolestrolü normale düşürdük fakat son iki aydır kalbimde tekleme hissi oluyor elimle nabzına baktığım zaman hissedebiliyorum sanki anlık duraksıyor sonra devam ediyor gibi bir his fakat bunlar eforda da ekgde de gözükmedi son gittiğim doktorda su çok tüketmem gerektiğini iletti ama zamansız olması ve nöbet gibi olması beni yıpratıyor sizin cevabınızı merakla bekliyorum teşekkürler şimdiden
Yaş:24
Cinsiyet:Erkek

Her nabız düzensizliği önemli bir hastalık işareti olmayabilir. Ancak bunu anlamanın yolu muayene olmanız ve gerekirse Holter EKG ile kalp ritminizin kaydının yapılmasıdır. Bu konuda arzu ederseniz 0544 44 118 80 den bilgi alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Geçmiş olsun, Prof. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

fatma
07/01/18

Hocam merhaba 1 hafta once babami sol gogus agrisi nedeniyle doktora goturduk. Tahlilleri ekg ve efor testleri yapildi. Kalp te herhangi bir sorunu yokmus. Kolestrol ve trigliserid degerleri yuksek cikti ve kolestrol ilaci kullanmaya basladi. Fakat 2 3 gecede bir gogus altinda bir agriyla uyandigini soyluyor. Ayrica tansiyon aletiyle tansiyonunu olcuyorum surekli tansiyon seviyesi normal yani 12/8 cikmasina ragmen kalp atis hizi 170 lerde gosteriyor. 5 dk gecmeden tekrar olcuyorum bu sefer 80 cikiyor sorun ne olabilir hocam tesekkur ederim.
Yaş:33
Cinsiyet:kadin

Anlattıklarınıza göre (yanlış ölçüm yoksa) babanızda bir çeşit aritmi olabilir; bizim atriyal fibrilasyon dediğimiz bir tür. Bu aritmi nöbetler halinde, ataklar halinde geçici olabilir. Holter EKG ile 24 saat veya daha uzun kalp ritmi kaydı yaptırıp teşhis koymak mümkündür. Bu konuda arzu ederseniz 0544 44 118 80 den bilgi alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Profr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Faruk Kasapoğlu
28/12/17

Ort kalp h: 86/dk en düşük :47 (06:59) En yüksek: 157 (13:02) Toplam 126 ad supraventriküler erken atım,6 ad sv-run, 29 sv-couplet atım, 179 ad ventriküler erken atım, 2 defa v-run, 26 defa v-couplet atım gözlendi. Hasta semptom belirtmedi. St izoelektrik hatta izlendi. Hocam bu sonuç ne ifade ediyor?
Yaş:39
Cinsiyet:ERKEK

Tetkik sonuçlarınızı lütfen tetkik yapan hekime yorumlatın.  Geçmiş olsun, Prof. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Mehmet
27/12/17

Merhaba doktor bey eko raporun Sol atriyum 3.4 Sol verrikul 4.8 Aor kökü 3.1 Septum kalınlığı 1 Arka duvar kalınlığı 1 Aort kapak normal yetersizlik yok Mitral kapak yapısı normal E0.7 A0.6 yetersizlik eser Triküspit ve puşmoner normal yetersizlik yok EF66 Birde 2012 de yaptırdığım eko var Sol atrium 2.9 Aort kökü 2.2 Mitral kapak E1.0 A0.8 Benim sol göğsümde batma ağrı baskı çarpıntı sürekli kalp atışımı hissetme baş dönmesi yalpalama şikayetıyle doktora gittim.sonuçta bişey varmı.birde eski eko ile arasındaki değerler neden farklı.ilerlemişmi? Bazen gün içinde kalbim durup çalışıyo gibi oluyor.bu şikayetlerım 1yıldır var.sol ayagımda karıncalanmalar oluyor
Yaş:27
Cinsiyet:Erkek

Göğüsteki ağrı hakkında EKO tam olarak teşhise yardımcı olacak bir tetkik değildir. Kalp hastalıklarından kaynaklanan göğüs ağrıları konusunda sitemizde ayrıntılı bilgi vardır. Yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Ali Bektaş
19/12/17

Hocam selâmlar, benim sinüs taşikardim oluyor. Beloc 25 mg. verdiler. Düzenli 3 aydır kullanıyorum ama bazı günler nabzım 45-50'lere kadar düşüyor ama bir gün geliyor 90-100'den aşağı o gün nabzım düşmüyor. İlacı veren doktoruma gittim. İlaç dozu yetersiz mi acaba hocam dedim. 1 gün oluyorsa önemli değil arttırmayalım dedi. Sizce hocam bu yaklaşım doğru mudur ? Siz hocaların hocası olduğunuz için soruyorum. Bir sürü yetiştirdiğiniz öğrenciniz uzmanlık yapıyordur çünkü. Kalp çarpıntısı beni çok korkutuyor. Saygılar.
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Sinüs taşikardisi siz yaşlarda genelde kalp hastalığına bağlı değildir (eko yapılmış olması ve normal olması kaydıyla). Endişe etmeyin. Sanal ortamda ilaç veya tedavi önerisinde buunmam etik ve yasal değildir. Doktorunuzla konuşun lütfen. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

reeis
18/12/17

merhabalar çok sık baş ağrım oluyor özellikle hareketli zamalardan sonra öeneğin halsah maçındann sonra veya cınsel aktivite sonrası tansiyonum genellikle 15 10 14 9 arası tansiyon kaynaklı olabilirmi ve bu tansiyon lan dil altı kullanması gerekmi şimdiden teşekürler
Yaş:44
Cinsiyet:erkek

Hipertansiyon açısından takip ve tedavi olmanız gerekebilir. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Burak GÜRYALÇIN
16/12/17

Hocam merhaba. Eşim 34 yaşında ve 22 hafta lık ve ikinci çocugumuza hamile, renkli ultrasona girdiğimizde bebekle ilgili verilen raporda ; konjenital gros anomali; sağ vena cava superior gözlenmedi .persistan sol vena cava izlendi ve aort ile pulmoner arterin önünden geçerek sağ atriuma açılıyor.nazal kemik 7.1 mm ,nazal hipoplazi yok.el 5 .parmak orta.falanks hipoplazi yok.yorum olarak çocuk kardiolojisi konsültasyonu uygundur.sadece yaşa göre miadda t21 riski 1/365 ve tüm trisomilerin riski 1/172 dir bu sonografik bulgularla miadda riskler sırasıyla 1/1216 ve 1/573 e gerilemiştir. diye bir ropar verildi. bu durum çocuk ile ilgi doğduğunda veya ilerde nasıl etkiler yaratır nasıl bir tedavi yöntemi uygulamamız gerekir .eşim ve benim psikolojimiz çok etkilendi.yol gösterme adına yardım ederseniz çok memnun oluruz .iyi çalışmalar.
Yaş:35
Cinsiyet:ERKEK

1. Bu durum çok önemli ve çok boyutlu  bir konudur, internetten - sanal ortamdan bilgi edinmeniz sağlıklı olmaz.

2. Uzmanlık alanım dışındadır.

 

İyi günler dilerim. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Sevgi
16/12/17

Merhabalar bir sorum olucak benim oğlum 9 yaşında 2 kez kalpte hızlı atma oldu ilki 6 ay önceydi hastayken öksururken kalp hızı 170 e kadar cıktı 6 ay sonra tekrar okuldan geldiğinde nabzı çok yüksekti tansiyon aletiyle nabzını ölçemedik sağlık ocagindada çok yüksek olduğunu söylediler daha sonra kardiyolağa götürdük tahliller normal cıktı yalnız beloc zook 25 mg ilaç önerdi tanış ben içeriğini okuduğumda çocuklar için uygun olmadığı yazıyor sizin görüşünüzü almak istedim tesekkurler
Yaş:35
Cinsiyet:Bayan

Sorunuzu çocuk kardiyoloğuna yöneltin lütfen. Ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım. 

Geçmiş olsun.  Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Esma
15/12/17

Merhaba hocam. Babam 2 aybiçe kalp krizi geçirdi ve ettikten, coraspirin,concor ve lipidor kullanıyor. Ama geçen gün yüksek tansiyon nedeniyle doktora gittik. Bize coversyl yazdı. Kafama takılan ise concor ve coversyl bir arada kullanılır mi?
Yaş:20
Cinsiyet:Bayan

Genelde bu iki ilaç birlikte kullanılabilir; ancak babanızın özelinde birlikte kullanılmasının veya tek başına bu yeni ilacın uygun olup olmadığını bilemem. Her hastanın bünyesi farklıdır. Hastayı bilmeden hastaya özel öneride bulunamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Tomris
12/12/17

önemli st depresyonu Hocam yaşım 35 bayanım.panik atak ve anksiyetem var 15 yıldır hep gittiğim acillerde ve kardiyoglarda 155 lere varan dönüş tasikardisi hariç bisey çıkması hep psikolojik önemsiz dendi.panik ilaçları kullanıyorum evet fakat 5 yıl önce yine acile gittiğimde ekg de hafif st depresyonu cıkmış bunu kardiyologa gösterdiğimde bisey yok bunda carpintidan dedi ama içine kurt düştü.baska doktora gittim eforlu ekg istedi yaptım ondada hafif st depresyonu cıktı.ilacli ve eforlu kalp sintigrafisi istedi onada gittim temiz çıktı.ama sonucu başka doktora gidip gösterdim korkudan oda sevin çünkü kalbinde birşey yok dedi.ama neden ara ara st çökmesi var hafif dediğimde carpintidan yada yapısal diyip geçiyorlar.iste 5 yıl sonra bugün 3 ay önce yani göğsümun ortasına giren hafif baskı gibi gıcık hissi için gittim eforlu ekg yaptırdım birde holter takıldı temiz çıktı.ama 1 ay geçmedi göğsümun ortasında dklarca yada saatlerce süren bazen hergun olan bir sıkışma hissi başladı anlamadim koktum çok başka belirti yok ama.o sıkışma anlarında acile koştum ekg normal eko normal kalp enzimleri normal hep.devam edince yine kardiyologa gittim tekrar efor istiyorum dedim gogsum sıkışıyor dedim 1 ay önce baktık dedi tekrar gerek yokmuş.ama dedim o zaman böyle sıkışmıyordu garip baskı gibiydi dedim farketmez olsa bu kadar şeyde çıkardı dedi.ve ısrar ettim anjiyo oldum oda temiz.icim rahatladı o an ama bu göğüs ortası sıkışmalar ara ara devam ediyor.gastrolojiye gittim mide kapağı gevşekliği ve gastrit cıktı birde..benim size sorum şu ; benim 5 yıl önceki holter ve eforda çikan hafif st depresyonu kalp damarlarimla kalo hastalığıyla alakalı olsaydı hemen üstüne eforlu kalp perfüzyon sintigrafi yaptırdım onda çıkarmaydı?? VE yine acaba kalp yada damarlarda O St lerle ilgili bi sorun olsa yada kalbimdeki ortadaki sıkışma kalpten olsa anjiyoda cikarmi ?? Yada kararlı yada kararsız anjina denilen şeyler klasik anjiyo yaptırdım cikarmiydi acaba ???? korkuyorum panigim birde..cevap verirseniz çok sevinirim hocam
Yaş:35
Cinsiyet:Bayan

Uzunca bir süre daha fazla kalp tetkiki yaptırmayı bırakın. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Murat
11/12/17

Hocam merhaba.Sorum sadece kalp hızımın yüksek olmasıyla ilgili. 23 yaşındayım.4 yıldır günde yarım veya 1 paket sigara kullanıyorum.Kalp hızım 100 ile 110 arasında sürekli çıkıyor. Ama hiç bir saglık sorunum yok.Endişelenmeli miyim ?
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Sadece bu rakamlara bakarak net bir yorum yapmak tıbben mümkün değil. Ama mutlaka sigarayı bırakın. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Kerem
09/12/17

Hocam merhabalar, sinüs taşikardisi için 3 yıldır Beloc Zok 50 mg. kullanıyorum. 20 kg. verdiğim için ilacı bırakma (mümkünse) veya azaltma kararı aldık doktorum ile. İlk olarak 1 ay 25 mg. kullandık hiçbir problem yoktu. Tâ ki 25'in yarısı 12,5 mg. kullanıp 2 hafta sonra bırakalım dedi doktorum. Ancak 12.5'a indiğimden beri hem çarpıntım oluyor hem de kalbimde garip titremeler, kasılmalar oluyor. Ekstrasistol tarzında değil daha önce yaşamadığım türden bir aritmi bu. Kalbim sanki tam kasılamıyor gibi ve titriyor. Bu ilaca bağımlılık söz konusu diyor doktorum ama kendisi genç ve size nazaran tecrübesiz olduğu için en doğru şekilde sizin bilgilendireceğinizi düşünüyorum. Bu ilacı nasıl bırakacağım hocam ya da bırakmam mümkün görünmüyor mu ? Vücudum alıştığı için mi bunlar oluyor bana ? İyi çalışmalar dilerim.
Yaş:24
Cinsiyet:Erkek

Bütün bu anlattıklarınıza ilacın sebep olacağını pek sanmıyorum. Özellikle bu kadar kilo vermeye ve çarpıntıya bu grup ilaçlar sebep olamaz. Tiroid hastalığı açısından muayene olun, TSH, T3,Te bakılması yararlı olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Hakan aguş
08/12/17

Hocam efor sarfettiğim zamanlarda yüksek bir vurma bir veya üçkere ardı ardına göğüs ortasında fakat inanın çok yüksek bir vurma anjiyo oldum aort damarda kan akış hızı yavaşlama teşhisi kondu ilaç tedavisi diltizem 30mg sabah aksam alıyorum fakat pekte işe yaramış gözükmüyor kendimi yorarsam yapmaya meyili var hissediyorum o anı ama bilerek yormuyorum yorucu işlerden kaçınıyorum bir ikincisi ritim bozukluğum var yaklaşık 6 veya 7 defa ritim hoşter takıldı fakat yakalanamadı ama diğer günlerde oluyor normalde iki günde veya günde bir kere illaki oluyor ritim bozukluğu o anlık nefes alamama göğüs te bir kuşun çırpışı gibi bazen iki defa aynı anda bazen üç defa aynı anda bazen tek olarak günde üç defa bazen de bir hafta kadar yapmayabiliyor ne yapmalıyım diltizemi veren doktorumdan haric baska doktora gittim diltizem sana olmaz dedi concor 5mg yazıcam artı coraspin 100mg lık diyemedim hocam ben concor kullanırkende vardı bu vurmalar sonra tekrar kendi doktoeuma geldim anlattım dedi concor olmaz biz senin damarlarını genişletmemiz lazımki kan akışı hızlansın ama coraspini kullanmana gerek yok diyor inanın kaldım arada iki doltorda kardiyoloji uzmanı benim ne yapmam nereye gitmem gerek bu ritim bozukluğunu bulmam tedavisini olmam artı bu kan akış hızı yavaşlama sorununuda bir şekilde tedavi olmam gerek hocam artık günümüzde tıp çok ileride bir yol gösteein hayırlısı ile inş saygılarımla...hakan aguş
Yaş:39
Cinsiyet:Erkek

Bahsetiğiniz kalp vuruş / çarpıntı yakınması önemli kalp hastalığının işaretine benzemiyor. Aritmiler hakkında sitemzde ayrıntılı genel bilgi vardır; yararlanabilirsiniz. Anlattığınıza göre damarlarınızda bariz dalık yok, neyi, neden genişletecekler ; anlamadım ? Sanal ortamda ilaç veya tedavi öneremem. Geçmiş olsun Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Nİlay
06/12/17

Hocam kolay gelsin. Ben 33 yaşındayım sigara alkol kullanmam beslenmem zeytinyağlı ve sebze ağırlıklıdır. Özen ve dikkat gösteririm hareketli biriyim günde en az yarım saat yürüğüş yağmaya özen gösteririm. AİLede erken kalp rahatsızlığı yok. ANCAK ben on yıldır panik ataklıyım dönem dönem ilaç kullandım buna dair. SOn iki yıldırda ekstrasistol oluyor bazen otururken yatarken oluyor egorluyken olduğuna hiç rasşamadım. ÇOK heycanlanır veya ani korku yaşarsam çarpıntıyla birlikte ritimde bozulma oluyor yine ek atım gibi. BEN DEvamlı kalbimi dinliyorumonunda etkisi olabilirmi. ÇOK KArdiyoloğa gittim en son altı ay önce ekg ultrason ve holter takıldı şükür temiz çıktı. Ama tık diye duracak kalbim diye çok korkuyorum. AYrıca şuan beş aylık hamileyim sezeryan olucam ameliyatta bir sorun çıkmaz demi. PSİKOLojim çok bozuldu heycanlanmaya korkar oldum. Bazen iki üç gün sürüyor bazen bir ay hiç olmuyor. BU durum kallpte yapısal bozukluk yoksa bir tehtitmidir değilmidir
Yaş:33
Cinsiyet:BAYAN

Kalp muayenesi olduysanız, EKO yapıldıysa ve normalse şimdilik endişe etmeyin. Geçmiş olsun Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

mesut
04/12/17

merhaba doktor bey 20 aylık erkek bir çocuğumuz var doğuştan kalp rahatsızlı(trunkus arteriosuz tip 1)hamileliğin 5 nci ayında iken belliydi ve doğduktan yaklaşık 1 ay sonra ametliyat oldu damar takıldı solunum kası tembelliği yaşadığı için yaklaşık 1 ay yoğun bakımda kaldı yani diyaframıda zarar gördü daha sonra takılan damar problem oluşturdu ve 9 aylıkken 2 nci ameliyatını oldu ve bu ameliyatta beyin kanaması geçirdi buna bağlı olarakta nöbet geçirdi ve uynadırmadılar yine aynı şekilde solunum sıkıntısıyla birlikte 1 aya yakın yoğun bakım süreci geçirdi ve şu an süreç devam eddiyor nöbetleri biz hiç görmedik başlarda epilepsi ilçaları kullandık yakın zamanda kontrolümüz var darlık devam ediyor bununla ilgili anjio olması düşünülüyor..... doktor bey benim size esas sormak istediğim konu ötv indiriminden yararlanıp rapor almak istedik ve biz bunun için gittiğimizde bu çocuğu niye dünyaya getirdiniz biz bu tür çocukaların alımasını öneriyoruz diye ufak fırçalar yedik daha önceleri bu diyaloglara maruz kaldık rapor almak için kurul doktorlarının karşısına çıktığımızda yüzde 90 oran olması gerekiyor dedik ama çocuğu aldırmamızı söyleyen hekimler nedense rapor söz konusu olunca sağlam çocukmuş gibi dış görünüşüne bakarak yorumladılar ve evrakları bile doğru düzgün incelemediler yani biz derdimizi nasıl anlatabilirsek o şekilde rapor verdiler gibi geldi bana ve %76 oranında toplam özür raporu verdiler, benim esas öğrenmek istediğim bu tip bir hastalıkta nekadar özür oranı alınıyor çünki bu rapora itiraz edip kurulun karşısına bilinçli şekilde çıkmak istiyorum ben nekadar iyi anlatırsam durumu ona göre rapor alacağıma inanıyorum, bu çocuğun takılan damarındaki darlığı devam ediyor yani buda hayati tahlikesi olduğu anlamına gelmezmi.....
Yaş:38
Cinsiyet:erkek

Çok üzgünü,ancak bu sorunu pediyatrik kardiyolog ile görüşmeniz gerek. Ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım,heyette zaten bu konuda yorumları biz yapmayız. Alanımız dışındadır. Geçmiş olsun Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Resul
30/11/17

Sayın doktor bey affınıza sığınarak soruyorum madem her soru sorana randevu alın burdan tıbbi sorulara şöle bir cevep vermem doğru olmaz gibi cevaplar yazacaktınız neden soru cevap şeklinde bir site yaptırdınız eğer gerçekten amacınız bilgilendirmek ve erken müdahale gerektiren durumlarda ne yapılması gerektiğini soru olarak size soranlara yardımcı olmaksa basinizdan geçen vakaları anlatsanız samimi sölüyorum insan oğluna çok daha iyi yardım etmiş olursunuz size boşuna soru sormuyor bu insanlar doktor muayene odalarından hastalar bilgi eksikliği ile ayrılıklarından şüphelerine çare atıyorlar da soruyorlar hiç bir cevabınız da yardımcı olma gayreti göstermemişsiniz randevu almayana bilgi yok u çağrıştırıyor cevaplarınız. Saygılar hayırlı isler
Yaş:31
Cinsiyet:Erkek

Resul Bey,

1. Bu site kalp sağlığı ve hastalıkları konusunda genel bilgileri ücretsiz paylaşmak amacıyla kurulmuştur.

2. Teşhis ve tedavi önermez çünkü sanal ortamda hastayı bilmeden teşhis ve tedavi önermek tıbben yanlış olduğu gibi yasal da değildir.

3. Tanımadığım ve görmediğim kimselere bir kaç cümleyle tedavi önermek şarlatanlığında bulunamam. Vicdanım kabul etmez, yasal açıdan mesuliyet de alamam.

4. Mesleğiniz nedir bilemem ama, bu sitenin tüm sayfalarına ve yanıtlanan diğer sorulara bakarsanız, bu ülkede örneğini pek bulamayacağınız kadar özenli, doğru, güncel ve anlaşılır tıbbi bilgiler olduğunu belki fark edersiniz. Bunun için severek emek harcamaktayım. Takdir etmeseniz de bu siteden yaralanan kişiler olduğunu biliyorum.

Saygılarımla,

Dr. Ali Serdar Fak

 

mubariz
26/11/17

iyigunler hocam 20 yasindayim ve şuana kadar kalbimle ilgili hic bir sorunum yokdu. ancak 4-5 gundur kalbimin atişini hiss ediyorum dakikada 80-90 atiyor ama guclu vuruyor,ornegin elimde telefonu tutuyorum telefonun titremesini hafifde olsa goruyorum. hocam ben sac dokulmesine karsi minoxidil kullaniyordum, kafama 1ml surmem gerekirken ben 5-6 ml suruyordum.bundan ola bilirmi hocam ilaci şuanda biraktim. gecen hafda elim sulu iken banyonun isigini kapatiyordum hafif elektrik carptdi,kendimi kayb etmedim sadece sirkeledi. hocam ne yapmam gerek,? ilacdan olsaydi birakinca gecermi ?
Yaş:19
Cinsiyet:erkek

Dakikada 80-90 kalp hızı erişkiler için normal hızlardır merak etmeyin. Eliniz ıslakken elektrik çarpması ıslaklık ile ilgilidir; bahsettiğiniz ilaçla doğrudan ilişkisi yoktur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com.

 

ilkerACAR
23/11/17

45 yaşındayım Günde 2 paket sigara içiyorum...Gençliğimde sporun her türlüsünü yaptım özellikle Futbol ve Bisiklet....Halen zinde kalmak için 2 3 günde bir evde yada dışarda 20km bisiklet sürüyorum...Gayet eforlu ve hızlı yaklaşık 40 dakika sürüyor ayda bir 50 km 2 3 ayda bir 100 120 km 4 5 saatlik lik mesafede bisiklet sürüyorum...Bu faaliyetlerde Nabzımı 140 150 aralığında tutmaya çalışıyorum...Bu faliyetler esnasında kalp atışlarımı hissetmiyorum bile fakat bazen istirahat halinde yada gün içinde herhangi bir zaman extrasistoller yada erken vurumlar oluyor...günde 1 yada 2 kez bazen haftada 1... Kilom 110 180 boydayım...Reaktif Hipoglisemi belirtileri gösteriyorum... Sorum şu...Ciddi bir rahatsılığım olsa damar tıkanıklığı kalp yetmezliği yada kapakçık sorunları gibi bu eforları kaldırmam mümkün olurmuydu ???? Fazlamı spor yapıyorum ???? Extrasistolleri spormu tetikliyor ???? ve son olarak şunu merak ediyorum 4 5 saat eforlu bisiklet sürdükten sonra kaç gün kalbi dinlendirmek lazım gerekir ??? Teşekkür ederim...
Yaş:45
Cinsiyet:Erkek

Bahsettiğiniz miktarda spor / efor yapabiliyor olmanız gayet iyi bir durum. Düzenli spor / egzersiz yapanlarda ortalama kalp hızı yavaşlar; bazen kalp atışları kuvvetli hissedibliebilir, endişe etmeyin.

Ancak sigara içmeniz (spora rağmen) kalp riskinizi artırır. Çok spor yapıyor iken / fit haldeyken bile günün birinde aniden kalp krizi geçirme riskiniz olabilir. Bu nedenle sigaryı bırakın.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.viasaglik.com 

ömer ocak
20/11/17

hocam merhabalar, öncelikle saygı ve sevgilerimi sunarım. benim şikayetim şudur. akşamları yatağa düz yatamıyorum, genellikle 2 yastıkla kafam yukarıda kalacak şekilde rahat uyuyorum. düz yatınca boğazım düğümleniyor gibi oluyor rahat nefes alamadığımı hissediyorum otomatik olarak pozisyon değiştirmek zorunda kalıyorum. araştırma yaptım bu belirtilere bakınca kalp yetmezliği olabilir yazıyor ama kalbim taş gibi, hiçbir problemim de yok Allaha şükür. saatlerce 95 kg 1.77 boy özeliklerimde olmama rağmen şu ana kadar yorulma filan olmuyor. spor yaparken efor sarfederken sorun yaşamıyorum. neden olabilir.
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Bu şikayetiniz kalp yetersizliğinden ziyade üst solunum yolları darlığı ile ilgili olabilir. KBB uzmanına muayene olmanız daha doğru olur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

 

GÖZDE
20/11/17

merhaba hocam, doğuştan 2.derece mitral yetmezliğim var ... 28senedir hep aynı hiç bir ilerleme yada düzelme olmadı.Kontrollerimi ihmal etmem. 5ay önce doğum yaptım, yaklaşık 10 gündür,gün içinde 8-9 defa çarpıntım oluyordu,ekg holter takıldı ve doktorum iyiye yakın erken vurma olduğunu söyleyerek,dideral 40 mg ı yarım sabah yarım akşam olarak kullanmamı söyled, ilacı kullanalı 2 gün oluyor fakat,şikayetim tam geçmedi ama hafifledi. Hep bu ilacımı kullacağım ? Tam olarak şikayetim geçer mi ? 2.derece mitral yetmezliğimi etkiler mi ?
Yaş:28
Cinsiyet:BAYAN

Dideral çarpıntı yakınmanız ile ilgili verilen bir ilaçtır. Mitral yetmezliğine bir etkisi olmaz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

esra
16/11/17

kolay gelsin eşim yaklaşık 4-5 ay önce geçirdiği mesane boyu ameliyatı sonucu geri boşalma sorunu yaşamaya başladı. yani boşalma menisi hiç dışarı çıkmadan mesaneye kaçıyor. tabi bu durumda çocuk sahibi olamıyoruz. Eşim 32 yaşında. çaresiz bekliyoruz. ama çocuk sahibi olmayı da çok istiyoruz. Nasıl bir yol izlememiz gerekir. Aşılama ya da tüp bebek. Süreç ne şekilde işler konusunda aydınlatırsanız çok sevinirim.Lütfen yardımcı olur musunuz. Eşimin idrarından spermler alınıp aşılama yapılabilir mi. bu mümkün müdür. ya Da özel bir yöntemle sperm mi toplanacak , tüp bebek mi. Çok soru sordum ama kendimi gerçekten çok çaresiz hissediyorum. Aslında düzelir diye beklemek istiyoruz ama bu konuda net bilgi veren de yok. En son bir yazı buldum sitede. (http://www.kaanaydos.com.tr/aspermi-olan-erkeklerde-tedavi-alternatifi.html) bu yazısında AMOXAPİN diye bir ilaçtan bahsetmiştir. Bu ilaç bize uygun düşer mi acaba. Yani bir umut bunu kullanıp doğal yolla hamilelik için beklemek doğru olur mu acaba. İnanın çok çaresizim. Vereceğiniz cevaplar çok önemli Şimdiden çok teşekkür ederim.
Yaş:34
Cinsiyet:bayan

Sitemizin içeriğinden görmüş olacağınız gibi sitemiz kardiyoloji alanında ve sorunuzun uzmanlık alanımla bir ilgisi yok.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,

www.vivasaglik.com 

Hayati Sertlek
12/11/17

Atrial Fibrilasyon hastasıyım. 7 yıldır ilaç tedavisi oluyorum. Rytmonorme 3x300 mg, Saneloc 3x100 mg, ecopirin ve Micardis plus kullanıyorum. Saneloc 25 mg ile başladım. İlaç yetersiz olunca doz yükseltildi ve günlük doz artırılarak 300 mg oldu. Şu anda ritmde sorun yok ama ilaçlar yorgunluk yapıyor. Saneloc yerine aynı etkiyi veren başka bir ilaç kullanabilir miyim?
Yaş:60
Cinsiyet:erkek

Aldığınız ilaçlar yüksek dozda. Ancak bünyenizi tanımadan bu konuda yorum yapamam. Sanal ortamda kişisel teşhis ve öneride bulunmak tıbben ve hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 411 0 112 veya 0530 264 80 44 numaradan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Celal
12/11/17

Hocam yaklaşık 7-8 aydır fitness yapıyordum bir ay önce soğuk algınlığı yüzünden 2 hafta kadar ara verdim sonrasında kol ve omuz ağrısı çekmiye başladım Mr çekildi ve omzum ödem yapmış 15 gün ilaç tedavisi süreci verdi fitness e dewam etsem ne gibi sorunlar olur teşekkürler
Yaş:26
Cinsiyet:Erkek

Sorunuz uzmanlık alanım dışındadır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ÜLVİYE
11/11/17

Merhabalar hocam, annem 2003 de 50 yaşında kalp krizi geçirdi 15 gün sonra 3 damar tıkanıklığından dolayı açık kalp ameliyatı oldu. (kalbinin bir yeri de kriz esnasında zarar görmüş) şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadı,ilaçlarını doğru kullandı,yemesine dikkat etti ama şimdilerde yürüyemiyor,yoruluyor ve nefes darlığı çekiyor. yaş 65 şeker,tansiyon gibi hastalıkları yok sadece kalbimiz:( sorum şu acaba tekrar damarlarımı tıkandı ve anjiyo olması gerekli mi gerekli ise riski sizce ne olabilir farklı bir tedavi ile bu sorun kalka bilir mi? teşekkür ederim.
Yaş:37
Cinsiyet:KADIN

Annenizin şikayetleri daha çok kalp yetersizliği şikayetlerine benziyor. Anlattıklarınıza göre anneniz aradan geçen zamanda başka kalp krizi (krizlr) geçirmiş olabilir veya kalp fonksiyonu tedricen gerilemiş olabilir.  Muayene olması ve kalp yetersziliği varsa tedavisinin bu yönde düzenlenmesi gerekir. Sitemizde kalp yetersizliği hakkında ayrıntılı bilgi mevcutur. Ayrıca arzu ederseniz 0216 411 0 112 veya 0530 264 80 44 numaradan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Muhammed
06/11/17

Hocam merhaba bir yıl önce holterde 28.000 ventrikuler extrasistol görüldü EKG normal anjio damarlar normal çıktı. Cordorone kullandim bu sürede hiç olmadı 6 ay sonra doktorum biraktirdi yaklaşık 1 ay sonra tekrar etti. belocla devam ettik etkili olmadı rtimmonorm başladık extrasistol ortadan tamamen kayboldu bırakınca tekrar ediyor sorum şu rtimmonorm ömür boyu kullanilirmi herhangi bir yan etkisi varmıdır onerebilecegiz başka bişey varmidir şimdiden çok teşekkür ederm
Yaş:Akdag
Cinsiyet:Erkek

Bünyenizi tanımadan ilaçlar ve tedavi konusunda yorum yapamam. Sanal ortamda kişisel teşhis ve öneride bulunmak tıbben ve hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 411 0 112 veya 0530 264 80 44 numaradan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Ömer
01/11/17

Hocam kardiyolojiye gittim eko yapıldı kalp'te en ufak sorun çıkmadı . Ekg çekilmişti ondada ritimlerde falan bi sıkıntı yok kan tahlili yapıldı oda temiz çıktı holter takılmıştı ondada en ufak ek atım veya başka birşey çıkmadı ama sinüs taşikardi'ler çıkmıştı ama doktor bu sinüs taşikardiler ile ilgi pek bilgi vermedi normal dedi . Ama aklımdan çıkmıyor hocam bu sinüs taşikardiler tam olarak ne demek ? Kalbime bi zarar verir mi ? Bi yerden sonra kalp yapımı bozabilir mi veya durdurabilir mi ? . Sürekli nabzımı ölçüyorum hocam ölçtükçede yüksek çıkıyor ve üzülüyorum.
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Kalp ritmi ve aritmiler konusunda sitemizde bilgi mevcuttur. Yararlanabilirsiniz. http://www.kalpveyasam.com/carp__nt____aritmiler_ve_ani_olum-119.html

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Ezgi
27/10/17

Merhaba bana 2 yil once ritm bozuklugu teshisi konuldu ve dideral hapini kullanmaya basladim son iki haftaya kadar bir sikintim yoktu stresden dolayi tekrar carpintim olmaya basladi holter cihazi takildi ve doktorum ilac olarak nexivol 5mg verdi 3 gundur bu ilaci kullaniyorum sabah yarim aksam yarim seklinde fakat dideral benim zaman zaman yasadigim el titremesinide aliyordu doktorum bu ilacinda rahatlatacagini soyledi fakat bu ilac almiyor acaba ikisi esdeger ise diderale donebilirmiyim tesekkurler
Yaş:34
Cinsiyet:Kadin

Nexivol ve Dideral benzer ilaçlar olmakla birlikte el titremesi konusunda etkileri farklıdır. Ancak hangi ilacı almanız konusunda size sanal ortamda (muayene etmediğim bir hastaya) öneride bulunamam. Sanal ortamda kişisel teşhis ve öneride bulunmak tıbben ve hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 411 0112 veya 0530 264 80 44 numaradan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Oğuzhan bozkurt
26/10/17

Hocam iyi günler ben de dakikada üç beş kere göğüs kafesinin içinde anlık tek atımlık vuru oluyor o anı nabzımda elimle yakaladığında kalbim durup tekrar çalışıyor.iki kere kardiyoloji ye gittim ilk doktor eko da MVP ve hafif my var ve 170 sinüs taşikardi var dedi.ikinci. Doktor hiçbir şey yok kim sana MVP teşhisi koydu dedi.holter yaptı 3000 supravenriküler erken atım dk 3-4 arası izlendi.venriküler atım ve paus izlenmedi.onada normal dedi.dideral verdi ama şikayetim geçmedi hocam ne yapmalıyım spor yapamıyorum, çalışamıyorum tekrar doktoramı gitmeliyim başka testlerini yaptırmalıyım teşekkür.iyi günler..
Yaş:24
Cinsiyet:Erkek

MVP ve hafif mitral yetmezliği sağlıklı bir çok kişide oabilecek eko bulgularıdır. Endişe etmeyin. Şikayetleriniz konusunda teşhis ve öneride bulunamam. Sanal ortamda kişisel teşhis ve öneride bulunmak tıbben ve hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 411 0112 veya 0530 264 80 44 numaradan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

beyza maytap
25/10/17

sınava hazırlandığım için fazla hareket edemiyorum dışarıda çıkmıyorum . Kalbimde ara sıra ağrıyor bunun nedeni nedir
Yaş:18
Cinsiyet:kız

Bu bilgilerle size sağlıklı bir yorumda bulunmamı beklediğinizi sanmıyorum.

Kalp ağrılarının neye benzediği konusunda sitemizde ayrıntılı bilgi vardır; "kalp krizi" başlığı altında bulabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Ömer
23/10/17

İyi günler hocam benim sorum şu . Hocam çok sık çarpıntılarım var özellikle gündüzleri . Yemek yedikten sonra veya sigara içince kalp hızım nabzımı ölçtüğümde dakikada 120-130 arası çıkıyor oturduğum yerde kalbim 90'larda atınca ayağı kalktığım an ölçtüğümde ise 120-130 arası çıkıyor basamaklardan çıkarken,normal yürürken veya yokuş çıkarken kalp hızım daha çok hızlanıyor 150-160 arası atıyor. Ve en ufak bi olayda bile çabuk heycanlanıp kalbim hızlanıyor. bu durumda beni daha çok rahatsız ediyor ve sürekli kalbimi dinlememe ve kalbimeme odaklanmama sorun oluyor. Ama evde akşamları uzanırken veya dinlenirken bi sıkıntı yok kalbim 80-90 arası atıyor . Defalarca ekg eko yaptırdım hiç bi sorun çıkmadı . Kardiyoloji doktorları normal dedi tüm kan değerlerimde normaldı ama ferittin değerim 13 çıkmıştı rfrsn aralığı ise 30-400 arası . Ama hemoglobin değerim ise 14 idi . Demir ise 76 idi ama d vitaminide düşük çıkmıştı. 10 ay önce holter taktım ort kalp hızım 93 en düşük 61 en yüksek ise 161 çıkmıştı . Hocam bu durum kalbime zarar verir mi hiç bi sorun kalbimde yokken bu kalp hızı damarları zedeler mi ve neler yapmam gerek ? Bu çarpıntılar kalbime zarar verir mi veya durdurur mu bu soruların cevabını çok merak ediyorum hocam çünkü koşarsam veya spor yaparsam ya kalbim durursa diye olumsuz sorular aklıma getiriyor ne olur yardım edin hocam :( .
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Kalp ritmi ve çarpıntılar hakkında sitemizde yeterince genel bilgi mevcuttur, yararlanabilirsiniz.

Sanal ortamda kişisel teşhis ve öneride bulunmak tıbben ve hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 411 0112 veya 0530 264 80 44 numaradan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

MEDİNE
17/10/17

Merhabalar hocam , efor testi sonucu : inferolateralde 1 mm st çökmesi oldu. sintigrafi sonucu : apekste perfüzyon azlığı ve hafif reperfüzyon (iskemi?)gözlendi.
Yaş:50
Cinsiyet:BAYAN

Tetkik sonuçlarınızı lütfen tetkiki isteyen doktora danışın. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Ali
13/10/17

Doktor bey babam baş dönmesi şikayeti sonucu doktora başvurdu ve babama doktor tok karna lercadip 20 mg onerdi. Babam onu ictikten sonra kusma gibi yan etkisi oldu. Aksam oldugunda bas agrisi ve donmesi hatsafaya cikti simdi ise yogun bakima alindi nolucak nasil iylesicek neden yogun bakima aldilar lutfen yardim edin.
Yaş:18
Cinsiyet:Bay

Bu anlattıklarınıza ait birden fazla olasılık mevcut. Bu bilgilerle sağlıklı bir yorum yapabilmem mümkün değildir.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

Filiz topçuoğlu
12/10/17

Merhaba doktor bey ben Nisan sonunda bypass oldum 2 damar köprü yapıldı bir damar temizlendi taburcu olunca bana koraspirin ve monoket birde kolestrol hapı verdiler 1ay sonra kontrole gittim hapları bırak sadece günde Birtane koraspirin al dendi ve ben 2ay sonra kalp krizi geçirdim damarlar yine tıkanmış birine stent taktılar diğerine balon yapacaklar haplarım kesilmeseydi bunları yasamıycaktim doğrumu doktor bey
Yaş:54
Cinsiyet:Kadın

Kesin bir yorum yapmak doğru olmaz. Ancak kalp damar hastalığı olanların kolesterol yüksekliği varsa ilaçlarını hayatboyu almaları gerekir (ilaç alındığı sürece kolesterol düşük kalır, kesince yükselir). Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fa, www.vivasaglik.com

Ekrem KOKU
09/10/17

Hocam böyle bir imkan sağladığınız için teşekkürler.Ben hazır kahve içince (2si 3 ü bir aradalar) elim ayağım çok oynuyor beynim patlıcak gibi oynuyor kendimi tutamıyorum.Bazende elim titriyor bu bir hastalık habercisimidir?Birde rezene içtiğim zaman beyin damarlarım açılmış gibi hissediyorum yüzüme renk geliyor bunun sebebini öğrenebilirmiyim?
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Kafein bazı kişilerde bu sorunlara yol açabilir. Çarpıntı ve aritmiler hakkında sitemizde ayrıca bilgi vardır. Geçmiş olsun. Prof. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Bircan
30/09/17

Hocam merhaba 4 ay once dogustan ritim bozuklugu teshisi kondu.hafif mitral yetersizligi ve hafif trikuspit yetersizligi.doktorum 6 ay saneloc 50 mg kullanmami,6 ay sonra tekrar gorusmemiz soyledi.benim sorum bu ilaci kullanirken hamilelik yasanirmi.bebege bir zarari olurmu?2.sorum bu hastalikla hangi sporlari yapabilirim?tesekkur ederim...
Yaş:37
Cinsiyet:kadin

Doğuştan ritim bozukluğu çok genel bir kavram. Ritim bozuklğunun ve doğuştan ritim bozukluğunun oınlarca farklı çeşidi var; her birinin önemi / tedavisi farklıdır. EKG nizi görmeden, sanal ortamda yorum yapmam doğru olmaz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

ilknur
28/09/17

merhaba hocam.ben gebeligimin 32.haftasinda bebegimin kalbinde svt ortaya cikmasi nedeniyle erken dogum yaptim.bir ay yogun bakimda kaldi oglum.ilk 15 gun ara ara svt ataklari olmus.darob (3×1/13)ve cordorone (2×1/13) ile taburcu edildi 40 gun sonunda.suan 7 aylik.5 aylikken darobu kestik.suan drmuz cordoroneuda keselim dedi.hic atagimiz olmadi cok sukur 6.5 aydir.buarada ayrica asdsi var 7-8 mm civari.pdasida kapanmak uzere.sorum su.biz farkli bir dr daha gittik ritm bozuklugu uzmaniymis o dediki bu hastalikta bebek 4 yasina girene kadar ilac kullanir sonrada ablasyon yapilir.ilac kesilmez.cordorone kesip diderale baslayin dedi.bizim drmuz ilaci kesmemizi soyledi biz cok arada kaldik.sizin bu konudaki fikriniz nedir? simdiden tskler.
Yaş:32
Cinsiyet:kadin

Bu sorunuzu çocuk kardiyoloji uzmanına sormanız gerek. Ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

 
Mazlum
27/09/17

Dr. Ali Serdar bey merhaba, öncelikle verecek olduğunuz cevabınız için size çok teşekkür ederim. Şikayetim 2 ay önce el parmaklarımın şişmesiyle başladı Doktora gittim tansiyonum 180/90 gibi yüksek idi şimdiye kadar hayatımda hiç tansiyon şikayetim olmadı. RamiLich 5mg tansiyon düşürücü hap verdi yarım sabah yarım akşam alıyorum. 1). İlacı aldığım iki saat içinde kalpten sanki böyle bir kaç kez cimcik atar gibi bir vuruntu oluyor sanki bir sefer sinir seyremesi gibi. 2). El parmaklarımın şişkinliği halen geçmediği gibi ayak parmaklarımın eklem yerleri ve el parmaklarımın eklemleri ağrıyor. Oysa kan değerleri gösteriyorki ürik asit oranı yüksek değil. 3). Bu sabah dışarda uzun bir yürüyüş sonrasında gezinirken ufak su dökmek ihtiyacı duydum abdestimi yaparken bir rahatsızlık hissetttim ancak bir zaman sonra evde azıcık bir kanama olmuş olduğunu gördüm meğer o sırada böbrek taşı düşürmüş olduğumu anladım. 4). Böbrek rahatsızlığı tansiyon yükselmesine neden olurmu. Şimdi Size Sorum Şöyle: Hangi rahatsızlığım hangisine neden oldu şimdiye kadar bende olmayan yüksek tansiyonum, ve şu sıralar El parmaklarımın şişkinliği Böbreklerimden geliyor olabilirmi. Yani en altta bir hanımefendinin sormuş olduğu soruya benzer tansiyon ilacından ayak bileklerinin şiştiğini olabilirmi diye sormuş olduğu soruya benziyor benim sorum birazcık farklı. Aynı zamanda bu tansiyon düşürücü hapı almak istemiyorum siz ne dersiniz? Saygılar Teşekkürler hocam.
Yaş:58
Cinsiyet:Erkek

Tansiyon yükskeliği varsa (şikayete sebep olmasa bile) tedavi olmanız gerekir. Hipertansiyon sebepleri ve tedavisi hakkında sitemizde ayrıntılı bilgi vardır, yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Gökhan ÖZEMİR
23/09/17

Trafik kazası geçirdim ve ayağım kırıldı ameliyata aldılar platin koydular (yalnız emeliyattan önce nöbet geçirdim)ve yaklaşık 3 Ay geçti ama tam olarak dilim dönmüyor ve söylediğim bazen anlaşılmıyor bunun tedavisi ne olabilir veya ne yapmam lazım bilgi varirseniz.teşekkür ederim
Yaş:26
Cinsiyet:ERKEK

Sorunuz uzmanlık alanımın dışındadır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Bahar Gökdaş
22/09/17

İyi günler doktor bey, ben 01.08.2016 da kalp kapak ameliyatı oldum. Aynı ameliyatı 1999 yılında da geçirmiştim. Aort kapak ve mitral kapak değişti ve biyolojik kapak takıldı, triküspit kapak ise tamir edildi. Polisitemia Vera ve hipotroidi hastasıyım. Günde 1 adet Levotiron 25 mg, günde yarım tablet Coumadin 5 mg , günde 1 adet Coraspin 100 mg kullanıyorum. 1999 yılında geçirdiğim ilk ameliyatımdan sonra AF için günde 1 adet Beloc Zok 50 mg kullanıyordum fakat 2016 da ki ameliyatımdan yaklaşık 1 sene önce beloc kesildi ve onun yerine Concor 5 mg kullanmaya başladım.Ameliyattan sonra da AF devam etti ve hala Concor 5 mg kullanıyorum ama şu ana kadar her hangi bir faydasını görmedim. doktorlar kapak hastalarında Af' nin normal olduğunu ve genelde geçmediğini söylüyorlar ama bu bana rahatsızlık vermeye başladı. Bu sorun için başka tanı ve tedavi yöntemi var mı ve uygulanması benim için mümkün mü ? Teşekkür ederim, iyi günler...
Yaş:65
Cinsiyet:Kadın

Kapak sorunu / ameliyatı olan kişilerde atriyal fibrilasyon (AF) genelde kalıcı haldedir. Bu durum gerekli önlemler alındıktan sonra (kan sulandırıcı ilaçlar ve kalp hızını kontrol eden ilaçlarla tedavi olarak) önemli bir sorun oluşturmaz. Ablasyon vb. yöntemler kapak sorununa bağlı AF için önerilmez, başarılı değildir. Önemli olan yukarıda bahsettiğimi tedavinizin bünyenize en uygun şekilde yapılarak kalbinizin rahat bir şekilde çalışmasının sağlanmasıdır.  Takip ve ilaç doz ayarınız çok önemlidir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

jiyan güneş
20/09/17

bir kalp ameliyatında mesela kalp nakli yapılınca kalp çıkarılıyır ve her şey duruyor beyinde duruyor beyin ölümü gerçekleşmezmi
Yaş:14
Cinsiyet:erkek

Kan dolaşımı durmaz, kalp-akciğer makinası ile dışarıdan kan dolaşımı yapay olarak sağlanır. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

sümeyye
15/09/17

İyi akşamlar hocam. Babamda yapılan testler sonucunda çocukken geçirdiği eklem romatizmasına bağlı olarak kalp kapaklarından birinde deformasyon ve bunun sonucunda sızdırma durumu oluştuğu ortaya çıktı. Ama derecesinin hayatını etkileyecek noktada olmadığı söylendi. sadece yılda bir kontrol önerildi. damarlarda ve efor testinde herhangi bir sorun çıkmadı diğer bütün testleri de normaldi. Muayene sonucunda BELOC ZOK, MONODUR ve ECOPİRİN adlı ilaçlar günde bir kez için verildi. Ama ilaç yorumlarını ve bazı doktorların açıklamalarını okuduğumda kafamda bazı şüpheler oluştu. Sizce ilaçların ciddi yan etkileri ya da oluşabilecek sorunlar olur mu ? İlaç tedavisi hangi derecelerde gerekli olur?
Yaş:26
Cinsiyet:kadın

Sanal ortamda ilaç / tedavi önerisinde bulunamam. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaradan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Mehmet
11/09/17

Hocam benim kalbim çok hızlı atıyordu. İş yeri hekimi fark etti hastaneye yolladı. 140/dk atıyormuş. Holter takıldı ama bir şey yok dendi. Tensinor 100 mg verdiler. Şuanda 90-95/dk'ya düştü. Hastanedeki kardiyolog bu seviye yeterli ek ilaca gerek yok dedi. İş yeri hekimi ise bu ilaçla bile bu seviyedeyse anormallik var diyor. Tekrar beni hastaneye sevk ediyor. İleride kalp büyümesi olur ya da kalp krizi geçirirsin dedi sizce hangi doktorun yaklaşımı doğru bu durumda ben kime inanacağım ? Başka bir kardiyologa gideyim mi ? Tansiyon 13e 8
Yaş:35
Cinsiyet:Erkek

Bahsettiğiniz bu sayılar normal değil. Kalp hızından daha önemlisi kalp ritminizin ne olduğudur. Bunun için de EKG kayıtlarınızı, Holter kayıtlarınızı görerek yorum yapmak gerek. Elbette uygunsuz ritimler ve aşırı hızlı kalp atımları uzun dönemde kalp büyümesine ve kalp yetersizliğine neden olabilir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, wwwv.vivasaglik.com 

Kübra Akman
10/09/17

Doktor Serdar Ali Bey benim sorum: 2008 yılında çarpıntı şikayetiyle gittiğim hastanede Beloc Zok 50 mg. tablet verildi. Günde 1 kez aldım hiç aksatmadan. Yalnız son bu 1 aydır kalbim aşırı hızlanmaya başladı ve bazen dengesizleşiyor atımlar. Daha kontrole yeni gittim, EKG de ve doktor muayenesinde bir şey yok dediler. Makineyle kalbime baktı doktor Bey. Ama benim içim hiç rahat etmiyor çünkü bazen çarpıntı gelip o anda atımlar dengesizleşiyor, baş dönmem olmasa da nefesim daralıyor o anda, ne yapmalıyım ?
Yaş:32
Cinsiyet:Kadın

Anlık çekilen EKG her zaman şikayetlerinizi göstermeyebilir.  Holter EKG veya uzun dönem kalp ritimi kaydı yaptırıp emin olmakta yarar var. Geçmiş olsun. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, wwwv.vivasaglik.com   

Okan Limon
09/09/17

Serdar Bey selamlar, size danışmak istediğim genel bir konu var. İnternette gezinirken bir kardiyoloji doktorumuzun yazmış olduğu "kalp damarlarınız %70 tıkalı dahi olsa 2 saat sıkıntısız tenis oynayabilirsiniz hiçbir belirti yaşamadan" demeç beni çok rahatsız etti. Yapılan check up'larda tüm kan EKG EKO ve EFOR testimiz temiz dahi olsa (efourun doğruluğu %80'lerde diyorlar, yalancı negatif/pozitif ilişkisi varmış) koroner arter hastası olma ihtimalimiz var mıdır ? Yoksa bu tahlil temiz çıkınca içimizi rahat mı tutmamız gerekiyor ? 1 aydır göğsüm ağrıyordu geniş kapsamlı bir check up geçirdim saydıklarım temiz çıktı ancak bu doktorumuzun yazısını okuyunca içim burkuldu yine. Yani illaki işi ileriye taşıyıp Anjiyo mu olmalıyız veyahut CT Anjiyo mu yaptırmalıyız kesin kafamızın rahat olması için ? Selamlar..
Yaş:28
Cinsiyet:Erkek

Kalp damar hastalığı başlangıç aşamasından itibaren kalp krizine neden olabilir. Bu konuda aşağıdaki yayınımdan bilgi edinebilirsiniz.

http://www.kalpveyasam.com/bulten/e-kalbim/sayi24/  

 

tek bir teşhis yöntemi (BT anjiyo dahil) mevcut değildir, hastaya göre karar vermemiz gerekir.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak

Emrecan Fakir
08/09/17

Hocam Merhabalar, Ben yaklaşık 2 yıldır fitness ile uğraşıyordum ve ara verdim.5 yıl kadar fiziksel güç isteyen bir işte çalışmaktayım.3 ay kadardır sol göğüsüm ile koltuk altı arasında bir ağrım var ve geçmiyor.Kas ağrısı olduğunu düşünüyorum ama giderek artıyor.Sizce kalpten şüphelenmeli miyim?Önerebileceğiniz bir çare var ise çok minnettar kalırım.
Yaş:20
Cinsiyet:Erkek

Bahsettiğiniz ağrı kalp ağrısına benzemiyor. Sanal ortamda tedavi / ilaç önerisinde bulunamam. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Yusuf Karabacak
06/09/17

Hocam benim sorum biraz özel ama hayatımı bu genç yaşta allak bullak etti şuanda resmen psikolojim bozuldu. Öncelikle bundan 1 yıl önce başladı şikayetim mastürbasyon yaparken aşırı derecede çarpıntı ve kalp ritmim bozuluyordu. Kardiyolojiye gittim ama derdimi anlatamadım. Holter taktılar üzerimdeyken olmayınca panik atak vardır teşhisiyle psikiyatriye yönlendirdiler ve psikiyatri 8 ay antidepresan verdi. En sonunda haftada 3-4 kez olmaya başladı çünkü bu durum mastürbasyon anında ortaya çıkıyordu. Ben tekrardan kardiyolojiye gittim kardiyoloji tekrar holter taktı ve bu sefer holter üstümdeyken mastürbasyon yaptım. Sonuç ise: 5,4 saniyelik kısa süreli VT atağı izlenmiştir diyor. Tam tarif ettiğim şeyler oldu göğsümün orta yerinde ard arda bir şeyler patlıyor ve sonra kalbim titriyor bir telefon gibi ama buna rağmen doktorum Mastürbasyon yapma bundan sonra deyip Dideral adında bir ilaç verip yolladı. Şuanda Hatay İskenderun'dayım ve öğrenciyim. Çok uzun yazdım kusuruma bakmayın ama imkanım olsa yarın atlayıp size gelirim. Şuanda bu imkanım yok. Bu yüzden derdimi buradan anlattım. Mastürbasyon yaparken ölme ihtimalim var mı ? İnternette araştırdıkça mastürbasyon sonrası ölü bulundu, kalp krizinden öldü gibi haberler yüzünden korkuyorum. Benim eko sonucum sağlam ve bu olayı belki 50 kere yaşadım son 1 yılda, o anda bayılacak gibi oluyorum ama bayılmıyorum. Belki tam bayılmaya ramak kala kendime geliyorum. Korkuyorum da dolayısıyla olduğu zaman. Gerçekten bu yaşta cinsel hayatım bitti. Hayat anlamsız geliyor şuanda. Lütfen ne olur bana yardım edin.
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Sağlıklı bir kişide mastürbasyon sırasında ölüm riski söz konusu değildir. Ancak mastürbasyon sırasındaki aşırı duygulanım "adrenalin deşarjı" bazı "gizli" ritim bozukluğu hastalıklarında aritmileri tetikleyebilir. Holterde bahsettiğiniz VT kaydı belki de bu duruma örrnek olabilir. Doktorunuzla tüm bunları açık bir şekilde konuun. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Mehmet
04/09/17

Hocam merhabalar ben bundan 4 yıl önce bir kulak estetiği ameliyatı oldum.Bu ameliyattan sonra herşey güzel olması gerekirken dah kötü oldum o ameliyattan sonra gitmediğim kalp doktoru göğüs doktoru kalmadı.Hepsi psikolojik diye yolladılar.Kalbim tekliyor mu çarpıntı mı yapıyor anlıyamıyorum. En sonunda bende inandırdım kendimi psikolojik olduğuna ve psikolojik tedavi görmeye başladım ama değişen bişey olmadı. Son olarak aldığım nefes yetmiyormuş gibi derin nefes alma istediği geliyor ne kadar derin çeksemde dolmuyormuş gibi ona da anksiyete dediler. Ona da inandırdım kendimi son kez soğuk algınlığından doktora gittiğimde alerjik astımım çıktı nefes darlığımın sebebi buymuş. Şimdi beni de korku bi düşünce sardı acaba kalbim de olan sıkıntı da böyle sonradan çıkar mı geç kalınır mı diye (sol kolumda sıklıkla olmayan genellikle yorgun olduğumda ağrı oluyor şerçe parmağıma kadar vuran öksürünce acıyan bir ağrı bunu da belirteyim)sizce piskolojik olabilir mi bunlarda ?
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Bahsettiğiniz yakınmalar kalp sorunundan kaynaklı sorunlara benzemiyor.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Şebnem
29/08/17

Selamlar... Bir hafta önce üst baldırımda pıhtı attı... Öncesinde sabah ve akşam yoğun antraman yapıyordum... Şimdi ağrılarım yüzünden ara verdim... Hareketsiz kalmak da istemiyorum... Vucuduma zarar vermeden neler yapabilirim... Doktorum 10 kutu kan sulandırıcı iğne verdi... Internetten çok aradım ancak cevabını bulamadım yanıtlarsanız çok sevinirim... Iyi çalışmalar diliyorum... Rabb'im zihin açıklığı, teşhislerinizde kolaylıklar versin...
Yaş:42
Cinsiyet:Bayan

Anlattıklarınıza göre "derin ven trombozu" adını verdiğimiz bir hastalık söz konusu sizde. Şimdi bir süre hareketsi kalmanızdan daha önemlisi bu hastalığın tekrarlaıyıcı olabileceği ve önemli bir hastalık olması gerçeğidir. Bu nedenle öncelikle nedenlerinin araştırılması gerekir. Belirli bir neden bulunursa belirli bir süre (3-6 ay) bulunamazsa (bünyeden kaynaklanan / genetik bir durumsa) hayat boyu kan sulandırıcı tedavi almanız gerekebilir. Bu konuda öncelikle doktorunuzla konuşun.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

İrfan Yusuf Baysal
23/08/17

Hocam iyi geceler kısa bir süre önce bana brugada tanısı konuldu daha sonrasında Bendekinin type 2 olduğunu söylediler lakin bunu ekg sonucuma bakan profesör söyledi yani ajmalin eps testine filan girmedim icd ye gerek var Mısır veya başka bir şeye şimdiden teşekkür ederim
Yaş:19
Cinsiyet:Erkek

Brugada hastalığı farklı tipleri olan bir hastalıktır. EKG bulguları ve muayene bulguları / aile hikayesi gibi bir çok özellik bir arada değerlendirerek tedaviye karar veririz. Sanal ortamda kesin bir öneride bulunmam hukuken uygun olmadığı gibi tıbben de yanıltıcı olur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

Osman
23/08/17

Askerim 41,1idioptik skolyoz ve 54,6dorsalji var heyete girecegim yarın teskereme 28 gün var heyetten cıkacak karar ne olur heyet hava değişimi verirmi çürük istemiyorum.tedavimi fizik tedavi egzersizleri ile görüyorum sonuç ne çıkar hocam bi bilgi ne olursunuz
Yaş:22
Cinsiyet:Erkek

Sorularınız alanım dışındadır. Geçmiş olsun. Prof Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

eda
21/08/17

iyi günler hocam benim şikayetim sol göğsümde ağırlık var gibi hissediyorum daha önceden ramazan ayında fılan kalp sancılarım oluyodu çarpıntım filan sol kolumda ağrı fılan oluyodu bileğime fılanda ağrı vuruyordu bir aksam kalp hastanesıne gittik ekg eko filan çektirdiler temiz çıktiğını söylediler yinede geçmedi baya sürdü korkmaya başlamıştım kalp krizi geçiricem diye bu ağrı sonradan sonradan bir anda geçmeye başladı korkum azaldı ama şu aralar yine başladı dün mesela arada çarpıntımı ne vurup gecıyordu şimdede sol göğsümün üstünde ağırlık gibi mesela eğildiğimde en çok sol göğsümün üstünde ağırlık oluyo lütfen cevap verin çok korkuyorum
Yaş:16
Cinsiyet:kız

Kalple ilgili ağrılar hakkında sitemizde bilgi vardır. "Kalp hastalıkları > Kalp krizi bölümümüne bakın. Yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Mert
21/08/17

Merhaba hocam , karnımdan gırtlağıma doğru nefesimi kesici bi olayla karşılaşıyorum. önceden nadir olurdu en azından arka arkaya olmazdı. bugün arka arkaya oldu 3-4 kez arka arkaya olunca korktum oturuyordum hemen ayağa kalktım boğazımı tutarak ustumdekı elbıseyı cıkarmak isteyerek ne faydası olacaksa işe psikolojik refleks. sonra kendi kendin tekrarlamadı daha. yani hergün oluyor neredeyse ama ilk defa 3-4 kez arka arkaya yaşadım. örnek verecek olursam. bahçeyi suladığımız hortumdan akan suyun üzerine basılması ve hortumdan akan suyun basılan yerden ıtıbaren azalması gibi bi his veya ona benzettim.orta ileri arası pulmoner yetmezliğim var. pulmoner ana arter ve sağ sol dallarımda geniş. sağ kalp boşluklarındada genişleme var. beloc zok 50 mg attım ağzıma hemen bunu yaşayıncada. aklıma şu geldiacaba müdahale edilecek seviyeye mi geldi rahatsızlıklarım yoksa nadir rastlanan bi nefes daralması idi geldi geçti olayı mı.
Yaş:27
Cinsiyet:erkek

Orta-ileri pulmoner yetmezlik ve sağ kalpte genişleme önemli sorunlara işaret etmekte. Her koşulda muayene olun, kontrollerinizi aksatmayın. Geçmiş olsun. Prof Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Sümeyra Göl
16/08/17

Hocam tansiyon ölçümü için en iyi ölçümün 14 saat ölçümü olduğunu söylüyorlar. Sabah 8 akşam 10'da 2 şer kez sol koldan diyorlar. Sizce bu doğru mu ? Sabah 8 ölçümünü ilaç almadan 1 saat önce mi yapalım yoksa ilacı aldıktan sonra mı ? Akşam 10'da ilaç etkisinde olmuş olacağız zaten. Sabah 8 ise tam ilacın etkisinin bitme anına mı denk gelsin ?
Yaş:34
Cinsiyet:Kadın

Hipertansiyon hakkında sitemizde bilgi mevcut. "Kalp hastalıkları > Hipertansiyon" bölümüne bakın lütfen. Kişiye özel ve ilaçlarla ilgili konuda sanal ortamda yanıt veremem, tıbben ve hukuken uygun değildr. Geçmiş olsun. Prof Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Uğur
15/08/17

Serdar Bey iyi günler. Brighton UK'dan yazıyorum size efendim. Burada finans sektörü çalışanıyım. İlk hipertansiyona yakalanışım 24 yaşında oldu. Bildiğiniz üzere bizim hareketsiz bir yaşantımız vardır. İlk teşhisi aldığımda bir süre ilaç kullanmayı kabullenemedim ama en sonunda mecbur kalınca kendimi iyi hissetmeyince kullandım. Avapro 75 mg. tablets başlandı ondan sonra da yanına çarpıntılarımdan ötürü Propranolol 40mg. eklendi. Bu süreçte tansiyonum 140/95 idi. Ancak geçen 4 yılda hiç kilo almadığım halde, her gün düzenli yürüyüş yaptığım halde, ilaçlarımı 1 gün bile aksatmadan düzenli aldığım halde, sabahları yatak başı ölçümlerde (ilaç almama yarım saat kala) tansiyonum 160/105 seviyelerine gelmeye başladı. Bu durum beni korkutuyor. İlaçlar gerçekten damarların yapısını mı bozuyor ? Bu gidiş nereye diye düşünür oldum ve korkuyorum. 40'lı yaşları veya 50'leri düşünemiyorum bu yüzden. Büyük ihtimalle felç, beyin kanaması aday adayıyım. Buradaki doktorlar Norvasc 10mg'a geçişi öneriyor ama korkuyorum bir 4 yıl sonra da bu ilacın doz alma zamanı geldiğinde 180/110 seviyelerini görürsem ben ne yaparım ? Hürmetler..
Yaş:28
Cinsiyet:Erkek

Hipertansiyon %90-95 kişide genetik, ailesel bir hastalıktır. Yaşla, zamanla hipertansiyonun şiddeti artar 8stres vb daha da artırır). Bu nedenle zamanla hipertansiyon ilaçlarının sayısını artırmamız gerekir.

Bünyeniz ilaçlara alıştığı için değil, hipertansiyonun şiddeti arttığı için ilaç dozunuz artar. İlaçların yan etkisinden değil, hipertansiyonun vereceği zarardan endişe etmeniz daha doğru olur.

Tedavi edilmeyen hipertansiyon felç, kalp krizi, böbrek hastalığı, kalp yetersizliği sebebidir. Unutmayın.

Hipertansiyon hakkında sitemizde bilgi mevcut. "kalp hastalıkları > Hipertansiyon" bölümüne bakın lütfen. İlaçlarınıza gelince, görmediğim, muayene etmediğim kişiye özel, tedavisine özel bir yorum yapamam.

Geçmiş olsun. Prof Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Nazife Aydın
15/08/17

Merhaba doktor bey gece tansiyon yükselmesi neden olur ? Tansiyon holteri takıldı. Gece ölçülen çoğu değerim 12/8 ve altında ama 1 kez 146/87'ye fırlamış tam gece 02:30'da nabız o anda 52, deliksiz bir uyku uyudum sabaha kadar. Bu bir sorun mudur ? Ondan sonraki değerler yine 12/8 ve altında. Beni yönlendirirseniz sevinirim. Uyku testi ( uyku apnesi vs.) için göğüs hastalıklarına mı gideyim ? Devlet hastanesinde bu testi yapan doktor beye soracaktım ama adamcağız kafasını kaldıramıyordu belki 100 hasta ile uğraştı sabah 9dan öğlen 12'ye kadar. Raporda yazan ortalama değerlere bakıp sınırdasınız dikkatli olun kilo verin egzersiz yapın deyip yolladı beni, ben de kendisine hak verdim gerçekten çok yoğundu bir şey demedim. Bu sebeple size yazdım yanlış anlamayın, iyi günler diliyorum.
Yaş:30
Cinsiyet:Kadın

Sizin bünyenizi bilmeden, muayene etmeden size ait bir soruya sağlıklı yanıt veremem. Her tıbbi sonuç kiiye özeldir. Doktorunuzla konuşun lütfen. Hipertansiyon hakkında siteizde bilgi mevcut. "kalp hastalıkları > Hipertansiyon" bölümüne bakın lütfen. Kişiye özel ve ilaçlarla ilgili konuda sanal ortamda yanıt veremem, tıbben ve hukuken uygun değlidir. Geçmiş olsun. Prof Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Esra
14/08/17

Merhaba.5 aylik bebegim var ritm problemim var hamilelikte ilk 3 ay haricinde sikinti yasamadim ilac hic kullanmadim.cok sukur.simdi bebegim.5 aylik emziriyorum.nabzim ayaga kalkinca yemeketen sonra bazenn sebepsiz hizlanmalar oluo nefesim gin boyu daralio 100 lerede ve yakinlarinda genel olarak ve ek atimlarim var.emzirirken tekrar belok kullanabilirmiyim?tesekkurler
Yaş:31
Cinsiyet:Bayan

Ayaktayken kalp hızının 100 lere ulaşması tek başına çok önemli bir kalp hastalığı işareti değildir. kan eksikliği (anemi) sebebiyle de olabilir. Muayene etmediğim bir kişiye sanal ortamda ilaç / tedavi önerisind bulunamam.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Mert Karasu
10/08/17

Hocam merhaba ben size yazmistim askerlikle ilgili gecen ay Beloc 50 sabah ve beloc 50 aksam kullaniyorum. Askerlik subesine gittim. Egitim arastirmada yatis verdiler 1 hafta ilaclari kesip izleyeceklermis. Sizden ricam bu ilaclari ben kac yildir kullaniyorum ve bir anda kesilmiyor diye biliyorum. Durduk yere aritmi yasamak ve kalp krizi gecirmek istemiyorum. Bir anda kesersem rebound tasikardi yasamayacak miyim ? Neden boyle bir sey yapiyorlar ?
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Sanal ortamda kişiye özel ilaç ve tedavi önerisinde bulunmam tıbben ve hukuken uygun değildir.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Melik Karabalık
09/08/17

Serdar Hocam iyi günler. Ben normalde spor yapan birisiyim. Bu sabah normal uyandım ama kalbim biraz hızlı atıyordu. Umursamadım duşa girdim çok sıcakta yıkanmadım ılığa yakındı ama duştan çıktığımda nabzım 135-140 atıyordu, spor yaparken kullandığım nabız saatiyle ölçtüm. Ama o anda hiçbir şikayetim olmuyor. Ne baş dönmesi ne nefes daralması tamamen stabil normalim. Sadece kalbim hızlı şimdi doktora gitsem ilaç verecekler abime de kalp yavaşlatıcı vermişlerdi ben o ilaçları kullanmak istemiyorum. Futbol oynadığım için her sene eko ve efor testinden geçiyorum zaten bir problem olsa doktorlar bana söylerdi futbola devam etmeme izin vermezlerdi. Yani bir problem olduğunu sanmıyorum daha 2 ay önce kontrolden geçtim kardiyolog baktı. Size sormak istediğim bu neden olur ?
Yaş:20
Cinsiyet:Erkek

Bu bilgilerle yardımcı olabilmem mümkün değil. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

aylin kasapoğlu
07/08/17

Merhaba hocam 33 yaşında bir bayanım. Sol göğüsümde bir ağrı var 1 aydır ve geçmiyor ağrı koluma boynuma göğüsümün ortasına vuruyor nefesim kesiliyor.Bir kaç tane doktora gittim efor ekg ve holter gibi tetkikler yapıldı. sadece biraz ritim bozukluğu ve kapakçıkta hafif derecede sızıntı çıktı. bir şey yok dediler ama ağrım hep var. ayrıca sol göğüsüm üstünde damarlar veya kaslar bilemiyorum devamlı atıyor nefes alamıyorum.Daha önce panik atak geçirdim 2 3 yıl önce ama bu belirtiler onlara hiç benzemiyor. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim ....
Yaş:33
Cinsiyet:kadın

Bahsettiğiniz ağrılar kalp hastalıkları ile ilgili ağrılara benzemiyor. İç hastalıkları ve fizik tedavi uzmanına muayene olmanızda yarar olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

arzu
07/08/17

mitral kapak tamiri yapılan bir hasta comadin kullanma süresi ne kadar,yine bu hastalerın tansiyon yükselmesi riski varmı.nasıl bir yol izlenmeli.
Yaş:40
Cinsiyet:bayan

Bu soruya sağlıklı yanıt verebilmem için coumadin kullanmayı gerektirecek başka hastalık, aritmi vb. olup olmadığını ve mitral kapak tamirinde nasıl bir yol izlendiğini vb. bir çok ayrıntıyı bilmem gerekiyor. Yani ezbere bir yanıt mümkün değil. En iyisi kendi doktorunuza sorun veya 05302648044 numaralı telefondan randevu alın lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Ayça Sevildik
05/08/17

Hocam iyi çalışmalar. Yaklaşık 5 yıldır yüksek tansiyon ve çarpıntı şikayeti ile Olmetec 40 Plus ve Saneloc 50 kullanmaktayım. Dişim çok ağrıyordu dişçiye gittim 15 gün sonra kanal tedavisi için randevu verdi ve bu ilaçları kullandığımı kronik hasta olduğumu belirtmeme rağmen Klavunat Bid 1000 ve Apranax Forte 550 verdiler. İlaçları içtiğim ilk gün burnum kanadı. Tansiyonum fırladı. Ben de aniden kestim. Hekime ulaşamıyorum devlet hastanesine gittim çünkü. Gece uyutmayacak şekilde de ağrıyor şuan tuzlu sirkeli su, buz ve alkolle idare ediyorum. Bu ilaçları benim kullanmam sakıncalı mıdır ? Bunun yerine alternatif olarak ne kullanabilirim çünkü diş sorunlarının kalbi hatta beyni bile etkilediğini biliyorum. Önlemimi almak istiyorum. Teşekkürler.
Yaş:31
Cinsiyet:Kadın

Sanal ortamda kişiye özel ilaç ve tedavi önerisinde bulunmam tıbben ve hukuken uygun değildir.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

sezer
05/08/17

iyi çalışmalar, yorgunluk, fenalasma hissi ve bayılma şikayetim var,efor testinde 6-7 dk sonra fenalastım tansiyonum 7/5 e düştü.eko sonucumda sol ventrikuler diyastolik disfonksiyon ve eser aort yetmezligi, eser trik yetmezlik,eser mitral yetmezlik ve hesaplanan PAB = 41,2mmHg bulundu. pulmoner hipertansiyon ile ilgili bir durum mudur sizce? tesekkürler
Yaş:37
Cinsiyet:kadın

Olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Melisa Karaca
03/08/17

Merhaba benim sorum şu: Normalde tansiyonum düşüktür. 10a 6 falandır. Ama nescafe içtiğim zaman (sadece 1 kez değil) 2 hafta süreyle düzenli günde 2 kupa tansiyonum bu süreç sonunda 15-12 gibi değerlere fırladı. Kalbimde garip kasılmalar oldu. Acillik oldum. Kahveyi bırakmalısın dedi acildeki beni muayene eden doktor. Bunlar kafeinden olmuştur dedi. Peki çay da çok tüketiyorum bazen günde 6-7 kupa oluyor tüketimim ama tansiyonum 1 birim bile oynamıyor. Acaba kafeinsiz kahve tüketsem yine aynı durumla karşılaşır mıyım ? Kahve içmeye korkar oldum gerçekten denemeye bile cesaretim yok çünkü yaşadıklarım çok kötüydü. Cevaplarsanız sevinirim.
Yaş:19
Cinsiyet:Kadın

Çay ve kahvenin farklı etkileri olabilir. Kahve ile birlikte enerji içeceği vb. aldıysanız daha fazla etkisi olabilir.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Kerem
31/07/17

Hocam iyi gunler size gecen sene soru sormustum cevaplamistiniz ardindan kardiyolojiye gittim holter takildi 2 3 gun kaldi hafta sonu ustumde. Eko ile de baktilar ve Beloc Zok 50 mg verdiler. Her sabah 8de ilacimi icerim 1 dk aksatmadim 1 yil icinde. Ama bu son 2 gündür sabahlari 7de carpinti ile uyaniyorum. Nabzim 100 110 arasi oluyor ayaga kalktigim gibi de nabzim 170 180 arasina firliyor. Kalp atislarim duzensizlesmeye basliyor. Ama 10 bilemedim 15 dk icinde kendiliginden geciyor ve sadece sabah oluyor. Sizce nasil bir yol izlemeliyim ? Simdiden cok teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim
Yaş:24
Cinsiyet:Erkek

Bu sorunuzu muayene olduğunuz hekime sorun lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

nurdan tanyeri
30/07/17

Son zamanalrada kalbimde geçmeyen bir çarpıntı başladı..daha öce sabah akşam 1/2 lopresör alıyordum ancak yetmez oldu ve ve bir özel hastanenin kardiyoloji bölümünde gerekli tetkikler yapıldı..dr. lopresör yerine sabahları 1 adet beloc verdi ancak akşam üzeri çarpıntım gene başladı acaba 1/2 lopresör de alabilir miyim..bu hal yaşamımı kısıtlayan bir duruma geldi, istirahat halinde, her durumda oluyor.Doktor üniv ve devlet hastanelerine damardan girilerek yapılan bir yakma işleminden bahsetti..bu nedir, önerir misiniz hocam...teşekkürler
Yaş:65
Cinsiyet:kadın

Lopressor ve Beloc aynı zamanda / birlikte alınmaz. Damardan yakma işlemi her çarpıntı şikayetinde yapılacak basit bir işlem değildir. Bazı önemli aritmilerde yapılması gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Kemal
29/07/17

Aort problemlerini belirlemede ekokardiyografi yeterli midir?
Yaş:32
Cinsiyet:Erkek

Aort problemi derken;

Aort kapak hastalıkları mı ? Aort kökü hastalıkları mı ? Çıkan aorta mı? Göğüs aort damarı mı ? Karın aort damarı mı? Hangisi bahis konusudur ? Her birinin yanıtı farklıdır.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Mert Karasu
18/07/17

Hocam merhaba ben bu yıl iyi bir üniversiteden mezun oldum. Bilgisayar mühendisiyim hemen askerliği yapmak istiyorum çünkü iş hayatımda hep önüme engel oluyor hem de vatana bir borç olarak görüyorum. Zaten kısa dönem 5.5 ay yapacağım ama bir problem var tansiyon hastasıyım aynı zamanda tansiyon ilacı yanında beloc 50 de kullanıyorum buna rağmen tansiyonum 14-10. Askeriyeye ilaç sokamazsın diyor herkes. Ben ilaç almazsam eğer 18-12 falan oluyor tansiyonum yani tedaviye başlamadan böyle idi. Kesinlikle ilaç kullanmam lazım. Çürük almak istemiyorum, muaf olmak da istemiyorum. Bu konuda ne yapabilirim ? Raporumla beraber gitsem de ilaçlarımı almazlar mı nizamiyeye ? 6 kutu Hyzaar 6 kutu Beloc götüreceğim sadece hepsi bu kadar. Bana bir çözüm yolu gösterirseniz çok memnun olurum efendim. Saygılar.
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Askerlik muayenesinde hipertansiyonunuz olduğunu ve ilaç kullandığınızı söylerseniz kayda geçer ve sorun olmaz. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

saida
17/07/17

merhaba hocam kızım 3.5 aylıkken kalbe gıden damarı yırtıkdı anjıo oldu rıtım bozukluguda vardı ılaclarla toparlandı sımdı 6.5 aylık sımdı kalp kaslarında gevseklık var dılate kmp 40%..bu tur hastalar ıyılesıyomu.ve ıyılesdıkden sora ılerde hastalık tekrarlaya bılırmı
Yaş:31
Cinsiyet:

Çocukluk çağında bu hastalıkların çok ayrıntısı olur. Ayrıca bu sorunuzu çocuk kardiyoloji uzmanına sormanızı öneririm. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Harun
14/07/17

Merhabalar Hocam. Hocam atriyal fibrilasyonda kalp hızı kontrolü zararlı mıdır kalp için. Mesela senelerce kalp hızını normal aralığında tutmak kalp için riskli midir.Atriyal fibrilasyonlubir hastada sinüse çevirmek yerine kalp hızını düşürmek hasta açısından bir zararı olur mu beloc ilaç mesela.. Teşekkürler hocam şimdiden.
Yaş:30
Cinsiyet:Erkek

65 yaş üzerindeki kişilerde kalp hızı kontrolü ile kalp ritmini sinüse çevirmenin sağkalım açısından farklı olmadığı yıllar önce kanıtlandı. 65 yaş altındaki kişlerde hastaya göre karar vermek gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com  

  
Gökhan
14/07/17

Merhabalar hocam ben wolff parkinson white sendromu hastasıyım ablasyon operasyonu Elektrofizyolojik Çalışma ile Kateter Ablasyon yöntemiyle operasyon geçirdim ve kısmen giderildi tamamen yakım gerçekleşmedi ve şikayetlerim devam ediyor. Askerlik tecilimin bitmesinede az kaldı.Askerlik yönetmeliğinde de muafiyette b dilimi askere elverişli değildire giriyor sizce muaf raporunu verelir mi ?Siz bu konu hakkında ne düşünüyor sunuz?Teşekkürler,İyi günler hocam...
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Bu konuda net mevzuat var. Heyete girmeniz ve muayene ve EKG bulgularına göre değerlendirlimeniz gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Salih yazar
14/07/17

Selamlar hocam. Hipertiroid hastasyım tedavi görüyorum. Beloc 25mg yarım alıyorum. Çarpıntılarım eskisi gibi değil artık hep 90 ile 120 arasıydı ama şimdi Tansiyonum 10/5 nabız 60 70 arasò geceleri daha da düşüyor. Beloc kesmek istiyorum denedim ama rahatsız oldum düzensiz atımlar oldu.. bu ilacı nasıl bırakmalıyım lütfen yardımcı olun..
Yaş:37
Cinsiyet:Erkek

Sanal ortamda ilaç veya tedavi konusunda önerilerde bulunmak tıbben ve hukuken uygun değildir, suçlu duruma düşerim. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Baran Saygıner
13/07/17

Hocam iyi günler, Aşağıdaki ilaçlar beraber kullanılabilir mi? Kullanılabilirse düşünülen kombinasyonlardan hangisi daha doğru veya zararsızdır? 1- Diltiazem + Coveram + Vasoxen 2- Diltiazem + Co-Diovan + Vasoxen Not: Herhangibir hastalığın tedavisi mahiyetinde değil, sadece bu ilaçların içinde birbiriyle kullanılmaması gereken maddeler olup olmadığını öğrenmek için soruyorum. Kıymetli vaktinize şimdiden teşekkürler. Syg. BS
Yaş:54
Cinsiyet:E

Daha doğru ve / veya zararsız her şartta bir olgu bir durum dahilinde , bir hastaya göre değerlendirilmesi gereken sorulardır. Kime zararlı, neye göre doğru ??

Hipertansiyon tedavisi hakkında sitemizde yeterince genel bilgi mevcuttur, yararlanabilirsiniz.

Sanal ortamda ilaç ve tedavi konusunda önerilerde bulunmak tıbben ve hukuken uygun değildir, suçlu duruma düşerim. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

emre
13/07/17

iyi günler hocam mitral kaopak prolapsosu tanısı konuldu bana . sıgara kullanmayı bıraktım eskısı gıbı zorlamıyor benı fakat sormak ıstedıgım kıck boxs gıbı agır sporlar bızı zorlarmı yada spor esnasında kalbımınz yarı yolda bızı bırakırmı ?
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Ağır sporlar konusunda her koşulda muayene olup sizi muayene eden hekimden onay almanız doğru olur. Mitral kapak prolapsusu hakkında sitemizde genel bilgi vardır; yararlanabilirsiniz. Endişe etmeyin. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Sena
13/07/17

Hocam carpinti nedeniyle tekrar doktora gittim ultrasonla bakildi bi sorun yok ekg de teshis bilgisinde sinüs aritmi yaziyor doktor korkulacak ciddi bi durum yok dedi ve vasoxen 5 mg günde bir tablet almami önerdi. Günde bi tablet almanin kalbimi cok yavaslatma gibi bi sıkıntısı olur mu?
Yaş:22
Cinsiyet:Kadın

Bünyenizi bilmeden yanıt veremem. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

nurhan
11/07/17

brugada sendromu....mrb hocam ablam 2 sene önce bayılma sonucu ablamda brugada sentromu var dedıler hemen kardiyaverter derfibrilafar diye bi kalp cıhazı takılması lazım dedıler bızde ist bıkac özel arastırma hast.goturduk kımı var dedı kımı yok dedı en son ist acıbadem hst.prof.dr.ilke sigahiye goturduk tip1 tip 2 olmuş yani siyahtan grı olmuş dedi tip1 olsaydı garantı tak dderdım ama tip 2 dönüşmesi olunca ınsan karmasalkıkta kalıyor dedı bıze..doktor bana kalırsa takın dedı ama baska doktorlara gıttıgınızde takmıyabılırler dedı boze ve bız halen ne yapacagımızı sarsırmıs bı durumdayız lutfen yardımcı olumusunuz pıl takılmadan tedavısı mumkunmu acaba 30 yasında ablam lutfen acıl cvp beklıyorum ıyı calışmalar lutfen hocam acıl cvp beklıyorum
Yaş:28
Cinsiyet:bayan

Brugada sendromu seyrek görülen ailesel bir hastalıktır (siz de kontrolden olun). Bayılma ve bazı hastalarda ne yazık ki ani ölüme sebep olabilir. Hastalığın gidişatı kişiden kişiye değişir. Bu nedenle hastayı aile öyküsü ile birlikte, EKG leri birlikte değerlendirip karar vermek gerekir. Sitemizde Brugada hastalığı konusunda genel bilgi vardır.  Sanal ortamda, bu konuda kesin bir öneride bulunmam doğru olmaz. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Furkan
11/07/17

Merhaba hocam 6 senedir diltizem kullanıyorum geçen hafta 190 nabızla acile gittim ilk defa böyle oldum bana svt tanısı konuldu ablasyon yakılması lazım dendi ablasyon olmalımıyım acaba ilk defa böyle çarpıntı yaşadım
Yaş:39
Cinsiyet:Erkek

SVT teşhisi genel bir kavramdır, birden çok SVT çeşidi vardır. Buna göre karar vermek gerekir. Sizi muayene eden ve EKG nizi gören doktorla birlikte karar verin. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Hacı Osmanoglu
10/07/17

Merhaba sayın hocam yaklaşık 3 aydır tansiyon ilacı kullanıyorum sabah kahvaltıdan önce Delix plus 5 mg akşam Lercadip 10 mg tansiyonum normala dödü diyetede devam ediyorum Bu ilaçlarla birlikte alınacak cinsel hapların cialsi viagra vs.tehlikesi varmıdır
Yaş:65
Cinsiyet:erkek

Sitemizde bu konuda ayrıntılı bilgi mevcuttur. yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Ali Kemalpaşalı
10/07/17

Hocam iyi akşamlar. Ben liseyi yeni bitirdim 18 yaşındayım bu sene üniversiteye gideceğim ama aklımı karıştıran bir soru var. Normalde kalbim çok hızlı atmaz. Biraz müstehcen bir soru soracağım için şimdiden kusura bakmayın. Mastürbasyon yaparken kalbim aşırı hızlanıyor 30-40 saniye içinde 160-170 gibi değerlere çıkıyor (Samsung SHealth App ile ölçtüm telefonumdan) normalde elimle bileğime dokununca sayamayacağım kadar hızlı atıyor ve korkup hemen bırakıyorum 1 dakika içinde de hemen eski seviyesine 85-90 iniyor. Aile hekimime söyledim bu durumu kalpte ritim bozukluğu veya tansiyon hastası olabilirsin kardiyolojiye git dedi ama korkuyorum. Gerçekten kalp hastası mıyımdır hocam ? Sigara vs. kullanmıyorum hiç de kullanmadım.
Yaş:18
Cinsiyet:Erkek

Mastürbasyon dahil, her türlü heyecanla kalp hızı artabilir. Günlük hayatta, egzersiz veya spor yaparken sorun yoksa pek endişe etmeyin. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Niyazi Erdem
09/07/17

Hocam merhaba rahatsız ediyorum ama bir konuda danışacağım. Beloc 50mg kullanıyorum. Sinüs taşikardisi oluyor, kardiyolojiye gittim eko efor yapıldı temiz denildi bu ilaç verildi. 6 aydır bu ilacı kullanıyorum ama şuanda spor yapamıyorum. Spor yaparken kalbim atmak ister gibi oluyor ama atamıyor hızlanamıyor büyük ihtimal bu ilaçtan ötürü. Nabzım en fazla 105-110 oluyor daha da zorlarsam göğsüm ağrıyor. Kendime zarar vereceğim diye korkuyorum. Bu ilacı kullanırken kardiyo düzeyinde spor yapmamalı mıyım ? İyi çalışmalar dilerim, saygılar.
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Beloc kalp atışlarını yavaşlatan bir ilaçtır. Doktorunuz ile görüşün; eğer çok gerekli değilse bu ilacı kullanmayı belkki bırakabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Hasan Basri deveci
06/07/17

Hocam öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim Benim rahatsızlığım düzensiz kalp atımı tekler gibi çalışıyor kalbim genelde bu durum akşamüzerleri oluyor yatıp uyuduğumda sabah kalkıyorum birşeyim yok kardiyoloji ye gittim bu seni öldürmez ama rahatsız eder sesi şu an soneloc 50 mg kulllanıyorum yarım olarak içiyorum günlük haftada 1. Veya 2 kere oluyor ama müthiş derecede rahatsız ediyor beni ekg eko holter takıldı damarlar normal dendi fakat niçin bu oluyor yardımcı olursanız müteşekkirim iyi çalışmalar
Yaş:42
Cinsiyet:ERkek

Kalp çarpıntıları / ritim bozuklukları hakkında sitemizde ayrıntılı bilgi vardır. Yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Buket
05/07/17

Merhaba hocam.Bende MVP var .Ve MY(min) .bugün endoskopi ve kolonoskopi oldum.ayrica mideden parça alındı.Acaba öncesinde antibiyotik kullanmam gerekirmiydi?Ya da sonrasında kullanmam gerekirmiydi? Saygılar
Yaş:29
Cinsiyet:kiz

Hayır gerekli değildir. Ancak bu tür soruları işlemden önce (doktorunuza) sormanız gerekir. Ya gerekli olsaydı ?

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Davut
05/07/17

Merhabalar hocam şuan konyada askerim hayatımda ilk defa askeriyede bayıldım ilkten önemsemedim ama sonrasında göz kararması fenalasma olmaya başladı özellikle güneşte kalınca sonra doktora gittim eko ekg çekildi ekoda trebekulasyon artışı çıktı ef değerim %60 mf 1.derece çıktı minimal yetmezlik olabilir dediler mr istediler mr olcam bunlar ne demek yardımcı olurmusunuz teşekkürler şimdiden
Yaş:24
Cinsiyet:Erkek

Normal bulgu da olabilir, doğuştan bir kalp sorunu da (tesadüfen) çıkabilir. MR sonucuna göre değerlendirmek gerekir. 

Sena
04/07/17

Hocam lütfen cevap verin çok sıkıntılı bi durumdayım ne yapmam gerek
Yaş:22
Cinsiyet:Kadın

Ayrıca mail adresinize bilgi gönderildi.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Sena
04/07/17

Kalp çarpıntısı Hocam kalbimin hızlı atması nedeniyle doktora gittim holter takmami istedi ultrasonda bi sıkıntı çıkmadı kalpte holter takımı olana kadarda bi ilaç verdi fakat sonrası ara ara carpintilarimda basladi heyecanlanirmis gibi carpintilar saniyelik.. holter sonucunda bisey cıkmadı fakat beni tatmin etmedi size göndersem bi bakabilir misiniz acaba
Yaş:22
Cinsiyet:Kadın

Sema Hanım her çarpıntı önemli ritim bozukluğu demek değildir, hemen endişe etmeyin. Yine de EKG ve Holter bulgularınıza göre karar vermek gerekir. Sanal ortamda kişiye özel teşhis tıbben ve hukuken uygun değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com 

Elif
04/07/17

Hamile olduğumu ogrendim tahmini 5 7 haftalik doktora muayene olamiyorum 19 yasindayim ailemle yasiyorum kurtaj olamam cunku uzun bi sure evden cikamiyorum bu aralar sevgilimle bizde cytotec aldık düşsün diye sorun yasarmiyim napmaliyim hastaneye gidemem kullanan yorumlarinda icini temizliyo diyo ama yinede korkuyorum.yardim edin lutfen daha kullanmadim
Yaş:19
Cinsiyet:Bayan

Sorunuz uzmanlık alanımın dışındadır. İyi günler dilerim.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Engin
01/07/17

Hocam atrial fibrasyon tanisi kondu 2 defa ablasyon yapildi ama olumsuz.ani kalkıslarda yada yuzerken bir anda kalp cok hizli atiyor nefesimi tutup eski haline geliyor rytminorm 150 mg sabah aksam 1 yildir aliyorum ama tekrarlar suruyor ne yapmaliyim sizce.
Yaş:41
Cinsiyet:Erkek

Ablasyona rağmen atriyal fibrilasyonun tekrar ortaya çıkması mümkündür. Ancak bu şikayetlerinizin atriyal fibrilasyona bağlı olup omadığını bilemeyiz. Bunun için Holter EKG takılması ve aritmi kaydı yapılması gerekir. Holter EKG için 0216 411 0 112 veya 0530 264 80 44 den bilgi ve randevu alabilirsiniz.  Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Mehmet Kabasakal
30/06/17

Hocam iyi çalışmalar, sitenizi okudum yüzlerce ritim bozukluğu türü olduğunu yazmışsınız. Normal durumda kalp ritmim stabil kardiyolojiye gittim ekg çekti ultrasonla baktı bir şey yok dedi. Ama heyecanlandığım zamanlarda, sinirlendiğim zamanlarda kalp ritmim bozuluyor çok hızlı veya dengesiz atıyor ama 1-2 dakika içinde kendiliğinden düzeliyor. Holter cihazı varmış 24 saat ritmi takip eden, holter taksak olmaz mı dedim kardiyolog doktora gerek yok bir şey çıkmaz ondan, tansiyonun sınırda dikkat et dedi sadece. Sizce özele gidip taktırmalı mıyım holter ? Sadece heyecan anında oluyor normal zamanlarda her şey normal. Bir yol gösterirseniz çok memnun olurum. İyi çalışmalar.
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Mehmet Bey, Holter EKG seyrek olan artmileri saptanak için kullandığımız yöntemdir. Kime ne zaman gerekeceğini ancak muayene sonrası söylememiz mümkündür. Sanal ortamda kişiye özel öneri vermek tıbben ve hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 05302608044 veya 0216 4110112 numaralı telefondan bilgi veya ranbdevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

PINAR
27/06/17

Hocam selam.bundan birkaç yıl evvel öğrendim ki Wolf Parkinson white hastasıyım. küçüklüğümden beri çarpıntıları mı halsizliklerim oluyordu. Öyleki tuvalete bile girip eğilirken kalkarken yaşadıklarım çekilir gibi değildi. En son 2016 yılı temmuz ayında otobüste çok fena oldum ve ambulansla hastaneye kaldırıldım apar topar bana ablasyon yaptılar. Ablasyondan sonra yaklaşık 2 ay ishal, tansiyon düşüklüğü v.s ile uğraştım. Öyle ki önce halsizlik geliyor hemen peşinden tuvalet ihtiyacım oluyor üst üste 2-3-4 kez tuvalete gidiyor, ve ilk tuvaletim ishal olmasa bile sonraki ishale dönüyor ve çarpıntı başlıyor ve ambulansla acile kaldırılıyorum. Bu durum yaklaşık 2 ay sürdü. Sonra havalar serinleyince durdu. Hatta son kontrolle gittiğimde ablasyonun başarılı geçtiği söylendi. Artık supraventriküler taşikardim yok. Delta dalgalarım yok dendi. Aradan aylar geçti 2017 Ramazan ayı geldi yine orucumu tutayım dedim ve 15 günden sonra geçen yılki gibi olmaya başladım. Yine halsizlik yine taşikardi yine üst üste tuvalet. Kardiyolojiye çıktım gastroenterolojiye sevk ettiler. Gastroenterolojinin verdiği ilaçları kullanıyorum ishalin kesildi ama yine önce halsizlik geliyor ardından tuvalet ihtiyacı fakat ishal Yok sonra yine çarpıntı başlıyor! Hocam artık bıktım halimden lütfen yardım edin bana ne oluyor! Sıcak havalarda bu durum başlıyor orasını az çok fark ettim. Artı ekokardiyografi çektim orda sol vetrikul: Aml kaba görünümlü sol atriyuma 2mm prolabe yazıyor. Pulmoner kapak yetersizlik(kalitatif):+ Pulmoner basınç:Yaş:32
Cinsiyet:Kadın

Anlattıklarınızın aritmiyle, WPW ile ilişkili olduğunu sanmıyorum. Bazen sindirim sitemi rahatsızlıkları veya panik bozukluk çarpıntıya sebep olabilir.  Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Hulya
22/06/17

Ben 60 yasinda bir bayanın bu hafta benim bobregime ve şah dan arama stent takıldı yalnız tansiyon ilacını 5 gündür lalmıyorum . Tansiyonun 14 9 sizce içmeye basliyayimmi coozar50 veya hayzaar100 içiyorum cevap verirseniz sevinirim..
Yaş:60
Cinsiyet:K

Bu konuyu lütfen doktorunuz danışın. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Ceyhun
20/06/17

Hocam merhabalar 2,5 ay kadar önce ciddi çarpıntı sorunlarım başladı nabzım 200 lere kadar çıkıyordu , birkaç doktor ve hastane gezdikten sonra beloc 50 mg tedavisi gördüm 1 ay kadar bu süreçte çok daha kötü oldum , daha sonra concor 5mg dönüldü ve kalp hızım dinlenir halde 60-80 arasına düştü önceleri 90 dan aşağı düşmüyordu neredeyse , holter-ekg-ultrason yapıldı , holterde ritim bozukluğu dendi ve şu anda ciddi bir tekleme sorunu yaşıyorum elim ayağım çekiliyor çok kötü hissediyorum psikolojimde bozuldu muhtemelen bir de reflüm var gaviscon double adlı şurup kulanıyorum , sol kolumda,sırtımda,göğsümün sol bölgesi alt tarafları dahil olmak üzere ağrılarım var efor sonucu : 9 dakika koşabildim herhangi bi ağrı sorunu yaşamadım göğsümde,nefes darlığım oldu spor yapmıyorum uzun bir süredir holter : supervantirukular taşikardi : 50 , ventrikuler 35 sonuçları mevcuttu ultrasonda : sorun bulunmadı cevabınız için şimdiden teşekkürler
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

200 lere çıkan kalp hızı normal bir durum sayılmaz. Holter kayıtlarınızın ayrıntısı ve aritmi örneklerini görmek gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Hakan Temel
20/06/17

Merhaba hocam, annem 83 yaşında ve kronik böbrek yetmezliği var. Üre : 133 ve kereatin :4,35 doktorumuz tansiyon için norvasc kullanımı önerdi ancak ciddi ödem oluştu. Ve kreatin biraz yükseldi. Bir müddet beklemelimiyiz. Geçici olabilir mi ? Diğer doktorumuz kardeşime lercadip 10 mg önermiş. Lercadip böbrekleri için bir problem oluşturur mu ? Geçiş yapalım mı? Saygılarımla, Hakan
Yaş:36
Cinsiyet:Erkek

Annenizin önemli derecede böbrek yetmezliği var. Ödem bir oranda böbreklerden de kaynaklanıyor olabilir. Lercadip de hafif de olsa ayak şişliği yapabilir. Ancak bu boıyuta gelmiş bir böbrek hastasında bu ilaçların yeterli olması zor; birden fazla ilaç kullanması gerekebilir. Ayrıca varsa çevrenizde nefroloji uzmanından da görüş almanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

mustafa çepni
15/06/17

oncelıkle kolay gelsın hocam. 1 aydır hastaneye gıdıyorum kalp şikayetlerınden dolayı rize araştırma hastanesınden istanbul koşu yoluna gonderıldım ve ajmalin testı yapıldı test sırasındatipik 3-4 mm st elevasyonu ve T negatifliği izlendı ve bana tıp 1 bragada sendromu tanısı koyuldu randovu verılıp baska bır testın yapılacagı ayrııyetten soylendı ve bana agır ıste sıtreslı ıste calısmamam soylendı benım ısım hem agır hem oldukca sıtreslı bır ıs oldugundan meslegım geregı calısmam gereklı pekı bu konuda rapor almaya kalksam % kaç rapor alabılırım hocam ayrıca hastalıgımın suanda bır rıskı varmı ne yapabılırım bu konuda
Yaş:24
Cinsiyet:erkek

Bu konu heyette değerlendirilen bir konudur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Uğur
13/06/17

Merhaba hocam kalp çarpıntısı nedeni ile en eps oldum ama eps temiz çıktı çarpıntıya sebebiyet veren damar yok.Benim nabzın 160 çıkıyor ve concor 5 mg önerildi uygunsuz sinüs taşikardi tanısı konuldu bunun bir tehlikesi varmı? Doğuştan kalp kapakları arasında 7-8 mm lik fark var bir sorun teşkil edermi
Yaş:27
Cinsiyet:Erkek

Hayır önemli bir sorun görünmüyor. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Esma
11/06/17

Hocam bende 1 ayda 3 kez ani kalp çarpıntısı oldu.çarpıntıdan sonra nefesim kesiliyor ,elim ayağımın çekiliyor .eşimin yardımı ile temiz hava alarak kendime zor bela geliyorum.ayrıca ,bazen uykudayken nefes darlığı çekiyorum sanki biri göğüs kafesime oturmuş gibi hissediyorum. Hocam daha önce bende böyle bir sorun yoktu Elazığ'da Emniyet müdürlüğüne Ağustos 2016 yapılan bombalı saldırıda evimizin yakın olmasından dolayı patlama sesinden korktum.o günden bu yana ani seslerde vücudum aşırı tepki veriyor çarpıntım olmaya başlıyor. Hocam ben ne yapmalıyım.
Yaş:33
Cinsiyet:Kadın

Öncelikle geçmiş olsun. Bahsettiğiniz şikayetler kalp hastalığına ait şikayetlere benzemiyor. Daha çok (belirttiğiniz acı olayla da ilgili olarak) ruhsal / psikolojik bir sorunun ifadesi. Bu yönde yardım almanızda yarar var. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Zeynep
03/06/17

Merhaba hocam ilk gebeliğimde beyne emboli atması sonucu beyin kanaması geçirdim çocuğum sağlıklı şükür. Şu an ikinci çocuğum oldu ancak ilk gebelikte geçirdiğim emboli nedeniyle coraspin 100 lük kullanıyorum günde bir tane emzirmeye sorun olur mu?? Coraspini kullanmak zorundaymışım emzirebilirmiyim bebeğime zararı olurmu
Yaş:32
Cinsiyet:Kadın

Bu soruyu çocuk doktorunuza sorun lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Murat
19/05/17

Merhabalar. Annem 45 babam 55 yasında kalp krizi geçirdi. Şu an annem 62 babam 65 yasında. Annem e stend uygulandı. Babam by pass ameliyatı geçirdi 5 damarı değişti. Baba tarafında aile öyküsü hiç yok. Aşırı sigara ve strese baglıydı. Anne tarafında ailede kalp krizi yaygın. 39 yasındayım gecen sene bt anjiyografi çekildim. Kalsiyum skorlaması 150 çıktı. O günden beri benide aynı sonmu bekliyor diye bunalımdayım. Efor testi ve sintigrafi sonuçlarım normal. Hergecen gün depresyon karamsarlık artıyor.kaygım had safhada ve bu tüm yasantımı olumsuz etkiliyor. Sigarayı bıraktım diyet uyguluyorum. Coraspin ve crestor 10 mg kullanıyorum. K skorlamada 150 çok riskli bi sonuçmudur. Düşünceleri bertaraf edemediğim için anjiyo yaptırmayı düşünüyorum.psikolojik yönden çok zor durumdayım. LÜtfen yardımcı olursanız çok makbule geçicek.
Yaş:39
Cinsiyet:Erkek

Genetik olarak koroner kalp hastalığına yatkınlığınız var. Ancak sadece genetik yatkınlık değil, diğer etkenler de önemli. Bu konuda alabileceğiniz önlemler var. Bu konu hakkında sitemizde genel bilgi yeterince mecvut. Yararlanabilirsiniz. Kişiye özel tavsiye ve tedavi önerilerini ancak sizi muayene eden hekiminiz verebilir. Arzu ederseniz 05302648044 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

 

osman arslan
16/05/17

meraba hocam bn 1 yıl önce ögrendim aort kapagım 2 yaprakcıklı doguştan herhangibi bir sıkıntısı yok bana şuan normal insangibi kosunca yoruluyorum kalbım hızlı atıyo hava sıcak olunca kızarıyorum yüzüm felan ve şimdi soracaqım şey ben fıttness se gitmeyi düşünüyorum sipor yapcam herhangibi bir sıkıntı olurmu birde klima servisine işe başlıycam biraz yorucu aqır iş olcak sizce ne yapmalıyım bilqi verirmisiniz.
Yaş:21
Cinsiyet:erkek

Sitemizde "biküspid aort hastalığı" hakkında bilgi mevcuttur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Nihat
11/05/17

sayın hocam hipertansiyon ve taşikardi problemimden dolayı doktorumun önerdiği atacand8+beloc50 sabahları aynı anda alıyorum sayın hocam bu kombinasyon uygunmudur birde hemogram kan testi sonucunda mcv ve mch değerlerinin düşük olduğu yani mcv 74.8 mch 24.4 beloc50 özelliklede atacand8 bu sonuçlarda etkili olurmu en içten saygılarımı sunuyorum
Yaş:54
Cinsiyet:erkek

İlacınız bu değerleri etkilemez. İlaçlarınızın uygun olup olmadığı hakkında ancak muayene sonrası bünyenizi tanıdıktan sonra görüş belirtebilirim. Arzu ederseniz 05302648044 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Ferhat
09/05/17

Merhabalar Ali Bey kasım 27 2016 tarihinde geçirmiş olduğum krız sonucunda % 99 tıkalı olan tek damara yapılan anjıyo ve stend operasyonundan sonra verilen Brilenta 90 , delix 2.5 ve crestor 10 adlı ilaçları kullanmaktayım . Son 1 ayda her 2 ayağımdada ödem ve kaval kemiklerimde kısa yürüyüşler sonucunda dahi müthiş ağrılar oluşmakta . 3 gün önce renkli doppler çektirdim herhangi bir dolaşım bozukluğunun olmadığı anlaşıldı. Kullandığım ilaçların yan etkisi olarak tanımlamak mümkün mü? Özellikle ödem ve ağrı çok rahatsız edici seviyelerde. İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Yaş:49
Cinsiyet:Erkek

Kolesterol ilaçları kas ağrılarına neden olabilir. Doktorunuzla görüşmenizde yarar var. Ancak kalp hastalığınız nedeniyle koletserol düşürücü ilaç kullanmanız gerekli, belki ilaç değişikliği gerekebilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Ferda
02/05/17

Hocam merhaba,çarpıntılarım için kardiyolojiye gittim ekg ve eko çekildi bi sorun gözükmedi sadece ekg de nabzım 103 çıktı. Yaşım 22 . Ritim holter takıldı holter sonucum şu şekilde; Temel ritim sinüs ritmidir 117502 adet qrs kompleksi incelenmiştir. Min. Kalp hızı:60 max:154 ortalama kalp hızı:78/dk 43 adet sve, 4 adet ves, 160 adet sinüs taşikardisi izlendi. Vt, svt , pause izlenmedi. Hocam doktor bi şey yok az bi şey aritmik hareketler var takip edelim dedi. Bu aritmik hareketler nasıl çok mu herkeste olabilen şeyler mi?Kilo sorunum yok hatta fazla zayıfım kahve sigara alkol filan hiç tüketmem ailemde kalp hastası da yok doktor ileriye dönük bi yatkınlık olabilir dedi bu ne demek? Ben ilerde ritim bozukluğu olabilir miyim yani Kan tahlili yaptırdım az bi şey demir ve fellit eksikliği çıktı sınırın biraz altında onun dışında sorun yok. İyi huylu kolestrolüm yüksek çıktı. 160 sinüs taşikardisi 43 sve 4 ves ve 160 fazla bi oran mı ne kdar olunca ritim bozukluğu teşhisi koyuluyor? Bu ömrü kısaltır mı hayati tehlikesi var mı endişeleniyorum hocam moralim çok bozuk sonuçları yorumlar mısınız cevabınız için şimdiden teşekkürler
Yaş:22
Cinsiyet:Kadın

Sanal ortamda ancak genel bilgiler verebilirim. Sitemizde aritmiler hakkında yeterince bilgi mevcuttur, saylarımızdan yararlanabilirsiniz. Kişiye özel teşhis ve öneriler için tıbben ve hukuken muayene olmanız gerekir. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Huseyin
01/05/17

Ali Bey merhabalar. Ben size ABD'den yazıyorum. Maalesef bir kokain bağımlısı olan gencim. Öldürücü dozlarda değil ancak istemesem de bunu bağımlılığımdan ötürü kullanıyorum. Geçen hafta bir markette bayılıp kalmışım. Önce midem bulandı başım aşırı derecede inanılmaz şekilde ağrıdı ve sonrasını hatırlamıyorum. Bayılmışım gözümü acil serviste açtım ve hypertensive crisis geçirdiğimi söylediler.Gözümü açtığımda tansiyonum 258/174. Yavaş yavaş düşürdüler. Nabzımda herhangi bir sıkıntı yoktu. Acil servisten çıkarken 178/115 idi. Bu ara tansiyonum devamlı systolic +200 seviyesinde seyrediyor. Diastolic de 110-120 arası Nefeste daralma ve göğüs ağrısı hissediyorum. Nabzım 110-130 dolaylarında. Kokain kullanmamaya özen gösteriyorum en yakın zamanda da yatacağım tedavi için. Gençliğimden ötürü bir cahillik yaptım, iyi bir eğitimi de olan bir insanım. Bu durumda izlemem gereken yol nedir ? Selamlarımla..
Yaş:29
Cinsiyet:Bay

Kokain kullanımı ani yüksek tansiyon ataklarına, kalp krizine, ani ölümlere neden olabilir. Kokaini bir an önce bırakmanızı, bu konuda tıbbi ve profesyonel destek almanızı öneririm. Gereken tıbbi tedaviyi bu süreçte zaten başlayacaklardır.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ali
28/04/17

Hocam merhaba sol ayagimda 2 damar tıkanıklığı mevcut anju ve ameliyatlar sonrası açılmadı çünkü tüfek kazası geçirmiştim saçma damara yapışmış ve tikamis damarın etrafında ince damarlar oluşmuş ve ayak kendini o damarlar ile kan akışını sağlıyor. Doktorlar ecopirin ve platel verdiler ömür boyu kullanmam gerektiğini söylediler fakat ben yaklaşık 2 buçuk yıldır kullanmıyorum ve 1 buçuk yıldır fitness yapıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Bu sıralar yağ yakımını hızlandırmak için L-carnitine sipariş ettim ve sporla birlikte kullanicam sizce herhangi bir zararı olurmu hocam saygılar...
Yaş:20
Cinsiyet:Erkek

Sanal ortamda ilaç / tedavi önerisinde bulunmak tıbben ve hukuken uygun değildir.

Bünyenizi bilmeden size yarar yerine zarar verebilirim. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi veya randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

burak
26/04/17

Merhaba Hocam, 3 gün gönce kontrol amaçlı holter taktım ve rapor sonucu doktor extrasistol(erken atım ya da couplet,çifter atım) olduğunu söyledi. Bu yüzden beloc 25 mg verdi. yalnız 1. ve 2. gün beloc aldığımda bir etkisi olmadı; ben uykumu düzene soktum günde 1 saat yürümeye başladım vs... 3. gün geçti ama ilaçtan mı yoksa kendiliğinden mi bilemedim. psikiyatriste gittiğimde bana anksiyeteye bağlı extra sistol olduğunu belirtti. tansiyon normal 12-8, 11-7 nabzımda normal 72-80 arası, boy kilo oranım normal, kalp eko sunda birşey çıkmadı.benim sorum, extra sistolü beloc gerçekten geçiriyormu(yani 3. günde geçirme ihtimali varmı) yoksa düzenli hayat, stresten uzak durma vs...bunlar mı etkili? tşk.
Yaş:31
Cinsiyet:erkek

Kontrol amaçlı Holter taktırma gereği tıpta söz konus değildir. Bu nedenle ilaç kullanma ihtiyacınızı da anlamış değilim. Aritmiler konusunda sitemizde ayrıntılı bilgi mevcuttur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Kenan Küçükyardan
25/04/17

Serdar Bey merhabalar efendim. Ben muhasebeciyim, çoğunlukla bilirsiniz işlerimizi oturarak yapıyoruz, hareketsiz bir yaşantımız var. 4 yıldır çarpıntıdan ötürü sabahları ve akşamları Dideral 40mg kullanıyorum. Özellikle son birkaç aydır; otururken sağ bacağımın iç baldır tarafında kuvvetli biçimde nabzımı hissediyorum, ekg çektirdim ama normal dediler. Bu durum; Kalp-damar sağlığımda bir sorun olduğunun mu göstergesidir, yoksa dikkate almayayım mı ? Ona göre erkenden tedbir almak istiyorum. (180cm 90kg) Saygılarımla efendim.. Kenan
Yaş:29
Cinsiyet:Bay

Hayır sorun değildir; oturuken, bacak atardamarlarınızdaki nabız basıncınızı hissetmektiğinizi tahmin ediyorum. Endişe etmeyin. Ancak hareketsizliğinize mutlaka bir çözüm bulun. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Oğuz
25/04/17

Hocam iyi günler.Sabahtan başlayıp öğlene kadar süren çarpıntı şikayetlerim oluyor.Bütün kontrollerimi oldum (dahiliye,psikiatri,kardiyoloji) fakat ciddi bir sıkıntım olmadığını söylediler.Normalde çarpıntım olduğunda DİDERAL kullanıyorum fakat sabah akşam yarım almak dahi bana dokunmaya başladı nefes darlığı ve göğüs ağrısı gibi ve bazende tansiyonum gün içerisinde 14-10 gibi değerlere ulaşınca kardiyolog bana 50mg BELOC yazdı.Sabahları 1tane bütün BELOC almam gün boyunca tansiyonumu düzenliyor fakat nedense çarpıntıma çare olmuyor ve tekrardan çeyrek DİDERAL almak zorunda kalıyorum.Size sorum şu olacak sabah kahvaltıdan sonra aynı anda çeyrek DİDERAL ve bütün BELOC almam zararlı olurmu?Yada nasıl bir yol izlemeliyim?(Bu arada günde 1 adet 60mg Duxet kullanıyorum)Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim Allah kolaylık versin hocam.
Yaş:31
Cinsiyet:Erkek

Sanal ortamda ilaç / tedavi önerisinde bulunmak tıbben ve hukuken uygun değildir.

Hipertansiyon ve aritmi hakkında sitemizde bilgi mevcuttur. 

Bünyenizi bilmeden size yarar yerine zarar verebilirim. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi veya randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

mehmet
24/04/17

aort ve mitral kapakların degişmesi soz konusu kronık bir hastalıgım yok tavı yöntemini tavsiye edermisiniz
Yaş:56
Cinsiyet:erkek

Bu karar çok yönlü bir değerledirme gerektirir. TAVİ genelde, ameliyat olma imkanı bulunmayan (çok yaşlı, riskli) kişiler içindir. Sizi takip eden hekimle görüşün lütfen. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Kerem
24/04/17

Hocam iyi çalışmalar dilerim. Bende 3 yıldır yüksek tansiyon var. Günlük toplam kullandığım dozları yazıp size bir şey soracağım. Beloc: 50+25, s/a toplam 75mg, Cozaar: 100 mg tek doz. Buna rağmen sabah 10'da ilaçları aldıktan 4 saat sonra yaptığım öğlen ölçümümde; (6 saat uyumuştum çok yorgun değildim) 164/96 mmHg tansiyonum 78 nabız değerim bulunmakta. İşin kötüsü eskiden bu değerlerde midem bulanırdı kafamın arkası ve kulaklarımın üstü ağrırdı, başım dönerdi. Şimdi sadece hafif bir sersemlik oluyor. Belirti vermiyor yani. Her zaman böyle değil genelde 145e 90 mmHg dolayında.Artık doktora gitmekten de bıktım hocam. Gitmediğim anabilim dalı kalmamıştır. Yapılmadık test neredeyse kalmadı. Bir şey yok diyorlar ama durum ortada görüyorsunuz. Stres desem stres de yapmıyorum. Dün o değerleri görünce 1mg Xanax vardı evde ondan 1 doz aldım içtim. Hemşire komşumuza manuel alet ile ölçtürdüm. 2 kere ölçtü 16'ya 9 dedi. Size tek sormak istediğim; bu değerlerle kaç yıl daha yaşayabilirim ? Kalbimde hipertrofi olmasından çok korkuyorum. Aynı şekilde daha da yükselir felç geçiririm diye veyahut gözlerimi, böbreklerimi kaybederim diye korkuyorum.
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

Hipertansiyon genelde sessiz bir hastalıktır; sizde de yüksek rakamlara rağmen artık belirti vermiyor olması çok şaşırtıcı değil. Ete, ölçümleriniz yüksek ve mutlaka normale indirilmesi gerek. Aldığınız ilaçlar tek tek iyi olmakla birlikte, 1. çok etkili ilaçlar değil, 2. birlikte kullanımı çok önerilen "kombinason" değil. Bu nedenle daha etkin bir tedavi almanız daha uygun olur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

mukaddes
19/04/17

merhaba hocam.... 2 defa taşikardi atağı oldu.biri cok uzun sürdü ve hastaneye vardıgımda kolidorda yığıldım bilincim yerindeydi.o an ekg çekildi 155 kalp atısım vardısünüs taşikardisi denildi.eko ilede baktı sorun yok dedi.sonra benim çarpıntı ataklarım devam ednice tekrar doktora gittim ekg eko efor holter hepsi temiz çıktı..sadece bende hipotiroit cıktı ki tsh 37 ye cıkmıştı.sorum su haşmato hipotiroit taşikardi yaparmı.birde 15gündür gecmeyen bugazımda dolgunluk kuruluk devamlı geğirme acı su ve kalbimde baskı ile tekleme oluyor...bunun sebebi ne olbilir saygılar...
Yaş:35
Cinsiyet:kadın

Sinüs taşikardisi bu tür şikayetlere sebep olmaz. Koridora yğılmanızın başka nedenlerei olabilir. Hipotiroidi ise taşikardiye sebep olmaz. Bahsettiğiniz diğer şikayetler kalp hastalıklarının belirtilerine benzemiyor. Öncelikle "hipotiroidi" için tedavi almanız gerekir.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com 

 
Mehmet ali
17/04/17

Hocam taşikardi teşhisi konulan ritim bozuklugum var ilaç tedavisi yanıt vermedi ablasyon sistemi ile taktırmak istiyorum zararı ve riski nedir bilmek istiyorum bide bu amaliyat nekadar sürüyor tskrler
Yaş:22
Cinsiyet:Erkek

Ablasyon sisteminde takılan bir şey söz konusu değildir. Ablasyon bir çeşit yakma işlemidir. Bu uygulama hakkında sitemizde bilgi mevcuttur. Okuyabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com 

Bengisu
16/04/17

merhaba.ben hipertrofik kardiyomiyopati hastasiyim.13 yil once bir operasyon gecirdim ve durumum stabil.kontrollerim yilda bire düştü.25 mg beloc zok kullaniyorum gunde 2 tane.hamile oldugumu ogrendm 6 haftalik.sizce birakmali miyim? kalp doktorum birakmana gerek yok dedi fakat bebegi etkileyecegi yönünde şeyler okuyorum.
Yaş:25
Cinsiyet:bayan

Beloc ve benzeri gruptaki ilaçlar gebelikte kullandığımız ilaçlardır. Endişe etmeyin. Yine de jinekoloji doktorunuzun onayı alın. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com 

Hakan
12/04/17

Hocam, ben hipertiroidi hastasıyım ve carpıntıım oldu icin doktorum bna snelok 50mg hap verdi bu hapı uzun sure kullanmmda bi sakınca varmı bazen gecelri carpıntım oluyo kalbim kuvtlı atıyo
Yaş:26
Cinsiyet:Erkek

Hayır yoktur. Hipertiroidi kontrol altına alınınca zaten bu ilaca gerek kalmayacaktır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com 

hüma
09/04/17

hocam 7 yaşından beri romatizma hastasıyım. bademciklerim sürekli iltihap haline idi. yaklaşık 4-5 sene önce aldırdım.iki gün önce doktora gittiğimde romatizmal mitral kapak tanısı koydu. her ay deposilin kullanıyorum. kalp romatizmam ilerler mi ? çünkü hiç değerlerimde düşme olmuyor. bir sene öncesinde hafif etkilenme vardı şimdi romatizmal mitral kapak dediler.kan değerlerimde aynı şeilde.
Yaş:18
Cinsiyet:kadın

Sitemizde bu konuda bilgi vardır. 

http://www.kalpveyasam.com/kalp_romatizmas__-187.html 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com 

Ali
08/04/17

Merhabalar Hocam iyi günler. Size sormak istediğim şey şu; Son 6-7 aydır mastürbasyon esnasında kalbimde tekleme oluyor. Bir an için durduğunu hissediyorum. 5-10 dakika kadar çok hızlı atıyor, sonra toparlıyorum. Normal gün içerisinde böyle bir şey ile karşılaşmıyorum. Sebebi ne olabilir? Bir kardiyologa görünmeli miyim sizce?
Yaş:28
Cinsiyet:Erkek

Efor, egzersiz, spor esnasında benzer sorun yaşamıyorsanız endişe etmeyin. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com 

Azra
04/04/17

Merhabalar hocam. 17 yaşındayım. Mitral kapak prolapsosu ve kapakçıkta hafif yetersizlik var. Doktor abur cubur, asitli içecek, kahve, çay ve çikolatayı yasakladı. çay ve kahve dışında diğerlerinin yasaklanma amacı nedir? Neden çikolata yasak olabilir yiyemez miyim?
Yaş:17
Cinsiyet:Kız

Mitral kapak prolapsusu ile bu besinlerin hiç bir ilişkisi yoktur. Genel sağlık anlamında önerilierde bulunmuş olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak www.vivasaglik.com 

ASYA
29/03/17

Merhaba, Babam 64 yaşında ana damar tıkanıklığı sonucu kriz geçirdi, EF 40 ile taburcu oldu. Kalpte hasar olduğu söylendi 45 gün sonra EF 45-49 oldu. Fakat krizden önce ya da sonra kolestrol değerlerinde bir sorun olmamasına rağmen ator 40 kullanmamız istendi. 2 ay sonra yapılan kan tahlilinde LDL 46, Kolestrol 97 , HDL 35'ti. Bu durumda ilacı 3 günde bir kullanmamız söylendi. İçmediği günler risk oluşturur mu bizim için ve damarın tıkanma ihtimaline karşı anjio yaptırmalımıyız. Teşekkür ederim.
Yaş:33
Cinsiyet:BAYAN

Babanızın başlangıç kolesterol değeri nedir bilmiyorum, ancak kalp krizi geçiren kişilerde kolesterol değerinin kalp krizi geçirmeyenlere göre izin verebileceğimiz sınırları daha da düşüktür; bu yüzden daha erken (daha düşük değerlerde bile) ilaç kullanmalarını öneririz.

1. İlaç kullanmasında yarar var. Kullanmadığı günler sorun oluşturmaz.

2. Ancak babanızın iyi kolesterol (HDL) düzeyi çok düşük, bazı kolesterol ilaçları kötü kolesterolü düşürüken iyi kolesterolü de düşürebiliyor; doktorunuz ile konuşun, babanıza daha uygun ilaçlar var, ilacı değiştirmesi daha uygun olur.

3. Tekrar anjiyo yaptırmanız gerekmez. belki uzun bir süre sonra sonra efor testi planlanabilir. bu duruma babanızı muayene edip karar vermek gerekir. uzaktan daha fazla yorum yapamam.

 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,

 

Selim
07/03/17

Hocam merhaba. Bir gece çarpıntıyla uykudan uyandım kalbim çok hızlı ve sert atıyordu. 5 dakika sonra geçti. Tansiyonumu ölçtük 140/110'du. 2 Haftadır ölçüyorum 135/85-90 genelde. Ben tansiyon hastası mı oldum ?
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Sadece bu bulgulara bakarak karar veremeyiz. Uykunun çeşitli farklı evrelerinde de kan basıncı geçici olarak yükselebilir. Gündüz saatlerinde kan basıncınızı daha uzun süre takip edip doktorunuz ile görüşün, muayene olun. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Hikmet
04/03/17

Merhaba hocam 26 yasinda bayanim sigaram yok kolestrol seker tansiyon yok ailemde genc kalpten olen yok genelde 50 yas uzeri eko holter normal efor testine girdim gogus agrisi kol agrisi sikayetiyle bruce total exercise time 10.01 max hr 196 bpm 101% of max predicted 194 bpm max bp.maximum workload 11.80 mets max st level -0.18 mV in III exercise stage 2 5.50 location number.*0* ne demek ?
Yaş:26
Cinsiyet:Kadın

Tıbbi test raporlarınızı testi yapan veya testi isteyen hekime sorun lütfen. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Sefaniye
26/02/17

Merhaba benim ek atimlarim oluyor dr gittim holter takildi ogun olmadi dr kalbimde birseyin yok dedi tahlillerim temiz cikti ve dideral verdi ben agir yiyecekler yedigimde oluyor ilac alirkende gunde iki defa oldu demir eksikligim var demir fe 24 o ek atim yaparmi
Yaş:46
Cinsiyet:Kadin

Demir eksikliği çarpıntı yapabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

fatma
26/02/17

2 kez mitral kapak ameliyatı oldum aurt kapakta da sorun var şu anda pradax 110 concor 5 kullalanıyorum ritmonorm 150 kullanıyordum doktorum bıraktırdı sonradan tansiyon sorunum başladı 140 .50 de seyrediyor tekrar ritmonorm 150 kullanabilirmiyim cok cabuk yoruluyorum.
Yaş:70
Cinsiyet:kadın

Sanal ortamda ilaç / tedavi önerisinde bulunmam tıbben ve hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 05302648044 den randevu veya bilgi alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Ömer
24/02/17

Yanımda kalan amcamın oğluna Holter takıldı.Doktor kontrolünde Klipte 3 saniyelik durma tesbit edildi kalp pili takılması gerekiyor diye bir şey söylemişler sizce bu normalmidir başka yöntemi yokmudur.
Yaş:47
Cinsiyet:Erkek

Kalpte 3 sn yi bulan duraklama (eğer uyku haricindeyse) ve ilaç etkisine veya guatr hastalığı gibi geçici sebeplere bağlı değilse pil takılmasını gerektirir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Sümeyra
21/02/17

Hocam iyi günler. Babamin asendan aort capi 46mm. Daha önce de sormuştum ve arastirdigim kadariyla ameliyat sinirinda değil ve suanlil rahatlamistik. Ama bugun gittiğimiz doktor anjiyo yapma karari aldi ve gün verdi acaba neden çok korktuk acikcasi.
Yaş:23
Cinsiyet:Kadin

Bunu bana değil, kararı veren doktora sormanızda yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Hasan
20/02/17

Doktor Bey size ABD den yaziyorum. Boyum 178 kilom 100. Kucuklukten beri fast food beslenme sonucu hypertension hastasi oldum. Genelde 150 100 dür. Eger 25 kilo verirsem bu hastaliktan ve ilaclardan kurtulma ihtimalim olur mu ? Her 10 kilo 1 birim dusuruyor diyorlar.
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Hasan Bey bu elbette mümkündür. Ancak verdiğiniz bilgiye göre kan basıncınız yüksek ve bu rakamlar dahilinde ilaçla tedaviye başlanması gerek. Zaman içinde uygun kiloya indiğinizde ilaç ihtiyacınız kalmayabilir. Böyle bir olasılık vardır; ancak bunu uzun zaman içinde görüp değerlendirmek ve doktor kontrolünde karar vermek gerekir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali serdar Fak, www.vivasaglik.com 

FATMA ÇİPLİ
20/02/17

Hocam 2 haftadır vücudumda aşırı kaşıntı heryerim döktü 4 aylık evliyim gebelerde olir diye okudum ama test yaptım çıkmadı gittikçe heryerime dağılıyor geceleri uyutmuyoyr bu kaşıntı avil ixzayzil ictim ama fayda yok
Yaş:36
Cinsiyet:Kadın

Konu benim uzmanlık alanımla ilgili değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Kerem
16/02/17

Hocam merhabalar, 2 gün önce haberlerde izledim moralim çok bozuldu. 21 yasindaki bir genç gogus agrisi ile acile gidiyor Ekg cekiliyor rutin hemogram biyokimya kardiyak testleri yapiliyor bir seyin yok deyip yolluyorlar sonra aksam tekrar gidiyor gogus agrisiyla yine ayni seyler yapiliyor yolluyorlar eve gelen genc evde yigilip kalp krizi gecirip maalesef hayata gozlerini yumuyor. Bu haberi gordukten sonra iyice telaslanmaya basladim. Bende de ayni durum oluyor genelde ya tansiyonum cikiyor buyuk 15 16lara küçük 10 11lere ya da nabzim 120 130 seviyelerine acile gidiyorum bir seyin yok anksiyete deyip diyorlar. Kardiyolojiye gidiyorum eko temiz sikinti yok diyorlar ama benim sikayetlerim bir turlu gecmiyor. Her ay 1 kez yasiyorum. Doktorlar pek ciddiye almiyor gibi gorunuyor. Son gittigim kardiyolog bir tansiyon ilaci ile ritim duzenleyici yazdi. Sigara da kullanmiyorum. Bu durumda illaki anjiyoya kadar gitmek mi gerekiyor ? Kendimizi saglama almak acisindan ? İyi calismalar dilerim. Saygilarimla.
Yaş:24
Cinsiyet:Erkek

Sitemizde kalp krizi ve kalp krizi riskleri hakkında genel aydınlatıcı bilgiler vardır. Kimlerde kalp krizi riski mevcuttur, bu sayfalardan bilgi edinmeniz mümkündür. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Talha
13/02/17

Spor yapıyorum ve aminoasit ve protein hapı kullanıyorum 1 aydır . Polislik sınavlarına girdim . Bu hapların kan değerlerini bozma gibi sakıncası varmı . Polislik kontrolünde elenirmiyim . ?
Yaş:20
Cinsiyet:Erkek

Bu ilaçların kimyasal içeriğini bilmeden ve size yapılacak tetkiler hakkında bilgim olmadan yorum yapmam mümkün değildir. Başarılar dilerim. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

mustafa say
12/02/17

sayın hocaam ( mvp)mitral kapakta yetmezlik var eser miktarda alkol aldığım günlerin ertesinde , grip benzeri hastalıklar sonrası, uykusuz kaldığım günlerde çarpıntı oluyor efora bağlı bir çarpıntım yok kalbim güm güm yerinden çıkacakmış gibi değil de sadece kanat çırpamasına benzer boğazımda biten tek nefeslik çarpıntılarım oluyor özellikle uykuya daldığım sırasında sersemce hissediyorum bu atışı doktorum concor reçeteledi ,yeni nesil bir ilaçmış , bu ilacı ömür boyu kullanmak zorundamıyım yoksa ihtiyacım olduğu günler kullansam kafimidir
Yaş:34
Cinsiyet:erkek

1. Eser derecede mitral yetmezlik önemli bir hastalık değildir; hangi duruma bağlı olduğu daha önemlidir.

2. Alkol, bazı kişilerde önemli aritmileri tetikleyebilir. Bu durumu doktorunuzla konuşun.

3. Hangi ilacı ne kadar süre kullanacağınızı sanal ortamda, sizi muayene etmeden söylemem mümkün değildir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

 

Kerem
09/02/17

Değerli Hocam bu hizmetiniz için öncelikle teşekkür ederim. 3 yıldır aritmi sorunum var.Çarpıntı ve ekstralarla başladı ve o anda sigarayı bıraktım. Beloc 50 Mg kullanmaktayım. Artık olan sinüs taşikardilerini ve 1er 2şer gelen ekstraları önemsemiyorum bayağı alıştım ancak, Her Yıl 3-4 kez benim şahsi görüşümle VT yaşıyorum. Onlarca kardiyoloğa gittim Ves ve R on T yakalatabildim defalarca holterlerimde. Bu asıl sorunuma ise hiç denk gelmedi.Yalnız titremeler Olduktan sonra da çok acile gidip ekg çektirdim sorun yok. Geçen ay 15 gün süreli event recorder bile taktırdık olmadı. 4 aydır olmayan sorun, dün gece yine oldu. Moralim bozuldu, resmen yıkıldım her şey boş geliyor, sabaha kadar uyuyamadım. 23 yaşında ölmek istemiyorum aniden hayallerim var bir sürü emek verdim hayatıma. Benim tahminim; 10-15 saniye süren VT'ye girip çıkıyorum. Önce ardarda ekstra atımlar geliyor sonra Kalbim telefon gibi titriyor patlayacak gibi hissediyorum kalbimi. Bunların hepsi 10-15 saniye sürüyor ve güm diye güçlü bir atımla kalbim normal ritmine dönüyor.Hiç bayılmadım ama tansiyonum düşüyor galiba elim ayağım boşalıyor çünkü. Artık bu durum psikolojimi bozmaya başladı. Sizden tek öğrenmek istediğim eko ve eforum temiz. Ani ölüm riskim var mıdır hocam ? Yoksa yapısal kalp bozukluğu olmadığı için aldırış etmemem mi gerekiyor bu titremelere ? Doktora gitmekten bıktım artık hocam. Yakalayamıyoruz tıpkı bir deprem gibi ne zaman geleceği belli olmuyor. eve ekg cihazı almayı bile düşündüm ama zaten 10-15 saniye sürüyor. Kabloları bağlayana kadar asla yetiştiremeyiz. Biraz karışık oldu Ali Hocam ama cevaplarsanız çok memnun olurum. Saygılarımla. İyi çalışmalar dilerim.
Yaş:23
Cinsiyet:e

Sitemizde aritmiler konusunda ayrıntılı genel bilgi vardır. Sanal ortamda kişiye özel teşhis ve tedavi önerisinde bulunmam tıbben ve hukuken uygun değildir. Sitemizdeki "aritmiler" sayfasından yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Sümeyra
08/02/17

Iyi aksamlar doktor bey . Babam 48 yaşında ve sadece asensan aort capi 46mm. Diger degerleri normal. Bu damar genişliği hayati risk taşıyor mu?
Yaş:23
Cinsiyet:Kadin

Elbette belirli bir oranda risk mevcuttur. Aort damar çapı geniş. Risk sadece mm olarak genişliğe bağlı değildir, kan basıncı, kolesterol, sigara içip içmeme, şeker hastalığı vb bir çok etkenle de yakın ilişkilidir. Bu durumda takipte olmalı; hipertansiyon, koletserol varsa mutlaka tedavi edilmelidir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Ahmet Varlı
08/02/17

Merhabalar efendim. Benim kalbimde 2-3 ayda bir 5-10-15 saniye uzunlukta süren aritmi oluyor. Son 2 yılda 8-10 kere olmuştur. Kardiyolojiye gittim bir şey yok dedi. Çok kafanıza takıyorsanız ablasyon yapalım o zaman anlarız tehlikeli mi değil mi dedi. Size danışmak istedim, internette araştırınca basit bir şey olmadığını gördüm. Zarar görür müyüm bu işlemden ? Selamlar, iyi çalışmalar dilerim
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Aritmiler hakkında gnel bilgiyi sitemizde bulabilirsiniz. Onlarca farklı çeşit aritmi vardır. Muayene ve EKG / Holter EKG ile teşhis koymak mümkündür. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Hikmet
05/02/17

Hocam 26 yasinda 52 kilo bayanim 1 cocugum var doktorum bt anjio yapalim dedi benim icin zarari var mi yada ilerisi icin?
Yaş:26
Cinsiyet:Kadın

BT anjiyoda radyasyon almanız söz konusudur.

Ancak bu netkik ne için yapılacak ? Önemli ve hayati bir hastalık aranıyorsa söz konusu radyasyon o zaman göze alınabilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Aleyna
05/02/17

Merhabalar hocam. Şikayetlerim kalbimin yakınlarında yani göğsümde şiddetli ağrılar oluyor arada bir nefes darlığı halsizlik oluyor. Doktorum mitral valv prolapsusu olduğunu söyledi. Mitral kapakta hafif yetmezlik var. Şikayetlerim çok fazla oluyor ve bu durumdan dolayı oldukça rahatsızım. Kapakçık onarımı için ameliyat olabilme şansım var mı bu yaşımda? Ya ilaçla ya da ameliyat ile düzeltilmesi uygun mudur? Ameliyat olmayı düşünür müsün diye soran doktorum olmuştu o yüzden size de danışmak istedim. Sizce uygun olabilir mi?
Yaş:16
Cinsiyet:Kız

Mitral valv prolapsusu hakkında sitemizde yazılı genel bilgi ve video sunum vardır, yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

esengül kutkan
04/02/17

Merhaba Dr.Bey, 2010 da panik atağımı rahatlatmak için anjiyo oldum normal çıktı. 2016 da kontrol için gittiğimde efor dahil tüm testler normal çıktı. 2017 de kontrol için gittiğimde (birkaç gün önce)dr. muayenesi, ultrason, akciğer filmi, tansiyon ve kan testlerim normal çıktı. Yalnız trigliserid epey yüksek çıktı ki büyük ihtimal önceki gece epey alkol almam ve panik atağım nedeniyle hemen her geceye dönen alkol alımımı son 2 aydır haftada 2 güne indirmem ve şeker gibi abur cuburu çoğalmam olabilir. Efor testimi öğleden sonraya vermişlerdi. Eve dönünce önce Beloc zok 50mg ve Coraspin 300mg aldım. 1 saat sonra Citoles 5mg aldım. Yine 1saat sonra da panik atağım nedeniyle heyecan yapmayayım diye Xanax 0.25mg aldım. 45 dk sonra da Karvezide 300-12.mg aldım.Yarım saat sonra efor testine girdim. Sonuç çok kötü çıktı. Kardiyoloğum acil kasıktan anjiyo istedi. Psikiatrisim bu bozukluğun aldığım ilaçlar ve özellikle Xanax nedeniyle olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Tekrar kardiyoloğuma yeni bir efor testi yapabilir miyiz diye sorduğum da çok sinirlendi. Bu durumda sizin fikriniz nedir?
Yaş:62
Cinsiyet:kadın

Sanal ortamda genel bilgiler verebilirim. Kişiye özel teşhis ve tedaviönerisi vermek tıbben ve hukuken uygun değildir. Aruz ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Aynur
02/02/17

Ben 2008 de kalp Ameliyatı oldum ızmir de hiç burnum kanamasi dün akşam hap sırma geldi birazcık kanama oldu comadin ve belek kullanıyor nabmam lazım salı perşembe cumartesi birbuçuk iciyom
Yaş:Yas 36
Cinsiyet:Kadin

Coumadin kullanımı hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur, yararlanabilirsiniz. Bu ilaç kullanımı hakkında ayrıca doktorunuzla yakın takipte olmanız gerekir.  Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Damla
01/02/17

Hocam annem bi anda rahatsiz oldu emarlar cekildi filmler cekildi temiz cikti Annem daha once sinirsel rahatsizlik gecirdigi icin ondan şüphelendik fakat B12 eksikligi 145 cikti Annem suan beynim bi tuhaf diyor eski halimi unuttum diyor b12 bukadr mi etki eder diyo cok korkuyo bizimle konusmuyo iyilesmem diyo annemin sinirsel hastaligini tetiklemis olablir mi bu normal mi lutfen detayli bilgilendirin belki annem sizinnle motive olacaktir ...
Yaş:22
Cinsiyet:Kadin

Bu kadar bilgiyle size yardımcı olabilmem mümkün değil. Onlarca farklı durum söz konusu olablir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

oguz
31/01/17

eko ef yuzde 65 nedır hocam
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Kalbin kasılma performansı ile ilgili orandır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Nuriye
30/01/17

Merhabalar. Hamilelikte hipertansiyonum çıktı dört yıl oldu hala devam ediyor küçük tansiyonum 11 buyuk tansiyonum 16ve bu şekilde ikinci bir gebelik yaşamam doğru olurmu tansiyon bende burun damarlarimin çatlamasına aşırı derecede kanamaya yol açıyor burnum kanamadigi zaman baş ağrısı mide bulantısı durumuna yol açıyor bu ağır durumları gebelikte birtik daha fazlasını yaşıyorum ve tekrar gebe kalmam ne derece doğru nasıl bir yol almalıyım öğrenmek istiyorum cook teşekkür ederim simdiden
Yaş:29
Cinsiyet:Bayan

Kesinlikle risk altındasınız. Tansiyonunuzu tedavi ettirmeniz gerek. Kan basıncınız normal seviyeye inmeden gebe kalmayın. Gebelikte hipertansiyon hem sizin için hem de bebek için çok tehlikelidir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com  

 

Aleyna
24/01/17

Merhabalar hocam. Size 3 sorum olacak. Kalp kası esnekliği nedir ne anlama gelir? Kalp hastalığı mıdır? Ağrı ve nefes darlığı yapar mı? Şimdiden teşekkürler.
Yaş:Göksel
Cinsiyet:Kız

Bu konular sitemizde kalp hastalıkları; kalp yetersizliği, diyastolik disfonksiyon bölümünde anlatılmaktadır. Geçmiş olsu. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Harun
22/01/17

Merhabalar hocam. Annem 47 yaşında ve atriyal fibrilasyon hastası.Hocam rytmonorm 150 mg 2kez gunde aliyordu. Birde Beloc 25mg birkere gunde. Hocam yine atak başladı. Ve rytmonorm neden etki etmiyor ve bunun yerine gunde 2 kez diltiazem sr 120 ve beloc 100 mg 2 kez aliyor ve sinuse donmuyor . Hocam napacagimizi sasirdik. Hiz krildiktan sonra rytmonorm etki etmez mi? Ve kan sulandirici olarak eliquis kullaniyor hocam.Hocam ne yapilabilir. Tesekkurler.
Yaş:24
Cinsiyet:Erkek

Beloc ve diltizem in sinüse döndürücü etkisi yoktur. Rytmonorm ve diğer ritim düzenleyici ilaçların başarı şansı ise % 55-85 arasındadır. Yani ciddi oranda hasta atriyal fibrilasyonda kalmaya devam eder. Her şartta annenizin kan sulandırıcı bir ilaç alması çok önemli. Annenizin yaşı çok genç. Bu yaşta atriyal fibrilasyon varlığı çok sık değildir; sebebini araştırmakta yarar var. 

Sanal ortamda ancak bu tür genel biglieri verebilirim. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Okan
21/01/17

Merhaba hocam Ben 35 yaşındayım. Bazen yolda yürürken kalbim daralıyor ve tansiyon düşmesi gibi baş dönmesi ve kararma oluyor. Çok sık bir şekilde ise mastürbasyon sırasında nefesim kesilip, boğazıma öksürme gibi bir şey geliyor. Son bir haftadır da kalbime sancı vuruyor arada, (bazen sert, bazen yavaş)... Kalp hastanesine gittim ve EKG ve kan temiz çıktı. Geçen sene de aynı şikayetlerle gitmiştim yine temiz çıkmıştı. Ultrasyon yaptılar, temiz çıktı. Kalp sancısı 1 haftadır girdiğinden beri mastürbasyon sırasında boşalmaya yaklaştıkça kalbime batan sancı artıyor ve korkudan bırakıyorum. Acaba sorun nedir? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim
Yaş:35
Cinsiyet:Erkek

Anlattıklarınızın önemli bir kalp sorunuyla ilişkili olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Nermin
17/01/17

Hocam diltizem 60mg ile seneloc50mg ikisi birlikte kullanılırmı
Yaş:60
Cinsiyet:Kadın

Sorunuzun yanıtı hastaya ve hastalığa göre değişir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Mustafa Akman
17/01/17

Hocam yoğun çalışmalarınıza karşın bilgilerinizi biz hastalarla paylaştığınız ve daha önceki sorumu da yanıtladığınız için teşekkür ederim.1858 doğumlu olup bir yıl önce koroner bypass ameliyatıyla kalp krizi geçirmeden 2 damarıma köprü yapıldı.Ameliyattan sonra vejeteryan beslenme ve sürekli spor ile son derece sağlıklıyım.Kontrollerde kalbim son derece sağlam gözüküyor.Bundan 3 yıl önce ritim bozukluğu yaşadım.nabzım 230 lara kadar çıktı.En son 23 kasımda nabzım 170 leri görünce damardan yapılan iğne ile düzeldi.50 mg lik beloc kullanıyorum.Supraventriküler taşikardim olduğu EKG de saptandı.Bu taşikardi sizi öldürmez.Yaşamınızı tehdit etmez sadece nerede yakalar diye endişe duyarsınız deyip ablasyon ameliyatından bahsettiler.Başarı oranları tüksek.%95.Düşük bir risk olsa da %5 lik bir av blok olayı var.Risk risktir deyip ablasyon ameliyatı olmaktan vazgeçtim.Zaten tüm yaşamımda 2 defa ritim bozukluğum oldu.Bir daha ki ataktada yeni öğrendiğim vagal manevraları denemek istiyorum.Bu konuda sizi değerli görüşlerinizi de öğrenmek isterim.İyi çalışmalar diler saygılar sunarım.
Yaş:58
Cinsiyet:Erkek

Supraventriküler taşikardiler için genel olarak bahsedilenler doğrudur, ancak koroner arter hastalığı olan ve by-pas geçiren bir kişide kalp fonksiyonları vb. bir çok faktörü göz önüne alarak kişiye göre karar vermek gerekir. Bu durumumda en iyi kararı sizi muayene / takip eden hekim verebilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

DUDU
17/01/17

Merhaba Hocam,kalp ritmimi garip hissetmem üzerine 24 saatlik ekg holter kaydımda bazal ritim sinüs olup kalp hızı 96 min. kalp hızı 58 max.kalp hızı 175 nadir AEA VE aralıklı VES görüldü. SVT,VT,VE 3 sn üzerinde pause görülmedi yazıyor.24 saatte toplam 8400 VES. yaş 37, 173 BOY 105 kiloyum. alkol sigara kahve çay aile kalp öyküm yok. masa başı çalışıyorum. doktorum diltizem 60 2*1 tb başladı. 15 gün sonraki kontrolde diltizem 90 sr 2*1 tablet olarak doz arttırdı. size sorum şu ; ben bu VES lerden ve diltizem kullanmaktan kilo vererek kurtulabilirmiyim? çünkü kronik ilaç başlanması beni çok üzdü. ayrıca 2. cocuk planım vardı. gebelik yükü VES leri arttırabilirmi? şimdiden çok teşekkürler.
Yaş:37
Cinsiyet:K

Sanal ortamda kişiye özel teşhis ve tedavisi önerisinde bulunmam tıbben ve hukuken doğru değildir. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Oğuzhan
15/01/17

Hocam merhabalar . ARVD rahatsızlığım bulunuyor benim Yeni İCD takıldı . Kalp ölçümlerin de Ef olarak bi değişim olmuyor 3 yıl öncesi ile şimdi ki ölçümler sabit kasılma değerleri sabit . Yalnız çarpıntılarım geçmişe göre yılda 1-3 iken şimdi 5-6 oldu . Acaba bu çarpıntılara sağ tutulumda ki yağ kitlesi mi neden oluyor ? Bu yağ kitlesini durdurmanın tedavisinin bi yöntemi var mı , teşekkür ederim .
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Sitemizde ARVD hastalığı ile ilgili genel bilgi mevcuttur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Hasan
11/01/17

Hocam saygılar; 10 sene önce bay-pass oldum ve 20 gün evel tekrra bir damarıma stent takıldı, kulandığım ilaçlar,Micardis12.5,Senelog 50 mg , Coraspin100,monoket 50,Plavix 75mg,ultrox 10 mg kulanıyorum,fakat televisyonlarda reklamı ve satısı verilen viegara krem ve tabletin zararı varmı?
Yaş:50
Cinsiyet:erkek

Sitemizde bu tür ilaçların kullanımı ile ilgili genel bilgi mevcuttur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Onur
10/01/17

Hocam Merhaba,yaklasik 20 gun once ayni hafta icerisinde farkli gunlerde tansiyonum 16/9 ve 16/10 a yukseldi.Dil alti ile dusuruldu.Bu sebeple dahiliye uzmanina gorundum kan tahlilerimde sadece kolestrolum yuksek cikti ve ilaca gerek yok dendi.idrar tahlilim negatif cikti.Kardiyologunda gormesini isteyerek holter tavsiye etti.Ekoda dogustan bi kuspit oldugu belirlendi.ekg ve tansiyon holteri normal cikti.47 adet es tespit edildi.Vasoxen 5mg gunde 1 adet dendi ve her yil takip edicez dendi.Aort koku 3.9cm dendi.Fakat 10ngundur ilaci kullaniyorum son 3 gundur her hareketimde oturdugumda ekstrasistol hissediyorum.Iki ayri ozel hastaneye gittim bir prof bikuspiti dogrularken diger hastanenin docenti sana bikuspit demem cok zor dedi ve eko resmi verdi.tee testi yapalim kesin sonuc alalim ilacina suan icin devam edelim dedi.Aklim ciddi anlamda bulandi hocam ne yapmaliyim?
Yaş:30
Cinsiyet:Erkek

Bazı durumlarda kesin görüntüleme için TEE yapmak gerekebilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

GÜLAY
10/01/17

Ali bey merhaba,14 yaşında oğlum var.Oglumun kalp bölgesinde gün icerisinde 4 5 desa ağrılar oluyor.Ağrı da değil aslında kalbimin içi patlıyor gibi diyor. Merak ettiğim hocam güvercin göğüs bu ağrıların gögüs kafesi ile igisi olabilir mi?Hangi polıkıliğine götürmem gerekli.yardimcı olursaniz cok sevinrim. İyi Çalışmalar.
Yaş:41
Cinsiyet:KADIN

Çoçuk hastalıklarına muayene olmasında yarar var. Ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Sahra Ayhan
09/01/17

Merhaba, cekilen doppler sonrasinda her iki bacagimda 'grade 4'seviyesinde yetmezlik saptandi ve operasyon onerildi.Duzenli olarak kullandigim bir ilac bulunmuyor. Yakin zamanda okyanus otesi bir ucus yapacagim varis corabi giymem,ucak icinde sik sik egzersiz ve yuruyus ayrica aspirin turevi bir kan sulandirici almam ile riski nisbeten dusurmus olur muyum? Aspirin turevi kan sulandirici icin onerilen genel bir doz var midir yolculuktan kac gun once baslanmalidir? Tesekkurler.
Yaş:37
Cinsiyet:Bayan

Sanal ortamda kişiye özel teşhis ve tedavisi önerisinde bulunmam tıbben ve hukuken doğru değildir. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

fatma uysal
08/01/17

eşimin ana damarında bulunan stentin yanına bir stent daha takıldı. eski stente balon yapıldı. ayrıca küçük bir damarada balon yapıldı. iki gün oldu. eşim çok yorgun sürekli uyumak istiyor. bacaklarında ağrı olduğunu söylüyor. ara sıra göğsüne hafif sancı geliyor üşüyor. ne yapabiliriz. körkmalımıyız. selam ve saygılar
Yaş:70
Cinsiyet:kadın

İşlem yapan hekimlere danışmanızda yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Orhan Yılmaz
08/01/17

Merhaba.Hocam 38 yaşındayım ortaokuldan itibaren ekg çekindiğimde sürekli aynı yerde ritm bozukluğu görülüyor ilk olarak ortaokulda rutin taramalar sırasında çıktı ve şimdiye kadarda çeşitli sebeplerle çekilen ekg lerde hep aynı yerde görüldü,bu süre zarfında gerek spor yaparken gerekse heyecanladığımda hiç bir sorunla karşılaşmadım.Yaklaşık 2 yıl öncede yine rutin bir tarama esnasında çıkınca eko,efor testi yapıldı eko normal,efor testinin %98 ni tamamladım ondada bişey çıkmadı,en son bir ameliyat öncesi anestezi için yapılan ekg de yine aynı yerde çıktı eko yapıldı sorun olmadığı söylendi herhangi bir tavsiyedede bulunulmadı benim size sorum muhtemelen doğuştan gelen bir ritm bozukluğunamı sahibim,hep aynı yerde çıkması herhangi bir rahatsızlık yaratmaması sebebiyle ileri tetkikler yaptırmamı önerirmisiniz,eko ile ritm bozukluğunun tehlikeli olup olmadığı kesin olarak anlaşılabiliyormu cevaplarsanız müteşekkir olur iyi çalışmalar dilerim
Yaş:38
Cinsiyet:erkek

EKG nizi görmeden yorum yapamam. Yüzlerce farklı ritim bozukluğu vardır ?? Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Melis
06/01/17

Hocam kalbim sürekli olarak oturduğum ya da yattığım yerden dakikalarca koşmuşcasına şiddetle atıyor. Bazen baş dönmesi halsizlik ve nefes darlığı yaptığı da oluyor. Sıklıkla göğüs ağrısı da oluyor. Bu şikayetlerle geçen hafta doktora gittim. Kalp kasımda esneme olduğunu söyledi. Sorun olabileceğini ve tedavisinin olmadığı söyledi. Ne gibi sorun yaşarım? Kalp kasının kalınlaşması gibi bir olay mı nasıl bir şey? Kalp kasımın esnemesi ne gibi önem taşımakta, hangi sonuçları doğurmakta? Kendi kendime bazı şeyleri kısıtlayıp yapmamam gereken şeyler var mıdır? Ayrıyetten mitral Kalp kapakçığımda hafif yetersizlik olduğu da belirtildi. Yukarıda yazmış olduğum çarpıntı, baş dönmesi, nefes darlığı, göğüs ağrısının nedenleri bunlardan biri olabilir mi? Hocam çok fazla soru sordum farkındayım, cevaplarsanız şimdiden çok teşekkür ederim...
Yaş:16
Cinsiyet:Kız

hayır mitral kapaktaki durumu bunların sebebi olamaz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

deniz
06/01/17

hocam merhaba benim sürekli çarpıntım oluyor ama bir türlü ekg yada holterde yakalıyamıyoruz eps oldum ve doktor dedi ki antriyal flutter ama yakamadı suan hala çarpıntılarım oluyor bayılıyorum çok olunca ne yapmam gerek ilaçta kullandım fayda etmedi
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

Ayrıntılarınızı bilmeden, EKG nizi görmeden yorum yapamam. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Mehmet
06/01/17

hocam merhaba daha öncede msj attım ama cevap alamadım tekrar yazmak istedim. hocam benim 3 sene önce bende doğuştan kalp kapakçık eksiliği var dediler. yalnız hafif büküm yapıdaymış. Ve bana spor yapma, fazla merdiven çıkma gibi şeyler söylediler. bir günlüğüne holter cihazı taktılar günlük ne yapıyorsan onu yap dediler. Bende günlük ne yaptıysam onu yaptım hatta tempomu dahada düşürdüm. ertesi gün gittim doktorun yanına bana senin çarpıntın var. biliyorum uzaktan bir teşhis yapamazsınız sadece sorayım dedim küçüklükten beri de sol tarafıma ağrı giriyordu. her gittiğim doktor bir şeyin yok diyor gönderiyorlardı. Bu ağrının da kapakçık eksikliği ile ilgisi yokmuş . son olarak ta askerlikten muaf olursun dediler var mı böyle bir şey yardımcı olursanız sevinirim hocam şimdiden teşekkkürler
Yaş:22
Cinsiyet:erkek

Askerllik konusunu askeri hastanede heyete girerek anlayabilirsiniz. mitral kapak konusunda sitemizde genel bilgi vardır; "mitral valv prolapsusu" olarak arayınız. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

SİBEL
05/01/17

hocam merhaba,benim nabzım çok yüksek atıyor daha önce doktorum beloc 50mg vermişti fakat son dönem biraz fazlaca sıkıştırdığı için tekrar muayene olmaya gittim bu sefer diltazem 60mg verdi ve günde 2 defa kullanmamı söyledi fakat bu seferde çarpıntı ve ağrılarımı çok daha sık hissetmeye başladım ağrılarım arttı.1 ay sonrası için tekrar randevu verdi.beloc 'u uzun zamandır kullanıyordum bu sıkıntılarım ilaç değişikliği yüzünden olmuş olabilir mi?
Yaş:22
Cinsiyet:BAYAN

Sanal ortamda kişiye özel teşhis ve tedavisi önerisinde bulunmam tıbben ve hukuken doğru değildir. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Hilal
05/01/17

Merhaba hocam, Esim 33 yasinda fransada yasiyoruz. 26/12/2016 da kalp spazmi gecirdi. Suan durumu iyi cok sukur. Halen hastanede kontrol altinda Konorografi ve emar çektiler ve hic bir sorun gormediler. Burdaki doktorlar kalp pili takmasini istiyorlar ama esim istemiyor cunku doktor 1 ay, 6ay, 1 sene veya 10 sene sonra tekrar kalp spazmi yapabilirsin dediler ya da hic yapsin dediler onun icin takmak istemiyor. Ne yapsi gerekiyor. Cok kararsiz kaldi. Lutfen bize yardimci olun. Saygilar
Yaş:30
Cinsiyet:Kadin

Bu bilgilerle nasıl yardımcı olmamı bekliyorsunuz ?  Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ANIL
04/01/17

Sayın Hocam; Genetik olarak varis hastasıyım. Ortaokul sonu lise çağımdan beri varislerim var. Son 3 senedir yol yarış bisiklet sporuna oldukça önem verdim ve performanslı çok sürüş yaptım. 1. sorum - Varislerim buna bağlı olarak büyümüş müdür? Dördüncü derecede venöz yetmezlik sorunum var ve yapılan tetkikler kasıktaki valflerin görevini yapmadığını gösterdi. Eksternal Valvüloplasti ile sorunun %90 çözüleceği söylendi. 2. sorum iyileşip toparlandıktan sonra yol yarış bisikleti sporuna devam etmemde, yarışmamda her hangi bir sıkıntı olur mu?
Yaş:35
Cinsiyet:ERKEK

Sanal ortamda kişiye özel teşhis ve tedavisi önerisinde bulunmam tıbben ve hukuken doğru değildir. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Aysel
03/01/17

Hocam,çabuk yorulma,halsiz kalma ,biraz ayakta kalayım sırtlarımın ağrıması şikayetiyle doktora gittim. EKG ,EKO çekildi sonucu MY(2), TY(2)Hafif derecede çökmeler var denilerek kalp sintigrafisi istendi. Sintigrafi sonucu ANTEROSEPTAL DUVARINDA ŞÜPKELİ İSKEMİ. GLUKOZ 91,TOTAL KOLESTEROL 241,HDL 93,LDL 137,TRİGLİSERİD 54, KREATİNİN 0,63 HOLTER cihazı ile 24 saatlik holter takibi yapıldı.SONUÇU The average rate was 82 .The minimum heart rate was 49 at 02:47. The maximum heart rate was 142 at 13:39.TEMEL RİTM SİNÜS OLUP SEYREK APB SAPTANDI. ne anlama geliyor. DAROB 80MG ve VASTEREL MR 35 MG kullanıyorum.SİZDEN ÖZELLİKLE HOLTER VE SİNDİGRAFİNİN SONUÇLARINI YORUMLAMANIZI saygılarımla rica ediyorum. Bana ne önerirsiniz?
Yaş:58
Cinsiyet:Bayan

Tıbbi raporlarınızı sizi muayene eden hekime yorumlatın lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

MEHMET
02/01/17

Hocam merhaba benim eşimdeki bir problemi size danısmak istiyorum eşim bu aralar gece uykudan sıçrayarak uyanıyo kalbim duracakmış gibi oldu diyo 4 kere üst üste oldu diyo bu olay 5 sene öncesinde ilk olmuştu kardiyoloğa gitti bütün tetkikler yapıldı doktor kalbinin çok iyi olduğunu söylemisti uzun zamandır olmuyordu ara ara oluyordu bu ara arttı ben stresden olduğunu psikolojik oldugunu düşünüyorum ama sizce hangi bölüme görünmesi gerekir dahiliyeyemi gitmeli nöroloğamı yoksa hangi bölüme bilgi verirseniz sevinirim,şimdiden teşekkürler.
Yaş:32
Cinsiyet:ERKEK

Stresle ilgili oldğunu düşünüyorsanız psikiyatri doktoruna muayene olmanız gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Mehmet
01/01/17

Hocam mutlu yıllar, ben 1 senedir hipertansiyon hastasıyım. Bazen çarpıntı da oluyor. Beloc 50 ve Karvea 300 kullanıyorum. Sigarayı bırakmayı başaramıyorum. "Nikotinsiz" elektronik sigaraya geçsem bir faydası olur mu ? Sigara içince çarpıntı ve baş dönmesi yapıyor ama bu yapmıyor. Defalarca denedim ne tansiyonum yükseldi ne de çarpıntı yaşadım. Bu da elbette sağlık açısından zararlıdır. Açıkçası tatmin etmiyor nikotinsiz likit kullandığım için ama en azından bunu içeyim diyorum. Fikrinizi öğrenebilir miyim ? Selamlarımla.
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Elektrobik sigara bir süreliğine eğer sigarayı bırakmanıza yararı olacaksa deneyebilirsiniz. Önemli olan sigarayı bırakma iradeniz. Geçmiş olsun. Mutlu yıllar. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

levent akdere
30/12/16

25.11.2016 tarihinde kalbime 2 adet stent takıldı %95-%70 tıkalılıkla birde % 40 olan atalıklmadı göğsümün sol tarafında gecmeyen agrı var stent ten bir hafta sonra tekrr anjio yapıldı tıkanma yok dendi akçiger tomografisi cekildi 3-4 adet nodul bulundu fakat zararsız denildi tüm batım kontrolum iyi cıktı kraciğerde hafif buyume ile fizik tedavi rontgenlerde hafif skalyoz var dendi ama bu gögüs agrısı yapmaz dendi kolostrol ve trigliserit seviyelerim yüksek iken 1 ay sonunda normala düştü kalp icin sulandırıcı ilaclar kullanmaktayım kısaca hikayem budur. teşekkürler
Yaş:51
Cinsiyet:erkek

Sorunuz nedir ?

Batuhan
29/12/16

Doktor Amca merhaba. Nabzım hep dolgun atıyor. Dün biraz sersemlik hissettim. Tansiyon ölçümlerim 114/98 ve 1 saat sonra 118/100 olarak ölçtüm nabız 67 ve 86 çıktı, elektronik koldan pazudan ölçen aletle sağ koldan ölçtüm. Bu tansiyon hastası mıyım demektir ? Genelde böyle çıkıyor. 12/10, 11/9 gibi hep kilom boyumdan 5 fazla
Yaş:19
Cinsiyet:erkek

Küçük tansiyonunuz yüksek. Eğer bir ölçüm hatası yoksa bu değerler normal değil. Muayene olun ve gerçek duurumu bir an önce öğrenin. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Kadriye
26/12/16

İyi akşamlar hocam ben haziran ayindan beri kalbimde agri şiddet li bir agri hissediyorum bu agri genelde ayda bir kez oluyor bir cok hastaneye gittim romatizmal kalp kapak hastaligi dediler fakat bir ilaç vermediler bu agri gelince mide bulantisi bas donmesi ve baygınlık yasiyorum arti geceleri sol kol ve sol bacagimda şiddet li agri olusuyor bana bir öneriniz varmı şimdiden çok teşekkür ederim bunun bir ilaç tedavisi varmı
Yaş:35
Cinsiyet:Kadın

Romatizmal kapak ile bu ağrılarınızın ilişkisi olmayabilir. Romatizmal kapak hastalığında uzun süre ilaç tedavisi gerekmez. Şikayetleriniz hakkında sanal ortamdan teşhis ve tedavi önerisinde bulunamam. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Uğur
24/12/16

Hocam, ekim ayında kalp krizi geçirdim. Anadamara stent takıldı. Gayet iyi hissediyordum kendimi. Yıllardır kullandığım atacant yerine Dr tavsiyesiyle 3 gün delix kullandım. Nefes darlığı oluşunca Dr. Atacant a dönmemi söyledi. Delix i bırakalı 2-3 gün olmasına rağmen nefes darlığım sanki devam ediyor. Bu durum ilacın hala etkisindenmidir. Merdiven çıkarken nefesim daralır gibi oluyor. Bu normalmidir. eski duruma gelmem ne kadar zaman alır. Saygılarımla,
Yaş:61
Cinsiyet:Erkek

Nefes darlığının bir çok nedeni olabilir. Kısa süreli ilaç etkisine bağlı olduğunu sanmam. Kalp krizi sonrası (aradan uzun zaman geçmiş de olsa) nefes darlığı ortaya çıkması her zaman öncelikle kalp yetersizliği geliştiğine işaret edebilir. Bir an önce muayene olun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Sevinç
24/12/16

Hocam mrb.bende sol ventrikül diyastolik disfonksiyonu evre 1 ve 1.min mitral yetmezlik çıktı kalp yetmezliği mi demek bu. Tşkler
Yaş:37
Cinsiyet:Kadın

Her zaman değil. Bu teşhis ancak muayene ile konabilir. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 den bilgi ve randevu alabilirsiniz.  Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ercan ozturk
23/12/16

Sn doktor bey, 6 aydir gecmeyen carpintilarim var. Daha da ilerledi.nabzim yuksek biraz ama holter de ort 70 gayet iyi. Ufak eforda yukseliyo. Merdiven cikinca 150ere variyo ve cikamiyorum Otururken yatarken sabah kalkar kalkmaz yogun stresli atimlar hissediyorumki 2 holter raporunda 25 ekstrasistol cikti. Bnm surekli rahatsiklik duymamin sebebi holter raporunda cikmiyo.bir suru test yaptirdim. Aritmi yok ekstrasistoller cok diil. Bi bucuk aydir beloc kullaniyorum. Ilaca baslamadan evvel oturdugum yerden kalkinca birde comeldigim yerden kalkinca iki kez daha pespese tasikardi yasadim. Hizi sabitti. Buz torbasiyla gecirdim. Sonra ilaca basladim.doktorum 4 ay kullan bakalim gecicekmi dedi. Ilac kullanirken bile ara ara kalbimi rahatsiz hissediyorum. 4 ay sora bu ilaci birakabilmemim bir yolu var ise tavsiyelerinizden yararlanmak istiyorum. Muayene icin acibadem sigorta gecerlimidir?cevaplarsaniz tesekkur ederim. Ayrica Sygilarimla
Yaş:28
Cinsiyet:Erkek

Holter EKG' de 25 ekstrasistol sağlıklı insanlarda da olabilen bir durumdur, endişe etmeyin. Muayenehanemde Axa, Allianz, Ergo, Güneş ve HTH GeoBlue anlaşmalarım var. Acıbadem Sigorta ile anlaşmam ise ayrıca çalıştığım Özel Academic Hospital'da mevcut. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Hamit
23/12/16

Hocam, benim aniden göğsümde beliren ve nefes almamı engelleyen çarpıntılar oluyor. Ve aldığım soluk ne kadar çoksa ağrı o denli fazla. Ölecekmiş gibi hissediyorum. Hipertansiyonu olan biriyim. Çocukluğumda tanısı konmuştu. Ama sağlığıma dikkat ediyorum. İlaç kullanmıyorum. Stresli zamanlarımda genelikle bende rahatsızlık yaratan o tatsız olayı yaşıyorum. Bir şey olumsuz ve benimle ilintiliyse miktarı gözetilmeksizin bende strese neden oluyor. Kardiyolojiye mi, endokrinolojiyemi, psikiyatriye mi gitmem gerek? Şimdiden gösterdiğiniz ilgi ve ayırdığınız zaman ile size minnetarlığımı dile getirmeyi borç bilir, teşekkürlerimi sunarım .
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Hipertansiyonunuz varsa öncelikle iç hastalıkları uzmanına muayene olun. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Melis
22/12/16

Merhabalar. Ben 16 yaşımdayım. Bugün normal ekg çektirdim 800 sinüs ritmi yazıyor bu ne demek? Ve aşağıdaki sonuçlar normal midir? Değilse tam, normal değerleri kaçtır? 79 bpm P dur/ PR iç 84/128 ms QRA Dur 88ms QT / QTC iç 336/383 ms P/QRS/T AKS 47/65/55 ° RV5/SV1 AMPER 0.760/1.130mV RV5+SV1 AMPER 1.890mV RV6/SV2 AMPER 0.733/1.008mV OTO YAZ 6x2+1R 79bpm 10mm/mV 0.50Hz-35Hz AC 60Hz 25mm/sec
Yaş:16
Cinsiyet:Kız

Sanal ortamda genel bilgiler verebilirim. Muayene etmediğim hastanın tetkik sonuçlarını yorumlayamam. Tıbben ve hukuken doğru değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

refigul
22/12/16

ocam simdiden teskkur ederim en kisa sekilde anlatacagim insaallah..kizim bebekken cok aglayan kolik bir bebekti bende xok uzulup sikilmisdim ve zaten panik bir yapim var..ve uc aylikken normalde 10/6olan tansiyonum 14 10 oldu..ve dahiliyeye gitrim tek bebwgi olan sen degilsin dedi uzulme dedi emzirdigim icin en hafif tansiyon ilaci verdi bir ay kullandim sonra biraktim ve tuzsuz yagsiz yiyerek ve stres yapmamaya calisarak takip attim yine dustu bir yil sonra carpinti ama siddetli ve hizli nefes alamam seklinde acile kagittim ve iki kardiyolga gittim biri ritim bozuklugu digeri panik atak dedi ve concor 5mg kullanmaya basladim .yari olarak..ve zaten concorun tansiyon dusurucu etkisi oldugu halde bir yil once busefer uykudan uyandiran mide bulantisi wc yw gitme seklinde tansiyon yukselmesi bir titreme hemen limon sikip ictim ve acile gitti ama hersey normal dedi..yani tansiyon icin..ama her ay oluyor bir yildir.5ay once dahiliyeye gittim oda depresyon ilaci verdi olursa gel dedi gitmedim..ve dahiliyeden sonra yani bes aydir bes kere daha ayni seyi yasadim..cok kotu oluyorum kizimi bile gozum gormuyo oluyorum diyorum..bir ay takip ediyorum hep10/6 11/7 gibi cikiyor..sormak istedigim neden bole oluyir bwn tansiyon hastasimiyim hangi bolume gitmwliyim cok korkuyorum... tesekkur ederimh
Yaş:37
Cinsiyet:bayan

Sanal ortamda kişiye özel teşhis konamaz. Genel bilgiler verebilirim ki bu konuda size çok yanıt verdim. Hipertansiyon konusunda sitemizde genel bilgi mevcuttur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ibrahim
22/12/16

Hocam daha önceki sorularıma cvb verdiğiniz için teşekkür ederim hocam miyokard perfüzyon sintigrafisi çektirdim sonuç şudur hocam stres ve rest imamlarının degerlendirilmesinde sol Ventrikül duvarlarında stres imajlarinda rest imajlarinda göreceli hipoperfüzyon izlenmiştir.Bu bulgunun öncelikle teknik nedenlere (doz farkına) sekonder olduğu düşünülmüştür Ancak later duvar apikal kesimde küçük bir alanda izlenen sintigrafisi görünümünde iskemi ekarte edilmemiştir.Diger yöntemlerle korelasyonu önerilir Miyokard fonksiyonel bulguları:LV enjeksiyon fraksiyonu >%65(EDV:113ml,ESV:34ml) olarak hesaplanmıştır SOl Ventrikül duvar hareketleri normokinetiktir sistol. Esnasında duvar kalınlaşması normaldir hocam uzun oldu ama bu sonuca göre bı sıkıntı m varmı cvblarsiniz sevinirim
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda genel bilgiler verebilirim ki size daha önce bu bilgileri verdim. Muayene etmediğim hastanın tetkik sonuçlarını yorumlayamam. Tıbben ve hukuken doğru değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Dilber
21/12/16

Hocam iyi gunler benim torunum 22 aylik bagirsak problemi varkabizlik yasiyor tahlil sonuclari GGT sonucu 7 ALP 328 cikti birde kakasini yaparken zorlaniyor sag bacaginda kasma oluyor ardimci olursaniz sevinirim saygilar
Yaş:51
Cinsiyet:Kadin

Sorunuzu bu sitenin alanıyla ve benim uzmanlık alanımla bir ilgisi yok. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Yaşar kibir
19/12/16

HOCAM MERHABALAR SON BİR AYDIR TANSİYONUM 160/10 150/10 VE 140/90 ÇIKTIĞINDAN ACİLLİK OLDUM İLAÇ VERDİKTEN SONRA TANSİYONUM NORMALA DÖNÜYOR KARDİYOLİJİ DOKTORUNA GİTMEM SÖYLENDİ VE ŞUAN COVERSLY PLUS 5 1/125 KULLANIYORUM KALBİMDE BİR SORUNMU VAR 2000 yılında KALBİMDE RİTİM BOZUKLUYU VARDI BİR SÜRE CONCOR 5 KULLANDIM SON 10 YILDIR KULLANMIYOR HAFTADA İKİ GÜN HALI SAHADA TOP OYNUYORUZ BİR SIKINTIM YOK DOKTORUMUN RAPORUNDA BU İBARELER YAZMAKTA -TA 140/90 MMHG AC KVC DOĞAL MODDA 2/6 SİSTOLİK ÜFÜRÜM MEVCUT, NADİREKSTRASİSTOLLER MEVCUT EKG:NSR EKO:LVEF:N 1/4 MY SUBKOSTAL GÖRÜNTÜLERDE IAS'DE DEFEKT GİBİ İZLENEN DROĞOUT MEVCUT ANCAK RENKLE GEÇİŞ YOK SAĞ BOŞLUKLAR VE PAB NORMAL YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER
Yaş:48
Cinsiyet:E

Verdiğiniz rakamlara göre kan basıncınız hala yüksek ve tedaviniz yeterli değil. Yüksek tansiyon sinsi bir hastalıktır; hiç şikayetiniz olmayabilir, ancak kalbinize zarar verir. Doktorunuzla konuşun, ilaçlarınızın dozu veya sayısını değiştirmek gerekebilir.

Sitemizde hipertansiyon hakkında bilgi vardır; yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Aliak, www.vivasaglik.com

 

Leman Kuzey
19/12/16

Merhaba Hocam, Annem 55 yaşında ve 10 yıldır 'çarpıntı' rahatsızlığı var, 1 yıldır da atriyal fibrilasyon teşhisiyle ilaç tedavisi görüyor. Ortalama 3-4 yılda bir baygınlık ve bu esnada bilinç kaybı oluyor.Bir kardiyolog sanal anjiyo önerdi, ritim değiştiği için yapılamadı, bir diğer dr s. anjiyo yapılamaz r.bozukluğunda dedi, Kardiyak mr istedi. Akciğer kontrolleri de normal. Tee ve ultrason sonuçlarına göre ne yapabileceğimiz konusunda önerinizi rica ediyorum.Saygılar. ( Aort 3'lü,Orta TY, pm 50,geniş sağ yapılar, sol ventrikül geniş,pulmoner k.normal,apikol..anevrizma izlenmedi.)
Yaş:29
Cinsiyet:kadın

Bayılmanın çok çeşitli nedenleri vardır. Koroner anjiyografi bayılma için ön sırada yapılması gereken bir tetkik değildir.

Bayılmanın ayrıntısına göre karar vermek gerekir, onlarca tetkik çeşidinden bayılmanın ayrıntısına göre seçerek karar vermek ve sırayla tetkik planlamak gerekir. Uzaktan bu konuda ezbere yardımcı olabilmem çok zor. 

Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
Hikmet
18/12/16

Hocam küçük tansiyon yüksekliği neden olur?
Yaş:26
Cinsiyet:Kadın

Küçük tansiyon da yüksek tansiyon hastalığıdır. Bu konuda (hipertansiyon) sitemizde ayrıntılı bilgi mevcuttur.  Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Kübra
17/12/16

Kalpte oluşan ağrılar ve nefes darlığı kalp romatizması belirtileri olabilir mi
Yaş:16
Cinsiyet:Kadın

Hayır, bu şekilde tanı konamaz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Oğuzhan
16/12/16

Hocam merhabalar . ben ARVD hastasıyım . Kalp yetersizliğim Yok , kalpte ileti ritim bozukluğu mevcut . Yaklaşık 4 ay önce katater ablasyon yapıldı küçük bi ilde başarısız olundu ritim bozan damara ulaşılamadı . epikardiyal ablasyon İle bu hastalığa neden olan ritim düzeltiliyormuş çok yaygın olmamakla birlikte . Hocam siz şahit oldunuz mu bu ablasyon çeşidi ile doğumsal ritmim bozukluklarının tedavi edildiğine ? Şimdiden teşekkür ederim , esenlikle kalın ...
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

ARVD de ablasyonla ritim bozuklukları ortadan kaldırılabilir; ancak nihai tedavi ICD (otomatik elektroşok cihazı, kalp pili) takılması gerekir. Bu konuyu doktorunuzla konuşun, her zaman değilse de çoğunlukla ihtiyaç olabilir. ARVD de ritim bozukluğu kas içinde olduğu için epikardiyal ablasyon pek başarılı olmaz Ikasa içeriden ulaşmak daha doğrudur).

ICD ve ARVD hakkında sitemizde ayrıntılı bilgiler vardır; bu cihaz tedavisi hakkında doktorunuzla mutlaka konuşun. 

Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Devrim Çevik
15/12/16

Hocam hayattan bıktırdı genç yaşımda bu ekstra atımlar artık psikolojim bozuldu üniversiteye bile gidemez oldum. İtü Makine mühendisliğinde 3. sınıfım. Ne umutlarla girmiştim. Tıp fakültesini de kazanıyordum ama burayı yazdım. Hayatım kaydı resmen evden çıkamıyorum artık o hale düştüm. Doktora gidiyorum hiçbir şey yok diyorlar, doktorlar da anlamıyor beni. Deli yerine koyuyorlar bir de üstüne psikiyatriye sevk ediyorlar.2 sene içinde yaklaşık 10 kere holter taktırdık yakalatamadım bu durumu artık gerçekten akıl sağlığımı kaybedeceğim. 15 gün olmuyor 16. gün ardarda 4-5 tane ekstra atım geliyor tam her şeyi unuttuğum an gelip hayatımı alt üst ediyor bu durum. Yok mu hocam bunun çaresi ? Lütfen yardım edin genç yaşta bir insan kazandırırsınız topluma gerçekten psikolojim bozuldu. Dayanamıyorum artık ailem de inanmıyor doktora da göndermiyorlar beloc içip duruyorum.
Yaş:22
Cinsiyet:erkek

Ekstra atımlar çoğu sağlıklı kişide mevcuttur ve hastalık işareti değildir. Bu konuda sitemizde genel bilgi bulabilirsiniz. Geçmiş olsun. Porf. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

özlem korkmaz
15/12/16

İyi günler hocam;Babam bundan 5-6 sene önce kalp krizi sonucu anjiyo oldu.comadin beloc ve bir kaç tane daha ilaç kullanmakta.Normalde her ay kan değerlerini ölçtürüyor bunun dışında herhangi birşey yapmadık.Ama bu son bir sene içinde birkere ayağı şişti antibiyotik kullandık geçti şimdide kol dirsek kısmı yumru gibi şiş ve kol olduğu gibi mosmor.Yine antibiyotik verildi be onları kullanıyo.Ne yapmamız gerekiyor bir uzmandan yardım almamız gerekiyormu?Başka kötü birşey olabilirmi?
Yaş:36
Cinsiyet:kadın

elbette uzmandan yardım almanız gerekir. Bir an önce bir hekime başvursun, muayene olsun. Geçmiş olsun. Porf. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Aslı Bilgin
15/12/16

Sayin Ali Bey; 17 yasımdan bu yana yaklaşık 19 yıldır. Küme Baş Agrısı (Cluster) hastasiyim. Basta tam teshis konulamadigindan normal migren ilaclari kullandim. 2004 yilinda Kume teshisi konuldu. İsoptin 240 mg. Ve Endol kapsul ya da fitil kullaniyorum. Son 5 yıldir kronik hastayim. Ataklarim bazen 10 dk. Bazen 1bucuk saatin uzerinde devam ediyor. Ama hergun kisa bile olsa 1 atak geciriyorum. Ayrica atak sirasinda kalp atisim yukseliyor. Sah damarim tak tak atiyor. Asıl bolgem tam basimin arkasi kucuk beyincik alanim. Tabiii atak sirasinda dislerime, kulagima, gozume vuruyor. Cok fazla norologa gorundum hep ayni ilaclari veya imagran igne - kortizon - oksijen veriyorlar. Ben bunlari bilincli kullanmadim. Bunyeme zarar verecegi icin. Ayrica alternatif tip ile ilgili cok sey denedim. Ne yazik ki fayda horemedim. Size asıl danismak istedigim evliyim ve esimle bebek icin yaklasik 1 yıldir ugrasiyoruz. Jinologumuz her turlu testi yapti hic bir sorunumuz yok. Jinologumuza isoptin ve endol kullandigimi soyledim. Sadece hamile kaldigin gibi birakmak zorundasin dedi. Hastaligimi ve İsoptin - Endol'u cok tanimiyor jinekolglar. Sizce bu ilaclari uzun yillardir kullaniyor olmam benim hamile kalmami engelliyor olabilir mi?
Yaş:36
Cinsiyet:Kadın

Endol ilacı uzmanlık alanımda değil, verapamil ilacının böyle bir etkisi olduğunu bilmiyorum. Geçmiş olsun. Porf. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Mustafa Akman
14/12/16

Hocam 10,5 ay önce koroner bypass ameliyatı oldum.2 damarıma köprü yapıldı.Kalp krizi geçirmedim.Çek,len ekg lerde kalbimin sağlam olduğu söylendi.Bypasstan sonra yaşamımı 180 derece değiştirerek yeniden düzenledim.Vejeteryan beslenme ile birlikte düzenli olarak hergün 1 saat spor yapıyorum.Yaklaşık 3 yıl önce bende ritm bozukluğu oluştu.Nabzım 230 lara çıkınca koldan yapılan iğne ile tekrar normale girdi.3 yıl aradan sonra nabzım tekrar 175 leri görünce tekrar koldan iğne le müdahale edildi.Eps Ablasyon tedavisi önerdiler.Fakat araştırmalarımda ablasyonun başarı şansı &90-%95 lerde gözükmesine karşı birbirine yakın olan elektriksel kabloların hasar görmesi nedeyle kalıcı kakp piline kadar olay gidebiliyormuş.54 yaşına kadar böyle bir olay yaşamamıştım.Ablasyon tedavisini yaptırmasam olur mu?Saygılar sunar iyi çalışmalar dilerim.
Yaş:58
Cinsiyet:Erkek

Ataklar sırasında kalp hızınız belirttiğiniz rakamlara ulaştıyorsa kalbiniz için riskli bir durum olabilir. Ancak atak sırasındaki EKG özelliklerinin de kararda etkisi olabilir. Kararı sizi muayene eden ve tüm EKG lerinizi gören hekimle birlikte almanızı öneririm. Sanal ortamda ancak bu kadar genel bilgi vermem mümkündür. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ibrahim
14/12/16

Hocam öncelikle sorulan sorulara cvb verdiginiz icin tesekkur ederim hocam bazen geceleri yatarken nefes darligim var aldigim nefes bana yetmiyor gibi sirt ustu yatarken ara ara nefes darligim basliyor mekik şınav çekiyorum halter kaldiriyorum acaba bende kalb yetmezligimi var en son 20 gun once ekg troponin ck mb normal cikti 2013 ekg eforlu ekg normal ciknisti biraz uzun oldu ama cevab verirseniz sevinirim SAYGIlARIMLA
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Bu bilgiler dahilinde kalp yetmezliğiniz olduğunu sanmıyoeum. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Hikmet
13/12/16

Hocam merhaba benim kalp doktorum var eko ekg yapiyor kan tahlili yapti sekerim kolestrolum hepsi normal b12 ve demirim dusuk carpintimdan dolayi concor kullaniyorum ama ara ara tansiyon cikiyor nabzim cikiyor acillik oluyorum acilde ekg cekiliyor o ritimle ama bisey yok diyolar bu seyler kalbimde birsey olmadigini gosterir mi sizce?
Yaş:26
Cinsiyet:Kadın

Sanal ortamda ancak genel bilgiler verebilirim. Kişiye özel bilgiler için muayene olmanız gerekir. Bu soruyu kendi kalp doktorunuza sormanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Harun
13/12/16

Merhaba. Gunluk sebze meyze agirlikli besleniyorum. Potasyum alimim gunde 7 8 gram civarinda. İnternette ihtiyac 4.7 gram yaziyor. Potasyum fazlaligi olup kalbim durabilir mi hocam ? Bu kadar potasyum almam zararli mi ? Sevgiler
Yaş:29
Cinsiyet:Erkek

Hayır, böbrekleri normal çalışan bir kişide potasyum fazlalığı olmaz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Serdar
12/12/16

Hocam merhaba. Bir sorum olacakti takinti yaptida saglikli bir kalp tikaniklik yok ritim bozuklugu yok kalp atis hizi en fazla kaca cikar yada bunun sonu yokmu yani 200 300 diye öyle öyle cikarmi yada belli bir noktaya cikip bi muddet sonra normalemi döner diyelim kalp atisi cikti cikti tikaniklik yok ritim bozuklugu yok herhangi bir kalp hastaligi yok sonu nolur bayilirmi kalp krizimi gecirir hocam aklima takildi takinti yapti cevaplarsaniz cok sevinirim
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Kalp hızı sağlıklı kişilerde eforla, egzersiz ile yaşa göre belirli oranda artar ve sonra yavaşça normale döner. En yüksek normal sayı 185-195 / dk civarıdır, gençlerdedir.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

12/12/16

Hocam dahiliye kliniğinde 3 ay kadar önce Cozaar 50mg ( Losartan ) başlandı. Tansiyonum 145/95 idi. Anlamsız kaygılar ve panikten yakınıyorum.İlacı yurt dışı forum ve makalelerde araştırdım.Çokça panik atak ,depresyon ve kaygı bozukluğu,nefes darlığı,imsomnia yan etkilerini gördüm.İlacı bir haftadır kestim ve şu an çok çok iyiyim.Yazılanlarda losartanın beynin ön lobuna etkileri olduğunu gördüm bu da panik ve kaygıya neden oluyormuş.Tabi Türkiye'de bu durum ne reçetede yazıyor ne de ilaç sitelerinde.Yabancı dil bilmesem hayatımdaki kötü gidiş devam edecekti. Bu konuda beni aydınlatır mısınız ? Maalesef devlet hastahanelerinde 5 dakikada 2,3 ilaç yazılıp hasta gönderiliyor ve takip de edilmiyor. Selamlar..
Yaş:
Cinsiyet:

Sanal ortamda genel bilgiler verebilirim, kişiye özel teşhis ve tedavi bilgisi sanal ortamda verilmez; hukuken ve tıbben uygun değildir. Hipertansiyon ve tedavisi konusunda sitesmizde yeterince bilgi vardır. yararlanabilirsiniz. Arzu ederseniz 05302648044 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Mehmet ULUKAYA
11/12/16

Ben 04.12.2013 yılında kalp krizi geçirdim ve ana damarıma 1 adet stent takıldı. İlaç olarakta SANELOC 50 MG, CORASPİRİN 100 MG, DİLOXOL 75 MG VE COLNAR 10 MG KULLANIYORUM. 6 ayda bir kontrole gidiyorum ve Efor testine giriyorum. Doktorum kriz anında çok az hasar oluştuğunu söyledi. Krizden önce sigara içiyordum, krizden sonra bıraktım. Krizden sonra kilo aldım ve veremiyorum. Saneloc ilacında yan etki olarak kilo alma yazıyor. Sizce ne yapmalıyım, ilaçlarımı aynı şekilde kullanayım mı? Önerilerinizi bekliyorum.
Yaş:50
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda genel bilgiler verebilirim, kişiye özel teşhis ve tedavi bilgisi sanal ortamda verilmez; hukuken ve tıbben uygun değildir. Koroner arter hastalığı ve tedavisi konusunda sitemizde yeterince bilgi vardır. yararlanabilirsiniz. Arzu ederseniz 05302648044 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Alev
09/12/16

Merhabalar doktor bey ben de 3 aydır çarpıntı var hipotroidi ve kansızlık çıktı şu an beloc kullanıyorum aynı zaman da hormon ilacı ve demir ilacı kullanıyorum sorum şu ki hipotroidi çarpıntı yapamaz mı burdaki doktorlar yapmaz diyor ama ben bunu iki profa sordum yapablir dediler siz ne diyorsunuz kansızlık yapabilir nu biliyorum sebebi bulamıyorlar holter de bişey çıkmadı ama ekglerde ekstralar çıkıyor sizce hipotroidi yapamaz mı? Tsh en son 17ydi ama ilaç kullanmadım 20 olmuştur ilaca yeni başladım henüz...
Yaş:36
Cinsiyet:kadın

Hipotiroidi çeşitli çarpıntı veya aritmilere neden olabilir. Ancak aritmileri tedavi etmeden önce tiroid hastalığını tedavi etmek gerekir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Kerem
08/12/16

Hocam ben polislik mulakatina girecegim..heycan yapmamam icin diderol kullanmak istyrm hicbir kalp yada başka bir sağlik sorunum yok bunun için kardiolojiye gdeceğim ancak öğrenmek istedidiğim bu diderolu kullanirsam 30 dk sonrasnda spor yapmama engel olurmu..performans olarakta kalp etkisi olarakta çok tesekkür ederm
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Bünyesini hiç bilmediğiim bir kişiye sanal ortamda ilaç önerisinde bulunamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ömer
05/12/16

Hocam merhaba. Öncelikle bu yardımseverliğiniz adına sizlere teşekkür etmek istiyorum. Sorunum şudur ki kalbim de çarpıntı oluyor ve sol göğsüm de titreşime benzer hareketler oluyor. Veya seyirme de diyebiliriz. İnternette oluduğum kadarıyla ciddi hastalık olabilirmiş. Damar tıkanıklığı, kan pıhtılaşması vs. Sizce endişe etmem gerekir mi? Hastalık belirtisi olabilir mi? Düzensiz beslenmeden mi kaynaklanıyor olabilir mi? Görüşünüz ve çnetilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
Yaş:18
Cinsiyet:Erkek

Her çarpıntı önemli bir hastalık işareti değildir. Sitemizde aritmiler / çarpıntılar hakkında yeterli genel bilgi mevcuttur. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Enes
04/12/16

Hocam kolay gelsin.Daha önceden obsesif bozukluk rahatsızlığı vardı ve yaklaşık 3 ay önce bir bayılacakmış hissi ve kalp çarpıntısıyla acile gittim panik atak olduğu söylendi.göğüs ve kalp bölümlerinde araştırmalar yapıldı temiz çıktı.Fakat geçmeyen çarpıntılar sonucu eforlu ekg ve holter testleri yapıldı psikiyatri ve kalp doktorlarım Beloc 25 mg kullanmamı söylediler.Kalp doktorumun bir sorun olmadığını söyledi Fakat hala sabah çarpıntıları devam ediyor farklı testler yaptırmalımıyım yoksa beloc bu durumu düzeltir mi.teşekkür ederim
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Bu bilgilere göre kalp hakkında daha fazla tetkik yaptırmanıza gerek olduğunu sanmıyorum. Psikiyatrik doktorunca takip olmanızda yarar var. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

 

Umut
04/12/16

İyi günler hocam benim sorunum uzandigimda birden ayağa kalkınca nabzımin hızlı atması doktora gittim ekg nabizim yüksek 130 çıktı ama sonradan düzeldi bana panik atak var dediler.Ama korkum var...Arada bir de göğsüme sızı giriyor 10 saniye olmadan geçiyor.
Yaş:18
Cinsiyet:Erkek

Kalple ilgili önemli bir sorununuz olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Uğur YILMAZ
03/12/16

Merhaba doktor bey. 2 haftadır çarpıntı sikayetlerim var kardiyolojiye çıktım. Ekg de yakaladılar efor istediler ona temiz dediler. İçimiz rahat etsin diye ritim holter takıldı ve 24 saatte 10.000 ve, ara ara bigemine ve trigemine, 10 ventriküler run yazıyor Holter raporunda. Doktor 1 ay rytmonorm 150 mg kullan bidaha ritim holter takacaz dedi. Durumum nedir sizce? Ciddi mi korkuyorum biraz
Yaş:29
Cinsiyet:Erkek

Bu konuda sitemizde "aritmiler" bölümünde bilgi mevcuttur. Ayrıca size ekokardiyografi yapılmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Şevket ERYİĞİT
02/12/16

brgado sendromu teşhisi konulduktan 4 yıl sonra ölümcül kalp krızı geçirdim yoğun bakımda pilimin üst üste defalarca vurmasından sonra kalbim durmuş. Elektro şokla tekrar hayata döndürmüşler. kayseri tıp Fakültesinde ablasyon yapıldım. Ablasyondan 3 ay kadar sonra kalp ritmim bir kez 180 e kadar 1-2 saniye süreyle çıkmış kalp nakli gereklimi.
Yaş:56
Cinsiyet:Erkek

Brugada sendromu için çok özel durumlar dışında kalp nakli gerekli değildir. ICD cihazınızın aritmilere gereken doğrulukta ve zamanda şok verecek şekilde çok dikkatli ayarının yapılması yeterli ve gereklidir. Hayat kurtaran esas tedavi budur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Mert
02/12/16

Hocam merhaba. 2,5 yıldır ekstra atımlarım var. PAnik atak tesavisinden sonra başladı. Dün kardiyologa gittim ultrasonla bakıldı yapısal bir bozukluk gözlemlenmedi kalbin iyi dedi. Efor ekgde ekstra görüldü ve 24 saat holterde 4bin ekstra atım görüldü fakat iyi tedavi gerekmiyor ama seni rahatlatması amacygla Concor 5mg verecem dedi. Hocam bukadar ekstara atım olması beni korkuttu ne yapmalıyım ve ilacın bir tehlikesi var mı? Çok Endişeliyim. Not: Psikiyatrinin verdipi anafril 25mg ve Sulpir50 mgyi kullanıyorum. Bir zararı var mı?
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Bu konuda sitemizde "aritmiler" bölümünde bilgi mevcuttur. İlaç konusunda sizi muayene etmeden sanal ortamda öneride bulunamam.  Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

soner
01/12/16

hocam merhaba 40 gün evvel tüp mide ameliyatı oldum.30 kg verdim, ritim bozukluğu diye gittiğim kardiloji doktoru 2. derece kapak yetmezliği dedi ve concor verdi. bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra belki denkte gelmiş olabilir fakat gozlerimde görüntüde titreme olarak başlayıp rahatsız, eden bir durum oluyor bu ilaç gozlere bu sekil yan etki yapıyor olabilirmi.
Yaş:34
Cinsiyet:erkek

Bu ilaç aynı zamanda tansiyon (kan basıncı) düşürücü bir ilaçtır. Böyle bir etki söz konusu olmuş olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Nihan
01/12/16

Merhaba doktor bey 2 aydır hastahanelerdeyim.' aydır kalbimde tekleme hissediyorum ve zaman zaman nefe darlığı ile göğüs ağrısı hissediyorum ki br kaç hafta önce çok fazlaydı ekolarımda ekstralar görünüyor hemen ilaç yazıyorlar beloc lakin içmedim teklemeleri bir kç ay önce ayda belki bi defa hisetim önemsemedim bu son iki aydır sık oluyor lakin mesela on gündür rahattım özellikle gece oluyor durup dururken oluyor kısa süüyordu lakin bugün çok uzun sürdü saatler sürdü doktor yine beloc yazdı içtim bugün mecburen holter takıldı holterd bişey yok bu nasıl olur dedi yeniden itedi 20 gün sonr çekilecek yine ama ekglerde ekstralar var tekleme olarak hissediyorum bu arada kansızlık var kan ilacı kullanıyorum bir aydır günde bir tane 2 dediler ama 2 içemyorum burası küçük bir yer doktor bakımından yeterli değil doktorlar bana souyor ben onlara artık yoruldum ayrıca troid bezimdn iltihap geçirmişim buna bağlı hasar olmuş şu an hormon üretmiyor ve levetron başladım 10 gün olmuştr ama 12.5 en düşük dozda alıyorum çarpıntı oldu diye tsh.15di t4 t3 henüz alt sınıra düşmedi ben diyorum bu kansızlıktan olur mu olabilir diyorlar ferrtin 13 çıktı eritrositler düşük çıktı ben kansılığı çocukutan beri çekiyorum ama en son 2002 de tahlil yaptırdım kan ilacı da kullanmadım daha bir yandan troidden olablir mi bu ekstralar teklemeler zira olmaz diyorlar çok çalışırsa olur diyorlar amma bu konuda ki profları dinledim onlarda yanlış bilinnin aksine hipotroidi de ekstrlara sebeb olabilir diyorlar hocam sizce nedir çok yoruldum artık moral falan kalmadı 36 yaşında bayanım zaten çok stresli bir hayatım var evli değilim bekarım geceelri uyumuyorum sıkıntılardan yemek doğru düzgün yemiyorum ve 6 yıl cipralex 6 yıldırda zestat kullanıyorum bende konversiyon bozukluğu var zestatında cipralaexinde içinde kalp çarpıntısı yaapbilir yazıyor ama doktorlar bun da bişey demiyor artık bunaldım bir cevap yazarsanız sevinirim benim neyim var
Yaş:36
Cinsiyet:kadın

Sanal ortamda teşhis koymak mümkün değildir. İlaçlar ve tedavi konusunda muayene etmediğim bir kişiye öneride bulunamam. Ekstrasistoller hakkında sitemizde "aritmiler" bölümünde bilgi mevcuttur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Mustafa
01/12/16

Hocam merhaba; Ben sarilen 100 mg-12.5 kullanıyorum.Her sabahta düzenli olarak portakal-greyfurt-limon suyu karışımı içiyorum.greyfurt suyunun aldığım ilaçla bir zararı varmıdır.bunu öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim.
Yaş:59
Cinsiyet:erkek

Böyle bir bilimsel bilgi söz konusu değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

NAİL YENAL
01/12/16

Hocam merhabalar 20 gün önce genel kontrol amacı ile gittiğim doktorda yüksek tansiyon tanısı konuldu 1 haftalık kontrolde 16-11 ve 15-10 gibi ölçümler yapıldı ve doktorum COVERAM 10/5 ilaç verdi kullanıyorum ancak şikayetim Kafamın içinde şişlik var hissi ve neşesiz bir hale geldim ilaçla ilgilimidir bilgi verirseniz çok sevinirim saygılar Nail YENAL
Yaş:46
Cinsiyet:ERKEK

Hipertansiyona da bağlı olabilir, ilaç yan etkisi de olabilir. Doktorunuz ile mutlaka görüşün. İlacı doktorunuzdan habersiz kesmeyin. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Alp
01/12/16

Merhaba arkadaşım adına yazıyorum. benim son yazdığım mesaja cevap vermemişsiniz neyse sıkıntı yok hocam sizi eviyorum . umarım arkadaşım adına olana cevap verirsiniz. arkadaşıma arvd tanısı konulmuş. ilaç yazmış dr. pil takılması gerek demiş. arkadaşım ilaç kullanmıyor. pil de taktırmamış. çünkü hastalığın şokunda biraz. şuanlıkta iyi seyrettiği için çok zararını görmüş değil ama zararı zaten geri dönüşsüz ani ölüm olabilir. mesleği var efor gerektiren ona hala devam ediyor. ama ben onu uyardım gerekli bilgilendirmeyi yaptım. o yüzden içim rahat. soru şu . 10 dk süren çarpıntısı olmuş. fakat ritimde bozukluk yokmuş düzenli bir ritim çarpıntısı meydana gelmiş yani pat+pat+pat+pat şeklinde pat+pat+küt+çat+pat+küt değil. anlamı ne olabilir ? af vt vf svf geçirmesi olabilir mi ? olursa zararı ne olur illa bu atakların ölüm getirecek diye bi durumu var mı yoksa başlayıp sönermi? bugüne kadar sorularıma verdiğiniz cevaplar için mutluyum teşekkürler.
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

ARVD tanısı konmuşsa arkdaşınıza söz konusu pilin (ICD) takılması gerekli. Bu hastalıkta ani ölüm riski mevcuttur. Bu hastalık hakkında sitemizde bilgi vardır. http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=143

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Selin
30/11/16

Merhabalar hocam ben 2014 tarihinde 236 kalpritmiyle acile kaldirildim svt tehsisi konuldu otarihte ablasyon oldum ekim ayinda ayni atimla tekrar carpintim oldu ablasyon basarisiz olmus denildi baska bir dr basvurdugumda beloc onerdi sorum beloc kullanirken dis cektirebilir miyim birde spor yapabilirmiyim ablasyon omassam yasim ilerledikce acaba svt kaybolurmu cevabiniz icin simdiden tesekkurler
Yaş:Yıldız
Cinsiyet:Bayan

Beloc kullanırken diş çektiebilirsiniz, spor yapabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

refigul
30/11/16

iyi gunler hocam..oncelikle simdiden tesekkur ederim..kizim 13aylikken concor 5mg yarisi icmeye basladim..suan33aylik ve 20aydir bu sekilde emziriyorum..yalniz cok emen bi cocuk degil ve tek meme emiyordu hep..sorum suki bunun kizima bir zarari olurmu olursa belirtileri nasil olur..beni korkuttular sonradanda zarar verebilirmis bunu duydum ucgundur gunduz hic vermiyorum gece uyurken ve gece uyanirsa veriyorum yavas yavs kesicem gec kaldimmi cok korkuyorum..ve uzuluyorum..ozqman dr soylemistim hamilelikte bile veriyoruz ama kesin yavas yavas memedwn demisti ben kesmeyi basaramadim bir turlu ...cok sagolun...
Yaş:36
Cinsiyet:bayan

Sorularınız uzmanlık alanımla ilgili değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Berkay
30/11/16

Hocam bundan 1 hafta once fenalasmamla burnumundan kanin fiskirarak patlamasi bir oldu. 30 dk kan durmadi. Acile gittik tansiyon 19a 11 olculdu. Hemen dahiliyeye gitmemi soylediler. Tum testler yapildi ama bir sey cikmadi. Kardiyoloji Tenoretic 100mg basladi. Cahiliyetimi bu konuda bagislayin ama bu ilaci kullandigimdan beri 15 dakikada bir idrara cikiyorum. 1 haftadir durum bu sekilde. Ozellikle de ilaci aldiktan sonraki ilk 3 4 saat.Abartisiz belki gunde 5 6 litre idrar atiyorum. Vucudumdan bu kadar su nasil cikiyor anlamadim. Korkuyorum vucuduma bir sey olacak diye fazla su kaybedip baska turlu hasta olacagim diye. Su da icemiyorum korkudan cok fazla zaten devamli tuvalete cikiyorum. Susasam bile su icemiyorum bobrege yuk binmesin diye. Napacagimi sasirdim.
Yaş:30
Cinsiyet:Erkek

Yüksek tansiyon nedeniyle bu ilaç başlanmış. Doktorunuz ile görüşün, başka bir ilaç kullanmanız daha iyi olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Özlem
29/11/16

Romatizmal mitral ve aort kapak hastasıyım.Beloc 25mg günde iki kere kullanıyorum.Bu ilaç gebelik te yan etkisi var mıdır.İlacı bırakmam gerekir mi.Saygılarımla
Yaş:30
Cinsiyet:Kadın

Beloc ilacını gebelikte de (gerekliyese) kullanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Nazar
29/11/16

Merhaba Ali Serdar Bey. Bana kalp prolapsus teşhisi kondu. Belirli aralıklarla göğüs agrısı var. Size EKG ve EHO sonuçlarımı mail ile gönderem olur mu. Onlara bakarak tam teşhisi koyabilir misiniz ve sonuca göre önerilerinizi rica edecektim. İyi çalışmalar. Saygılar
Yaş:30
Cinsiyet:Erkek

0530 264 80 44 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Vildan
27/11/16

Hocam merhaba kalp romatizması hastasıyım baş dönmemle birlikte tansiyonumu ölçtürdüm 11 e 6 normal değerler çıktı fakat kalp atışım 106 çıktı günlük ölçümlerde 106 nın altına düşmedi normal değerlermidir yoksa tedavi mi gerektirir. İyi günler
Yaş:23
Cinsiyet:Kadın

Normaldir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

mehmet gülbeyaz
26/11/16

hocam meraba, benim 11 yaşında bir oğlum var ve son 1 yılda 3 defa 2,3 saniyelik bayılma bayılmaları oldu.yapılan araştırmalarda çocukta uzun q-t sendromu teşhisi kondu. üniversitede prof hocalara götürdük ve kalp pili takılması gerektiğini söylüyorlar. bu hastalığın başka bir tedavi yöntemi varmı.kalp pili takılacaksada takılan pilin kalitesi varmı.
Yaş:41
Cinsiyet:erkek

Sorunuzu çocuk kardiyoloji uzmanına sormanız gerekir. Ben erilkin karidyoloji uzmanıyım. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Oğuzhan
26/11/16

Hocam merhabalar . Ben ARVD hastasıyım . Kalbin sağ tarafının Ef si düşük ben büyüme var . Bu da ritim bozukluğu VE zaman zaman çarpıntıya neden oluyor . Bundan dolayı günlük Concor 5 mg ve ecopirin 150 mg kullanıyorum . Hocam sorunum şu sertleşmede sorun yaşıyorum . Bunu çözmek için ne yapabilirim lütfen yardım edin bana . Teşekkür ederim .
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Sertleşme bazen kullanılan ilaçlara bazen de altta yatan hastalığıa bağlı olabilir. Önce kendi doktorunuzla sonra da üroloji doktoru ile görüşün. Ancak ARVD hastalığı önemli bir hastalıktır, ölüm riski bile söz konusudur; ilaçlarınızı doktorunuzdan habersiz sonlandırmayın. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Melek
25/11/16

Yedi sene önce aniden bayılıp acile götürüldüğümde nabız alınamayan on dak şok ile geri döndürülmüşüm üç gün yoğun bakımdan sonra tüm araştırılmalı sonucu siyami erkek arıtma polikliniğinden tedavi gördüm ömür boyu belki verildi kalp pili önerildi pil taktırmak balonla şimdilik iyiyim fakat evlendim ve altı haftalık yeni bir hamileliğin var belki kullanmada sakınca var mı genelde kullanılmaz denildi ama hayati risk gözünüzde bulundurularak kullanmam gerekir mi bebekte ciddi hasarlara yol açar mı şimdiden teşekkür ederim saygılar
Yaş:31
Cinsiyet:Kadın

Size ICD takıldı mı ? Cümleleriniz Google otomatik çeviri gibi, anlaşılır değil. Lütfen tekrar yazar mısınız ?

Zahide selda
24/11/16

Benim sorunum bacak damarımda ikisinde Genişleme var anjiyo olacam lokal anestezi yapacak korkuyorum çok acı verirmi zormu beni aydınlatırsanız sevinirim bununla ilgili video varmı İnternetten net göremedim gönderirmisiniz
Yaş:42
Cinsiyet:Bayan

Lokal anestezi ile ağrı duyunuz önlenir, deneyimli bir ekiple sorun olmaz. Endişe etmeyin. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Kivanc
24/11/16

Merhaba efendim. İrbesartan 75 mg duzenli kullaniyorum 3 aydir. Bu ilaci 3 yil kullansam ve biraksam rebound hipertansiyon yapar mi ? Zamanla ilaca tolerans gelisir mi ? Tasiflaksiye neden olur mu ? Cevap icin tesekkurler.
Yaş:20
Cinsiyet:E

Tansiyonu olan kişilerde ilaç tedavisi genelde yaşam boyudur. Çok özel durumlarda ilacı bırakmak mümkün olabilir; bu duruma ancak sizi takip eden ve bünyenizi tanıyan hekimle birlikte karar verebilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Derin
24/11/16

Hocam merhaba ben 27 yaşındayım. Bana bipolar teşhisi konuldu ve 20 mg paxil sabah 1 lamictal 50 mg sabah akşam olmak üzere yaklaşık 1,5 senedir tedavi görüyorum. Yaklaşık 5-6 aydır doktoruma kalp çarpıntım özellikle agrım bazen gögsüme bıçak saplanıyor hissi verdiğini söyledim fakat bana zamanla geçeceğini söyledi.gecen hafta ekg efor ve 24 saatlik holter takıldı kalbimde bir sıkıntı olmadığı fakat nabız hızımın çok yüksek olduğunu söyledi normal zamanda 99 efor harcadığım zaman 197 civarlarına çıkıyor sizce kullandığım antidepresan ilaçlarından mı yoksa kilo ( 85 kilo ve 1.64 boy ) ve sigara başlıca sebeplerimidir yardımcı olursanız çok sevinirim.iyi çalışmalar
Yaş:27
Cinsiyet:Bayan

Eforla veya stres / endişe ile kalp hızı artabilir. Bazen psikiyatrik ilaçlar da kalbi hızlandırabilir. EKG' lerinizi görmeden daha ayrıntılı yorum yapmam sağlıklı olmaz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Merve
23/11/16

Hocam öncelıkle teşekkür ederim. ben suanda 33 haftalık hamıleyım, kucuk yastan beri carpıntı rahatsızlıgıyla gitmedıgım doktor kalmadı ekg , holter. Cekıldım bir ritm bozuklugu yok ama nabız yukseklıgı genelde 100 uzerınde yorulunca yada genellıkle 110 120 en fazla siyami ersek vb gitmedıgım doktor kalmadı.. kalpte hıcbırsey olmadıgını soyledıler nabız yukseklıgı dışında tansıyonlarımda hep normal en son florence şişliye gittim doktorum eskı ekg vb sonuclarada baktı bırsey gormedı normal dogum yapman ıcın beloc 25 15 20 gun once dogumdan basla dedı. Bazı ınsanlar cok hıssedebılırmıs nabzı ama yoruyor artık benı.. kansızlıkta war sureklı oluyor ılac tedavısı goruyorum suanda ıgnede ferrum kullanıyorum size sormak ıstedıgım doktora sormayıda unuttum normal yapmazssam sezeryan olursa ben bu ılacı ozaman nasıll kulannmam gerek yada ıcebılırmıyım sorun olur mu kafama cok takıldı.. ayrıca carpıntının bı zararı olurmu dıye sordugumda sadece benı yorucagını Doktorumda bı hayatı tehlıke tasımayacagını soyledı.emzirme zamanı almamamı onun dısında kullanmamı soyledı.sımdıden tesekkur ederim
Yaş:24
Cinsiyet:KADIN

Kan ekskiliği ve demir eksikliği de çarpıntı yapabilir. Beloc hamilelikte ve doğum sırasında da kullanılabilir. Ancak sizi muayene etmeden ilaç kullanıp kullanmamanızı sanal ortamda öneremem. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Murat
23/11/16

Doktor Abi iyi günler. Ben çok şişmandım 115 kiloydum ve kalbim genelde çok hızlı atıyodu. Genelde dinlenirken otururken yatarken bile 110 nabızdan aşağı inmiyordu. Bu şikayet üzere tam 4 yıl önce doktora gittim. İlk başta dideral verdiler. 6 ay onu kullandım ama 3-4 saat sonra yine çarpıntı başlıyordu. Sonra doktor belok verdi ilk 1 sene sabah 50 sonra ki 2,5 sene de sabah 50mg ve akşam 25 mg içtim. Şimdi zayıfladım 80 kiloya indim. Boyum kiloma eşit oldu. Yaşım 28 ve devlet hastanesine doktora gittim bana bu ilacı bırakman iyi olmaz dedi daha doğrusu bırakamazsın dedi. 4 yıl kullanmışsın kalbin buna alışmış biz kısa süre 6 ay 1 yıl kullananlara bile 15 günle 1 ay arasında yarım yarım içrip bıraktırırken birçok problemle karşılaşıyoruz. Senin öyle bir şansın yok eğer kendi kendine bırakırsan sakın böyle bir hata yapma ölüm riski bile var, dozunu yarıya düşürsem bile çarpıntıdan duramazsın acillik olursun, en fazla gece dozunu kes ama onu da kesersen bu sefer çarpıntı seni uykudan uyandırır en iyisi sabah 25 akşam 25 yapalım ilacını almaya devam et kötü bir şey görünmüyor dedi. Doktorum ben bu ilaca bağımlı mı oldum ? Nasıl kurtulacağım bundan lütfen yardım edin.
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Beloc grubu ilaçları aniden bırakmak doğru değildir; evet. ancak zaman içinde bırakmanızda sakınca yok. O kadar endişe etmeyin. Bu konuda size nasıl hangi hızda bırakacağınızı sanal ortamda öeride bulunamam. Sizi muayene eden hekimden yardım alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Serkan
22/11/16

Merhaba Ali Serdar Bey. Gunumuzde her seyin paraya dondugu bir ortamda, internet uzerinden bir tahlil yorumlamaya bile yuzlerce tl para isteyen hekimlerin varligi bir yana sizin yaptiginiz bu onurlu iş icin gercekten gonulden tebrik ediyorum, tesekkurler efendim.Malesef asagida sorulan sorulari okudum neredeyse soru sahiplerinin buyuk cogunlugu benim gibi genc ve tansiyon hastasi. Peynir ekmek gibi herkes beloc zok kullaniyor. Ben de onlardan biriyim. Sabah tok olarak 1 kez Beloc 50 yutuyorum bir de yaninda Anjiyotensin II grubundan bir ilac yutuyorum. Size danismak istedigim sudur efendim: İnternetten arastirdigim kadariyla normal suyla seyreltilmis 1 limonun suyu ACE grubu ilac mekanizmasi gibi etki gosteriyormus ve tansiyonu dusuruyormus. Bu ilaclari icerken ictigim her su bardagi suya (gunde ortalama 6 8 bardak arasi su iciyorum.) 1 bardaga Yarim limon olacak sekilde sıkıp icsem hem tansiyonumu dusurup hem de su ihtiyacimi gidersem sizce bundan zarar gorur muyum efendim ? Yani gunde 3 4 adet limonun suyunu tuketmis olacagim. İlaclarla etkilesimi olsun, her seyin fazlasi zarardir acisindan, bir de kani sulandirmasi acisindan (pihtilasmama olur mu bir yerim kanasa), omur boyu bunu kullanacagim dusunulurse, fayda zarar analizi ne olur efendim ? Simdiden cevabiniz icin tesekkurlerimi sunarim. Hurmetler..
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Hayır, limon suyunun, maydanozun, sarmısağın kan basıncı tedavisinde hiç bir yeri ve yararı yoktur. Lütfen bu bilgilere kulak asmayın. Bu besinler iyidir, vitamin olarak elbette yararlıdır o kadar. Tansiyon tedavisi konusunda sitemizde gereken bilgiler vardır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

günay kara
18/11/16

dr. bey ben tahminen 7 yıldır ritminorm 150 günde 3 kere kullanıyorum. her sene gata da holter takılarak kontrol ediliyorum.nörolog yaptığı kan tahlilinde unutkanlığımın strese bağlı olduğunu herhangi bir rahatsızlığımın olmadığını söyledi. ben bu ilaca bağlıyorum olabilir mi?
Yaş:58
Cinsiyet:kadın

Hayır, ilacın böyle bir etkisi yoktur. ancak aritmiye bağlı olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Emre
17/11/16

Hocam merhaba, 2003 yılında aort kapakçığım değişti o zamandan beri düzenli olarak coumadin ve saneloc kullanıyorum. Bu ilaçların 'EREKTİL DİSFONKSİYON' a neden olduğu doğru mudur ? Eğer öyle bir etkisi varsa ne yapmak gerekir çünkü ilaçları bırakamıyoruz da. Yardımcı olur musunuz ? Teşekkürler,
Yaş:29
Cinsiyet:Erkek

Her ilacın az veya çok bu etkisi olabilir, yaklaşık % 1-8 olasılıkla bu durum görülebilir. Olduğunda çözümleri vardır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Sabahattin sert
15/11/16

Hpcam yirmi gün önce ritim bozukluğu, aşırı yorgunluk, yürürken bile nefes almada zorluk, göysümün sol tarafında bir ağırlık, ani kalp ağrıları(bıçak saplanıyormuş gibi) ve çok fazla ritim bozukluğu şikayetiyle anjiyo oldum. Damarlarım temiz çıktı fakat anjiyo olduktan sonra verilen sonuçta tanı bölümünde dileta kmp yazıyordu. Fakat doktor kalp yetmezliği var diyerek beloc50mg başlattı. Bir ilaç daha varsı ama şu an hatırlamıyorum. Replix mipelixmi tam hatırlamıyorum evde deyilim. Sizin görüşünüzü almak isterim. Keza doktor beni tatmin edici bir açıklama yapmadı.
Yaş:36
Cinsiyet:Erkek

Bu önemli bir hastalıktır. Mutlaka takipte olmanız gerekir. Kalp yetersizliği tablosuna sebep olur, ilerleyici olabilir. Mutlaka ve mutlaka kardiyoloji doktorunun takibinde olun (şikayetiniz olmasa bile). Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
ilhan
15/11/16

Merhaba hocam, yaklaşık 10 yıldır ekstralarım var son muayenede 670 adet supravent ek atım tespit edildi.Ekoda ise eser mitral ve 1.triküspit kapak yetersizliği çıktı.Eforda ise bır sıkıntı cıkmadı sadece stage 4de bitime doğru st depresyon 2.2 çıktı.Ekstaların sebebi bu yetmezlik olabilir mi?yıllardır uğraşıyorum ama ekstralar azalmadı ve bir sonuç alamadım.Ekstraların asıl sebebi için farklı bir tanı yöntemi ya da bir öneriniz var mı?
Yaş:31
Cinsiyet:erkek

Eser mitral yetmezlik önemli bir hastalık değildir, sağlıklı kişilerde de olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Nurettin
15/11/16

Slm hocam yaklaşık 5 yıldır ritim bozukluğu var Dün holter yaptırdım 24 saat içinde 21 kez RR mesafesi düzensiz svt atagi atriyal fibrilasyon izlendi Rytmonorm 150 verildi ve 15 gün sonra sonra Ablasyonun yakma değilde soğutma tekniğiyle Operasyon olmam lazımmış sizce olmam gerekiyormuş Acil bi durum varmı acaba saygılar
Yaş:40
Cinsiyet:Erkek

Atriyal fibrilasyon ve tedavisi hakkında sitemizde bilgi vardır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Biltekin Karakaş
11/11/16

Merhaba, Düzenli olarak spor yaparım. Genelde spor aletlerinde nabzımı kontrol ederim.Ancak geçe hafta bir problem yaşadım. 5 Gün ara vermiştim, cumartesi sabahı spora gittim. Koşu bandında 30 dk yürüyüşten sonra koşmaya başladım. 2,5 dk sonra başım dönmeye başladı. Hemen indim oturdum. Oradan eliptik bisiklete geçtim nabzım 181 seviyelerindeydi. Spora son verdim. Bu akşama evde merdiven çıkarken (1 Kat) soluk soluğa kaldım.Bu önemli bir sorun teşkil eder mi?
Yaş:33
Cinsiyet:Erkek

Bu bilgilerle size sağlıklı bir yorum yapmak mümkün olmaz. Bulunduğunuz yerde muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

mehmet
10/11/16

merhaba hocam,bende 7 yıldır ekstrasistol var.elektro fizyolojik tanı yapıldı fakat ablasyon yapılmadan sonlandırıldı.kesin kullanım için rhtmonorm 150 verildi.ekstrasistol gün içerisinde bini aşkın oluyo.artık bu rahatssızlığın yıllar içinde kendiliğinden düzelme şansı varmı.yoksa anca ölünce mi...
Yaş:29
Cinsiyet:erkek

Sadece  ekstrasistol için genelde zaten ablasyon yapılmaz. Bu kadar sık ekstrasistolün nedenini araştırmak daha doğru olur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

fatih
09/11/16

hocam sorum şu yaklaşık 1 sene önce migren tedavisi için gittiğim doktoruma başımın ağırdığını ve uyuyamadığımı söyledim bana relpax ve laroxly ilacı vedı relpax migren için laroxly de rahat uyuyabilmem için yazdı fakat ben eczaneden ilacı aldığımda laroxly nin antidepresan ilacı olduğunu gördüm uzerındekı yazısından dolayı ve bu yüzden kullanmadan attım çöpe.bu senede polisliği kazandım heyet raporu alıcam gittiğim şehirde kalkıp bu yazılan hap bana sorun olurmu yani kullanmadım dediğim zaman bunu tespit etme durumu nedir.kullanmadığım bir ilaç yüzünden hayallerim olan bu mesleğe ulaşamamak beni çok üzer.
Yaş:24
Cinsiyet:erkek

Her iki ilaç da uzmanlık alanım dışındadır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

09/11/16

Kardiyolojiye kontrole gittim. Daha yaşım 25, ekg ve eko yapıldı. Normal sapasağlam bir kalp dedi doktor. Tansiyon ölçtü 15-10 hiçbir şey demedi Beloc 50 yazıp yolladı önemsemedi bile. Hocam sinirlenince ağzım yüzüm uyuşuyor göğsüm patlayacak gibi hissediyorum. Belki o an 20lere çıkıyor. Tansiyon bölümünüzü de okudum sitenizde ne yapacağım, başka doktora gideyim mi ? Bunun panik bozuklukla ilgisi var mı ? Heyecanda yapmıyorum sinirlenince ağzım yüzüm uyuşup göğsüm patlayacak gibi oluyor kalbim dengesizleşiyor. Tansiyon değil mi bu ? Saygılar
Yaş:
Cinsiyet:

15 / 10 ölçülen tansiyon normal değpil. Ancak tek ölçüm ile yüksek tansiyon tanısı konmaz. Uzunca süre, evde de ölçüm yapıp sakin şartlardaki ölçümlere göre teşhise karar vermek ve buna göre tedavi (gerekirse) başlamakta yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Volkan seçkin
06/11/16

Hocam öncelikle boyle bi sayfa yaptığınız bizi aydinlattiginiz için tsk ediyorum. Hocam ben yolda yürürken bazen bi baş dönmesi göz kararmasi kulak çınlaması gibi şikayetlerle ilk olarak sisli etfal hast gittim buradaki Dr benim iyi bir kalp Dr gitmemi tasfiye ettiler daha sonra yanlışlıkla siyami ersek semt polikliniğine randevu alarak Cevdet Donmez hocamla tanışma fırsatı buldum kendinin bana yapmış olduğu tenkitler neticesinde kardiyomiyopati teşhisi koydu daha sonra babama durumu açıkladım babamın doktoru olan kıvılcım hanımdan randevu aldım kendisi bana beloc verdi buda benim tansiyonumu epey düşürdü baş dönmesi baş ağrısı gibi şikayetlerim olduğundan tekrar sizin bulunduğunuz siyami ersek hastahanesine Cevdet Donmez hocamıza geldim kendisine durumu anlattim bana bu sefer isoptin ilacini verdi bunu da ictiginde fenalaşırsan gel dedi ilk basta iyidim daha sinra gecen hafta yine anlik kriz tuttu bas donmesi kulak çınlaması goz kararmasi oldu yere düştüm süründürüyordum vs sisli etfal evime yakın olduğu için oraya gittim 5 gün serviste kontrol amaçlı yattım oradakiler kalp pili ne ihtiyaç duymadı aksine Cevdet hocam birşey olursa gel dedi 6 ayda 1 gidiyordum bişey olursa önceden gel demişti arkadaş takviyesi üzerine kosuyolu kartal kalp hast gittim orda durumumu anlattım biraz egzersiz hareketlerinden sonra ekokardiyografi mi çektiler benim ekokardiyografi sonuçları surekli farklılık göstermekte en son mykard adi verilen radyasyonlu kalp damarlarina baktirdim orada stres aninda hipoaktive izlendi ordaki dr doğru hastaneye gitmemi istedi masturbasyon yaparken bile kalbimde cok fena çarpıntı yapiyor buda bas ağrısı yapip 5 dk sonra geciyor hocam siz ne önerirsiniz
Yaş:34
Cinsiyet:Erkek

Nereye gidip kimlerle görüştüğünüzün hikayesini yazmışsınız ama, tıbbi bilgi yok ?? Bu bilgilerle yorum yapmam mümkün değil.

Ayrıca sanal ortamda kişiye özel teşhis / tedavi önerisinde bulunmak zaten tıbben ve hukuken uygun değildir. Muayene eden hekimden bunu talep etmenizi öneririm. Veya arzu ederseniz 0530 264 80 44 den bilgi veya randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Betül
04/11/16

Hocam merhaba EKG ve eko çekildim kalp hastası değilmişim fakat çıkan aort diye bölümde 2.0.3.7 nin yanında cm yazıyı bu nedir kapak alanında cm2 diyastolik çap cm
Yaş:21
Cinsiyet:Kadın

Tıbbi tetkikleri raporu yazan hekime sorun lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Gökhan
03/11/16

Öncelikle Merhaba Bugün İş Basvurusu için ağır ve tehlikeli işlerde çalışmasına tıbben sakınca yoktur (Özel bir firmada satış sorumlusu olarak calısacagım) Rapor isteği ile Heyet kuruluna kayıt yaptım görüşmelerim iyi gecti lakin ekg sonuclarımı dahiliye hocasına gösterdiğim zaman kalbimde bir sıkıntı olup olmadıgını sordu 32 yasındayım hiç sıkıntı yasamadım ama kendisi bir kardiyologa gözükmemi yoksa bu sebebten heyetten gecemeyeceğimi söyledi Siz değerli hocalarımında bilgisini almak istiyorum KGB Sonuclarım su sekilde Vent Rate 110 bpm Pr İnt 138 MS QRS dur 104 Ms QT / QTc İnt 324/389ms P/QRS/T axis 65/ 94 / 43 RV5 /SV1 amp 1.120 / 0.120 mv RV5 / SV1 amp 1.240 mV
Yaş:31
Cinsiyet:ERKEK

Sadece EKG veya başka bir tetkik raporu ile uzaktan sağlıklı yorum yapılamaz. Muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 
ANIL SERKAN KAHRAMAN
02/11/16

Hocam saygılar. Kalbimin durup yeniden atmaya başlaması şikayeti ile doktora başvurdum. EKG de bişi çıkmadı. Doktor Eko çekerken ekstrasistolün var dedi ve Holter istedi. Holter sonucuna göre 24 saatte 1.558 tekli vps ve 1 adet tekli aps izlendi diyor. Doktorum bana ablasyon veya ilaç tedavisi seçeneği sundu. Ben ise ilacı seçtim rytmonorm 150 mg 2x1 olarak verdi. 3 ay kullan kontrole gel dedi. Eğer ilaç yan etki yaparsa ablasyona alacağım dedi. Bende aynı zamanda venöz yetmezlik var varis çorabı ve her gün coraspin 100 mg kullanmaktayım. Bu ilacı kullanmalı mıyım ? Kullanmazsam bu atımlarla ilgili daha büyük bir sorun yaşar mıyım ? Teşekkür ederim şimdiden.
Yaş:34
Cinsiyet:ERKEK

Sadece ektrasistol nedeniyle ablasyona gerek olduğunu sanmıyorum. Başka bir nedenle gerek görülmüş olmalı. Bezner olarak sadece ekstrasistol nedeniyle rytmonorm gibi bir ilaç kullanmak da gerekli değildir. Ekstrasistol bir çok sağlıklı kişide bulunabilir. Sitemizde bu konuyla ilgili genel bilgi vardır. Ancak yine de en doğru öneriyi sizi muayene eden hekim verebilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
ipek
01/11/16

Merhaba hocam, yurtdisinda yasiyorum uzun seneler ic sikintisi kalp carpintisi derken senelerce gitmedigim dr kalmadi herkes panik ataga psikolojiye bagladi ta ki 3 ay evveline kadar. son günlerde eforla gelen gögüste sikisma kollarda uyusma ile dr gittim bütün kalp testleri normal cikti kalp saglam deyip yolladilar en son böyle bir durum yasadigimda eve gelen ambulans ve saglik ekipleri hemen detayli bir ekg aldilar fakat ordada hersey normal görünüyordu cünkü bu agrili durum 8-10 dk icinde dinlenmeyle geciyordu en sonunda damarlardan süphenildi ve anjioya yönlendirildim ve ana damarin her iki yerindende daralma olmasindan dolayi stent takamayacaklarini riskli oldugunu ve bypass olmam gerektigi söylendi. bypass im basarili gectigi söyleniyor fakat aradan gecen 4 saat sonra ben yogun bakimda kücük capli bir kalp krizi geciriyorum ve hemen tekrar ameliyatla ayni bölgeyi acip tekrar bir daha tamir ediyorlar 3 gün uyanamamisim fazla narkozdan dolayi 3 gün sonra odam alindim bu seferde kalp zarinda su olusmus bu yüzden drenaj dedikleri hortumu takmak icin beni tekrar ameliyata aldilar bir iki gün o hortum kaldi ve cikardiktan bir kac gün sonra suyun hala oldugunu söyleyip tekrar drenaj takildi en sonunda hastaneden cikabildim tam 3 ay oldu gayet iyi hissediyorum ameliyat yeri bakimindan sormak istedigim su son günlerde omzum ve kolumda agri var serce ve yüsük parmagima vuruyor bu agrilar gelip gecici oluyor acaba yine kalpte bir sorunmu var ben bir daha hastaneye gitmek istemiyorum hic bir dra da güvenim kalmadi korkuyorum cevaplarsaniz memnun olurum gerci muayene etmeden görmeden bisey söylemenizde zor biliyorum ama iyice moralim bozuldu saygilarimla
Yaş:45
Cinsiyet:kadin

Anlattığınız öykünün bir çok tıbbi ayrıntısı olabilir. Bu tıbbi bilgileri bilmeden sağlıklı yorum yapmam mümkün değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
sinan aydoğan
31/10/16

merhaba hocam benim kalbimde 2 milimlik soldan sağa geçişe izin veren bir delik var doktorlar 5 veya 7 milim olmadan müdahale etmiyoruz diyorlar arasıra çarpıntım oluyor ama futbol oynarım çok sık bbir ağrım sızım olmuyo benim sormak istedğim başka birşey var cevaplarsanız sevinirim üroloji doktoruna gideceğim ancak bir size sorayım dedim erken boşalma sorunum var viagra kullanabilirmityim zararı olurmu teşekkürederim
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

Bu küçük delik top oynamanıza veya viagra benzeri ilaçlar kullanmanıza engel değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Osman Koc
30/10/16

Merhaba Doktor Bey, 76 yasindayim. Kalbimde 4 tane stent var. Prostat biyopsisi yapildigi icin doktorlar Coraspini kesmemi istedi. Stentlerim tikanir diye korktugum icin yeniden basladim. Bu sefer de kanama yine basladi. Su anda sondayla yasiyorum. Ne yapacagimi sasirdim. Onerebileceginiz birsey var midir? Simdiden tesekkur ederim.
Yaş:76
Cinsiyet:Erkek

Sizi muayene etmeden, kalp durumunuzu bileden ilaçlarınız hakkında öneride bulunamamam. Arzu ederseniz 05302648044 numaralı tefeondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
fahrettin yılmaz
29/10/16

yaklasık 6 ay önce öksürük ve nefes darlıgı nedeni ile kırıkkale ünüversite hast baş vurdum yapılan eko ef yüzde 20 daha sonra ikamet ettiğim pendik marmara ünüversite hast baş vurdum teshis dilate kmp tanısıyla hakipli hasta ekg nsr sık ves hr 60 eko ef /20 lv dilate diffüz ileri hipokinetik hafif orta lvdd 150.9 tanımlanmamış kalp yetmezligi nyha 3 yazıyor yürümekte ve nefes almakta zorlok çekiyorum kullandıgım ilaçlar arlec 12.5 lasix aldactone 100 cordarone 200 delix2.5 alvastin20 düzenli bir şekilde dozlar ayarlanarak ömür boyu kullanılacak hastalıgımın seyri yasamımı ne derece etkiler
Yaş:53
Cinsiyet:erkek

Fahrettin Bey, verdiğiniz bilgilere göre sizde önemli derecede kalp yetersizliğiniz mevcut. 

Kalp yetersizliği krıonik bir hastalıktır ve hayat boyu tedavisi gerektirir. Size ilaç tedavisine ilave olarak kalp pili takılması da gerekli / yararlı olabilir. Sitemizde kalp yetersizliği hakkında genel bilgi vardır; yararlanabilirsiniz. Ayrıca arzu ederseniz 0530264 8044 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
29/10/16

Bende son 7 yıl içinde 2-3 kez tekrarlamış AF atağı, rapheli biküspit kapak ve asendan aort anevrizması var. Kalp için ilaç verilmedi. Anksiyete olduğum ileri sürülerek Paxil 10mg ve Rivotril 0,5-0,75mg verildi. Daha once baska psikiyatrik ilac kombinasyonlari da denendi ancak sadece benzodiazepine grubu ilaçlar biraz işe yarıyor. Terapiye de gittim bir faydası olmadı. Genelde göğsümde ağrı oluyor. Efor sarf edince çabuk yoruluyorum, aşırı terleme oluyor. Sürekli bir fenalık hissi yaşıyorum (ribotril alınca azalıyor). Çalışamıyorum, neredeyse günlük işleri yapamaz durumdayım. 3 yıl kadar önce pek çok uzman hekimi dolaştım ve hiçbirinden bir fayda göremedim. Ne önerirsiniz? Tşk.
Yaş:33
Cinsiyet:E

Af atakları çoğunlukla kalp hastalığı zemininde, bazen de sağlıklı kişilerde de olabilir. Sizde biküspid aorta bağlı kalp sorunu (kalp büyümesi ?) olup olmadığı önemli. Buna yönelik değerlendirme / tedavi gerekebilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Sinem
28/10/16

Merhaba 6 yildir aritmi sikayetim var. Kardiyoloji dr birsey yok deyince psikiatriyeye gittim. Ilac kullandim sikayetletim azaldi.ilaci biraktiktan 2 yil sonra hamile kaldim. Su sn 2 aylik bebegim var. Hamilelik surecind3 tasikardi ve nabiz yavaslamasi sikayetim oldu. Dogumdan 20 gun sonra degisik aritmiler basladi. Kalbim arada atmiyo gibi oluyor sonra birden sert atiyo yada birkac atim hizli atiyo yada normalken biranda birkac atim yavasliyo bazen cok derind3n silik atiyo. Bu sikayetlerim olurken cok korkmus gibi kalbim agzima gelir gibi oluyo cok sicak basiyo göğüste baski hissediyorum. Bazende anlik bas donmesi oluyo. Kardiyolojiye gittim yine yapisak bi sorun yok dedi. Kasilma iyi dedi . Ama benim sikayetletim bitmiyo cevap verirseniz cok sevinirim simdiden teşekkür ederim.
Yaş:35
Cinsiyet:Kadin

Onlarca çeşit (40-50 farklı) aritmi türü vardır. Her birinin önemi farklıdır. Bazıları tedavi bile gerektirmez. Sitemizde aritmiler hakkında genel bilgi vardır. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Gül
28/10/16

Merhabalar, Mide rahatsızlığı için gittiğim doktorda ekg ve kan tahlili istendi.Kan tahlilim temiz çıktı Ekg de ise "sinüs ritim" "olası sol atrial genişlemesi" (-0.1mV P dalgası V1/V2'de" "sınırda ekg" altalta bu bilgiler yer alıyor? Bu terimler ne demektir? 5 ay önceki ekg normal çıkmıştı. teşekkür ederim.
Yaş:33
Cinsiyet:kadın

Tıbbi tetkiklerin yorumunu lütfen sizi muayene eden hekime sorunuz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Fikret
23/10/16

İleri derece kalp yetmezligim var. 10 yıl önce bypass ameliyatı oldum. Şuan tüm damarlarim tıkalı ve anjiyo sırasında açılmadı. Kalp pili takıldı. Yaklaşık 15 gün oldu. Göbeğin 4parmak kadar üstünde tenturdiyot dökülmüş gibi bir renk değişikliği var. Karsta gittigim doktor ne olduğunu anlamadi. Kalp pili modelini de orda taktıklari cesitten değilmiş. Kalp pilinin modelinden kaynaklanıyor olabilir mi? Pili bu arada göğüs bolgeme taktıla. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yaş:60
Cinsiyet:Erkek

Kalp pili taktığımız bölgede ameliyat alanı etrafında morarma, sarı-kahverengi bir renk değişikliği olur. Ameliyat sonrası günlerde azalarak bir hafta içinde geçer. Bu durum normaldir. Bunun dışında giderek artan renk değişikliği veya şişlik varsa önemli bir durumdur; kalp pili takan doktorlara danışın hemen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Harun
23/10/16

Hocam Çanakkale den selamlar. Hastanede takılan holter sonucunda aritmi teşhis edildi. Doktor Beloc Zok 50 mg sabah, 50 mg akşam verdi. Gunde 2 kere 12 saat ara ile iciyorum.T ansiyonumda tam sinirdaymis. Kalbimde organik bozukluk yokmuş ama aritmi varmış. Sigara kullaniyordum 12 senedir gunde 1 paket bıraktım. Bırakalı 3 ay oldu,sigara bırakmak için psikiyatrik psikolojik destek almama rağmen bu konuda hayat çok anlamsiz geliyor. Sigaradan baska hicbir şey dusunemiyorum 3 aydir. Gunde sadece sabah 1 aksam 1 tane icsem. Sizce bir sey olur mu doktor bey ? Bu biraz pazarlik gibi oldu ama ben de bu kurala bagli kalarak günde sadece 2 tane icsem olmaz mi ? Gerçekten dayanamiyorum.
Yaş:29
Cinsiyet:Erkek

Sigaranın azı da zararlıdır. Hiç içmemeniz en doğrusu. Güzel memleketime selam ve sevgiler. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Kamil Uslu
22/10/16

Sadece kucuk tansiyon yuksekligi ne anlam ifade eder? Saygilar
Yaş:34
Cinsiyet:Erkek

Sadece küçük tansiyon da yüksek olsa, yüksek tansiyon var demektir. Hipertansiyon konusunda sitemizde ayrıntılı bilgi vardır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

umut ılgı
22/10/16

Doğuştan Kalpte damar fazlalılığı ( Pulmoner arter fistülller - Pulmoner arter malfarmasyonu ) Hastalığın açılımı Ana damar vazifesi gören aktif kan akışı olan çok sayıda damar tesipiti Ana damar vazifesi görmeye aday pasif sayısız damar tespiti Geçirmiş olduğum operasyonlar... Mayıs 2013...1.Kapalı kalp ameliyatı ( aktif fazla damarlar İngiltereden getirilen Türkiyede ilk kez kullanılan türde çelik koillerle kapatıldı..Sonuç 20 gün sonra koiller açıldı..Pasif damarlardan 4 tanesinde daha kan akışı tespiti edildi. Ağustos 2013...2.Kapalı kalp ameliyatı ( aktif fazla damarlar sıvı silikon enjekte edilerek kapatıldı.3 gün sonra bunlarda açıldı ve 45 günlük bir yoğun bakım süreci 3 hastane 7 doktor değişikliği Ekim 2013...Açık kalp ameliyatı ( Uludağ Üniversitesi Tıp fakültesi Bursada açık kalp ameliyatı ile damarlar dikildi.1 yıl sonra yeni aktif damar tespit edildi.Belirtiler ; akciğerlerde biriken kan nefes alamama çok yoğun kan tükürme...) Tarih...21 Ekim 2016.. Yaşanan operasyonlara rağmen devam eden şiddetli sancılar , ağrılar , çarpıntı şikayetleri , fiziksel kısıtlıklar sonucu Bursa devlet Hastanesi Heyete başvurdum.kardiyoloji doktoru daha önce karşılaşmadığım hiç duymadığım bir vaka türü diyerek kalp damar sevketti..kalp damarda benzer şeyler söyledi...dahiliye doktoru şekerin varmı dedi..bildiğim kadarıyla yok dedim sağlam yazdı... Bu arada çıkan sonuçlar ; ekg...normal ef... % 67 kalp boşlukları... LA 3,3 ... LV 5,1 duvar kalınlıkları... IVS 1,0 ... PW 1,0 aort kök genişliği...3,6 sol vertikül...67 solunum testi fvc ... 3,74 ... % 83 fev1 .. 3,63... % 96 fev6 .. 3,74... % 83 fef25..5,81 ... % 75 fef50..5,10 ... % 102 fef75..3,12 ... % 144 pif ... 4,29 ... % 47 fıv1/fvc..100.. % 124
Yaş:36
Cinsiyet:erkek

Tıbbi raporlara yorum sanal ortamda yapılamaz, sanal ortamda teşhis konamaz. Lütfen raporları sizi takip eden veya tetkikleri yapan hekimlere yorumlatın. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

naciye
20/10/16

doktor bey babam by pass ameliyatlı delixs monoket coranis ve coraspın 100 kullanıyor aynı zamanda kanser hastası kemik iliği alınacak fakat doktor coraspini 5 gun içmesin ilik alınırken kanama yapar dedi koraspini 5 gun içmese kalp krizi geçirirmi lutfen bilgi verirseniz sevinirim
Yaş:47
Cinsiyet:kadın

Kısa süreli aspirin kullanmamasının getireceği kalp krizi riski çok önemli bir risk  değildir. Kemik iliği tetkiki yapılması bu konuda daha önemlidir. Tetkik yapıldıktan hemen sonra onay alarak aspirine başlayın. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Hakan
20/10/16

Hocam 3 yıl önce anjiyo oldum ve temiz çıktı. Sadece musculer bridge teshisi konuldu ama doktor bey önemsiz dedi. Sık sık gögüs agrisi ve nefes darligi oluyor. Sorum şu, 3 yıl önce anjiyoda damarlarim temiz çıktı tekrar kaç yıl sonra damar tıkanma riski başlar. Damarlar tekiz oldugu icin mesela 10 yıl daha tıkanma ihtimali yok diye bir durum var mi. Tesekkurler
Yaş:38
Cinsiyet:Erkek

Kişi özelinde uzaktan yorum yapmak zor. Herkesin riski farklı olabilir. Sizin bünyenizi bilerek yanıt vermek gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

CENGİZ
19/10/16

Merhaba, Doğuştan aort kaapığım 2 yapraklıymış.Diş taşı temizliği yaptıracağım.Bazı doktorlar antibiyotik almammı söyledi, bazıse ise eskiden önerşyorduk artık önermiyoruz dedi.Sizce doğrusu hangisi.Gereksiz yere alınan antibiyotiğin insan sağlığına zararı varmıdır ? Yok ise almanın zararı olmaz diye düşünüyorum.Sizin görüşleriniz önemli benim için.Ayrıca diş dolgusu içinde antibiyotik gerekirmi. Teşekkürler
Yaş:30
Cinsiyet:ERKEK

Artık gerekli değil, antibiyotik kullanmanıza gerek yoktur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ubeyd Günaydın
18/10/16

Serdar Bey kolay gelsin. Ben Tekirdağ'da yaşıyorum. EKG'mde WPW Sendromu çıktı. Holterde de 7 ve 10 saniyelik 2 adet VT atakları tespit edilmiştir yazıyor. Kardiyolog hemen Elektro çalışması yapacağım size dedi. Anjiyo gibi bir şey bu dedi. Yapılırsa daha kötü olurum diye korkuyorum. Bir komşumuz 15 yıl önce bu işlemi olmuş geçen sene felç geçirdi. Bu işlemi olmam beni daha kötü yapar mı ? Arada fenalaşıyorum gözlerim kararıyor bayılacak gibi oluyorum. Kardiyolog doktor bunu olmazsan küt diye gidebilirsin şuan canlı bomba gibisin dedi. Ben bunu daha emin ellerde olmak istiyorum şayet olursam da bu işlemin zararları ve ücreti hakkında (SGK en azından bir kısmını karşılıyor mu vs.) bilgi alabilir miyim ? Teşekkürler
Yaş:32
Cinsiyet:Erkek

WPW doğuştan gelen bir ileti yolu hastalığıdır. Bazı hallerde önemli aritmilere (ritim bozukluklarına) yol açabilir. Bahsettiğiniz şikayetleriniz varsa elektrofizyoloji testi olmanızda yarar var. Olası riskleri hakkında doğrudan testi yapacak doktordan bilgi almanız uygun olur. SGK genellikle işlemin tamamını karşılar. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ali
18/10/16

Merhabalar EFÇ yapılırken damarlarda tıkanıklık var mı yok mu görülür mü ? Devlet hastanesinde anjiyo yapmak istediler ama pek güvenemediğimden olmadım. Ritim problemimde var olmuşken EFÇ olayım gerekiyorsa ablasyonla yaksınlar diyorum doktor Bey, aynı zamanda da damarda darlık varsa görülür mü ? Anjiyo için tekrardan masaya yatmak istemiyorum 1 kerede olsun bitsin hepsi, mümkün müdür ?
Yaş:29
Cinsiyet:Erkek

EFÇ ile anjiyografi çok farklı işlemlerdir. EFÇ sırasında koroner damarlar görüntülenmez. 29 yaşında buna gerek de yoktur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Mustafa Kemal
18/10/16

Doktor Bey Merhaba,2 yıldır aritmi şüphesiyle Beloc 50mg kullanıyorum. Bu akşam yemeği fazla kaçırdım. 3-4 saatte hareketsiz yüzükoyun yattım pc başında. Bir anda kalbimin ritmi bozuldu. Kasılmak ister gibi oldu kasılamadı (2-3 kez), ardından da acayip hızlı atmaya başladı. -Ardarda 3 tane gelen PVC ile kalbim kasılmak istedi ama kasılamadı- ondan sonra -PSVT ye girdi büyük ihtimal aşırı derecede hızlı attı- ve tam bayılacak gibi oldum elim ayağım boşalır gibi oldu tekrardan her şey normale geldi. Hepsi toplam 10 saniye sürmüştür. Bunu buradan sormak çok saçma olacak ama bu şekilde bir ritim bozukluğu mümkün müdür yoksa yaşadığım 10 saniyelik bir VT midir ? Belki 20 kere holter taktırdım ama yakalayamıyoruz. Eve EKG cihazı almayı bile düşünüyorum.Tüm gün yanımda tutsam bile yakalayamam çünkü 10-maksimum 15 saniye sürüyor çarpıntılarım sonra da hiçbir şey olmamış gibi geçiyor. Bu tür ritim bozukluğu 3 ayda 4 kez oldu sadece (olan ekstra atımları saymazsak),hiçbirinde bayılmadım bayılma olmazsa önemsiz diyorlar ama; bir gün böyle ani şekilde öleceğim diye korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım ? Yaşım çok genç EPS olup kalbimle oynatmak istemiyorum. Korkuyorum daha da kötü olurum diye.Tüm riskleri göz önüne alıp EPS olmalı mıyım ?
Yaş:22
Cinsiyet:Erkek

VT veya PSVT teşhisini EKG olmadan "hissiyat" ile tahmin etmek mümkün değildir. Doğrudan EFÇ ise (özel tıbbi durumlar dışında) yapılmaz.

Sizin durumunuz için uzun süreli, 15 gün süreyle gerektiği anda kayıt yapabilen ve GSM / internet üzerinden EKG kaydını doktora gönderen ritim kayıt cihazları kullanarak teşhis mümkün olabilir.

Arzu ederseniz bu cihaz için yetkili firma temsilcisinin iletişim bilgilerini verebilirim. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Mehmet gürsel
15/10/16

Doktor bey dedem 20.09.2016 tarihinde kalça femor kırığından ameliyat oldu,ameliyat öncesi ve sonrası kan sulandırıcı kullanmaya başladık şu an günde 1 tane coumadin kullanıyor vücudunda morarmalar oldu ve idrar kanlı bulunduğumuz bölgedeki SGK Hastanesindeki dahiliye doktoru ilacı 1 gün yarım 1 gün tam icmemizi söyledi fakat idrardaki kan ve vücuttaki morarmalar geçmedi hasta yaşlı ve yatar durumda olduğu için sürekli hastaneye gidemiyorum ne yapmam lazım bize bir yol gösterirmisiniz.
Yaş:92
Cinsiyet:Erkek

Coumadin her hastanın kendi bünyesine göre farklı dozda kullanılması gereken bir ilaçtır. Bu ilacın kullanılan dozu fazla gelirse kanamaya neden olur; az olursa da etkisi olmaz, işe yaramaz. Anlattıklarınıza göre dedenize verilen doz biraz fazla olmuş ve aşırı kan sulanması nedeniyle kanamalar olmuş. Her hastaya uygun dozu saptamak için belirli aralıklarla kan tetkiki (PT veya INR testi) yapılıp karar verilmelidir; ezbere doz ayarı yapılmaz. Doktorunuz ile görüşün. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
edaece
14/10/16

Merhaba hocam;kalp kapakçığımda bir düzlesme mevcut kalp carpinti agri ve nefes darligi oluyor mitral kapak prolablus sebebi 15 derece bir skolyozum var olabilir mi skolyoz tetikliyormuş tesekkur ederim sevgiler saygilar
Yaş:22
Cinsiyet:bayan

Hayır, kapaktaki durumu skolyoz tetiklemez. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

NACİYE crump
14/10/16

ben 10 yıldır hipertofik kardiyomapati hastasıyım 2. derece benim size sorum hamilelik dönemi geçirmemde bir sakınca varmıdır?varsa riski yuksekmidir ?BOY 1.55 KİLO 78 bana bu konuyla alakalı bilgi verirseniz cok sevinirim bir oğlum var 11 yaşında bir tane daha çocuğum olsun istiyorum .TEŞEKKÜRLER
Yaş:32
Cinsiyet:KADIN

Sitemizde bu hastalık hakkında genel bigli vardır. Hipertrofik KMP hastalığının çok farklı risk profili mevcuttur.  EKG ve muayene bulgularına göre farklı farklı yorumlar mevcut olabilir. Uzaktan sağlıklı bir yanıt veremem.  Arzu ederseniz 0216 411 0 112 veya 0530 264 80 44 numaradan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

 
Emre
13/10/16

Hocam merhabalar, 20 yaşındayım. Bundan 6 ay kadar önce lunaparkta gondola binmiştim heyecanlandım ardından kalbim ardarda durup tekrar çalışır gibi defalarca belki 60-70 kere oldu 2-3 dakika içinde. Gondoldan inince arkadaşlarım ambulans çağırdı tansiyonum 19/11 çıktı.Ertesi gün hemen kardiyolojiye gittim. Tüm kan testlerim Hemogram , Biyokimya , Kardiyak ve Hormon yapıldı. Hepsi normal çıktı. Ardından Ekg, Eko , Holter ve Efor testleri yapıldı onlar da normal çıktı, 2-3 ay hiçbir şikayet yaşamadım. Üniversite öğrencisiyim. Final zamanı gelmişti çok heyecanlıydım. Birden sınavda çarpıntım başladı ardından devamlı ekstrasistoller geldi. 5 dakika boyunca sürdü bu ekstrasistoller durmadan çarpıntı eşliğinde ekstrasistol oldu. Siz buna ekstrasistol salvo diyorsunuz galiba. Ambulansla hastaneye kaldırıldım. Yine bir şey çıkmadı yapılan testlerde.Bu günlerde de mastürbasyon yaparken her şey normal, gidiyor ancak orgazm olmama yakın ve olurken kalbim duracak gibi oluyor başım dönüyor bayılacak gibi oluyorum. O an kalbim durmuş gibi hissediyorum. Nefes alamıyorum. Ardından çarpıntı başlıyor. Elimi nabzıma koyuyorum sayamadığım kadar hızlı atıyor. Nabzım zayıf oluyor ve çok hızlı atıyor. 10 dakika uzanınca normale dönüyor. Sol elimde vücudumda titreme kalıyor o da en son olarak geçiyor yarım saat içinde. Sebebi nedir hocam bunların ? Panik atak diyenler oluyor, ritim bozukluğu diyenler oluyor, tansiyon diyenler oluyor. İnanın artık çok yoruldum. Saygılarımı sunarım.
Yaş:20
Cinsiyet:Erkek

Sitemizde ritim bozuklukları hakkında genel bigli mevcuttur, yararlanabilirisiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Alperen
13/10/16

Merhaba hocam benim 4 yaşında oglumun svt taşikardi hastalığı var ikinci bir atak geçirdi ilk atakta kısa sürede çarpıntısı dustu nabız 300 e çıkıyor ikinci atağı yine 300 e cikti ve uzun sure çarpıntıyi dusuremediler 3 saat acilde kaldık sonra da yoğun bakıma kaldırdılar ne yapmamız gerekiyor oğlum için endiseleniyorum üçüncü bir atakta nasıl olur diye su anda dideral ilaç kullanıyor sabah öğle akşam çeyrek seklinde su ada tedavisi yokmu? Şimdiden teşekkürler hocam...
Yaş:4
Cinsiyet:Erkek

Çocuğunuz için çocuk kardiyoloğuna danışmanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Serdar
12/10/16

Serdar Bey merhabalar. Sigara kullanmam çok nadir ayda 1 alkol alırım birkaç bira vs. 3 yıldır çarpıntı ritim bozukluğu şeklinde kalp ile ilgili sıkıntılarım var. Devlet hastahanesine gittim. EKG EKO EFOR ve Kan Testleri yapıldı. Bir şey bulunamadı. Arada sırada çarpıntım oluyor. 175cm boyunda 85 kiloyum. Dün akşam 2 kat merdiven çıkınca kalbimin ritmi bozuldu önce yavaşladı sonra aşırı derecede hızlı attı sonra da göğsümde yanma hissettim, yığıldım kaldım. 2-3 dakika sonra kendiliğinden her şey düzeldi.Bu yaşımda bu durumu yaşamamı kabullenemiyorum. Kesinlikle kalp damarlarında tıkanıklık olduğunu düşünmeye başladım. Bunun için bir doktor bana sanal bt anjiyo yaptır %100 güvenli sonuç dedi ama bu tetkik için 2.500-3.000 TL civarında para istiyorlar. Maddi durumum şuan öğrenci olduğum için buna müsait değil. Damarlarımda tıkanıklık olup olmadığını kesin olarak anlamak için yaptırabileceğim; hem daha ekonomik hem de sanal anjiyo gibi %100 yakın sonuç verecek bir test var mıdır ? Saygılarımla, iyi çalışmalar diliyorum.
Yaş:24
Cinsiyet:Erkek

Anlattığınız durumun kalp damarlarınızdaki tıkanıkla ilgili olduğunu sanmıyorum. Daha çok ritim bozukluğu sorununa benziyor. Öncelikle iyi bir muayene olmanız, normal EKG nizin ayrıntılı incelenmesi özellikle gerekli. Daha sonra 24 saatlik ritim Holter (EKG Holter) kaydı yaptırmanız, buradan sonuç alınamazsa EFS / EPS (elektrofizyolojik çalışma) yapılması gerekebilir. Arzu ederseniz 0216 411 0 112 veya 0530 264 80 44 numaradan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

11/10/16

Hocam geçen sene rahatsızlanır kardiyolojiye gittim efor ef 57 sintigrafi sonucu antroseptal apikal duvarda iskemi tüm sol ventrikulun yüzde onundan az deniyor. Bt anjiyo temiz. Uç gün önce göğüs ağrısı çene kol ve sırt yayilimli idi acile giderken daha da siddetliydi tansiyon yükselmiş ateş de biraz yükselmiş. Ekg de St çökmesi var hafif troponin testi alt sınır 14 benim 13 cikti acilen başka bir hastaneye sevk ettiler anjiyo için kasıktan girildi sonuç plak kireçlenme yok . Sıkıntınin sebebinin ani damar spazmı olabilir denildi . Anjiyo da damar spazmı tespit edilir mi ve kalp kası zarar gorduyse anjiyo da çıkar mı .yoksa sintigrafi mi yaptirmaliyim
Yaş:36
Cinsiyet:Kadın

Uzaktan sanal ortamda teşhis hakkında yorum yapmak doğru değildir. Ancak yaşınız,cinsiyetiniz ve verdiğiniz bilgiler dahilinde kalp sorunu olduğu konusunda emin değilim. Ya hekiminizle tekrar konuşun, veya arzu ederseniz 0530 264 8044 den randevu alın. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Enes
09/10/16

Ben 19 yaşındayım 59 kiloyum boyum 1.72 2 aydır spor yapıyorum yeme düzenim çok yok oturtamadım daha.bunun için gainer karbonhidrad desteği almak istiyorum .alerjik astımım var tüye polene felan ben karbonhidrad tozunu kullanırsam bana etkisi olurmu
Yaş:19
Cinsiyet:Erkek

Sorunuz uzmanlık alanımın dışındadır. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Serkan a
08/10/16

Bt anjiyo guvenilir sonuc verir mi? Benim gogusumde zaman zaman agri oluyor ama bt anjiyo temiz cikti. Tesekkur ederim.
Yaş:24
Cinsiyet:ERKEK

BT anjiyografi herkeste her zaman yapılan bir test değildir. Hastaya ve klinik duruma göre, bir çok ayrıntıyı bilerek değerlendirmemiz gereklidir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Doktor Bey merhabalar efendim. Benim sorunum kucuk tansiyon yuksekligi.Metoprolol 50 kullaniyorum. Bu sabah 5te uykudan hizli ve sert kalp atisiyla uyandim. Ritmi duzgundu hicbir sorun yoktu ama sert ve hizli atiyordu. 5 dakika 150 vuru dk seyrinde atti. Asiri derecede gazim vardi yatmadan yarim saat once yemek yemistim normalde yapmam ama mecbur kaldim. Buyuk tuvalete ve idrara sıkısıktim uyandigim gibi. Gogsum komple gazla dolmus afedersiniz gaz cikardikca nabzim dustu. Tansiyonumu olctum Omron otomatik koldan olcer makine ile hep dogru olcuyor. 150 115mmhg nabiz 88 cikti. Sonradan tuvalet ihtiyacimi giderip yarim saat uzaninca nabzim 65e tansiyon da 110 75 mmhg indi. Hukuki olarak tedavi onermiyorsunuz haklisiniz hocam sanal ortamda gercekten size sonuna kadar hak veriyorum ama bunun sebebi ne olabilir.Cunku Doktor doktor gezdim ama sebebini bulamadim hep bu sekilde yasiyorum. Bir de yurtdisinda yasiyorum doktora ogrencisiyim. Burada derdimi de pek anlatamiyorum doktorlara bunun sebebi ne olabilir tum tahliller normal cikiyor kan vs kalp tetkiklerinin hepsi iyi cikiyor. Hafif bir tansiyon yuksekligi var ama holter takildi tansiyon icin ort. 14 9 cikiyor tansiyon deeper gece iniyor. Bu durum her zaman olmuyor zaten 20 gunde 1 bu durumu yasiyorum. Buna istinaden de betabloker verdiler. Boyle giderse doktorayi da birakacagim yazik olacak emeklerime psikolojim alt ust oldu olecegim diye korkuyorum efendim. Lutfen beni bilgilendirin. Saygilarimla..
Yaş:27
Cinsiyet:Erkek

Sabaha karşı, özellikle idrara sıkışık bir haldeyken tansiyon ve nabız yüksekliği normal bir durum sayılabilir. Bunun dışındaki "normal-rahat" hallerdeki ölçümlerinize göre karar vermek gerek. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Sedef
06/10/16

Hocam Merhabalar, öncelikle böyle bir durumda biz hastalarınıza ve yakınlarına verdiğiniz bilgiler ve değerlendirmeler için çok teşekkür ederim.. Hocam babaannem 76 yaşında ve tansiyon hastası başka bir şikayeti yoktu.. Bi on sene önce kadar doktora gittiğimiz zaman kalp büyümesi olduğunu ve yüksek tansiyon olduğunu bunların önemli olmadığını ve takip edileceğini söyledi..Senelerdir aynı doktorun hastası olarak tedavileri düzgün kullandık..Son 1 hafta içinde babaannemin tansiyonu 18.9 gibi olmaya başladı ve doktoru verdiği norvacs adli ilacı sadece tansiyonu çok yükseldiğinde kullamasını istemişti..Bu hapı kullanmasına rağmen en çok 14 lere düştü tansiyonu..En son bunu anlatmak için doktora gittiğimizde stetoskop yardımıyla kalbini dinledikten sonra babanneme gofis ağrın varmı diye soru sordu ama hiç öyle bir şikayeti yok..Büyük ihtimalle kalp damarları tıkalı..Bu yaşta anjiyo yapmak istemem..Ama bi renkli bir film varmış hocam ismini anımsayamıyorum..Onu yaptırıp gelmemizi istedi..Yarın sabah onu çektiricez.. Hocam şimdi size sorum şu ki:daha önce doktorun bu konudan bahsedip bi ilaç başlaması gerekli değil miydi..Kendi bize hiç bahsetmedi.Ve filmde olurda herhangi bir tıkalı damar görünürse anjiyo olmasının bi riski varmıdır.. Hocam biraz uzun oldu lütfen hakkınızı helal edin..Hocam şimdiden çok teşekkür ederim..Saygı ve sevgilerimle..
Yaş:27
Cinsiyet:Kadın

Yüksek tansiyon teşhisi konduğunda ilaçlar sadece kan basıncı yükseldiği zaman değil sürekli alınmalıdır. Yüksek tansiyon ve tedavisi hakkında sitemizde bilgi vardır. Yararlanabilirsiniz: http://www.kalpveyasam.com/hipertansiyon-176.html

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

hakan
06/10/16

merhaba ben hakan; hocam ben hiertansiyon hastasyım 6-7 yıl dır ılac kullanıyorum.ayrıca kollestrol ılacı kollnıyorum lollestrolerım 700-800 kac defa doktorlara gııtım tahlıl tedavı aama olmuyor karaciğer yağlanmam ve buyumede var ultrasan cektım ast alt normal sorum su tansıyonum ıyı gıdıyordu 3 gundur cok ılac aldım dengem bozuldu kolestrol ılacı tansıyon ılacı seker ılacı bırde antıbıyotık vede alerji bundan mı oldu acacab
Yaş:42
Cinsiyet:erkek

Hayır allerji ile karaciğer yağlanması olmaz. Tansiyon ilaçlarınızı kullanmayı ihmal etmeyin. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Devrim
04/10/16

Merhabalar Doktor Bey. Taşikardik bir hastayım Dideral 40 mg 3 kez alıyorum günlük 5-6 saat arayla. Genç yaşta bu çarpıntı hastalığına yakalandım ancak haftada 1 kez alkol almak istiyorum arkadaşlarımla en azından eğlence ortamında 4-5 adet 50cc bira, veya onun muadili 3-4 kadeh viski, vodka, rakı, şarap içebilir miyim efendim ? Kardiyoloji doktoruna ilacı reçete ederken bunu sormayı unuttum. Sağlık ocağındaki aile hekimim kalp tansiyon ilaçlarıyla alkol alınmaz. Ölüme kadar seni götürür dedi. Sizce bu doğru mudur ? Veya alkol alacağım gün ilaç almasam bir günlük doz atlasam bu daha mı yanlış olur ?Saygılarımla, bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkürlerimi sunarım. İyi çalışmalar dilerim.
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Bazı önemli kalp hastalıkları (kardiyomiyopati vb. olmadığı sürecie) tansiyon / kalp ilaçları ile makul miktyarda alkol almanın önemli bir zararı yoktur. Yine de kendi doktorunuza danışmanız daha doğru olur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

gazianfer kandemir
03/10/16

selam hocam bundan 30 ay önce kalp kriziyle acile kaldırıldım ordan kriz geçirildiği söylenip anjio yapıldı 3 damar tıkalı 1 i%100 diğrer 2 si %85 tıkalı diyerek ilk tıkalı olan %100 damar balonla açıldı 3 gün kroner yoğum bakımda tutularak 3 gün sonunda diğer 2 damar balonla patlatılıp stent takıldı şu anda 3 stent le yaşıyorum beloc zok 100 aspirin 100 ve plendil 2,5 kullanıyorum fakat arada tam uykuya dalma anında çarpıntıyla uyanıyorum bu bende bundan önce hiç yoktu stenten takıldıktan sonra başladı sebebi ne olabilir acaba bilgi verirsen sevinirim hocam şimdiden teşekkürler
Yaş:49
Cinsiyet:erkek

Bir çok nedeni olabilir. Bu kadar bilgiyle, EKG nizi görmeden, muayene etmeden sağlıklı yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Rıdvan
29/09/16

Hocam bn 2 gün önce ablasyon operasyonu oldum evde istirahate geçtim tekleme oluyor arada doktor zamanla geçeceğini oyledi asıl kafama takılan nabzım 106- 100 - 98 civarı yani hızlı bu böyle devam mı edecek mi
Yaş:22
Cinsiyet:Erkek

Ablasyon sonrası bazı kişilerde tekleme hissi olabilir. Bir süre sonra geçer. Endişe etmeyin. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Halit
29/09/16

Merhaba Sayın doktor Şubat ayında Türk Kalp Vakfı'nda yaptırdığım kontroller sonucunda Dilate Kardiyomyopati Sol Ventrikül Sistolediyastolik Disfonksiyonu teşhisi kondu.Kalp performansı %37 olduğu söylendi ve ilaç tedavisi başladı.Dilatrend 6.25x2 / Lasix 40 mgx1 /Delix 2.5mgx1 / Aldactone A 25mg x1 / Digoxin 0.5mgx1 Ağustos ayı sonunda Şişli Florence Nightingale Hastanesi'nde yapılan kontroller sonucunda da performan %38.5 olarak görüldü.Acaba kullandığım bu ilaçlar yeterli olmuyor mu ? Bu ilaçları bu şekilde ne kadar süre kullanmalıyım ? Çok teşekkür ederim.Saygılar..
Yaş:41
Cinsiyet:Erkek

Dilate kardiyomiyopati genetik / çoğunlukla ailesel bir hastalıktır. Hastalık ve dolayısıyla tedavisi yaşamboyu devam eder. Şikayetiniz olmasa bile tedavinizin sürekli / yaşam boyu olması gerekir. Aldığınız ilaçlar konusunda sizi, bünyenizi bilmeden yorum yapamam. Hastalık ailesel özellik gösterebileceğinden birinci derece yakınlarınızın da muayene olmalarını ve ekokardiyografi kontrollerinden geçmelerini öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Kenan
28/09/16

Hocam merhabalar, size soru sormuştum.Cevaplamıştınız, çok teşekkür ediyorum. Losartan (Cozaar) ve Beloc 25'er mg. kullanan birisi bitki çayı içebilir mi ? Papatya, yeşil çay, Melisa gibi bitki çayları ? Bitkilerle ve bazı meyvelerle etkileşim oluyormuş galiba, greyfurt gibi. Tansiyon çarpıntı ilaçlarını bunlarla beraber almamak gerekiyormuş. Bu 2 ilaçla dilediğim her şeyi yiyip içebilir miyim ? Bir engel teşkil eder mi ? Çok sağolun şimdiden, kolay gelsin.
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Tansiyon ilaçlarıyla birlikte, marketlerde satılan bitki çaylarından içmenizin bilinen bir sakıncası yoktur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

AYSUN SERTİÇ
28/09/16

Doktor bey merhaba. 1 aydır kalbimin ritmiyle ilgili rahatsızlık duyuyorum. Doktorada gittim ekg, eforlu ekg ve holter cihazıyla bakıldı. Önce concor isimli ilaç başlandı fayda göremedim şimdi dideral isimli ilaçtan günde 2 adet kullanıyorum. Hiç rahatlama hissetmiyorum. En son holter sonucumda şunlar yazmakta max kalp hızı:250 atım/dk, min kalp hızı:24 atım/dk ort:65 atım/dk pvc max 192 ve pac max 57 izlenmiştir. bu sonuçlara göre sizin durumumla ilgili yorumunuzu almak istiyorum. Dideral içmelimiyim. Ciddi bir sorun varmı? Şimdiden teşekkürler.
Yaş:38
Cinsiyet:bayan

Sanal ortamda ancak genel bilgi verilebilir. Kişiye özel tedavi / ilaç önerisi ve teşhis için randevu almanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Omruye
28/09/16

Merhabalar. 4 sene önce mitral kapkta kaçırma olduğu söylendi. O zamanlar çok stresliydim. Ritim bozukluğuna oldu. 24 saat holter sonucunda doktorun ilaca gerek girmedi. Herkeste olabilir. Yılda bir kontrol dedi. Şehir doktor degistirdim. Hic biri ilaç vermedi sıkıntı yok. Bazen heyecanlı bir şey olmuş gibi içimde heyecan oluyor. Nabzim 95 civarında tansiyon 13 8.5 civarı oluyor.b u durum olduktan sonra tuvaletin geliyor ve söylemesi buyugumu sapiyorum. Sonra biraz rahatlihofum. Bu güne kadar hiç bir ekg de ritim bozuugu yok. Ama bu heyecanli gibi olma olayı beni endişelendiriyor. Kalple ilgili bir problem midir.
Yaş:43
Cinsiyet:Bayan

Bahsettiğiniz tablo kalple ilgili bir soruna benzemiyor. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Merve
27/09/16

Merhaba hocam babamda kalp büyümesi var ayrıca bundan öncede kalp kapakçığından ameliyat oldu suan zorlanıyor nefes almada mide sorunları var gittiğimiz kalp doktoru yapacak bişe yok dedi kendine dikkat etmesi lazım dedi hasta olmayacak çok yorumlayacak yediklerine dikkat edecek dedi böyle yaşayıp idare edecek dedi ama kesin çözüm kalp nakli dedi biz araştırdık kalp nakli türkiyede yılda en fazla 2 - 3 kişiye yapıliyormus ve ameliyatıda zormuş ben internetten kalp büyümesi için bitkisel kürler araştırdım ibrahim saracoglunun dometes kürünü buldum acaba yapsak bu kuru bir zararı olur mu babama yapmakta sakinca varmı ya da az da olsa babama bir faydası olur mu ?
Yaş:20
Cinsiyet:Kadin

Kalp yetersizliğinin tedavisi için bitki kürü veya bitkisel ilaç olarak her hangi bir bilimsel yöntem mevcut değildir, inanmayın; kanmayın. Kalp yetersizliği kronik bir hastalıktır. İlaç başta olmak üzere kanıtlanmış çeşitli tedaviler vardır. Bu sitede kalp yetersizliği hakkında genel bilgiler vardır: http://www.kalpveyasam.com/kalp_yetersizli__i-179.html. Buradan bilgi edinebilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Ahmet
24/09/16

Merhaba doktor bey triküspit yetmezliği 1.derece diyor raporumda ben polis olmak istiyorum bu mesleği yapmama engel olur mu beni elemelerinden korkuyorum... cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Eşlik eden başka kalp hastalığı yoksa sorun olacağını sanmam. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Kemal
24/09/16

Sayin doktor benim Babam 55 yasinda 2008 yilinda by pass oldu ve 3 artery degistirdi. 2016 mart ayinda pacemaker takildi canadada . Kalbi %20 effort gosteriyormus. Babam asiri kilolu 170 cm 120 kg . Kendisinde akcigede su toplanmasi ve ayaklarda siskinlik var. su an yurumeside zorlasiyor bu the hastaligi olan kisi bu sekilde giderse ne kadar omru olur . Cunku babam hastaligini o kadar ciddiye almiyor ve diet yapmiyor . Her hangi gunluk activitilerde bile bulunmuyor beni bu konus a bilgilendiriseniz size minnet olurum tessekkurler
Yaş:35
Cinsiyet:Erkek

Bu bilgilerden anladığım kadarıyla babanızda koroner arter hastalığı ve buna bağlı kalp yetersizliği var. By-pass ameliyatı kalp yetersizliğini ortadan kaldırmaz. Kalp yetersizliği kronik ve çoğunlukla ilerleyici bir hastalıktır. Babanızın bu durumu ciddiye alması, mutlaka kontrolde olması ve düzenli, sürekli ilaç kullanması gerekir. Bu sitemizde kalp yetersizliği hakkında genel bilgiler vardır. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Orhan yavuz
21/09/16

2009yilinda svt teshisi kondu ablasyon oldum ve birdaha 200 nabiz olmadi cok sukur,ama ekstrasistollar ara araoluyordu 2016 uc ay once yine ablosyon ventukiler erken atim teshisi 3ay sonra doktorum kontrola gel dedi bu arada50mg seneloc kulaniyorum ama ilacin tesiri gecmege baslarken erken atimlarim oluyor raporumda basarili ablosyon denildigi halde sikayetlerm gecmedi acaba diyorum islem basarisizmi oldu.
Yaş:57
Cinsiyet:Erkek

Ablasyon sonrası ekstrasistoller devam edebilir. Bunlara bağlı şikayetler olabilir. Tam olarak durumu anlamak için 24 saat Holter EKG kaydı yapmak yararlı olabilir. www.evdeholter.com dan bilgi edinebilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

ahmet
21/09/16

merhabalar hocam hipotiroid im var levotiroksin kullanıyorum emniyet genel müdürlüğü şartlarına göre engel teşkil eden bir durummudur bilgi verebilir misiniz ?
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda kişiye özel bilgi vermem hukuken ve tıbben uygun değildir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Hakan Enes
21/09/16

Doktor Bey bizlere böyle bir hizmeti sağladığınız için çok teşekkür ederim. Babam yaşındasınız öncelikle özür dileyerek affınıza sığınarak size bir soru sormak istiyorum. Her genç gibi ben de mastürbasyon yapıyorum. Mastürbasyon yaparken kalbim çok sert atıyor ama aşırı derecede sert atıyor. Çok heyecanlandığım bir anda bayılacak gibi oldum. Ensem sanki kaskatı kesildi ense damarım patlayacak gibi oldu kalbim durdu o anlık başım döndü nefes alamadım bayılacak hatta öleceğimi zannettim. Gözlerimi hareket ettiremedim. Çok korktum. 20 saniye sürdü belki 30 sonra normale döndü o fenalık hali. Bu durumu önceden 7-8 kez daha yaşamıştım kardiyolojiye gidip ekg eko efor yaptırdım bir şey çıkmadı. Ama bugün tekrar oldu. Çok korkuyorum hayattan soğudum bu durum yüzünden bütün gün (olduğu zamanlarda) bunu düşünüyorum moralim yerle bir oluyor. Bu genç yaşımda bu durumu yaşamak acı verici. Lütfen bana yardım edin neden böyle oluyordur bunun sebebi ne olabilir ? Mastürbasyon yaparken ölme riskim var mı ? Çok teşekkür ederim. Saygılarımı sunuyorum.
Yaş:20
Cinsiyet:Erkek

Sağlıklı bir kişide mastürbasyon sırasında kalp riski söz konusu değildir. Bahsettiğiniz tetkiklerde sorun çıkmadıysa endişe etmeyin. Ülkemizde cinsel konulardaki baskı ve mahcubiyet ne yazık ki olmusuz duygulara yol açabiliyor. Mastürbasyon heyecanı ve orgasm sırasındaki heyecana bağlı belirtiler olabilir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Emre
21/09/16

Doktor Bey merhaba. Bir sorum olacak size. Kan verdiğim zaman 2 yıldır; Üre miktarı hep 14-15-16 çıkıyor. Referans değeri 17-40 yazıyor. Bunun anlamı nedir ? Neden hep düşük bu düzeyde ? Ürik asit ölçümü yaptırdım sağlık ocağında o da 7 çıktı. Sağlık ocağındaki doktorum sadece yüksek dedi nedenini açıklayamadı. Beni aydınlatırsanız sevinirim. İyi çalışmalar.
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Ürenin düşük çıkması normal, olumlu bir durumdur. Merak etmeyin. Diğer sorunuzu sizi muayene eden hekime sorun lütfen. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Kenan
20/09/16

Hocam Beloc (Metoprolol) 25mg, Cozaar (Losartan) 25mg alan birisi dilediği kadar potasyum tüketebilir mi ? Bu ilaçlar vücutta potasyum tutup, potasyum seviyesini tehlikeli düzeye çıkarır mı ? Bir de bu iki ilacı kullanan kişi alkol alabilir mi ? Zaten ayda 1 kez yaşamın dertlerinden uzaklaşmak için içen birisiyim. Alabilirse maksimum kaç standart içki almalıdır ?
Yaş:24
Cinsiyet:Erkek

Losartan grubu ilaçlar her ne kadar böbrekten potasyum atılımını azaltırlarsa da böbrek fonksiyonları normal çalışan bir kişide tehlikeli düzeyde potasyum birikimine neden olmazlar. Bu tür ilaçlarla makul miktarda alkol almanın sakıncası yoktur. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Günay
20/09/16

HOCAM lütfen yardımcı olun. Anneme(55 yaşında) 3 ay önce ilaçlı stent takıldı (lad) sabahları plevix ve beloc akşamlarıda coraspirin ve ator kullanıyor. Vücudunda morarmalar oldu ve biraz arttı. Doktormuz coraspirini gün aşırı alalım. Geçmezse morarmalar aspirini keseriz ama plevixe devam edeceğiz dedi. Endişelerim çok plevix yeterli olur mu tek başına? Lütfen yardımcı olun.
Yaş:34
Cinsiyet:Kadın

Sanal ortamda ilaç / tedavi önerisinde bulunamam. Lütfen doktoruna danışın. Arzu ederseniz 0530 264 8044 numaradan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ahmet
16/09/16

Merhaba, hocam benim annem 49 yaşında yüksek tansiyon hastasıydı. 8 ay önce kalp krizi geçirdi ve stent takıldı. Kullandığı ilaçlar Coraspin,Karvezide,Adalat,Daflon,Concor,Panto,Lipitor ve Brilant. Annemin şeker hastalığı yok stent takıldıktan ve kan sulandırıcı kullanmaya başladıktan sonra vücudunda farklı farklı yerlerde ciddi morarmalar oluşmaya başladı doktorumuz bunun kan sulandırıcıdan kaynaklandığını söyledi ama ilacı değiştirmedi.Benim sorum şu bu morluklar normal mi ve bu morlukların oluşmaması için yapılabilecek bir şey var mı ilaç değiştirilmesi vb. gibi... Teşekkür ederim.
Yaş:29
Cinsiyet:Erkek

Bu morluklar annenize takılan stentin tıkanmaması için kullandığı (brilinta) isimli kan sulandırıcı ilacın yan etkisine bağlıdır. Hafif derecede olması normaldir. Giderek artarsa doktorunuza başvurun. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 


 
burak
16/09/16

Hocam merhaba hocam ben 14 sene önce aort damalı tıkalı olduğum için balon yapıldı şuan durumum iyi tansiyonum vardı ilaç içiyordum iyileşmeye başladığım için onuda bıraktırdı doktor ben koluma dövme yaptırmak istiyorum bir sakıncası olur mu hastalığımla ilgili bilgilendirirseniz sevinirim
Yaş:21
Cinsiyet:erkek

Bilinen bir olumsuz etkisi olmaz, yine de doktorunuza danışın. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Cansu
14/09/16

Merhabalar ben 17 yıldır triod hastasıyım euthrox 75mg kullamıyorum fakat 4 yıl kullanmadım ve gecen senede doktora gittigimde tekrar kullammaya başladım o sırada mitral yetmezlik ortaya cikti beloc 25mg kullanıyorum bir yıldır bu carpintilarin sebebi mitral yetmezlik mi yoksa guatr mi bilmiyorum iki doktor da birbirine yönlendiriyor kimse aciklama yapmiyor 4 yildir guatr ilacimi kullanmadigim icin de carpintim olamaz mi? Beloc zok ilacini kullanmam gerekiyor mu gercekten? Yardimci olursaniz sevinirim
Yaş:26
Cinsiyet:Bayan

Sanal ortamda sadece genel bilgi verebilirim; ilaç / tedavi önerilerinde bulunmam tıbben ve hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ruhi
13/09/16

Slm dr bey benim hiçbir şikayetım olmadıgı halde anjiyo oldum ve 3.damarımda yuzde 50/70.tıkanıklık goruldu .doktorum 3.dsmara stent takılmaz ameliyat olman gerekiyor dedi dogrumudur ameliyat olayımmı
Yaş:64
Cinsiyet:Erkek

Şikayetiniz yokken anjiyo olmanız neden gerekti anlayamadım. Stent / ameliyat kararı bu kadar bilgiyle verilebilecek bir karar değildir. Üç damara stent takılabilir; önemli olan damarın yapısı ve sizin bünyenizdir. Bu konuda fikir beyan etmek için sizi mutlaka muayene etmek ve anjiyografi filminizi incelemek gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Sedat
13/09/16

Değerli hocam benim sorum düzenli spora başlamak istiyorum göbek yağlarımı eritmek için.kardiyo ağırlık çalışması benim için faydalımı yoksa zararlımı olur?ben çok hafif derecede aort kapak kireçlenmesi var.efor testine girdim 11.04 süre yaptım max nabız 162 oldu.Recovery 03.11 107 oldu.tansiyon 125/67ağrı sızı yok sadece nefessiz kaldım.normal problem yok dediler.kardiyo ağırlık spor yapabilirmiyim?
Yaş:48
Cinsiyet:bay

Bu sorunuzu ancak sizi muayene eden hekim yanıtlayabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

zuhal serpil
13/09/16

Saygıdeğer Hocam,daha önceki soruma yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.Hiper tansiyon hastasıyım.16 yıl önce anjiyo oldum.% 50 ve %20 tıkalı olan damarlarımın anjiyodan sonra açıldığı söylenerek beloc. ve zobretek verildi .Nabzım,80 civarında tansiyonum da 14 18 arasında gidip geldi(üzülünce)son zamanlarda tansiyon 14-18 arasında oynarken nabzım 80-127 kadar değişiyor.Nabız yüksekliği için hangi tetkikleri yaptırmalıyım.Bu nabız yüksekliğ sinirsel kökenli olabilir mi?4 yıl önce majör depresyon tedavisi gördüm,ilaçlarım 3 ay önce kesildi,(ailevi üzüntülerim hala devam ediyor)ayarıca Nervium 5 mg alınca nabzım eskisi gibi 14 'lere iniyor.Önerileriniz benim için çok değerli.Saygılarımla.
Yaş:65
Cinsiyet:kadın

Sanal ortamda (daha önce yardımcı olduğum gibi) sadece genel bilgi verebilirim; ilaç / tedavi önerilerinde bulunmam tıbben ve hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Sevcan
10/09/16

Merhabalar Hocam benim ananem 85 yaşın kalp yetmezliği va kalp kapakçıklarında çürüme var. Ve kendisi köyde yaşıyor. Kasabada bi doktor beloc vermis daha sonra baska bi doktor da ilaclarini gormus co diovan ve beloc aynanda kullanildiginda iç kanama yapar beloc yerine arlec diye bilac tavsiye etmis. Böyle bir şey mümkün müdür
Yaş:24
Cinsiyet:Bayan

Beloc ve Arlec aynı ilaçtır. Sadece üretici firmaları farklıdır. Sanırım bir yanlış anlaşılma söz konusu. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

AHMET
09/09/16

Merhaba hocam 2.5 sene önce anjiyo oldum ateroskleroz, lad muscle bridge ve sağ arter de % 20-30 lezyon çıktı. Coraspin 100 mg kullanıyorum. Kickboks ve muaythai milli sporcuyum. Spor yapmak istiyorum. Rahatsızlığım engel mıdır. Teşekkürler hocam.
Yaş:30
Cinsiyet:Erkek

Sadece bu bilgilerle sorunuza sağlıklı yanıt veremem. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Birgül
09/09/16

Merhaba ben 3 ay önce tüp mide ameliyatı oldum belok 25 mg ilacını kullanıyorum aynı zamanda citoles 10 mg 3 yıldır kullanıyorum 10 gündür citolesi içtikten 15 dk sonra oturduğum yerde kalp ritmim 84 hızına ulaşıyo ilacı hemen bırakmalımıyım ve belok için hemen bırakıldığında bi sorun yaratıyor mu ilk önce kardiyologa mı gitmem gerekiyor bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekürler..
Yaş:56
Cinsiyet:Kadın

Bu bahsettiğiniz durumun önemli veya önemsiz bir çok nedeni olabilir. Zaten geçirdiğiniz ameliyat nedeniyle kontrol altında olmanızda yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ahmet
08/09/16

hocam eşim kalp hastası kalp pili takılı. gebelıkte ıken kalp pili değişimi amelıyatı olabilir mi
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Kalp pili değişimi sırasında çok kısa süreli röntgen ışını kullanmamız gerekebilir. Anne karnındaki bebeği röntgen etkisinden koruyarak (veya belki de hiç röntgen ışını kullanmadan) pil değişimi yapmak mümkün olabilir. Ancak eşinizin kalp ritmini bilmeden kesin yanıt verebilmem yine de zor. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

zuhal serpil
08/09/16

Merhaba hocam,12yıl beloc 25 mg kullandım,4 yıldır da 50 mg olarak kullanıyorum.ayrıca spiriva ve ventafor ile diaformin kullanıyorum.Sorum şu;Bunca sene kullanımdan sonra belc'un yan etkilerinden olan göz kuruluğu ortaya çıkar mı?Çünkü 4 aydır göz kuruluğu yaşıyorumTeşekkürler.
Yaş:65
Cinsiyet:kadın

İlaçların yan etkileri her zaman ortaya çıkabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Melih
05/09/16

Hocam merhaba benim gogusumde ve sirtimda ağrilar oluyordu kardiyoloji ve dahiliye ye gittim testler yapildi sknti cikmadi ve boyundako damarimda seğirmeler anlik atmalar oluyo bunlar psikolojik olabilir mi tesekkur ederim cevabinizi merakla bekliyorum
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Kalp hastalığına bağlı ağrılar hakkında sitemizde bölüm vardır.

Bilgi edinebilirsiniz: http://www.kalpveyasam.com/kalp_krizi-178.html

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Orhan
04/09/16

Hocam dideral ve paxera kullandım 8 ay doktorum bana eylülde gel dedi gidemedim bıraktım ilacı sonucu ne olur biraz rahatsizim
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Hastalığınız ve bünyeniz hakkında bilgi sahibi olmadan yorum yapmam mümkün değil. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

çiğdem
31/08/16

Hocam İyi Günler, bende küçük yaşta geçirdiğim difteri rahatsızlığı nedeniyle kalp kapağımda çöküklük var. ayrıca ritm bozukluğum var. bu nedenle kan sulandırıcı ve cordarone kullanıyorum. birkaç doktor arasında anlaşmazlık var durumumla ilgili: bir doktor, ablasyonla ritmi düzeltip kapağa dokunmamaktan yana. bir diğer doktor ise acil açık kalp ameliyatı ile kapak değişimi öneriyor. ablasyonu ameliyat esnasında yaparım ben diyor ve ablasyon yapıldığı taktirde kalbe zarar verileceğini söylüyor. çok kararsızım hocam. birkaç sene sonra kalp ameliyatı kesin gerekecekse şimdiden ameliyat olmak mı mantıklı, ya da belki hiç ameliyat gerekmeyecek mi? size eko sonucumu yazıyorum. kabul ederseniz, ekonun kendisini mail de atabilirim. aort yetmezliği:2-3 trikuspit yetmezliği: minimal,mitral yetmezliği: minimal. eko doktorumun yorumuna göre:sol ventrikül EF değeri ve sağ ventrikül sistolik fonksiyonları normal. 2- 3 derece aort yetmezliği orta dereceli. yardımcı olursanız çok sevinirim hocam. Saygılarımla
Yaş:65
Cinsiyet:kadın

Bahsettiğiniz durum ve dolayısıyla alınacak karar çok önemli.

Bu tür kararlar internet üzerinden, sanal ortamda verilemez. Sanal ortamda ancak genel bilgiler vererek yardımcı olabilirim. Sorunuzun yanıtı için randevu isterseniz 0216 411 0112 numaralı telefoından randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Mustafa
31/08/16

Hocam EKG sonuclarim Vent rate 92bpm Pr int 134 MS Qrs dur 98ms Qt qtc int 380/430ms P\Qrs\T afiş 83/79/47 Rv5/SV1 amp 1.540/1.620 Rv5+SV1 amp. 3.160 mv Sonuçlar normal mi acil cevap verir misiniz teşekkürlerimi
Yaş:18
Cinsiyet:Erkek

Tetkik raporlarını sizi muayene den veya tetkiki yapan doktor yorumlamalıdır. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

abdurrahim şentürk
31/08/16

Hocam merahabalar, bende kalp ritim bozukluğu var nabzım genelde 50-60 arası çıkıyor. Sebebi düzenli spor yapmam. Doktorum ritim düzelsin diye beloc 25mg verdi ancak buda kalp hızını yavaşlatıyor diye biliyorum acaba bu hap bana zararlı olur mu ?
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Ritim bozukluğunun onlarca farklı çeşidi vardır. Her birinin tedavisi farklıdır; bazıları ise tedavi bile gerektirmez. Hangi tür ritim bozukluğu olduğunu bilmeden, EKG nizi görmeden yorum yapmak zarar verir. Zaten yavaş olan bir kalpte Beloc kalbi daha da yavaşlatabilir ve başka şikayetlere de neden olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Emre
31/08/16

Hocam merhaba sol koprucuk kemiğinin üstündeki damara dokununca şişlik geliyor 1ay arayla 3kez gittim kardiyolojiye ekg ve eko dan bakildi hiçbirinde de birşey cikmadi ailem psikolojik olduğunu stresden kaynaklandigini ve o damara dokununca gelen sisliginde normal olduğunu sis olmadigini soyluyorlar damarda bi sıkıntı olsa doktorlar fark ederdi sizcede dimi
Yaş:18
Cinsiyet:Erkek

Sanırım evet.

hüseyin akın
29/08/16

merhaba sayın hocam baş dönmesi göz kararması şikayeti ile acile gittim tansiyonum 20/12 idi doktor kardiyolojiye gitmemi söyledi ekg ve eko dan sonra doktorum anjio olmamı söyledi çıkan anjio raporunda tanı:koroner arter hastalığı+orta derece aort yetmezliği+biküspit aorta yazıyor lad:d2 dalında %30-40 lezyon diyor doktorum ilaç olarak karvezide korasprin norvac verdi ama benim tansiyon problemim hiç bitmiyor buda beni çok yoruyor bu halimle %kaç özürlü raporu alırım alamazsamda bu sıkıntımın başka bir tedavi yöntemi varmı tedavi olmazsam çalışamıyorum mevcut şartlara göre yardım ederseniz sevinirim
Yaş:43
Cinsiyet:erkek

Tansiyonunuz çok yüksek. Mutlaka normal değerlere getirecek şekilyrıca biküspid aort için de yüksek tansiyon tehlikelidir. Her ikisi için de uygun ilaçlar mevcut. Biküspid aort için ayrıvca takipte olmanız gerekli. Her iki hastalık için de sitemizde genel bilgi vardır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

29/08/16

Merhaba..36 yasinda, 170 boyunda 48 kilo cok zayif biriyim..Uzun yillar sigara ictim.Akcigerlerim hassas, tomografi cekildi fibrozis koah a gidis var dendi,ayni zamanda allerjik astimim var.Birkac yildir carpintim oluyordu surekli ama son 3 aydir cok artti.Istirahatte 70_90 arasi.Ayaga kalkip harekete baslayinca cok artiyo.pulseoximetrem var olcuyorum.mutfakta herhangi bir is yaparken 125 130 civari, 2 kat merdiven cikinca 155 civari atiyor.holter de sinus tasikardi ve bir svt atagi dendi.dideral verdi dr ama bende hem astim var hem de tansiyonum genelde 80/40.cok hareketsiz ve pek iyi beslenmeyen biriyim..acaba sigarayi icmeyip biraz hareketli hayata yonelsem bol sivi alsam bu tasikardi duzelir mi..tum kan tahlillerim normal tiroid falan.korkuyorum kalp yetmezligi olacam diye, carpintim olmasin diye hareketten de korkar oldum????
Yaş:36
Cinsiyet:Kadin

Bu tablo içinde sigara içiyor olmanız anlaşılır bir durum değil. Kendinize yapacağınız en büyük iyilik sigarayı bir an önce bırakmanız. Ayrıca takip ve tedavi altında olmanızda yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

leyla
29/08/16

Merhaba hicam Kizim iki yasinda ve kalbinde 22 mmhg delik var buyukluk derecesi nedir acaba
Yaş:24
Cinsiyet:bayan

Bu soruyu çocuk kardiyoloji uzmanına sormanız gerek. Ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Gürbüz Aytekin
28/08/16

Sayın Hocam Selamlar. Benim Ayaklarımdan şikayetim var. Grade 2-3 Venöz yetmezlik tanısı kondu. DVT izlenmedi. Bu durum bana nasıl zarar verir. Galiba tedavisi yokmuş. Bana kan sulandırıcı verdi doktor ve ömür boyu kullanacaksın bunu dedi. Eğer kullanmazsam ne olur. Durum bu kadar kötü müdür ? Devlet hastahanesine gittim ama pek ilgilenmiyorlar. Sorduğumuz sorulara bile doğru düzgün cevap vermiyor hekimler sanki zorla bedavaya çalıştırılıyorlarmış ve bize bakıyorlarmış gibi. Şimdiden teşekkürler cevabınız için.
Yaş:29
Cinsiyet:Erkek

Venöz yetmezlik bacaklardaki toplardamar hastalığıdır. Kroniktir. Toplardamarlardaki küçük kapakçıkların iyi kapanmamasından dolayı damar içinde kan göllenmesinden ve damarların yer yer balonlaşması sonucu olur. <ilerleyicidir. Bol yürüyüş yapın. Uzunn süre hareketsiz ayakta kalmayın. Varis çorabı kullanabilirsiniz. Kan sulandırıcı ilaçlar, laserle tedavi, cerrahi tedavi gibii yöntemler mevcut. Ancak her hastaya ve hastalğın şiddetine göre her biri farklı zamanda kullanılır. Tedavi yöntemine sizi takip eden doktor karar verir.

Devlet hastanelerindeki meslektaşlarımız günde yüzlerce kişiye hizmet veriyorlar, hastabaşına düzen sadece bir kaç dakikada ancak bu kadar hizmet mümkün olabiliyor. Her iki tarafın da haklı olduğu noktalar var, ne yazık ki. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. www.vivasaglik.com

 

Serkan
27/08/16

Doktor bey merhabalar. Bende gogusumun iki tarafindan ve ortasindan komple bi anda, bir kac sn suren bir baski hissi yasiyorum. Sanki sıkıştırıyorlar. Ara ara oluyor. Zaman zamanda normal batma tarzinda agri oluyor. Eko efor ekg kan testi yapildi. Son olarak bt anjiyo yapildi.sonuc normal denildi. Merak ettigim sorun su. Bt anjiyo guvenilir midir? Bu agrilari reflu yapiyor olabilir mi? Tesekkur ederim.
Yaş:24
Cinsiyet:Erkek

Efor testi ve BT anjiyografi yapıldıysa ve doğru yorumlandıysa, endişe etmeyin; kalple ilgili olma olasılığı çok düşük. Fazla bile tetkik yaptırmışsınız. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. www.vivasaglik.com

 

Kerem Enes YILMAZ
27/08/16

Merhabalar, Zaman zaman aritmiler yasamaktayim.Sinus Tasikardisi, VES, PVC, birkac kez de R on T ve 5er saniyelik kisa VT. Gerek stres gerekse hareketsiz yasam tarzimdan oturu akabinde genc yasima ragmen ara sira hafif tansiyon yukselmeleri de yasamaktayim. Size sormak istedigim Ali Serdar Bey ; S. Freud da "Yasamim ve Psikanaliz" kitabinda, 20 yasindan beri surekli aritmiler yasadigini ve 40 yasina geldiginde babasinin ölumuyle aritmilerini neredeyse tum gun boyunca surdugunu dile getiriyor. Ekg'nin bile icat edilmedigi o cagda hicbir antiaritmik ilac yokken, hicbir tedavi gormeden kendisi 83 yillik bir omur gecirmis. Yani bu aritmileri hemen hemen herkes mi yasamakta ? Yoksa Freud sadece sansli miydi veya yasadiklari psikosomatik kaynakli miydi devamli aritmisi oldugunu dile getiriyordu ama gunumuzun anksiyete hastalari gibi fizyolojik degil sadece psikolojik kokenli miydi? Freud orneklemi uzerinden gittim ancak asil sormak istedigim: Bunlari yasiyor olmamiz bizim kisa omurlu olacagimiza mi bir isarettir ? Bu tur bir soruya verseniz verseniz siz en dogru cevabi verebilirsiniz. Beni aydinlatirsaniz cok mutlu olurum. Saygilarimla,iyi calismalar. Kerem Enes YILMAZ..
Yaş:03.08.1993
Cinsiyet:Erkek

Aritmiler hakkında sitemide genel bilgi vardır. Aritmilerin önemi hakkında açıklayıcı bilgi bulabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim. 

http://www.kalpveyasam.com/carp__nt____aritmiler_ve_ani_olum-119.html

Prof. Dr. Ali Serdar Fak. www.vivasaglik.com

Mert Bamyeli
27/08/16

Merhaba beloc 50mg kullaniyorum sinus tasikardim var bazen nabzim 170lere kadar cikiyordu onun haricinde her sey temizdi. Doktor bu ilaci verdi. Triadmil testim temiz, Halisahada top oynayabilir miyim haftada 1 saat ? Cunku bu ilaclar nabzi baskiliyor dusuruyor ben de obur taraftan kosu yapacagim depar atacagim nabzim en yuksek seviyeye cikacak. Bu durum ilacin etkisi ve benim sarfettigim eforla cakisip kalbime zarar verir mi ? Saygilar..
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Sizi muayene etmeden, EKG nizi görmeden bir hekim olarak bu sorunuza yanıt veremem. Sizi muayene eden hekime sormanız daha doğru olur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. www.vivasaglik.com

 

Ayse
26/08/16

Hocam bana da holter takıldı ve sonucunda 63 127 ört 85 çıkmış.toplamda 13 svt 6 tasikardi yazıyor. Her hangi bir şey söylenmedi bana.ciddi bir sorun mu acaba.Ekg eko temiz panik atak hastasiyim aynı zamanda.Teşekkür ederim.
Yaş:32
Cinsiyet:Kadin

Tıbbi tetkik sonuçlarını ancak hastayı muayene eden hekim yorumlamalıdır. Bir hasta için normal olan bulgular bir başka hasta için önemli hastalık işatereti olabilir. Lütfen sizi muayene eden hekime başvurun. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ahmet
24/08/16

Mrb hocam bende brugada sendromu tanisi koyuldu suan icin pil takilmadi kontrollere gidiyorum gecenki gittigimde bazi sikayetlerim vardi nefes darligi carpinti hissi vs. Bana eko rendevusu verildi eko dan eser mitral yetmezligi sonucu cikti doktor hafif dedi 1 yil sonra gel dedi sizce ilerleme yaparmi durumum ne olur brugada sendromu ve eser mitral yetmezligi baglantilari varmi
Yaş:22
Cinsiyet:erkek

Brugada Sendromu ile mitral yetmezliği arasında ilişki yoktur. Tamamen farklıd durumlardır. Brugada sendromu önemli bir hastalıktır. Mutlaka takipte olun. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Alp
21/08/16

Merhaba hocam. 6 ayda bir kontrol olan kalp damar hastasıyım denizde akıntının içeri çekmesi ile derin sulara çekildim ve boğulma tehlikesi yaşadım son bi çabayla ayağımı yere değdirebilecek derinğie geldim. kalbim korku panik esnasında çok sert ritim yaptı . tabi ağzıma burnuma su doldu biraz. 1.5 gündür yaşıyorum kalbe bi sıkıntısı olmuşmudr acaba bu durumun.
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Doğrudan bir etkisi olduğunu sanmıyorum. Ancak stres, korku nedeniyle bazı aritmi (ritim bozukluğu) atakları tetiklenebilir. kontrol olmanızda yarar var. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

kasım dağcılar
20/08/16

10 mqyıs 2010 da baypast ameliyatı oldum ameliyatım iyi geçti başlarda tansiyor yüksekligi sıkıntım vardı ama kardiyolojo uzmanı benim tansiyor yüksekligimi tedavi ederk normalleşti 13 ila 14.5 civarınd seyrediyor tansiyonum bir yı evvelde nabzımı yüksek gören hekim verdigi laçlarla nabzımı düşürdü 50. ile 60 arasına saglık olarak kendimi rahat hissediyorum günde en az 8 sat rahat uyuyorum kilom fazla oldugundan yürüyüş yaparak düşüremedigimden yürüyüş bandı aldım kullana bilirmiyim yoksa bir mahsuru varmıdıs saygılarımla
Yaş:79
Cinsiyet:erkek

By-pas ameliyatı olmanız spor / egzersiz yapmanıza doğrudan engel olmaz. Tam tersi spor yapmanızı ve hareketli olmanızı isteriz. Ancak önemli olan kalbinizin fonksiyonunun iyi olup olmadığıdır ki bu by-pas ameliyatının başarılı olmasından bağımsız bir durumdur. Bu sorunuzun yanıtı için kalp fonksiyonlarınızı bilmek gerekli. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Lidya
18/08/16

Benim tansiyonum hep 11 7 veya daha dusuktur dun bi fenalastim tansiyonum 15 10 cikti nabzim 95 di Bu sabah normale dondu Hep halsizimdir. Farkettikki yatarken nabzim 65-70 arasi ayaktayken 80-90 -100 artiyor ve 100 kusur atiyor. Normalmidir ?
Yaş:44
Cinsiyet:Kadin

Nabzınızda sorun yok, ancak tansiyonunuz yüksek olabilir. Muayene olmanızda yarar var. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Kerem Enes YILMAZ
17/08/16

Hocam merhabalar, Tansiyon olcumu icin en uygun vaktin sabah ilk uyanildigi zaman ve yataktan cikmadan oldugu soyleniyor. Ancak ben uyandigim zaman genelde idrara sıkışık oluyorum bu durumda yapilan tansiyon olcumu 30mmHg'ya kadar hatali sonuclar verebilir diyorlar. Bu yuzden ilk tuvalet ihtiyaci giderilip mi olcum yapilmali ? Birde yataktan hic cikmadan derken kastedilen yatarak yapilan olcum mu yoksa dogrularak oturarak mi yapılmalıdır ? Teşekkürler, iyi çalışmalar..
Yaş:1993 (23)
Cinsiyet:Erkek

Kan basıncı (tansiyon) tuvalet ihtiyacınızı giderdikten sonra rahat ve sakin şartlarda ölçülmelidir. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

16/08/16

Sportmen bir kişiyim. Boyum 1.80, kilom 83. Yıllardır düzenli egzersiz yapıyorum. Son 3 yıldır atrial fibrilasyon ve flutter dolayısıyla günlük Cordarone 50, xzarelto 20 ve rythmonorm 300 kullanıyorum. Ayrıca Euthrox 75 alıyorum (TSH 1.5 civarında). 3 yıl önce kontrol amaçlı yaptırdığım sintigrafi temiz çıktı. Geçen sene efor testinde (maximal efor) ST depresyonu max.1 bulundu. Doktor herhangi bir şey önermedi. Bu sene de aynı sonuç çıktı (III, AVF, II, V6, V4, V5 - MAX 1- Pozitif efor testi - 8 dk.). Anjiyo yapalım %90 temiz çıkar rahat ederiz, gerekirse stent takarız dedi. Ağrı, vb. hiç bir şikayetim yok. Testler özel bir hastanede yapılıyor. Psikolojim bozuldu. Anjiyoya ihtiyaç var mı? Stent söz konusu olur mu? Yardımlarınız için peşinen teşekkür ederim.
Yaş:64
Cinsiyet:Erkek

Bu sorularınızın yanıtını ancak sizi muayene etmiş, hukuki ve tıbbi sorumluluğunuzu almış bir hekim verebilir. Arzu edersniz 0530 264 8044 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Yasemin
14/08/16

Merhaba hocam 3 yasinda oglum da surekli b12 eksikligi cikiyor igne tedavisi veriyor doktorumuz tedavi surecinde duzeliyor ama tedavi bittikten belli bi zaman sonra yine ayni simdi Dodex verdi igne ama yarisini icirecn dedi icebilirmiyim hocam doktorumuza sormayi unuttum simdiden tesekkur ederim iyiki varsiniz
Yaş:33
Cinsiyet:Kiz

Bu sorunuzu lütfen çocuk hastalıkları uzmanına sorun. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Oğuzhan
13/08/16

Hocam merhabalar . Yazılarınızı takip ediyorum Allah sizden razı olsun . 1 ay önce Aritmojenik sağ kalp kardimiyopatisi teşhisi konuldu hastalığımı tanıyorum biliyorum hocam . Hocam 2 sorum olacak 1- concor 10 mg kullanıyorum , ereksiyon halinde cinsellik bakımından eskisi kadar etkin değilim , ilacımı değiştirmem gerekiyor mu ? 2- gün içinde aktif tempolu bir yaşantım mevcut ve bu durum kalbimi rahatsız etmiyor . Açıkcası şöyle söyleyeyim halısaha maçı temposunu kaldırmayan Bi kalbim var ama 5.10 dk eforlu koşuları metroya yetişmeye çalışan bir öğrenci profiline sahip bu konuda sorun yaşamayan Bi kalbim var . Hocam hastalığım genetikte değil ailemde kalp hastası yok. Efor konusunda koşu mu bol bol yürüyüş mü tavsiye edersiniz ? Not : kalp ritmim 100 ün üzerine çıktığı efor durumların da , ritim bozukluğu ortadan kalkıyor kalbim düzenli atıyor .
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

ARVD genetik bir hastalıktır. Ailenin başka bireylerinde / farklı zamanlarda ortaya çıkayabilir.

Concor benzeri ilaçlar cinsel sorunlara yol açabilir, sizi takip eden hekim ile konuşun benzer başka ilaçlar denenebilir.

Spor / hareket konusunda dikkatli olmanızda yarar var. ARVD her hastada farklı şiddet ve boyutta seyreder, zaman içinde şiddeti değişebilir. Bu konudaki sorularınızı ancak sizi muayene eden, takip eden hekim  cevaplayabilir. Arzu ederseniz 0530 264 80 44 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

eren kar
13/08/16

merhabar BABAMa 4-5 sene once stent takildi.Ancak yataga yattigi zaman daraliyor ve hemen uyaniyordu.Hastaneye bursa fakulteye gittigimiz zaman doktorlar kalbinin bitigini soylediler.Kalp nakli olmasi gerektigini soylediler.Buna bi kesin cevap verebilir miyiz yada kalp nakli olunca iyilesme ihtimali denir veya masada kalabilir mi yardimci olun lutfen
Yaş:20
Cinsiyet:erkek

Babanızda ağır derecede kalp yetersizği olduğunu tahmin ediyorum. Bu durum çok ayrıntısı olan bir hastalıktır. Sitemizde kalp yetersizği ile ilgili bilgi vardır. http://www.kalpveyasam.com/kalp_yetersizli__i-179.html

Yine de babanızı muayene eden hekimlerden bilgi almanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ALİCAN
12/08/16

merhabalar hocam 1.86 boyunda 84 kiloyum 6 aydır belirli aralıklarla göbek deliğimin üzerinden gırtlağıma kadar sol tarafıma kramplar sancılar girmekte bazı geceler nefes bile almakta zorlanıyorum sancıdan kaburgalarım baskı uyguluyor gibi geliyor sancıya dayanmakta zorlanıyorum ve şu an ara ara da kalbime sanılar girmekte kramplar yaşıyorum sizce bunun kalp ile bir bağlantısı olabilir mi? teşekkür ederim.
Yaş:26
Cinsiyet:ERKEK

Sanal ortamda genel bilgiler verebilirim. Muayene olmadan uzaktan kişiye özel teşhis koymak yanıltıcı olur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Gülfem
11/08/16

Merhaba. Yaklaşık 2 hafta önce, gece 12 itibariyle tam uyumak için yattığım sırada kalbimde çok ani bir hızlanma oldu. Gece 12 ile gece 4 arasında hemen hemen hiç azalmaksızın kalbim 150 vuruş/dk attı. Çok yorucu ve korkutucu bir durumdu. Şehir dışında olduğum için acile gidemedim. İlk dr.a gittiğimde pazartesi günü (3 gün önce) Dr.un bizzat çektiği ekg.de, kalpte ani hızlı vurular gördü. Holter takalım dedi. Bu Salı (2 gün önce) bana 24 saatlik gözlem yapılması amacıyla holter cihazı takıldı. Holter raporuna göre gün içi ortalamam, 68-150 vuruş/dk olarak görünüyor ve erken vurular tespit edilmiş. Rapor sonucu da sinüs taşikardisi. Ancak ilerleyen sayfalara baktığımda gece uyuduğum esnada saat 1.30 gibiyken kalbimin 24 vuruş/dk?da çalıştığını gördüm. 03:30 sıralarında ise 180 vuruş/dk?da çalışmış (bu saat, benim uykudan uyandığım saate denk geliyor. Ciddi bir sıkıntı haliyle uyandım uykumdan, nefes alabilmek için vantilatörü çalıştırıp bir süre önünde oturdum.) Aynı zamanda alerjik astımım da var yaklaşık 14 senedir. Zannediyorum bu iki değer çok uç olduğu için istatistiksel olarak rapora dâhil edilmedi. Son 2 haftadır yoğunlaşan bu hızlı kalp atışları beni çok endişelendiriyor. Dr, herhangi bir fiziksel sorun olmadığını, ilaç yazmayacağını, daha sakin ve teknolojiden uzak yaşamamı söyledi. Sizce durumum nedir? (eğer göndermemi isterseniz raporları ve ardındaki yaprakları tarayıp mail ile size iletebilirim). Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yaş:32
Cinsiyet:Kadın

Gülfem Hanım, tıbbi raporlar ile ilgili bilgiyi sizi muayene eden veya tetkiki isteyen hekimlerden almanız uygun olur. Uzaktan kişiye özel teşhis koymak tıbben ve hukuken doğru değildir. Arzu ederseniz randevu alabilirsiniz.

Sitemizde aritmiler hakkında genel bilgi vardır. http://www.kalpveyasam.com/carp__nt____aritmiler_ve_ani_olum-119.html

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Bülent
09/08/16

Selam ben 2011 ve 2013 yıllarında kroner anjiyo oldum sonuç:%50 sol ana arter buna bağlı iki arter %20 ve sağ ana arter %20 darlık doğumsal denilidi.kontrole gittim bugün eko mitral ön yaprak ucu hafif kalın,duvar hareketleri septum hafif hipotenik,mitral yetmezlik eser. sol ventrükel duvar hareket kusuru,nükleer tıp sevk edildim sizce durumun derecesi nedir teşekkür ederim
Yaş:41
Cinsiyet:erkek

Neden koroner anjiyografi olduğunuz, şikayetiniz olup olmadığı gibi klinik ayrıntılar önemli. Ayrıca % 50 darlık sınırda bir değer, ancak ana damar olduğu için çok önemli. Klinik durumunuza göre karar vermek gerekir, nükleer tıp tekikinize veya stress ekokardiyografi tetkikinize göre sizi takip eden hekimin karar vermesi uygun olur. Kolesterol değerlerinize dikkat !

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Ayşe şeyma
09/08/16

Ekstrasistol Merhaba hocam ek atımlarla ilgili yaklaşık bi buçuk yıldır dönem dönem atımlarım oluyor ama son altı Aydır daha yoğun olmaya başladı iki kez kardiyologa gittim ekg eko eforlu ekg yapıldı farklı doktorlar tarafından ama hepsi normal bulundu fakat benim şikayetlerim azalmadı hatta artarak devam etmeye başladı eskiden pır pır şeklinde tek bişey hissediyordum şimdi ise iman tahtasının altında sivri uçlu kemiğin alt kısmında arka arkaya top zıplamış gibi oluyor o an nefes alırken birazcık zor oluyor ama uzanınca geçiyor fakat ben eksta etımda tarif edilen gibi kalbimin durup tekrar atması gibi bişey hissetmiyorum birden top zıplıyor gibi oluyor sonra da geçiyor ama bazen günde bi kaç kez hissediyorum tsh t3 t4 anti-tpo bakıldı değerler normal ama renkli tiroit dopplerinde haşimato takibi yapılmalı denildi sonra ayda bir kan tahlili yapıldı ama normal olduğu için bi tedavi gerekmediğini söyledi doktorum bu haşimato olasılığı bu duruma yol açar mı acaba sizce bu benim yaşadığım ek atım olmayabilir mi çünkü ben bahsedilenden biraz farklı hissediyorum şuanda 16haftalık hamileyim hala ekstralar devam ediyor aralık olarak daha az yani haftada birimi falan ama daha güçlü ve uzun süreli hissediyorumşuanda İman tahtası ucundan hüçlü bir top zıplayıp hafif yukarı çıkıyor ve 4,5 sn sürüyor sonrasında da bir geğirme isteği oluyor şuan troid normal gebelik başından beri iki güne bir coraspirin kullanıyorum bebeğime bi zararı olur diye çok korkuyorum yada doğumda dorun olur diye lütfen bana yol gösterin başka gitmem gereken bi birim var mı bunlardan dolayı iyice panik atak oldum her günüm böyle acaba olacak mı diye geçmeye başladı beni aydınlatırsanız sevinirim iyi çalışmalar hocam
Yaş:40
Cinsiyet:Bayan

Ekstra atımların bebeğinize zararı olmaz. Aritmiler hakkında sitemizde genel bilgi vardır. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Harun
06/08/16

Hocam Merhaba ben iki üç senedir beloc 25 mg ve ecopirin kullanıyorum doktor takibinde ama bu son günlerde bacaklarimda ve vucudumda halsizlik oluşmaya başladı kalp ritmimim çok düşük olduğunu söylediler ilacı bıraktım bi kaç gündür icmiyorum fakat bi anda bırakınca kalp krizine neden oluyo diyolar bi öneriniz var mıdır şimdiden çok teşekkürler.
Yaş:51
Cinsiyet:Erkek

Sanal ortamda ilaç veya tedavi önerisinde bulunamam. Arzu ederseniz 0216 411 0 112 numaradan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

soner
04/08/16

Değerli hocam bende yaklaşık bir yıldır çok alkol alınca diyeyim ben kendimce koyduğum teşhis, sabah yada ertesi gün öğlene doğru sol göğsümde sancı ağrıma ve aşırı terleme halsizlik bitkinlik oluyor.bir yıl önce check-up yaptırdım bir şey çıkmadı ama son zamanlarda çok fazla olmaya başladı ne dersiniz hocam ne olabilir?Kalple mi ilgilidir yoksa dahiliyemi?Günde 2 paket sigara içiyorum 20 yıldır ciğerlerde leke varmış ama önemli değil demişlerdi saygılarımla.yaş 45 erkek
Yaş:45
Cinsiyet:erkek

Lütfen sigarayı bırakın.  Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

medusa
28/07/16

Merhaba hocam.BEN tip 1 seker hastasyim bu sene polis olmak istiyorum .seker hastası olduğumdan dolayı alirlarmi polis lige
Yaş:24
Cinsiyet:bayan

Bu konudaki mevzuatı ilgili kuruma sormanız gerekir. Geçmiş olsun. Başarılar. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Cemal YAVUZ
28/07/16

İyi günler Hocam, Hocam ben 2004 yılında kalp kapağını değiştirdim. gecen sene de kap yetmezliğinden dolayı kalp pili takıldı. Coumadin, Delix,Dilatren ve idrar sökücü ilaçlar kullanıyorum. Viagra vb. ilaçlar kullanabilir miyim.
Yaş:63
Cinsiyet:Erkek

Viagra ve benzeri ilaçların kullanımı hakkında sitemizde genel bilgi mevcut. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

NESRİN
27/07/16

Değerli Hocam Merhaba, Kıymetli bilgilerinizden istifade edebilmek amacıyla sitenizi ziyaret ettim ve size sorulan soruları içtenlikle cevapladığınıza tanık oldum şu an öyle bir durumdayım ki yardımlarınıza yorumunuza ihtiyacım var. 2013 senesinde ekstrasistol şikayeti sebebiyle hayatımda ilk kez 27 yaşında kardiyoloğa gitmiştim ve o tarihteki ejeksiyon fraksiyonu : 68.29 çıkmıştı dün itibariyle aynı doktorda aynı cihazda ise 58.47 . Ekg neticesinde de : PR int. 136 ms / QRS dur. 76 ms. / QT/QTc int. 364 407 ms / P-QRS-T axis 72-42-69 / RV5-SV1 amp. 0.555-0.555 mV ve RV5+SV1 amp 1.110 mV Ejeksiyon Fraksiyonunun düşüşü bu sonuç bizi üzdü daha bu yaşta kalp yetmezliği sınırında yaşamamak için ne yapmalıyım doktorlar gayet iyi istediğin sporu yapabilirsin diyor. Oysa dün hastanedeki ölçümde nabzım 112 bugünkü başka bir doktora gittiğimde ise 89 du. Çoğu zaman çarpıntı halindeyim. Ve sol ventrikül diastol sonu çapı da 4.49 dan 3.41 e gerilemiş. Bunların ne anlama geldiğini dahi açıklayacak bir hekimle karşılaşamadım bilgi alamıyorum . O yüzden sizin yorumlarınız benim için altın değerinde. Çok teşekkür eder saygılar sunarım...
Yaş:30
Cinsiyet:kız

Belirtitğiniz rakamlar normal. Çapta gerileme diye bahsettiğiniz rakam ölçüm farklılığıdır, hastallık işareti değildir. Endşie etmeyin. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ibrahim terci
27/07/16

sag böbrekte 3 mm çap taş,sol böbrekte 16 mm büyüme,kalp aort damarında 45 mm büyüme ve hipertansiyon 18/11 devamlı malülen emekli olmak için yeterlimi
Yaş:43
Cinsiyet:erkek

Heyete girmeniz gerek, mevzuatı bilmiyorum. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Zeynep elif
26/07/16

Merhaba hocam benim bir kac sorum vardı burada doktora gttim ama bi kac insan sizi onerince yazayım dedim kardiyolajiye gittim ben ve eko cekldim ilk basta aile hekimim ufuruk var dedi kalbinde ondan korkup Atatrk araştrma hastanesine gittim eko cektirdiler bana sonuclara gore romatizmal mitral yetmezligi 1egrantik dercede romatizma varmış ve soncumda triküspid yetersizligi Eser yazior diger herseyim normal bana 41 yaşma kadr her ay boyunca penisilin vurmam gerektigi solendi bana bilgi verme şanşnz varmi bu konuda başka helimlerede gitmelimiyim
Yaş:23
Cinsiyet:Kadın

Bu bilgilere göre yorum yapamamam. Sanal ortamda ilaç önerisi veremem. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Eren
26/07/16

Efendim kolay gelsin. Benim sıkıntım tansiyonum tam sınırda bulunmakta genelde 13/8 14/9 170 boyunda 85 kiloyum. Kardiyolojiye gittim ama EKG EKO temiz korkulacak bir şey yok dediler. Boğaziçi Uni. İşletme Bölümünde okuyorum. Bazen günde 8-10 saat oturarak ders çalışmam gerekiyor. Hareketsiz kaldığım bu günlerde hem aşırı derecede gazım oluyor, hem de derin nefes aldığım gibi kalbimin ritmi bozuluyor, ekstra atışlar kalbin tekliyor gibi hissetme durumları ortaya çıkıyor. 10-15 saniyelik kalbin hızlı atıp normal ritmine dönmeleri vb. O anda şuurumu kaybedecek bayılacak gibi hissediyorum ama 2 senedir hiç bayılmadım. 2 yıldır oluyor bu atımlar. Yürüyüp aktif olduğum zaman ise bunlar olmuyor. Şu sıralar çok ders çalışmam gerekiyor bazen 13-14 saat çalışmak zorundayım. İnanın dışarı çıkıp 20 dakika yürümeye bile vaktim yok. Durumum budur, muayene etmeden anlayamazsınız ne olduğunu ama az çok dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Her an her gün olan şeyler değil, 2-3 kere holter takıldı ama yakalayamadık, ne yapmam gerekir efendim ? Teşekkür ve saygılarımı sunuyorum. Hizmetinizden ötürü teşekkür ederim.
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Durumu özetlemişsiniz. Sağlığınız için, zaman bulun, zaman yaratın hareket edin. Tam da anlattığınız nedenlerle bir süre sonra hipertansiyon, şeker, kalp hastalığı sorunlarına aday durumdasınız. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Mert Çapraz
25/07/16

Selamlar hocam, 10 günlük tansiyon takip (10 Ölçüm): Minimum: 128/84 mmHg 63 bpm Maximum: 146/95 mmHg 85 bpm Ortalama: 136/88 mmHg 71 bpm Kilo: 95 kg. Boy: 1.80 cm. Sigara bağımlılığı yok. Oluşan bu tablo sonucunda devlet Hastahanesindeki Uzm. Dr. Beloc 25 mg. önerdi tansiyon için. Kullanmalı mıyım hocam ? Bir de görüldüğü gibi küçük tansiyonum genelde yüksek bunun sebebi ne olabilir ? Teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.
Yaş:22 (1994)
Cinsiyet:Erkek

Sanal ortamda ilaç / tedavi konusunda öneride bulunmam tıbben ve hukuken doğru olmaz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Nihat
24/07/16

sayın hocam atacand8+beloc50 kombinayonunda tansiyon çok düşmektedir bunun yerine beloc50+atacand4 alınırmı yani atacand4 yeterli olurmu
Yaş:53
Cinsiyet:Erkek

Sanal ortamda ilaç / tedavi konusunda öneride bulunmam tıbben ve hukuken doğru olmaz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Cevdet
23/07/16

10 yıldır Coumadin kullanıcısyım.Viagra ve benzeri bitkisel uyarıcı ilaçları kullanmam sakıncalı mıdır?
Yaş:58
Cinsiyet:E

Viagra ve benzeri ilaçların kullanımı hakkında sitemizde genel bilgi mevcut. Bitkisel ürünler hakkında bilimsel bir yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

emre
18/07/16

Merheba hocam 1.5 yasinda fallot ameliyati oldum. Ve carpintilarim artmaya basladi 2 yildir. 1 ay once cektirdigim eko sonucu asagidaki gibidir ve seneloc kullaniyorum doktor 1 ay once yazdi. Bazen senelocta carpintilarimi engellemiyor sizce nasil bir tedavi olmam lazim. Birde burnum kirik burun estetigi olmayi dusunuyorum sizce bu eko sonuclari burun estetigi olmama engel mi ? Eko sonuclari Sag kalp bosluklarinda dilatasyon orta ileri derecede teiküspit yetersizligi orta derecede pulmoner yetersizlik pulmoner hipertansiyon pulmoner stenoz sag ventrikulhipertrofisi
Yaş:21
Cinsiyet:erkek

EKO bulguları önemli olabilecek sorunlara işaret ediyor, tedavi gerektirebilir. Sizi muayene edip klinik olarak takip edecek bir hekimin kontrolünde olmanız gerekli. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Alp
18/07/16

Merhaba Ali hocam öncelikle böyle bir site kurup hem hastanenizde hizmet verdiğiniz hastalarınıza hemde yurdun ve dünyanın dört bir yanından size danışan soru soran hastalara hizmet verdiğiniz için bir kez daha teşekkür ederim. Ben İPAA , orta Pulmoner yetmezlik, ve sağ ventrikül dilatasyonlu hastayım. 6 ayda bir mümkün olduğu kadar düzenli bir şekilde takip oluyorum. Doktorların hastalığa yönelik yaklaşımları ile benim kendi yaklaşımım biraz farklı. Hocam kalp damar hastalıklarında neden kalp içindeki yapıların büyük oranda bozulması bekleniyor. benim sol ventrikülüm sol kalbim tamamen sağlıklı normal. ama trabekülasyon da artış var.trabekülasyondaki artış bildiğiniz üzere tehlikeli. solda bozulduğu zaman tam bir kalp yetmezliği durumu ortaya çıkacak.sol kalbe yük bindiren problemleri sol ventriküldeki trabeküler yapıları ortadan kaldırmak adına yapılacak bir işlem yokmu ? bu iş beklenip eğer yaşam devam ederse ileriki yıllarda durum dahada kötüleşecek ve sol kalp bozulduğu zaman yapılabilecek pek birşeyde kalmayacak. öyleyse şimdi müdahale edilmesi gerekmez mi ? yada müdahale edilmemesinin bir sebebide imkan mı yok çare mi yok bu durum için. birde hocam kardiyak mr,bt tomografi,holter,ekg,eko,eps,koşu bandı, gibi tanı ve tetkikler yapıldı ama tee yapılmadı. doktor a sordugumda bt tomografi herseyi net gösteriyor. tee ye gerek kalmadı dedi. ben hic tee olmadım. şu anlattığım vaziyete göre tee ye gerçekten gerek yok mu ? ilçede yaşadığım için ilçe devlet hastanesine gittiğimde kardiyoloji doktoru ileri tetkik önerilir tee yazıp il e gönderiyor. fakat benim takip olduğum ana merkez. tee ye gerek yok diyor. a doktoru beloc zok 25mg al derken b doktoru buna ihtiyacın yok diyor. birisi sadece eko yaparak supracristal vsd var sende diyip mr a yollarken başka bir doktor böyle birşey sana demedik başkalarını boşver diyor. gerçekten kimin doğru söylediğini kimin bizim hastalığımızı çözüp iyileştirmeye çalıştığını bilemiyoruz ve çoğu kez söylenenler neticesinde ne yapmamız gerektiğinde kararsız kalıyoruz
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Sizin hastalığnız hakkında teşhis ve tedavi konusunda kesin bir şey söylemem (sizi muayen etmeden, sanal ortam şaertlarında) mümkün değil.

Tıpta her hastalık hatta her sorun için gereken tetkikler farklıdır. Her tetkikin yer ayrıdır. Bu nedenle TEE yapılmamış olması eksiklik sayılmayabilir. TEE yaptığımız bazı hastalıklarda da örneğin, efor testi hiç yapmayız.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

15/07/16

Hocam benim tsh degerim dusuk cikti ultrason girdim küçük n oduller var ve guatrda kalinlasma var dedi.ilaca gerek yok bunun için dedi.ben devamli tasikardi geciriyotum kalp atisim 160 lara çıkıyor ve genelde istirhat halindeyken...O an ellerim karincalaniyor.gogsum ve sirtim yaniyor.carpinti sebebin bu olamaz dedi...Ben manisada yasiyorum esim asker bana yardımcı olun.kaç kalp doktoruna gittim ele eski takıldı tutum holter takıldı ama o gün kalbi. Saat gibi çalıştı sanırım bir gün önceki tasikardi arasında serum takıldı onun etkisi olacak..ertesi günü yine atak yaşadım ve ben ol tüm kalp atisim 160ti ve tansiyonun benim en yıkar 11 7 dir ama ayakta 13 9 oluyor.saygilar
Yaş:
Cinsiyet:

Bu bilgilerle, size teşhis ve tedavi konusunda öneride bulunmam mümkün değil. Sizi muayene edip klinik olarak takip edecek bir hekimin kontrolünde olmanız gerekli.

Arzu ederseniz muayene randevusu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

cihan gökçeoğlu
12/07/16

Hocam Merhaba benim Annem 8 -9 ay önce Şanlıurfada kalp pili taktırdı kalbinin %35 çalışması dolayısıyla. ilk ameliyatta 3 saat kaldı ertesi gün kablo cıkmıs diye bir daha ameliyat ettiler 2 saat 30 dakika kadar 3 gun sonra taburcu oldu ve 1 hafta sonra vucuduna sert akımlar gelmeye zıplatmaya basladı doktoru aradık diyaframa şok gidiyor dedi yarın gelin gittik voltajı düşürdüler az düzeldi yıne eve geldik olmadı tekrar gittik aynı nedenden dolayı en son pili devre dışı bıraktılar 2 buçuk ay kadar ve biz bugun gittik tekrar açtılar hafif akım devam ediyor diyafram taraflarında yapacak birşey yok tekrar devam ederse gelin kapatalım istanbula gidin dediler sorunumuza bir sifa bulamadılar ve neden pilin böyle oldugunu söyleyemiyorlar sizden bir aydınlatma talep ediyoruz
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Anlattığınız kadarıyla durum şu olmalı:

Kalp pili takarken kalp içine bir veya daha fazla sayıda elektrod (yumuşak elektrik teli) yerleştiririz. Annenizde sanırım tu tellerden birisi diyafragmaya çok yakın bir pozisyona konmuş; diyafragmaya gereksiz elektrik kaçağı olmakta. Bu istenmeyen bir durumdur.

Bu durum kalp pili kontrolleri sırasında anlaşılır. Akımı azaltmak çözüm değildir, bu defa da kalp pili etkisini kaybedebilir. En doğru yol, yeni bir operasyonla söz konusu elektrodun yerini değiştirmek ve doğru yere yerleştirmektir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Elgün
10/07/16

Salamaleykum. Bende corrected tga (damarlarin düzeldilmiş transpozisiyonu) ve 2-ci dereceli trikuspid kapak yetmezliği var. Bronşoektaziya da var. Bazan aritmiya oluyor. Spor yapmak ve bisiklet sürmek olarmı? Teşekkürler.
Yaş:26
Cinsiyet:Erkek

Bu bilgilerle yorum yapmam mümkün değil.

Onlarca çeşit aritmi vardır. Sizdeki nasıl, hangi tip aritmi ? Triküspid yetmezliği olduğuna göre pulmoner hipertansiyonunuz var mı ? Bunların her biri önemli bilgi ve cevabımı değiştirir. Kalp fonksiyonunu nasıldır vb. bir çok sorunun yanıtı bilinmeden, muayeneniz olmadan kesin ve sağlıklı bilgi veremem.

Arzu ederseniz muayene randevusu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Seher
09/07/16

Merhaba hocam.benim babam bi kaç gün önce aniden bayıldı ve bu sırada yüzü yerde kollari yanda düz bi şekilde gözleri acik horlar bi şekilde duruyordu biz yan çevirip diline baktik dili normal düz ama şuuru kapaliydi duymuyordu ambulans gelene kadar battaniyenin üstünde durdu ve hastaneye götürürken kafasinin arkasında kan vardi ve bir iki kere gaz cikardi şuan bayram dolayı doktor olmadigi için uyutuyolar ameliyat olması gerekiyo galiba ameliyattan sonra yaşama orani varmi
Yaş:20
Cinsiyet:Kadın

Geçmiş olsun. Bu basit bir bayılma olayından ziyade çok ciddi bir kalp sorununa bağlı bayılmaya benziyor. Umarım babanızın sağlığı şimdi iyidir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

neslihan elibal
08/07/16

Hocam eşim 4×cabg ameliyati oldu 1 yıl önce ayrıca tip 1 diyabet hastası concor 5mg kullanıyor tansiyonu 10/5 nabzi 48-55 arasi nabiz değerleri çok düşüşe ilacı 2,5 mg kullanabilir mi diğer kullandığı ilaçlar plavix ultro ezetec Muğla nin datça ilçesinde oturuyoruz burada hastane yetersiz ve kalp doktoru yok en son eko da ef %50 dendi yardimci olursaniz çok memnun oluruz saygilar
Yaş:31
Cinsiyet:kadin

Muayene etmediğim bir hastaya sanal ortamda tedavi öneremem. Ancak kalp kirizi geçiren bir kişinin, şikayeti olmasa bile yaşam boyu bir kaç ilaç kullanması gerektiğini srzu ederse muayene randevusu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Elif
05/07/16

Hocam merhaba, benim babam 2 hafta önce kalp ameliyatı oldu. 3 damarı değişti..Ayrıca hepatitC , şeker, tansiyon hastası ve bunların tedavisini görüyor.dikişleride alındı fakat ne kadar süre kendisini koruması gerekiyor biz enfeksiyyon kapmasından korkuyoruz bu yüzden yanına kimseyi almıyoruz bu süreç ne kdar devam etmeli.
Yaş:24
Cinsiyet:Bayan

Bu soruları babanızın ameliyatını yapan meslektaşıma sormanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Yakup
03/07/16

Merhaba hocam.üç yıl önce kalp krizi geçirdim.ana atardamar tıkanmış ve stent takıldı.o günden beri düzenli olarak üç ayda bir tıp fakültesine kontrollere gittim.krizden sonra EF %35di.sonraki kontrollerimde bu oran 40 oldu 44 46 oldu.en son tıp fakültesinde kontrölümde EF 35 çıktı.daha sonra bi özel hastaneye gittim ekoda ef 30 ila 35 arası hesapladim dedi doktor ama garanti olsun diye kalp sintigrafisi istedi cektirdik.sintigrafide EF%26 çıktı.doktor pil taktirmamizi önerdi.tıp fakültesindeki doktorum şimdiye kadar pil takilsin diye bi öneride bulunmamıştı.nefes darlığı felan hiç bi şikayetim yok hocam yardımcı olursanız sevinirim
Yaş:29
Cinsiyet:Erkek

Sol kalp EF % 30 ve altında olduğunda aritmi ve ani ölüm riski artar. Bu gibi durumlarda ani ölüm riskini azaltan ICD (otomatik elektroşok adını verdiğimiz) kalp pili takmak gerekebilir. Bu cihazlar klasik kalp pili değil, bir çeşit elektroşok cihazıdır. Size önerilen cihazın bu olduğunu sanıyorum. 

Diğer yandan, yine EF düşük olan kişilerde, kalp yetersizliği de varsa ve EKG de başka özellikler de varsa o zaman kalp yetersizliğine karşı kalp pili takarız ki, sizin belirttiğinize göre kalp yetersizliğiniz yok. Bu tür cihaz size gerekli değildir. 

Özetle birinci durum geçerlidir; yani size ICD cinsi cihaz takılmasında yarar olabilir.

ICD cihazları hakkında sitemizde bilgi evcuttur: http://www.kalpveyasam.com/icd_ler__otomatik_elektro__ok_cihazlar___-175.html

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Gulsah Ayturay
02/07/16

Merhaba; Ben dört ay önce babamı kaybettim. Babam şeker tansiyon hastası idi. Ve ana kalp damarlarından üçüde tıkalı idi. Anji yapılamadı. Bir buçuk yıl önce bu tanı konuldu.sonrasında boğazında bir kitle çıktı ve buna kötü huylu tümör teşhisi koyuldu.özel bur hastanede tedavi sürecine başladık. Ve babam ilk önce kardiyolojiye yönlendirildiler.kalp damarlarından iki tanesi stend takılarak açıldı. Babama sekiz gün sonra kemoterapi tedavisi için cagirdilar.ilk kemoterapi ilacını aldı eve geri geldik. Ertesi gün çok iyiydi.ama birden aniden kalp krizi geçirdi. İki dakika içinde müdahele edildi ama geri dönmedi.ve ben hala sorguluyorum kemoterapi tedavisi yüzünden mi oldu lütfen bana yardımcı olun teşekkür ederim
Yaş:31
Cinsiyet:Kadin

Başınız sağolsun. Bir çok olasılık söz konusu olabilir. Ancak bu kadar az bilgiyle sağlıklı bir yorum yapmam mümkün değil. Hekimlerinden bilgi almanız daha doğru olur. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

deniz
21/06/16

hocam merhaba, benim 2,5 (2 yıl 8 ay) yaşında bir kızım var dr kontrolünde kızıma minimal my, pfo tanısı kondu. cw-doppler akım ölçümlerinde mitrak kapak yetmezlik (m/sn) gradient (mmHg) minimal my, aort kapak yok akım (m/sn)gradient (mmHg) triküspit kapak... mitral kapak ... aort kapak 1 pulmoner kapak 1 yazıyor. kapakların değerlendirilmesinde mitral ve triküspit kapakların yerleşimi normal aort kapağı : üç kasplı mitral kapak : Normal interatriyal septum :pfo inen aorta:koarktasyon yok interventriküler septum: intakt koroner çıkışları: normal duktus arteriyozus: kapalı perikard sıvısı:görülmedi atriyal situs:solitus str-vent ilişkisi: konkordan vent-art ilişkisi: konkordan pulmoner venler:en az ikisi LA'ya açılıyor yazıyor. hocam bu sonuçları değerlendirebilirmisiniz. bize 1 yıl sonra kontrole gelin dediler. biz çok tedirgin olduk başka kontroller yaptırmamız gerekir mi? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederiz.
Yaş:37
Cinsiyet:kadın

Ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım. Çocuklardaki kalp hastalıklarının özellikle doğumsal hastalıkların seyri konusunda çocuk kardiyoloji uzmanına danışmanız gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

havva
20/06/16

ben sınır rahatsızıyım. yakında annemı kaybettım. yakın zamanda tansıyonum 17-10 olculdu bayan bır sure dusurmeye calıstım ve kalbım 40 cıvarında nabız atıyordu. kardıolojıye gıttım ekg ve eko da bır sey cıkmadı bana beloc verdı. psıkologa gıttım kendı doktoruma oda bana bana 2 ılac verdı sınırlerım ıcın . bana panık atak oldugunu soyledıler. ve suan tansıyorunum bazen 11-7 bazen 13-8 cıkıyor ve nabızım 36-ıle 45 arasında cıkıyor ne yapmam lazım
Yaş:52
Cinsiyet:bayan

Öncelikle başınız sağolsun. Kalp hızınız (nabız) zaten yavaş ise beloc kullanırken dikkat edin. Her iki doktorun da (kal hastalıkları ve psikiyatri) takibi altında olmanızda yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ece Büyükkal
11/06/16

Merhaba hocam 1 aylık kızım var ekosuna bakıldığında sonuç subao vsd orta-geniş büyüklükte hafif ps biküspit aort kapağı ve ınterventriküler Septimus perimembranöz defekt 5 mm sol sağ santlı transseptal gradıent 55 mm hg triküspit poş gelişmiş hocam bütün bunları bide siz yorumlarmısınız bizi ne bekliyor
Yaş:27
Cinsiyet:Kadın

Ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım. Çocuklardaki kalp hastalıklarının özellikle doğumsal hastalıkların seyri konusunda çocuk kardiyoloji uzmanına danışmanız gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

yasemın
07/06/16

merhabalar hocam bundan 1 ay once sol gogsumde sıddetlı agrı ıle doktora basvurdum kasagrısı olablır dedı sımdıde aynı sıddetlı agrı var kalbım sankı cıkacak yerınden durup dururken oluyo ve cok sıddetlı agrı oluyo zamn zamn napayım yıne hekıme basvurayım mı
Yaş:22
Cinsiyet:kadın

Kalp hastalıklarına ait ağrılar konusunda sitemizde açıklama vardır. Bilgi edinebilirsiniz. http://www.kalpveyasam.com/kalp_krizi-178.html

Arzu ederseniz muayene için randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
KAZIM
07/06/16

MERHABA,BENDE BİKÜSPİD TESPİTİ YAPILDI.ÖZEL BİR HASTANE DE AORT DAMARINDA 45MM BÜYÜME OLDUĞU FAKÜLTEDE YEMEK BORUSUNDAN GİRİLEREK YAPILAN İŞLEMDE İSE 38MM OLDUĞU SÖYLENDİ.BUNUN İÇİN CONCOR İSİMLİ BİR İLAÇ VERİLDİ.AYNI ZAMANDA YÜKSEK TANSİYON HASTASIYIM LERCADİP 10MG İLAÇ KULLANIYORUM.ALERJİM İÇİNDE RUPAFİN KULLANIYORUM.BU DURUMDA SİZİN ÖNERİNİZ NEDİR?SAYGILAR..
Yaş:44
Cinsiyet:ERKEK

Biküspid aorta hakkında sitemizde genel açıklamalar vardır. Bilgi edinebilirsiniz: http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=146

Arzu ederseniz muayene için randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

04/06/16

İyi günler.Yaklaşık 1.5 senedir Hipertansiyon problemim var.6 ay önce Eforla gelen göğüs ağrısı üzerine Anjiyo yapılmıştı.Kalbin ana damarının kas içinden çıktığı ve %50 darlık yaptığı şeklinde sonuç belirtildi.Diltizem 90 mg verildi.Fakat bu süreçte tansiyonum hala çok yüksekti.(Ortalama 160-90 civarı.)Bunun üzerine tekrar doktora gittim.Coraspin 100 mg ve Delix 2.5 mg başladılar.Fakat tansiyon halan düşmüyor.(Ortalama 140-90)En düşük 130-80 En yüksek 160-90 civarında.En son ölçüm 150-90 çıktı.Nabzım normal.(70-80 civarı.)Bu tansiyon niye düşmüyor 2 tane ilaca rağmen.Daha fazla ne yapılabilir.Fmf hastalığıda mevcut.Karnımda üfürüm duydular.Bu neden olabilir.Nerdeyse sıfır tuz tüketirim.Ve ayrıca ne zaman yürüsem bacaklarıma kramp giriyor.Ve bacaklarım özellikle akşamları çok soğuk.Bana öneride bulunursanız sevinirim.
Yaş:18
Cinsiyet:Erkek

Bahsettiğiniz rakamlara göre kan basıncınız hala yüksek. Bünyenize uygun ilaçlarla ve uygun dozlarla mutlaka tansiyonunuzun normal değerlere getirilmesi gerekli. Karnınızdaki üfürümün araştırılmasında yarar var; böbrek damarlarınızdan geliyorsa yüksek tansiyon ile ilişkili olabilir.

Sitemizde yüksek tansiyon hakkında genel açıklama var; bilgi ednebilirsiniz: http://www.kalpveyasam.com/hipertansiyon-176.html

Ancak ilaç ve tedavi hakkında sanal ortamda öneride bulunmam tıbben ve hukuken doğru değildir. 

Arzu ederseniz muayene için randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Erkan
31/05/16

2014 mayıs ayında bentall ameliyatı oldum aort kapağım değişti comadin,beloc,aldactaxide kullanıyorum oruç tutabilirmiyim
Yaş:41
Cinsiyet:Erkek

Bu konuda en iyi yanıtı sizi muayene eden hekim verir. Ancak kullandığınız ilaçlara bakılırsa oruç tutmamanız daha uygun gibi görünüyor. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

SELİN
26/05/16

Merhabalar Hocam..6 yıldır ritim bozukluğum var sol tarafıma yatamıyorum kalp atışımdan dolayı uykumdan uyanıyorum.Ekg ve efor testlerimden sonra anjio oldum beloc zok 50 mg kullanıyorum.Anjio temiz çıktı lakin şikayetlerim devam etmekte sizin fikrinizi almak istiyorum..Teşekkür ederim..
Yaş:35
Cinsiyet:BAYAN

Bahsettiğiniz şikayetler önemli bir ritim bozukluğunun işaretine benzemiyor;ancak EKG lerinizi görmeden kesin yorum yapmam mümkün değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Baykan
24/05/16

6 senedir kalpde ritm bozuklugum var.Tedavi goruyorum .Turkiyede gitigim her prof baska sey soyledi.USA da gittigim doktor 1 aylik ritm holter takti ve Bende PAC va PVC oldugunu soyledi bir rahatsizligim olup olmadigini sordu(bayilma,goguste agri v.s) yok deyince tehlikeli bir durum yok dedi.Ben senelerdir tansiyon hastasiyim Norvasc 5mg la kontrol altinda,Aspirin 81 mg ve Beloc sabah 12.5 mg aksam 25 mg.Dvitamini 1500 unite kullanmaktayim.Normalda nabzim dusuk Beloc fazla alamiyorum.Turkiyede birde ritm ilaci verdiler kalp atislarim gunduz bile 40 in altina dusuyordu .Burada katiyen ritm ilaci vermiyorlar su anda PAC ve PVC ler 5000 civarinda .Sizden ogrenmek istedigim bu PAC ve PVC ler hakikaten tehlikesiz midir/>saygilarimla/
Yaş:72
Cinsiyet:Kadin

Sorunuz hakkında sitemde genel açıklayıcı bilgiler vardır, "aritmiler" bölümünde bakabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Emre
22/05/16

Benim kalbimde çökme meydana geldiği ni söylediler viagra kulanırsam bir problem olurmu ceva Larsanız çok minnettar kalırım
Yaş:29
Cinsiyet:Erkek

Bu tür ilaçların kullanımı ve kalp sağlığı hakkında sitemizde genel bilgi vardır. Aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz:

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=152

Kişiye özel öneri ancak sizi muayene eden hekim tarafından verilebilir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Muhammed
21/05/16

Merhaba hocam.Kontrol için hastaneye gittiğimde doktor kalp kapakçığında kireçlenme başladığını söyledi.Genellikle ileri yaşlarda oluşan bir hastalıkmış.Ben 20 yaşındayım ve sporcuyum.Bu süreç yavaş ilerliyormuş. Şuan için ne yapabilirim? Spor yapmamda sakınca var mıdır?
Yaş:20
Cinsiyet:Erkek

Bu yaşta kireçlenme olması beklenen bir durum değil. Hangi kapakta olduğu, kalp romatizması olup olmadığı gibi bir çok ayrıntıya göre sorunuzun yanıtı değişir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Göksel ÜNSAL
17/05/16

Değerli hocam 1.5 yildan bu yana Kardiyologa gitmekteyim Konulan teshis ekstra sistol ve yuksek tansiyon.Bu nedenle doktorum Nexivol 5 mg ile tedaviye basladi bir sure biraz rahatlama sagladiysada tekrar sikayetlerim artinca 10 mg nexivole gectik oda bir sure rahatlama sagladi ama yine son zamanlarda sikayetlerim ve extra ataklarim artmaya basladi tansiyonum ve nabiz sayilarim nexivolle birlikte normal duzeyde seyrediyor ama extralar her durumda devam ediyor.Doktorum bir sonraki tedavinin ablasyon uygulamasi. Oldugunu soyledi. Saniyorum ilaclardan bir sonuc alamadik. Bu durumum yasam kalitemi oldukca bozmakta ve kurtulmak istiyorum. Benim babamda Canakkale Yeniceli. Bir hemsehriniz olarak bana nasil bir yol onerebilirsiniz. Yada boyle bir uygulamayi guvenle İstanbul yada Bursada nerede, kime yaptirabilirim. Yardimci olacaginizi umarak. Saygilar sunuyorum.
Yaş:39
Cinsiyet:Erkek

Bahsettiğiniz ilaç kan basıncı (tansiyon) düşürücü bir ilaçtır; aynı zamanda ritim düzenleyici olarak da etkisi vardır. Ekstrasistol sayısını da azaltır. Sadece ektrasistol varlığı nedeniyle genelde ablasyon pek yapmayız. Ekstrasistoller sağlıklı kişilerde de bulunabilir. Yine de böyle bir tedavi gerekirse Bursa' da Uludağ Üniversitesi' ne başvurabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

yasar
15/05/16

Hocam ben iki yil once kalp kapak amaliyeti gecirdim mitral CARPENTIER EDWARDS MAGNA BIYOTEZ Kapak taktilar ileri yillarda yine degisecekler Hocam sana iki sorum olak bu kalp kapaginin ortalama omru kac yildir ve ikinci amaliyatin riks orani nekadardir
Yaş:51
Cinsiyet:

Biyoprotez kapakların ömrü ortalama en az 10 yıl dolayındadır. Ancak bünyenize göre değişebilir. Risk durumu ise bünyeden bünyeye değişir; doktorunuza danışmanızı öneririm. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Mukaddes
12/05/16

Merhaba serdar bey.Iki gün üst üstte fenalastim.ilki çok korkunçtu birden sirtimdan gogsume ates bastı ve kalp rritmin inanılmaz arttı geçer diye bekledimgecmedi kendimi hastaneye zor ettim.hastanede yigildim kaldım.hemen acile alındım kalp ritmim 145 nefes almakta zorluk çekiyordum ve ayaklarım karimcalandi.ekgde sadece kalp ritmim yüksek çıktı kan tahlilleri normal eko normal.yanliz doktorum seneloc 50 mg ilac yazdı bunu kullanmazsam ileride kalp yetmezliği gelişir dedi...benim tansiyonum devamlı düşüktür bu ilacı kullanmam uygunmu.kalp hizim her zaman yüksek 90 120 arası.regl öncesi çok fenalasiyorum carpinti bayginlik falan.2 yaşında kizim var ve inanın bu caepintilarsan sonra devamlı kalbimi dinler oldum.nasıl bir yıl i zlemeliyim saygilar
Yaş:34
Cinsiyet:Kadin

Bir taşikardi / aritmi atağı yaşamışzınız. Diğer tetkiklerinizin normal olmasının bir önemi yok. Bu durum tekrarlauyabilir. EKG nizi görmeden, muayene etmeden kesin yorum yapamam. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ejmel kurtbogan
08/05/16

Hocam merhabalar Benim babam 70 yasinda ve kalpkrizi gecirip Bir stend takili bir hasta yalniz stend takilirken Diger damarlarda da ciddi sorunlar olduguve Ameliyat gerektigi soylendi baypass benim size Sorum Babam uyku apnesihastasi nelere dikkat etmem gerek Koltuk alti ameliyati babam icin uygunmudur Ben cok caresizim lutfen bilginizecok ihtiyacim var Simdiden allahsizden razi olsun Saygilar
Yaş:49
Cinsiyet:Kadin

Sorunuza yanıt verebilmem için babanızla ilgili bir çok ayrıntıyı bilmem ve babanızı muayene etmem gerekir. Bu soruları doğrudan kendi doktorunuza sormanızı veya arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu almanızı öneririm. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Deniz Arca
04/05/16

merhaba benim kalbimde sinüs taşikardisi ve erken atım vardı ne kadar doktora gittiysekte bişey olmaz dediler nabzım 95-120 arasıydı hep concor adlı bi ilaç verildi bugün 5mg ile başladım şu an nabzım 60 civarına kadar düştü size sorum bu ilacı 2.5 mg yani yarım olarak almam daha iyi olurmu ? bradikardi oluşmasından korkuyorum bi anda 2.5 e düşürmem zarar verirmi bide ilaca başladım çarpıntım ve ekstralarım azaldı bitti bile diyebilirim
Yaş:19
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda kişiye ait tedasvi / ilaç önerinde bulunamam. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaraluı telefondan randevu almanızı öneririm. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

gozde
03/05/16

hocam gercekden yardıma cok ihtiyacım bnm 3 senedir bi carpıntı hali vardı bide cok heyecanlı bir yapım var oda etkılıyordu arada kalbimde tekleme tarzı atış oluyordu ve nefes darlıgım oluyor gecen yaz haziranda gögsümde tam ortada bi sıkıntı mı desem huzursuzluk mu sıkıcı bi bişe ve mide bulantısı yasadım ve bu zman akadar devam ediyor bi sınırlenınce heyecan olunca hepden kötu oluyrm ekg sonclarımda sinüs tasikardi pr aralıgı kısa hafif st deprasyonu ve troponın 1.8 cıkdı referans aralıgı 0 16 dio doktor bişe yok dior ne olur yardım edin
Yaş:24
Cinsiyet:bayan

Bahsettiğiniz EKG bulgularınıza göre doğuştan bir aritmi / taşikardi eğiliminizi olabilir. Kardiyoloji doktoruna başvurun lütfen. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Nejdet ZOR
03/05/16

26 Eylül 2014 tarihinde By Pass oldum. O zaman 11 kez Kalb Krizi geçirimişim. Şu anda Kriz geçirmiyorum o tarihten beri. Yalnız ilaçlarımı aktsatmadan alıyorum. Ator, Vasocard, Coraspin, Spiriva, Air Plus. İmpravent gibi Kalb ve Göğüs ilaçları, Ayrıca Nöroloji İlaçları da alıyorum. Bu arada Üroloji Uzmanı bana ayrıca ereksiyon yapıcı bir ilaç yazdı. Rutin aldığım ilaçlarımın yanında ihtiyaç duyduğumda ereksiyon ilacını almamda sakınca var mı. Teşekkür eder saygılar sunarım efendim. Nejdet .zır 41074362670
Yaş:64
Cinsiyet:Erkek

Cinsel yardımcı ilaçalrın kullanımı hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur. Aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz. 

Cinsel uyarıcı ilaçlar ve kalp hastaları:

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=152

Ancak sizin bünyenizi bilmeden size özel bir öneride bulunamam. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralrı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

NEJDET ZOR
27/04/16

Sayın Doktorum! 26/09/2014 tarihinde By Pass oldum. Şu anda ATOR, VASOCARD, CORASPİN ile SPİRİVA, İPRAVENT, AİRPLUS ilaçlarını Kalb ve Akciğer için kullanıyorum. CİTOLES ve TRANKO-BUSKAS ilaçlarını Nöroloji Uzmanı verdiği için kullanıyorum. En son yeni de Psikolog Üroloji Uzmanına yönlendirdi. O da LİFTA 5 mg verdi. Bütün bu ilaçları aynı anda kullanabilirmiyim? Daha önce Üroloji uzmanı CİLAİS 5 vermişti ve aynı anda kullanabileceğimi söylemişti. LİFTA'yı bu ilaçlarla birlikte kullanabilirmiyim. Teşekkür eder saygılarımı sunarım efendim. Nejdet ZOR 41074362670 Nejdet ZoR 41074362670 ilaçlarla
Yaş:64
Cinsiyet:ERKEK

Sayın Nejdet Bey,

Bahsettiğiniz ilaçların kalp hastalığı olan kişilerce kullanımı hakkında genel bilgi sitemizde bulunmaktadır:

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=152

Ancak bu ilaçların yan etkileri kişinin kullandığı diğer ilaçların sayısına, dozuna olduğu kadar kalp fonksiyonlarına bağlı olarak değişir. kalp krizi geçirip geçirmediğiniz, kalbinizin kasılma gücü gibi bir çok ayrıntıyı bilmeden size özel bir yanıt yazmam mükün değildir. Arzu ederseniz 02166880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
çiğdem
13/04/16

MERHABA. Ben 18 yaşındayım kendimi bildim bileli sol ayağımda kılcal damarlarım hep belirgindi çocukluktan beri ayağımda kramplar olurdu o zamanlar pek önemsemezdim haliyle 2 yıl önce yani 16 yaşımda iken kalp damar hekimine gittim ve o ameliyat olmamı ve varisler yaşıma göre fazla olduğunu söyledi bu aralar havaların ısınmasıyla ağrılarım ve gece kramplarım arttı ve bacaklarımda belirgin damarlarda arttı hem benim günlük yaşamımı olumsuz etkilerken hem de görüntü olarak rahatsız oluyorum sizce ben ne yapmalıyım. Beni aydınlatırsanız sevinirim.. Şimdiden teşekkür ederim..
Yaş:18
Cinsiyet:kadın

Kılcal damarların belirgin olması yapısal bir durumdur ve varis demek değildir. Varsi ayrı bir hastalıktır. Varis teşhisi için muayene olmanız gerekli, eğer varis teşhisi doktor tarafından zaten konduysa bunun için önce tıbbi tedavi verilmesi, yeterli olmazsa diğer tedavilerin uygulanması gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
abdullah
09/04/16

hocam 1987 yılında babamın kalp kapakçığı değişmiş. coumadin 5 mg kullanıyor. hemoroid rahatsızlığı var daflon 500 mg ilaç verdi doktor sizce babam için bir sıkıntı oluştururmu kullanması. teşekkürler.
Yaş:33
Cinsiyet:erkek

Hayır bu iki ilacın birlikte kullanılması önemli sorun oluşturmaz. Ancak en doğrusu babanızı takip eden hekime doğrudan sormanız. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
cemil ilker
08/04/16

Hocam merhaba, bir süredir spor yapıyorum ve yaklaşık 8 dakika kadar hafif tempolu koştuktan sonra koşmayı bıraktığım anda yaklaşık 40 saniye boyunca kalbimde birkaç atımda bir VES oluyor. (yaklaşık6-8 kere) Bir kardiyoloji uzmanına gittim ve koşu bandında koşmayı bıraktığım anda aynı şey oldu. Doktor çok üzerinde durulacak birşey olmadığını koşmayı bıraktıktan sonra herkeste bu durumun yaşanabileceğini söyledi. Ancak ben spor yapmaya korkar hale geldim. Gerçekten bu durumun tehlikesi yokmu? Verdiğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim
Yaş:33
Cinsiyet:Erkek

Bu anlattığınız öenmli bir kalp sorununa benzemiyor. Ancak sizin bünyeniz hakkında bilgi sahibi değilim, kesin bir yorum yapamam. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
01/04/16

Merhaba.Hikayemi size kısaca anlatayım.Bilgi verirseniz sevinirim.Yaklaşık 1 senedir Göğüs ve Sırt ağrıları çekmekteydim.Bu sene yapılan Efor testi Pozitif çıkınca Sintigrafi çekildi o da pozitif çıktı.Bunun üzerine Anjiyografi yapıldı.Anjiyografi sonucuna Lad%40-50 darlık şeklinde bir sonuç alındı.Kalp damarlarımın biri kas içinden çıkıyormuş.Angina Pectoris tanısı kondu.Diltizem 90 mg.Ayrıca Coraspin 100 mg.Ağrılar geçti ama şöyle bir sorun var.Aynı zamanda Primer Hipertansiyonum var.1 aylık ölçüm sonuçları şu şekilde 6 ölçüm ortalama 164-90.En düşük 150-90 En Yüksek 180-110 şeklinde.Ayrıca bir kaç kere 170-60 gibi bir rakam çıktı.Sizce tansiyonum çok mu yüksek.Her ölçen acile git diyor.Birde şimdi bana 2 sene tansiyon için ilaç raporu verildi.Şimdi ben doktora gitsem büyük ihtimal başka bir ilaçta başlyacak.Bu rapora geçiyormu.
Yaş:17
Cinsiyet:Erkek

Kalbi besleyen kalp atardamarınızın bir bölümü kalp kası içinden geçiyor ve kas içinde sıkışıyor. Göğüs ağrılarınızıın sebebi anjiyo raporunuza göre bu durum olabilir. Bunu önlemek ve kalb,inizin kanlanmasını artırmak için kalp kasuılmasını azaltan ilaçlar almanız gerek. Diğer yandan aldığınız ilaçlara rağmen kan basıncınız hala çok yüksek. heHem kalp damarınız için hem de genel sağlığınız için bu durum çok sakıncalı. Tansiyon için daha etkin bir tedavi almanız gerekli. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
hanım
01/04/16

merhaba 3ay önce anjü oldum 2ay sonra kötü oldum akciğerler sıvı birikmiş dediler yogun bakımda kaldım 5gün sonra tansiyonum bi yükseliyor bi düşüyordu tekrar gidince sıvı birikmiş ve böbrelerdede sorun başlamış dediler akçiger enfeksiyonu için hastanede yatıyorum kalp yetersizligi dediler ve yüzde kırkı çalışıyormuş kalbim hayati telikem ne kadar ana damarın biri de tıkalı ne yapmsm ğerekli lütfen bana yardım edin teşekur ederim
Yaş:78
Cinsiyet:bayan

Anlattıklarınıza göre sizde kalp yetersizlği var. Sitemizde kalp yetersizliği hakkında genel bilgiler mevcut. Yararlanabilirsiniz. http://www.kalpveyasam.com/kalp_yetersizli__i-179.html

Tedavi ve ilaç önerisi için randevu almanızı öneririm. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Mukaddes
30/03/16

Merhaba hocam.yasim 34 benimsorunum iki gogus ortasında dalgalanma şeklinde bir şeyler oluyor ve kalbime baski yapip carpintiya sebep oluyor..bazı anlar bu carpintiya göğsümü yüzünü ates basıyor..kardiyolojiye gittim ekg eko holter sadece kalp atisim biraz yüksek çıktı emzirdigin için ilac verilmesi..ve TANSIYONUM genelde dusuk.nasıl bir yol izlemeliim tesekkurler
Yaş:Yenikaya
Cinsiyet:Kadin

Bu durumun başka bir çok sebebi olabilir (kan eksikliği vb.). Öncelikle iç hastalıkları doktoruna muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

esra
24/03/16

Merhaba hocam.30 yaşındayım daha genc yaşlarda ara ara çarpıntılar hissediyordm ve 6 yıl önce kızımın hamıleliğinin 9.ayında ek atımlarla tanıstım malesef.tabı ne oldugunu bilmiyordum doktor doktor gezdim psıkolojik denildi neticede tanı konuldu aritmiymiş klınıkte ves.Ancak Ankarada işin ehli hocamda eps oldum yakalanamadığı için ablasyon yapılamadı.Rytmonorm 150mg sabah aksam alıyordum gıttıgım doktor sadece belok25 mg la devam etmemı söyled.her gün beloc 25mg içiyorum nabzım 60/90 arası değişiyor.ve hergün bu ek atımları yaşıyorum.ritm holterlerde 12bin ors kompleks yazıyor.ancak bu rahatsızlıkla hamilelik yaşayabilirmiyim?Teşekkür ederim
Yaş:30
Cinsiyet:kadın

Anlattıklarınızdan kesin bir sonuca varamadım. Holterde 12000 dolayında VES varsa, bu çok fazla bir sayı. Sadece VES için genelde EPS yapılmaz; ancak bazen VES sayısı çok fazla ise (sizde olduğu gibi) VES odağını bulup ablasyon ile yakmak bir çözüm olabilir; bunun için aritminin "yakalanmaması"nı anlayamadım. Çünkü 12000 dolayında olan sayı mutlaka EPS de bulunur. Eğer böyle değilse başka bir aritminiz daha olmalı. Bu bilgilerle size net bir yorumda bulunmam mümkün olamayacak. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
rrefefigul
23/03/16

Hocam iyi gunler..bende sprmustum ama cvplarda benim sorum yok...belki tarih sirasi gelmemistir ama bir sorum daha var...edremit devlt hastanesine tekrar gittim. Kalbim bogazima cikip uc kere guclu atim yapti devam etmedi sukur...zaten 1yildir concor 5mg yarim iciyorum..nabzim hep 70lerdeydi ara ara yukseliyordu ama o guclu uc atim ve bir gece carpintiyla uyanmamla yeniden gittim.dr.eko da bakti sadece ve ilaci bire cikar dedi..suan emzirdigi icin kestikten sonra cikar dedi..yani ayaga jalkip mutfaga gidiyorum nabiz 100u geciyor o an oturuyorum 80dusuyor..gece yataktayim yani efor yok nabuz80...ama bazen kizim kucagimda geziyorum nabiz okadar yuksek dwgil...nabzida bilekten olcuyorum..bazen nabzi hic bulamiyorum.bazwn cok duzensiz nabiz aralari vuru guc...yani bir yildir bukadar olmuyoru..ilac kullandigim halde nie cogaldi anlamadim..ilk panik atak denmisti..spnra ozelde ritom bpzuklugu dendi concor verilnisti...yapilan tetkikler akciger filmi tiroid kan tahlili seker kolestrol kan yaglari holte ekg bi xokkez birde eko uc kez...ama holteri takilali7ay olmustur ve sadece bir ekstra atim cikmisti ama ogun hic ne carpinti ne vuru hissetmemistim...korkuyorum siz ne onerirsiniz...kucuk bi yer ve yerdeyim ve devlete ve ozele gitmistim..13ay oncesinde kalbimin farkinda bile degilmisim...bazen sol kpl bazen sol pmuz bazen spl cene bazen gogus ortasinda agri..bazen carpintiyi hissetme...gogus ortasinda vurular hep oluyo..ama o guclu uc atim cok kotuydu..yni bi yorgunluk coktu..babiz yuksekligini bazen kalp atisini duyarak bazen de nefes nefese kaldigimdan anliyorum hemen bilekten olcuyorum...cok uzattim belkide ondan cvp gelmiyo:-) hakkinizi helal edin...
Yaş:36
Cinsiyet:bayan

Bahsettiğiniz şikayetler doğrudan kalp hastalığına ait şikayetlere benzemiyor. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Hatice avcı
21/03/16

Gebelere holter vb işlemler yapılabilir mi? Sakıncaları var mı hangi aylarda yapılabilir?
Yaş:42
Cinsiyet:Kadın

Gebelere Holter EKG (ritim Holter) ve Holter kan basıncı (tansiyon Holter) işlemleri yapılabilir. Anneye ve bebeğe hiç bir zararı yoktur. Gebeliğin her döneminde yapılabilir. Bu konuda ayrıca www.evdeholter.com dan da bilgi edinebilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Alp
19/03/16

Merhaba Ali Serdar Hocam Aritmojenik Sağ Ventrikül Displazisi Pulmoner Arterde genişleme (39-40 mm) Kardiyomegali Akciğer'de hafif düzeyde bronşektazi Hafif düzeyde yetersizlik ( aort,mitral,triküspit) orta düzeyde yetersizlik (pulmoner) kapak. tek kullandığım ilaç vardı Beloc Zok 25 mg . 7 ay kullandım. sonra kendi kararımla ilacı bıraktım. muayene olduğum doktorlar kullanmamı tavsiye ediyorlar. kalp hızın yüksek diyorlar. ama ben tavsiyelerine uymuyorum. ilacı kullanmamaya devam ediyorum. ilacı kullanırken ki şikayetlerimde gözle görülür azalma var. halsizlik,çarpıntı,göğüs ağrısı gibi şikayetlerimde büyük oranda azalma mevcut. Sizce hocam kullanmamaya devam edersem ciddi bir problem ortaya çıkar mı ? yoksa tekrardan ilacıma devam edeyim mi ? Görüş ve Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Aritmojenik sağ ventrikül kardiyomiyopatisi çok önemli bir hastalıktır. Sitemizde bu konud genel bilgi vardır.

1. Beloc ismli ilacı mutlaka kullanın.

2. Şikayetiniz olmasa bile en az 6 ayda bir mutlaka doktor takibinde olun, muayene olun.

3. Ağır spor ve yarışmalı sporlardan uzak durun.

4. Birinci derecedeki akrabalarınız da muayene olsun ve eko çektirsin.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. 

 
 
Hasan sevgili
16/03/16

Kendimin hissetmediğim göğüs bölgede bir dalganma sonucu hastanede kalp krizi geciriyorsunuz diyerek başlayan anjiyografi ile devam edip anjiyo sonucu temiz çıkan ve anjiyodan beş ay sonra kalbimde çarpıntılar meydana gelmeye başladı hipertrofik kardiyomiyopati teşhisi koyuldu en kötü çarpıntı halinde bile tansiyonun 13-8 idi belloc 50 mg verildi.bu hapı kullanmaya başladım kalbimde bir ağrı ve tansiyonum 8-5 düstü.doktoruna gittim daha düşük doz kullan dedi sonuç yine aynı sonra doktorum ilacı yavaş yavaş bırak dedi bir şey kullanma altı ay bekleyelim dedi hiç bayılma olması çarpıntı azaldı titreme de var hafif hafif sizce ne yapmam gerekiyor bilgi verirseniz sevinirim iyi çalısmalar
Yaş:46
Cinsiyet:Erkek

Hipertrofik kardiyomiyopati doğumsal-ailesel bir kalp kası hastalığıdır. Sitemizde bu konuda genel bilgi vardır.

Bazen tesadüfen teşhis edilir. Sanırım sizde de bu şekilde olmuş. Belki şikayetleriniz kalp ile ilgili değil. Ancak hiç şikayetiniz olmasa bile mutlaka takipte olun. Bu hastalık uzun yıllar sessiz kalabilir; bazen ani aritmilere neden olabilir, bazen de kalp yetersizlğinde sebep olabilir. Birinci derece akrabalarınız da muayene olsun ve eko çektirsin. İlaç kullanmanız konusunda sizi muayene etmeden kesin bir öneride bulunamam. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak. 

 
 
RAMAZAN TANIDIM
15/03/16

Hocam iyi günler. Mesane kanseri olduğumu Ekim ayı başında öğrendim. Bir süre tedavisi ile ilgilendim. En son karar olarak mesanenin alınması gerektiğini söylediler. Bununla ilgili kontrollerimi yaptırırken kalbimde sorun olduğunu ve sintigrafi çektirmemi istediler. Sintigrafi sonucunda kalp EF sinin 27 olduğunu ve bu ameliyatı kaldıramayacağımı bildirdiler. Çok aşırı yoruluyorum ve mesanemdeki sorun sebebiyle sıkıntı yaşıyorum. Kalp doktorum kalbimdeki sorunun geçmeyeceğini sadece sıkıntı olmaması adına pil taktırmamı söyledi. Ben ilaç tedavisi veya pil taktırdığım zaman mesane ameliyatımı olabilir miyim? Ameliyat olma konusunda sizin görüşünüz nedir??
Yaş:66
Cinsiyet:ERKEK

Bu konuda, bu bilgilerle kesin bir yorumda bulunamam. Muayene etmem gerek. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak. www.vivasaglik.com

 

 
zumra
10/03/16

Hocam benim sorum babamla ilgili olacak. Babam 58 yasında kendisi kalp hastası 6 yıl önce stand takıldı. Aynı zamanda böbrek yetmezliği var. Şuanda sallanan bir dişinden dolayı dış ağrısı çekiyor. Dış hekimine gittik kan sulandırıcı kullandığı için çekim yapılamadı. Dış hekimi kalp doktorunun onayını istedi. Babam kalp doktoruna gittiğinde kalp doktoru 5 gün boyunca kan sulandırıcı kullanmamasını söylemiş ayrıca çekim sırasında kalbinin üstüne yapistirilmak üzere bir bant vermiş kalbini korumak için olduğunu söylemiş. Ama bu bant bizi çok tedirgin etti. Siz ne tavsiye edersiniz ne yapsın babam bu banti yapistirsinmi. Yoksa böyle bir şeye gerek yokmu.
Yaş:33
Cinsiyet:kadin

Babanızın kalp durumunun ayrıntılıarını bilmeden yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. 

 
 
Mehmet
08/03/16

Hocam merhabalar 23 yaşındayım eko sonucumda anterior ivs orta ve apıkalı hafif hipokinetitkir çıktı.Önemli bir şey mi doktor bey anju olmam gerektiğini söyledi sonucum hakkında beni bilgilendirir misiniz şimdiden teşekkür ederim
Yaş:23
Cinsiyet:Bay

Elbette önemlidir, bu bulgu kalp krizi geçirmiş veya kalp krizi geçirme riski olan duruma işaret eder. Ancak yanıltıcı da oabilir; hasta ile birlikte değerlendirmek gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. 

 
Mustafa UÇAR
04/03/16

Hocam Mrb sizden bir ricam olacak. Uzun zamandan beri Günlük OLARAK 100mm Beloc ile cardura XL 4 Kullanıyordum. cardura XL4 ÜRETİMİ DURDUĞU İÇİN Doktorum onun Yerine Beloc 100 mm ile COVERSYL 5mm/125mg PLUS Kullanmamı istedi. Beloc ile COVERSYL ikisi bir arada kullanılırmı?. Değerli zamanınızı aldığım için kusura bakmayın cevap verebilirseniz Çok sevinirim. İyi Çalışmalar Kolay gelsin.
Yaş:65
Cinsiyet:Erkek

İlaç / tedavi hakkında sanal ortamda ve muayene etmediğim hastalarda yorum yapmam hukuken ve tıbben doğru değildir. Lütfen bu soruyu reçeteyi yazan meslektaşıma sorun. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. 

 
Nurcan Ziyaretli
27/02/16

13 yaşındaki kızımin kalbinde minimal vsd ve yani sigara aort kapakciginda bozulma var.Merdiven inip çıkarken nefesini tikandigini ve çarpıntı si olduğunu söylüyordu. Şimdi 10 gundur ani ve kisa sureli nefes durması şikayeti oluyor o anda nabzını olctugumuzde 120 civarı olup hemen nefes açıcı inhale veriyorum fakat şikayetleri devam edince doktorları gezmeye başladık. Durum kardiyak değil dendi ancak Ekg ve eko dan başka işlem yapılmadı. Aritmi yok dendi ancak cep telefonundan nabiz ölünce bazen 120 olup bazen 56 nabzin düştüğünü ve hatta bir keresinde nabiz 90 iken bir an 0 olup sonra tekrar 76 olduğunu gördüm ama cep telefonu programınin yanlış olctugumuzde düşündüm. Şimdi çocuk göğüs hastalıkları doktoru astim ilaclari yazdı. psikiyatri ise kalple ilintili bir fizyolojik durum dedi efor önerdi. Siz ne onerirsiniz? Saygilarimla....
Yaş:44
Cinsiyet:Kadin

Bu sorunuzu çocuk kardiyolojisi uzmanına sormanızı öneririm. Benm alanımın dışındadır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. www.vivasaglik.com

 

ELİF IŞIK
25/02/16

Doktor bey merhaba, küçük yaşta kalp romatizması geçirdim. Aralıklarla kalbime sanki iğne batırıyorlar, nefes alırsam şiddeti daha çok ağrıyor o an nefesi tuttuğumda acının şiddeti daha aza iniyor. ayrıca eklem yerlerimde agrı baş dönmesi mide bulantılarım oluyor ve bunlar ayda bir iki kez mutlaka oluyor,son aylarda sırt ağrısıda çekmeye başladım. Bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.Bir uzmana görünmelimiyim. Şimdiden teşekkürler
Yaş:32
Cinsiyet:BAYAN

Şikayetlerinizin kalp hastalığı ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. www.vivasaglik.com

 

MUSTAFA GÖKMEN
25/02/16

Sağ lateral ventrikül'ün sol lateral Periventriküler derin beyaz cevherde kronik iskemik gliotik değişiklikler Olması hangi rahatsızlıkları meydana getirir? III. ve lateral ventrikül geniştir.Bilateral hemisferik kortikal sulkuslar geniş ve derindir. (atrofiye sekonder). Bu bulgulara göre bana tıbben ne yapmamaı önerirsiniz? ventrikül'e göre inceliği ne anlama gelir?
Yaş:64
Cinsiyet:ERKEK

1. Bu sorular nöroloji ile ilgili, ben kardiyoloji uzmanıyım.

2. Tıbbi tetkiklerinize lütfen sanal ortamda yanıt aramayın, sizi muayene eden hekimlere sorun. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. www.vivasaglik.com

 

TUĞÇE BAKANAY
24/02/16

merhaba hocam ; benim bu yaşıma kadar herhangi bir kalp şikayetım olmadı başka şikayetlerle gittiğimde 1.derece mitral yetmezlik teşhisi konuldu ve kalp kapakçık kalınlaşması denildi ilk seviyeymıs ancak bu durum ılerlermı ? sık sık göğüs agrısı yasıyorum son zamanlarda ilerki yaşlarımda kağakçık amelıyatı rıskım varmı ? teşekkürler.
Yaş:26
Cinsiyet:KADIN

Konuyla ilgili "mitral valv prolapsusu" ve "romatizmal kapak hastalıkları" hakkında sitemizde bilgi vardır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. www.vivasaglik.com

 

ilhan
24/02/16

iyi günler gögüs agrısı şikayetiyle eko yapıldı sonuc eser my ve 1ty ayrıca efor testi sonucu stage 4(10.dk)da St depresyon max 0.30 mv çıktı max kalp hızına ulaşıldı ve sonuçta negatif test sonucu çıktı.bu st depresyon 0.30 olması önemli bir bulgu mudur?
Yaş:32
Cinsiyet:erkek

Tıbbi tetkiklerinize lütfen sanal ortamda yanıt aramayın, sizi muayene eden hekimlere sorun. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak. www.vivasaglik.com

AYŞE ÇELEBİ
23/02/16

İyi günler Ali bey Çalıştığım kamu kuruluşunun anlaşmalı hastanede yaptırdığı checkup' ın eko sonucu: anormal EKG Sinüs ritm Olası sol atriyal genişlemesi yazıyor. Belirgin bir şikayetim yok.Bundan sonra nasıl bir tetkik-tedavi izlememi tavsiye edersiniz ? İlginiz için teşekkürler. Ayşe Çelebi
Yaş:56
Cinsiyet:KADIN

Tıbbi tetkik sonuçlarınızı tetkiki yapan doktora veya sizi muayene eden doktora sorun lütfen. Tetkik sonuçları hastanın muayene bulguları ile birlikte değerlendirilmelidir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

gökçe
17/02/16

Merhaba hocam bende yüksek tansiyon vardı 1 sene norvasc 10 ve beloc 50 kullandım yakın tarihte farklı bi doktora gittim bu ilaçların çok ağır olduğunu söyledi norvaac yerine başka bir. Antihipertansif verdi belocu da 3 gün yarım sonra gün aşırı 3 gün içip bırak dedi 2 gündür içmiyorum belocu bırakmak bi sorun teşkil eder mi ? Şimdiden tşkler
Yaş:32
Cinsiyet:kadın

Norvasc 10 mg ve Beloc 50 mg için neden çok ağır dediğini anlamadım, bu iki ilaç orta-hafif derecede ilaçlardır. Ancak yine de her hekim kendi hastasına hakimdir. Bu şekilde azaltarak bırakmanızda bir sakınca yok, endişe etmeyin. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar fak, www.vivasaglik.com

 

mutlu
17/02/16

hocam merhaba mitral kalp kapakçığı hastalığım var aylık deposilin oluyorum ameliyat gerekirmi fiyat nedir hocam teşekkürler
Yaş:34
Cinsiyet:bay

Kalp kapakçığı hastalarının ancak çok az bir kısmında ameliyat gerekir. Uzun dönem takip sonunda karar vermek mümkündür. Sitemizde bu konuda bilgi vardır, yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

murat
11/02/16

sayın hocam göğüs ağrılarım ve nefes darlığı sorunuyla kardiyologa gittim eforda birşey çıkmadı holter sonucumda 750 supraventrikul ekstralar çıktı.Efor anında bir sorun yok fakat istirahat halinde ekstralarım başlıyor ve anlık nefes darlığım oluşuyor yanında da çarpıntı hissi başlıyor ekoda eser mıtral ve 1. derece trikuspit yet. çıktı.Doktorum ilaç önermedi sizin tavsiyeniz var mı? yıllık kontrole gerek var mıdır?şimdiden teşekkür ederim.
Yaş:31
Cinsiyet:erkek

Sitemizde aritmiler hakkında genel bilgi var. Yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

AHMET
10/02/16

Hocam son 1 haftadir. Kalbimde carpinti oluyor. Kalbim cok guclu atiyor.Kalp atis sayim 80 civarlarinda 36 yasindayim 85 kiloyum yasima gore bu sayi normalmi.2hafya once sag bobregimden lazerle ameliyat olup tas kirdirdim bazi ilaclar kullaniyorumm carpintinin nedeni bu olabilirmii saygilar
Yaş:ATES
Cinsiyet:ERKEK

Hayır, böyle bir neden söz konusu değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ali
10/02/16

hocam ıyı gunler bana yardımcı olun lutfen sol gogusumun orda bı agırı war cok kötu kardojıye gıttım egk efor testı yaptık bısey cıkmadı ama jılet gıbı agırılar gırıoy ve benı cok rahatsız edıyor hocam goguse gıttım tomografı falan cekıldık yok dedı bısey yardım cı olurmusun hocam bana
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Bahsettiğiniz tetkikler yapıldıysa ağrınızın kalp hastalığına bağlı olması söz konusu değil. İç hastalıkları uzmanına muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

04/02/16

İyi günler.Sizi tekrardan rahatsız ediyorum.Eforlu Mps de iskemi saptanması üzerine anjiyo yapıldı.Rapora göre Lad damarında %40-50 darlık yapan M.bridge yazıyor.Doktor kalpteki ana damarımın kas içinden çıktığını bununda efor sırasında göğüs ağrısına yol açtığını söyledi.Ömür boyu ilaç kullanmalıymışım.Diltizem 60 mg 48 tab.2.1 başlandı. Bu seferde sorunum tansiyonum çok yüksek. 5 Dk aralıkla 3 defa ölçüldü.180-90,180-80,160-90.Bu rakamlar bana çok yüksek geldi.Neden olabilir.
Yaş:17
Cinsiyet:Erkek

Hipertansiyon hakkında sitemizde genel bilgi var. yararlanabilirsiniz. Tedavi olmanızda yarar var. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

mustafa erçevik
02/02/16

hocam benim eşimin kalp kapakçığında büzüşme varmış doktora götürdük o söyledi ve doktor ilaç yazmadı psikiyatrise gidin dedi neden bizi yönlendirdi anlamadım hocam o kalp büzüşme esnasında kesinlikel nefes alamıyor kendini böyle parçalamak istiyor ama bir türlü nefes alamıyor ne yapmamız lazım hocam bir ilaç tedaviniz olabilirmi veya başka bir tavsiyeniz varmı ne olur yardımcı olun hocam lütfen
Yaş:33
Cinsiyet:ERKEK

Kalp kapağındaki durum ile eşinizin şikayetleri arasında ilişki olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

beyaz kelebek
27/01/16

selam sayın hocam ben 3 ay önce kriz geçirdim bir damar anjıo yla açıldı bir damarda baypas yapıldı beloc coraspin ve ator kullanıyorum ameliyattan sonra sertleşme sorunu yaşıyorum.uyarıcı ilaç kullanabilirmiyim teşekür ederim..
Yaş:45
Cinsiyet:erkek

Uyarıcı ilaçlar konusunda sitemizde genel bilgi var, yararlanabilirsiniz. Kişiye özel öneride bulunmam için muayene olmanız gerekli, bünyenizi bilmeden öneride bulunamam. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

selin bayar
25/01/16

iyi günler hocam. yıllardır tremor hastası olmama karşın ilaç kullanmıyosdum. şikayetlerim artınca doktor esansiyel tremor olduğunu söyledi ve saneloc yarım tablet verdi. aynı zamanda haftada 3 gün plates yapıyorum. bu ilaç nabız yavaşlatıcı olduğu için plates yaparken kalbimde herhangi bir sorun yapa mı?
Yaş:30
Cinsiyet:k

Bu dozda olumsuz bir etkisi olacağını sanmıyorum. Yine de en doğrusu sizin bünyenizi tanıyan ve bilen kendi hekiminize sormanız. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ali ismet timurözü
23/01/16

iyi günler hocam 2 kez by-pass oldum 2nci bayy pastan sonra kalp büyümesi ve yetmezliği başladı doktorum delix 5 mg başlattı şikayetlerim bitti fakat boğmaca gibi kuru öksürük başladı tekrar gittim delixi kesti cozo or başladı 15 gün içinde öksürük kesildi bu kez tekrar kalp büyümesi başladı tekrar gittim yapacak bir şey yok dedi öksürüğe katlanacaksın dedi hocam sizin bilgileriniz doğrultusunda öksürük için ne önerirsiniz vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkürler saygılar hocam
Yaş:56
Cinsiyet:erkek

Delix ve benzeri ilaçlar bazı hastalarda % 5-10 sıklıkla kuru ve gıcık şeklinde öksürüğe neden olur, bu nedenle kullanımı çok zordur. Bunun yerine benzer etkiye sahip ve öksürük yan etkisi olmayan ilaçlar kullanırız. Aslında cozaar da bu ilaçlardandır. Ancak cozaar hafif bir ilaçtır. Size yeterli gelmediyse dozunu artırmak mümkün; veya bu  grupta başka seçilecek ilaçlar var. Bunlardan kullanmanız mümkün. Öksürüğe katlanmak zorunda değilsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Nihat
21/01/16

Sayın hocam beloc50 ile glukofen1000 aynı anda birlikte kullanımı uygunmudur Saygılarımla
Yaş:52
Cinsiyet:Erkek

Kullanılabilir. Ancak sizde kullanılıp kullanılmayacağını sizi muayene eden hekim söylemelidir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

20/01/16

Yine geçen yazmıştım diyerek başlayacağım.Eforlu Mps sonucuna göre Stres görüntülerinde Anterior duvar apikal kısmı ve septum bazali hipoperfüze izlenmiştir.Diğer segmentler normaldir.İstirahat görüntülerinde anterior duvar apikal kısmındaki ve septum bazalindeki hipoperfüze düzeldiği tespit edilmiştir.Duvar hareketleri normaldir.Sonuç:Anterior duvar apikal kısmında ve septum bazalinde iskemi ile uyumlu myokard pefüzyon sintigrafisi.Doktorum bu sonuca koroner anjiyografi yapılmalı dedi.Büyük ihtimal kalp damarlarında tıkanıklık var dedi.Bundan sonra ne olacak. Ayrıca efor bilgileri Hedef kalp hızı 202 Ulaşılabilen kalp hızı 176 (%87) Göğüs ağrısı:Olmadı Testi sonlandırma nedeni:Yorgunluk Şimdiden verebileceğiniz bilgiler için teşekkürler.
Yaş:17
Cinsiyet:Erkek

Makul miktarda efor yapmışsınız, göğüs ağrınız olmamış. Bu bulgular 17 yaşındaki bir kişi için beklenen bulgular değil. Sintigrafideki bozukluk bu yaş itibarı ile damar tıkanıklığından çok doğumsal bir soruna bağlı olabilir; ancak laboratuvar veya yorum hatası da olabilir. Muayene etmeden kesin yorum yapmak zor. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

17/01/16

Geçen size yazmıştım.Özellikle yokuş çıkarken göğsümde ve sırtımda omuzlarıma yayılan sıkıştırıcı bir ağrı var bu ağrı dinlenince geçiyor demiştim.Onun için tekrar kardiyoloji doktoruna gittim.Efor testi yapıldı.Fakat ben 3 dk yürüyemeden göğsümün ortasında bir sıkıntı belirdi.Tansiyon istirahat 150-76 2.Ölçüm 174-94 İstirahat KH 87 En yüksek KH 115 %71 Beklenen KH 202.Sonuç bölümünde Efor step 1 esnasında St elevasyonu max 0.36 mv St depresyonu kanal avl -.0.07 Hastanın şikayeti test sonlandırıldı.Bu sonuca göre Eforlu Mps istendi.Bundan sonra ne olacak.Genel bilgi verirseniz memnun olurum.
Yaş:17
Cinsiyet:Erkek

Efor testi sırasında "ST elevasyonu" çok seyrek ancak önemlibir bulgudur. Bu durum, eğer hatalı bir ifade olarak yazılmadıysa önemli kalp hastalıklarına, ritim bozukluklarına işaret edebilir. Ancak EKG lerinizi görmeden yorum yapmam sağlıklı olmaz. En doğrusu testi yapan doktordan bilgi almanızdır. Geçmiş olsun. Prof Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Ahmet
15/01/16

Mrb hacam bnde brugada sendromu hastalığı var bayılma olmadı ailede de yok şimdilik takip dediler yanlız son zamanlar nefes darlığı göğüs ağrısı var birde merdiven çıkarken nefes nefese kalıyorum rampa yı zor çıkıyorum yururkende ayaklarından diz kapağına kadar olan damar lar sanki sıkışıyor agriyor ayak kaslarim agriyor lütfen beni bilgilendirir hocam
Yaş:22
Cinsiyet:Erkek

Bu şikayetlerinizin Brugada sendromu ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun. Prof Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Cesur
15/01/16

Hocam Merhaba ben 5_6 yıldır epilepsi teşhisi ile ilaç kullanıyorum. Ama geçen ay izmirde kendi doktorum dan başka bir doktor a gittim . Bana brugada olabileceğini söyledi . Bir kaç teklif yaptı ama net birsey söylemedi. Bu hastalığın teşhisi tam olarak nasıl konulur, ne yapmalıyım .şimdiden teşekkürler.
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Brugada sendromu genelde ailesel bir hastalıktır. Brugada sendromu EKG tanısında EKG bulguları çok önemlidir. Buna ilaveten başka hastalıkların olmadığını göstermek için ekokardiyografi yaparız. Diğer yandan EKG bulguları çeşitlidir ve bazen maskelenmiştir; her zaman görülmez. EKG bulgularını görünür kılmak için bazı özel testler yapmak gerekebilir. Daha fazla bilgi ve teşhis için 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Mustafa Akbulut
13/01/16

Platel,Coversyl 5mg,Diltizem SR90mg,Ecopirin,Lansor,Ator40mg ilaclarini 4 aydir surekli kullaniyorum.Son gunlerde vucudumda kasintilar cogaldi.Bu konuda bilgi vermrenizi arz ediyorum.Saygilarimla.
Yaş:69
Cinsiyet:erkek

İlaçlar ve yan etkileri konusunda sanal ortamda bilgi vermek hukuken ve tıbben doğru değildir. Lütfen sizi takip eden hekime başvurun. Geçmiş olsun. Prof Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Burhan Ispalar
09/01/16

Merhaba Hocam Babam ile ilgili sorum olacak. Bursa Kalp Aritmi Hastanesinde yapılan tetkikler sonucunda tanı: Konjestif kalp yetmezliği Kronik böbrek yetmezliği Primer hipertansiyon Göğüs ağrısı ,tanımlanmamış) Çarpıntı Paroksismal taşikardi ,tanımlanmamış Atrial fibrilasyon ve flutter Venöz emboli ve tromboz diğer Vakit kaybetmeden kalp pili takılması önerildi. 3 ay kadar önce kalp anjiyosu yapılması önerilmiş ancak böbrek yetmezliği nedeniyle riskli görülmüş ve yapılmamıştı. Aynı risk kalp pili takılması için de var mıdır? Yardımınız için çok teşekkür ediyorum
Yaş:82
Cinsiyet:erkek

Sitemizde kalp pilleri ve elektroşok cihazları hakkında ayrıntılı genel bilgiler mevcuttur. Yararlanabilirsiniz. Kişiye özel bilgi için randevu almanızı öneririm. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

07/01/16

Merhaba.Size bir kaç konuda danışmak istiyorum.Benim tansiyonum yüksek.(İlaçsız en düşük 130-80 En yüksek 170-90)Kimisi bu yaşta tansiyon olmaz diyor.Kimisi her yaşta olur diyor.Yapılan incelemeler sonucunda Esansiyel Hipertansiyon teşhisi kondu.İlaç olarak Beloc Zok 25 mg verildi.Bu değerlerle 15 gün izlenecem.Bir başka danışmak istediğim konu uzun bir süredir özellikle koşarken veya yokuş tırmanırken göğsümde sıkışma ve yanma tarzı ağrı beliriyor.Bu ağrılar istirahat edince 5 dk içinde geçiyor.Geçen sene sürenin uzaması ve ağrıların mideye yayılım göstermesi sonucu doktora gittim.Oradaki doktor Eko raporuna bakarak ufak bir mitral kapak sorunu var ağrı yapmaz 1 sene sonra tekrar gel dedi.Kasım ayına geldik.Havalar soğumaya başladı.Ağrılar yokuş çıkarken gelmeye başladı.Bu sefer ara sıra yemekten sonra sırtımın ortasında omuzlara yayılan sıkıştırıcı bir ağrı var.İlacımı içersem bir sorun olmaz dendi.Fakat bir sonraki kontrolde Eforlu Ekg yapılabilir dendi.Bu ağrılar kalptenmi geliyor.Şüphelendiğim konu şu aralar(mesela geçen gün)yürüyorum gideceğim yer hafif yokuş ki ben her zaman aynı yerden geçerim.Yokuş tırmanmaya başladım.Orada bir şey unuttuğum aklıma geldi.Ulaşmak için koşmaya başladım.Ama daha yokuşun ortasında sırtımda bir ağrı başladı.Zorlamaya çalıştım.Omuzlarıma baskı yaptı.(Havada soğuktu.)Durmak zorunda kaldım.Ağrı biraz uzun sürdü.Normalde dinlenince 5 dk içinde geçen ağrı 10 dk içinde hafifledi.Bu aklıma bir sorun mu var ihtimalini getiriyor. Sizin görüşünüz nedir. Teşekkürler.
Yaş:17
Cinsiyet:Erkek

Hipertansiyon her yaşta olabilir. farkıl farklı sebepleri vardır. Ağrılarınıza gelince bu yaş için kalpten kaynaklanan göğüs ağrısı çok seyrektir, reflüde de benzer ağrılar olabilir. Ancak anlattıklarınız kalp ağrısına benziyor. Yüksek tansiyon ile birlikte düşünüldüğünde bazı olasılıkları göz ardı etmemek gerek. Kardiyoloji muayenesi olun, yaşınız çok erken, ancak uygun bir şekilde efor testi vb. yapılması gerekebilir. Son kararı sizi muayene eden kardiyolog vermeli. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali SerdarFak, www.vivasaglik.com

 

Hasan can
02/01/16

Hocam merhabalar. Ben 115 kilo 23 yasinda bir ogrenciyim. 2 hafta once cok agir agrili bir bademcik hastaligi gecirdim. Bademciklerim bembeyaz olmustu. Atesli titremeli bir hastalik geciriyordum. Hastaligimin 3.gecesi nefes darligi cekip acile gittim. Acilde kalbimle alakali testler yaptilar kalp ritmimde birsey cikmadi ancak kan degelerimde triponin i 5,62 cikti. Kanimdaki iltihap keza bu sekildeydi. Baska bir hastaneye sevk edildim. Buradaki kardiolog kalbimde bisey olmadigini iltihap coklugundan oldugunu soyledi. Bugune kadar sol gogsumde hafif bir batma hissi yasiyorum. Bu his arada durup arada basliyor. Sinav doneminde oldugumdan ve onume gelen ozel doktor ekokardiografi bile yapmadan anjiyo deyip paraya goz koydugu icin kardiologa gitmedim. Ailemde kalp hastasi yok bademcigimi usutmeden once spor salonunda 1 saate yakin kardio yapiyordum hic sikayetim yoktu. Agrim koluma veya baska biyere vurmuyor. Hafif kosarak deneme yaptim kalbimde agri artmasi nefessizlik olmuyor. Cogu zaman unutuyorum agriyi. Ancak her aksam hissediyorum. Sabah kalktigimda ilk 15 20 dakika agri yokken sonra basliyor. Size sorum kaygilanmali miyim? Kendimi dinleyen bir insanim ve cok pimpirikliyim. Bu huyum bazen bana cok dezavantaj sagliyor. Ozel kurumlarda saglik sektoru bile kar elde etme uzerine kuruluyken kime guvenip kimden kacinmaliyim. Bu agrinin kaynagi nedir? Eminim size yazan yuzlerce hastaniz vardir. Umarim gorup de cevaplarsiniz.
Yaş:23
Cinsiyet:E

Ağrılarınız kalple ilgili ağrılara benzemiyor. Nezle, grip, bpğaz ağrısı sırasında göğüs-sırt kaslarında buna benzer ağrılar olabilir. Yine de en doğru yorum için muayene olmanız gereklidir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Recep Akgl
30/12/15

Merhaba hocam benim sorum şu olacaktı 1 ay öncesinde gece yemekten sonra kalbim aniden sıkıştı nefes darlıgı ve kolumda uyuşma oldu hemen hastaneye gittik ekg çektiler kalp çarpıntısı oldu dediler.ertesi gün eko cektiler bise cikmadı tahliller yaptılar b12 eksikligi cikti.2 gün öncede göğüsümde halk arasında iman tahtası denilen yerde bi baskı hissi kusma çenemde uyuşma ve kolum ağırdı ve bu sefer farklı bir hastaneye acile gittim ekg çektiler temiz çıktı kanımda troponine baktılar 0 çıktı göğüs röntgeni cektiler hicbisey cikmadı ve doktor kalbimde bise olmadigini söyledi midemde yanma olup olmadigini sordu bende evet dedim midemde yemkten sonra siskinlik olup olmadigini sordu oluyo dedim ve sende reflü var dedi acaba dogrumudur bu olaylar reflüden olurmu.
Yaş:17
Cinsiyet:Erkek

Olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

YÜKSEL TAŞKOPARAN
30/12/15

2009 yılından beri günde 1 co-diovan 160 12.5 ve sabah akşam olmak üzere dilatrend 12.5 ayrıca akşamları 1000 mg lik glucophage'nin yarısını doktor tavsiyesi üzerine kullanıyorum.Bir birbuçuk yıl sonra kulakta devamlı fıslamalar başladı ayrıca eklemlerimde ağrı ve ürik asit 7.3 sebeb ne olabilir tansiyonların normal SAYGILAR 30.12.2015
Yaş:52
Cinsiyet:E

Sanal ortamda ancak genel bilgi verebilirim. Teşhis için lütfen hekiminize başvurun ve muayene olun. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

suat
28/12/15

HR : 81 BPM P Süresi : 133 ms PR aralığı : 162 ms QRS Süresi : 147 ms QT/QTC ara : 338/394 ms P/QRS/T eksen : 47/ 62/27 RV5 /SV1 amp : 0. 889/0.283 mV RV%+SV1 amp : 1.172 mV RV6/SV2 amp : 1.768/0.203 mV ekg mi yorumlar mısınız ?
Yaş:27
Cinsiyet:erkek

EKG yorumu ancak hastanın muayene bilgileri ile yapılabilir. Lütfen sizi muayene eden hekime başvurun. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Nejla polat
26/12/15

Hocam merhaba. Ben evde bir kere bayıldım ve bunun üzerine devlete doktora gittim. Ekg ve eko çektiler. Doktor ritm bozukluğu var dedi ve beloc50 mg verdi bi ay sonraya halter yazdı. Bende özel hastaneye gidip ekg eko efor yaptırdım ve ritm halter taktırdım. Özeldeki doktor haltr sonucuna göre çok önemli değil hafif çarpıntı var dedi ve ilaç yazmadı. Sonra devletteki randevum gelince ondada halter taktırdım ve doktor yoğun çarpntı var dedi ve rytmonorm150 mg yazdı günde iki kez iç dedi şu an 10 gündür içiyorum kendimi çok kötü hissediyorum mide bulantısı şişkinlik gaz aşırı halsizlik şakaklarımda ağrı var. Doktor bana 20 gün sonra gel dedi. On gün daha devam etmeli miyim ne yapmalıyım cevap verirseniz çok sevinirim teşekkürler.
Yaş:41
Cinsiyet:Kadın

Rytmonorm önemli aritmiler için kullandığımız bir ilaçtır. Ancak hangi hastaya, hangi dozda verileceğine, ne kadar süre devam edileceğine ancak hastayı muayene eden ve bünyesini bilen hekim karar verir. Sitemizde bayılma (senkop) hakkında genel bilgi vardır. Buradan bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

GÖKHAN UZUN
25/12/15

hocam merhaba bende rıtım bozuklugu vardı bana kalpden ablasyon yaptılar ama daha once arada olan sımdı sureklı rıtımlerım 90-115 arası gıdıp gelıyor yatarken 80-90 arası holter takıldı uyuşukluk halsızlık baş donmesı ve şakaklarımda damar yolunda dısa vuran nabız atısı oluyor sureklı rıtmalorm ve komadın kullanıyorum alelıyat olalı 4 ay oldu ama bır duzen olmadı nefes alamıyorum doya doya nasıl yardımcı olabılırsınız ben kardıyolojıye gıdıyorum yoksa baska bır bolumemı gıtmem gerek lutfen cevap verırsenız sevınırım
Yaş:30
Cinsiyet:ERKEK

Ablasyondan sonra bazen hafif çarpıntı şikayetleri devam edebilir, her çarpıntı önemli aritmi demek değildir. Ancak ablasyon yapıldıysa neden rytmonorm kullandığınızı anlayamadım. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

CENGİZ DEMİR
23/12/15

Hocam Merhabalar.34 yaşındayım. Bir yıl önce Kalbimde ve sol kolumda tüm enerjimi alan, uyutmayan ve uyuduğumda uykumdan uyandıran hiç geçmeyen bir ağrı başladı. Bulunduğum yerdeki hastanede efor testine girdim bir şey çıkmadı. O test sonuçlarıyla birlikte başka bir hastaneye gittim bu yaşta herhangi bir kalp hastalığı beklemiyoruz deyip gönderdiler. Uzman bir doktordan bu cevabı almak şok etti. Güvenim sarsıldı. Tekrar gitmek istemedim. Sonra kalp bölgesine uyguladığım kas gevşetici kremlerle rahatlama yoluna gittim. bir kaç ay sonra ağrılarım kayboldu. Bir yıl sonra 15-20 gündür ağrılarım tekrar başladı. Sorunum ne olabilir. Ne yapmalıyım.
Yaş:34
Cinsiyet:Erkek

Efor testi normal çıktıysa endişe etmeyin. Uzman doktorun dediklerinde de haklılık payı var, neden güveniniz sarsıldı Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Nihat
21/12/15

Sayın HOCAM bir yakınım hipertansiyon ve taşikardi hastası pritor80 + beloc50 sabahları aynı anda alıyor uzun zamandır yorgunluk yaptığını söylüyor bu kombinasyon uygunmudur SAYGILARIMLA
Yaş:51
Cinsiyet:Erkek

Hipertansiyon tedavisinde onlarca farklı ilaç kullanırız. İlaç tedavinizin uygun olup olmadığına ancak sizi muayene eden hekim karar verebilir. Sanal ortamda ancak genel bilgi verebilirim, sitemizde zaten hipertansiyon tedavisi hakkında bilgi vardır. Arzu ederseniz 0216 688 0968 numaralı telfondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

duran değerli
19/12/15

Hocam merhaba, hastaneye tanssiyon ve nefes yetersiz geldigi için gitmistim, doktor ekokardiyografi çektirdi çıkan sonuçta :Pulmoner velosite hafif artmiş, Sol ventrikül konsantrik hipertrofi, hafif triküspit yetersizligi çıktı ayrica tansiyonum büyük 14 ile 13 arası küçük 6 ile 8 arasinda çıkıyor, doktorum yıllık izne çikmiş sonuçlari gösteremedim.Bu sonuçlara göre ne yapmamı önerirsiniz yardimci olursaniz sevinirim.Teşekkür ederim.
Yaş:49
Cinsiyet:Erkek

Genel olarak yüksek tansiyon kalbinizi etkilemiş, kalbinizde zorlanma işaretleri var.  Daha ayrıntı yorum yapmam zor. Tetkik sonuçlarının yorumu hastadan hastaya fark edebilir. Tetkikler hastanın muayenesi ile birlikte yorumlanmalıdır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ali. Baran yektas
18/12/15

Hocam bende panik atak var doktorlar sana spor yasak diyor holter sonuçlarım 1.derce eko normal çok heyecan yapıyorum ne yaplazım hocam
Yaş:16
Cinsiyet:Erkek

Panik atakta sporun neden yasaklandığını anlamadım. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

SEVGİ YILDIZ
17/12/15

MERHABA HOCAM..HOCAM STRESE BAĞLI 8 AY ÖNCE TANSİYON ÇIKTI BENDE..HEYECANLANINCA,ÜZÜLÜNCE,SEVİNİNCE,YORULUNCA HER TÜRLÜ ÇIKIYOR BU TANSİYON..İLK ZAMANLAR ACİLE ÇOK GİTTİM..ŞİMDİ Bİ KAÇ DOKTORDAN SONRA BELOC SABAH YARIM AKŞAM YARIM VE PAXERA 10.MG VE TRANKO-BUSKAS ALIYORUM.AMA TANSİYON YİNE YÜKSELDİĞİ İÇİN ADANA'DA PROFESÖRE GİTTİM..DİLATREND 12,5 MG SABAH VE AKŞAM İÇMEK ÜZERE VERDİ.BETA BLOKER GRUBUNA GİRDİĞİ İÇİN BELOCU BIRAKTIM.KALP ATIŞIM DÜZELDİ FAKAT TANSİYON DÜŞMEDİ.PROF.SORMAK İSTEDİM YANINDA ÖNERECEĞİ İLAÇ VAR MI DİYE YURT DIŞINA GİTMİŞ.ECZACI ARKADAŞ COVERSYL 5 MG.ÖNERDİ.HOCAM YÜKSEK BİLGİLERİNİZE GÜVENEREK SORMAK İSTEDİĞİM DİLATREND VE COVERSYL BİRLİKTE İÇİLİRSE ETKİLEŞİM OLUR MU?HOCAM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM,İŞLERİNİZDE BAŞARILAR DİLERİM.
Yaş:55
Cinsiyet:KADIN

Tansiyon düşürücü ilaçlar birlikte kullanılabilir. Ancak hangi ilacın hangi hastada birlikte kullanılacağına ancak hastayı muayene eden hekim karar verir. Sizin bünyenizi bilmeden yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Nihat
15/12/15

Sayın hocam atacand8 ile beloc50 birlikte kullanımı uygunmudur ayrıca yeterli olurmu aynı anda alınırmı Saygılarımla
Yaş:51
Cinsiyet:Erkek

Hipertansiyon tedavisinde onlarca farklı ilaç kullanırız. İlaç tedavinizin uygun olup olmadığına ancak sizi muayene eden hekim karar verebilir. Sanal ortamda ancak genel bilgi verebilirim, sitemizde zaten hipertansiyon tedavisi hakkında bilgi vardır. Arzu ederseniz 0216 688 0968 numaralı telfondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Nida
15/12/15

Merhaba hocam ben yüksek ve düzensiz kalp atışı şikayeti ile doktora basvurdum EKG ve eko çekildi zaten EKGde de yüksek olduğu söylendi kalp atışlarımın. Ekoda ise sonuç bölümünde 1- eser derece 2- Ef %65 yazıyordu doktorum bana kalp kapakçığımda çökme olduğunu söyledi ve beloc-zok 50mg yazdı ve her 6 ayda bir kontrole gelmem gerektiğini söyledi. Ben ilacımı düzenli olarak kullanmaya başladım kalbim gerçekten yavaşladı bikac hafta sonra öyle ki bilekten ölçen tansiyon aletleri ile ölçtüğümde 120-140 arası olan nabzim 80-90lara geriledi fakat şimdi de kalbimde sıkışmalar meydana geliyor bu ilacın bir yan etkisimidir yoksa bir sorun mu olabilir?
Yaş:24
Cinsiyet:Bayan

Hayır, ilacın etkisi değildir, Kapağınızdaki durum da önemli bir sorun değil, endişe etmeyin. Şikayetinizkalp hastalığı ile ilgili olmayabilir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ayşegül
15/12/15

Hocam merhaba.babamda 15 yıl önce mesane kanseri başladı hala devam ediyor.Şu anda akciğer kanseri. Onkolog bunun mesaneye bağlı olmadığını söyledi beyin mr çekildi sonucu çıkmadı henüz.2 yıl önce bypass oldu ve 4 damarı değişti dediler,3 ay önceki kontrolünde kalbi 45 çalışıyor demişlerdi bu günkü sonuç ise 30 çalışıyormuş.yarın yine yatıracaklar babamı.iki hafta önce taburcu olurken verdikleri kağıtta şunlar yazıyordu: folat eksikliği anemisi hiperlipidemi pulmoner embolizm koah ürtiker bulantı ve kusma esansiyel hipertansiyon pnömoi. 3 ayda 65 kilodan 44 kiloya geriledi kemoterapi alamayabilir dendi(kalpten dolayı).lasix beloc pek çok ilac alıyor ayaklarında iki hafta önce şişme vardi hala avuç içleri mor.nefeste çok zorluğu var yemek ve lavabo dışında sadece ev içinde iki tur atabiliyo.sürekli yatakta ve baş ağrısı sürekl. boyle bir durumda seyir nasıl olur,evde olduğumuzda hangi durumda acile başvuralım sağlıklı bir insan için bile yarı yarıya yaşama şansı varken babam için ne kadar kritik bir durumdayız ne yapabiliriz ailesi olarak? teşekkürler ve sağlıklı günler dilerim hocam.sevgiyle kalın :)
Yaş:33
Cinsiyet:bayan

Babanızın bu durumuna sanal ortamda, uzaktan yardımcı olabilmem çok zor; hatta sağlıklı olmaz. Kalbindeki gerileme kemoterapi ilaçlarının yan etkisi olabilir, kalp hastalığının kendisinden de kaynaklanabilir. Babanızda kalp yetersizliği var sanırım. Sitemizde bu konuuda ayrıntılı genel bilgi mevcut. Bu şartlarda babanızın tedavisini ancak kendisini takip eden hekimler yapmalıdır. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Tuba Kırılmaz
14/12/15

Dedem yaklaşık 30 yıldır kalp hastası. Hastalığın seyri son bir yılda oldukça kötüleşti. Önce baş dönmeleriyle başlayan bu kötüleşme evresi, sonrasında ayak bileklerinde ve karın bölgesinde şişliklerle devam etti. Böbrekler ve ciğerlerde bu evrede kötüleşti. İştah azalması sürekli şişkinlik hissi var. Gece uyuyamama ama son bir ayda ise oturduğu yerde ani uyku hali, ve konuşmada zorluk gözlemliyoruz. Doktorlar herhangi birşey yapılamayacağını söylüyor. Eli kolu bağlı oturmak ve hergün kötüye gittiğini görmek oldukça üzücü. Sizin tavsiye ve yönlendirmelerinizi rica ederim. Saygılarımla
Yaş:34
Cinsiyet:Kadın

Dedenizin kalp yetersizlği, ritim bozukluğu olabilir. Dedenizin ayrıntılı bir şekilde muayene olması gerekli. Sanal ortamda ancak genel bilgi verebilirim, sitemizi inceleyin. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaradan bilgi alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Kadri erten
12/12/15

Kalp krizi geçirdim hastanede 10 yattım 10.gün sonrası anjio oldum çık bir açıklama yapmadılar stend taktılar 2.5 cm e 16 mm 11. Gün taburcu oldum doktor çok birşey demedi sigara içme tuzsuz te vb. Değerlerin için dosya gondersem bana geri dinebilirmisiniz
Yaş:56
Cinsiyet:Erkek

Kadri bey, muayene olmanız çok daha iyi olur; size daha sağlıklı ve kapsamlı bilgi vermem ancak bu şekilde mümkün olabilir.

Yine de dosyanızı gönderirseniz genel bilgi verebilirim. Bu konuda 0216 688 0968 numaralı telefondaki asistanımdan bilgi ve adres yardımı vb. alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Abdi Can
11/12/15

Hocam Merhabalar Annem kalp yetmezliği tedavisi görüyor ve vucut su topluyor su topladigi zamanlar karinda ve ayaklarinda şişme oluyor bunun içinde doktor desal ilac verdi günde 1 tane kullaniyor ve son 2 senedir su toplamiyordu ama son 3 ay icinde 10 kilo birden aldi ve nefes alamaz oldu hastanede sürekli idrar sokuculerle 10 kiloyu geri verdi şimdi desal kullaniyor ama eskisi gibi cikamiyorum idrara diyor acaba ilacin etkisi kalmadi mi eskisi kadar, çok şükür bobreklerinde bi problem yok, ilacin dozunu mu attirmak lazim idrar için ya da başka bir idrar sökücü ilaclari onerirmisiniz. Ne yapmamizi onerirsiniz hocam simdiden teşekkür ederim vereceğiniz cevap için
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Abdi Bey, sitemizde kalp yetersizliği kronik ve ilerleyici bir hastalıktır. Sitemizde bu konuda ayrıntılı bilgi var, yararlanabilirsinzi. Ancak sanal ortamda tedavi veya ilaç önerisinden bulunamam, hukuken ve tıbben uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 688 0968 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

refigul
11/12/15

hocam simdiden tesekkur ederim..en kisa sekilde anlaticam insaallah..daha once soyledigim carpinti olayindan sonra hergun degisik bisey hissediyorum..bazen sol omuzda cekme tarzi agri..solagim ve kizimi hep otarafta tasiyorum ama sol omuz olunca korkuyorumm..bazen sol cene iki uc gun ayda agriyor..bazen iki gogus ortasinda gun boyu bi agri yanma hissi gibi seyler yine korku..bazen dusuk tansiyonlu olmama ragmen tansiyon yukselnesi..ve gogus ortamda vurular .kalbim hizli atmiyor ama sert vuruyo iki vuru korkuyorum..hatta iki gundur vurular bile degisti sanki biri kalbimi sikiyi bogazima cikiyo zor atcak gibi iki vurus yapiyo ve oksuruk oluyo bu vurulardan sonra bi korku el ayak bosaliyo..yani bisey onerin ..daha once gittigimi soylemitim burdki krdiyolojiye..egk eko kan thlili bide holter takildi..ritim holter..sade e bir ektr atim cikti ama ozaman bu vurular cok azdi ve ogun hic olmadi..yani cok panik ve vesveseli bi yapim var tkintiliyim..cok duunurum..ne oneririniz..4kere gittim7ayda kardiojiye..enson ki ay once gittim..ama hep ayni dr..ne onerirsiniz..bu yasdigim vurular kalbi hissetmem ama yvas atimda bunlar ekstrmi..yine uzadi..Allah razi olsun..cok sgolun..
Yaş:36
Cinsiyet:bayan

Endişe etmeyin. Sitemizde çarpıntılar hakkında bilgi vardır; video bölümünde de ayrıca sunumlar var.  Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Nihat
05/12/15

Sayın Hocam hipertansiyon hastasıyım cozaar50 ve beloc 50 sabahları alıyorum ilerleyen saatlerde yorgunluk ve halsizlik oluyorbu iki ilacı aynı andamı yada günün hangi dönemlerinde almalıyım birde Hocam cozaar50+ beloc50 yada diovan50+beloc 50 ile ilgili birlikte alınır ANCAK etkinlik açısından önerilmemektedir demiştiniz bu ne anlama geliyor Saygılarımla
Yaş:51
Cinsiyet:Erkek

Bu iki ilacın birlikte kullanımı avantaj sağlamaz. Ancak bir hastanın tedavisini o hastayı muayene eden hekim belirler.  Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

yucel
03/12/15

sol bacakta damarda pıtıdan dolayı komadin kullanmaktayım bugünkü kan değer ölçümünde comadinin yanında iğnesinide verdi doktor ikisi bir aarada kullanılrsa yan etkisi olurmu saygılarmla
Yaş:24
Cinsiyet:bayan

Coumadin dozu yetersiz olduğu için iğneyi destek olarak vermiş olabilir. Kısa bir süre kullanmanız gerekecektir. Coumadin ve iğne uzun süre birlikte kullanılmaz.

Doktorunuza süresini ve dozunu sorunuz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ALEV BAKAR
30/11/15

TANSİYONUM 4-5 GÜN YÜKSEKTİ. BİRAZ KORKTUM TANSİY0N PROBLEMİM YOKTU. TİROİD HASTASIYIM. KARDİYOLOĞA YÖNLENRİLDİM. EKG-KALP ULTRASONU VE EFOR TESTİ YAPILDI. DOKTOR SİSTOLİKTE GENİŞ BİR ATIM OLDUĞUNU SÖYLEDİ. BELOC 25mg BAŞLATTI. TANSİYON ÖLÇÜM KONTROLÜ İÇİN KAĞIT VERDİ. EĞER İYİ GELİRSE RAPOR YAZACAĞINI SÖYLEDİ. MERAKIM BELOC İYİ BİR İLAÇMIDIR. LÜTFEN BİLGİLENDİREBİLİRMİSİNİZ.
Yaş:45
Cinsiyet:KADIN

Her ilacın hangi amaçla ve hangi bünyede kullanılacağına göre etkisi ve başarısı farklılık gösterir. Bünyenizi bilmeden yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

onur inceoglu
28/11/15

hocam nadiren aritmi ama daha cok extrasistoller icn doktora gittim zaten concor 5 mg kullaniyordum yanina rtymonorm 150 mg 2×1 ekledi ve anksiyeten var diyerk cipralex verdi birinci sorum concor ve rtymojorm beraber kullanilir mi ikincisin cipralex prospektusunde aritminiz varsa kensinlikle kullanmayin yaziyor oneriniz nedir cok tesekkur ederim
Yaş:32
Cinsiyet:erkek

Eğer aritminiz anksiyeteye bağlı ise rytmonorm uygun bir ilaç değil. Ancak sanal ortamda ancak genel bilgiler verebilirim, aksi hukuken ve tıbben doğru değildir. İlaç ve tedavi önerisini ancak sizi muayene eden doktordan almalısınız. Arzu ederseniz 0216 6880968 den bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Müberra
27/11/15

Ben 10 senedir tansiyon hastasıyım.ve her şey tansiyon yapımı ihmal etmekle başladı tansiyonu çok yükseldi, 10/20 oldu tekrar hanıma başlayınca normale döndü, tabiki doktora gittim .kardiyoloji ye bana renal arter incelemesi ?apïldï ondaki sonuç.sol böbrek hafif düzensiz parankim ekosu grade 1 artmış.sol, yerini böbrek boyutu, konforu ve parankim kalınlığı normal.sol böbrekte rezitif indeks 0.74olark õlçül?pnormalin ?stünde (Ras.) Böyle bir inceleme var ne yapmalıyım doktor anjiyo olup stent takılması gerektiğini söylüyor. Ben napalım bilemedim doğrusu.
Yaş:58
Cinsiyet:Bayan

Böbrekler tedavi edilmeyen hipertansiyondan etkilenir. Stent takılması böbreklerde mucizevi bir yarar sağlamaz; ilaçlara ilave bir katkı sağlayabilir. Hangi hastanın ne derecede yarar göreceğini ancak hastayı takip eden doktor ayrıntılı tetkiklerle öngörebilir. Stent takılsa da yine tansiyon düşürücü ilaçalmaya devam etmeniz gerekeceğini unutmayın. Kalbinize baktırmayı ihmal etmeyin. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Demir
21/11/15

Selam hocam 40 yaşındayım 4 yıl önce kroner anjiyo oldum,sol ana arter %50 buna bağlı iki arter %20 ve sağ ana arter %20 buna bağlı iki arter %20 yapısal darlık yani kalp kası arasında sıkışmış.o zaman ki yapılan eko hafif normal dendi EF %65 idi.iki yıl önce stres efor testi yükselme gösterdi dendi eko öncekinden farkı EF %54 çıktı.bu hafta rahatsızlanıp dr.gittim testler yapıldı anjiyo istedi ama kabul etmedim eko EF %49 septum ve apeks hafif hipokinetik dendi hastalık hızlı bi şekilde ilerlediğini söylediler beloc 50mg corasprin ve ator kullanıyorum yorumunuz nedir hocam teşekkürler.
Yaş:40
Cinsiyet:erkek

Verdiğiniz bilgilere göre "koroner arter hastalığınız" var. Kalp damarlarınızda damar sertliğine bağlı daralmalar başlamış Bu durum genelde ilerleyicidir. Bu rakamlarla şimdilik stent / by-pas vb müdahalesi gerekli değil. Ancak ilerlemememesi için önlem alınması gerekli, bu konuda sitemizde genel bilgi var. Düzenli takip altında olmanız ve bazı ilaçları yaşam boyu kullanmanız (şikayetiniz olmasa bile) gerekir. Sanal ortamda, sizi muayene etmeden ilaçlarınız hakkında yorum yapamam.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

fatih
21/11/15

hocam selamlar, yaşım 40 , boy 1,84 kilo 80 civarı. daha önce hiç tansiyon sorunu yaşamadım.aşağıdaki sonuçlar için görüşünüz nedir. çok teşekkür ederim... sol ventrikül kavite genişliği normal sınırlarda olup , bazal segment M Mode kesitlerde diastolde 4,9 cm sistolde 2,9 cm ölçülmüştür. Duvar kalınlıkları normal sınırda olup IVS 1,0 cm posterior duvar 1,0 cm ölçülmüştür. Apikal 5-2-4 ve kısa eksen görüntülerde bölgesel duvar hareket bozukluğu saptanmamıştır. Ejeksiyon fraksiyonu M-Mode ile %65 hesaplanmıştır. Sol atriyum boyutu normal olup, antero-posterior duvar 3,8 cm , medio lateral 3,7 cm apiko-bazal 3,8 cmölçülmüştür. Kitle, trombüs görülmedi. Sağ atrium boyutları 4,4x2,4 normal genişliktedir. Sağ ventrikül boyutları Apikal 3,4 normal genişliktedir. Mitral kapak her iki leafleti normal yapıda açılım ve hareketleri normaldir.. Aort kök genişliği 2,3 cm sinüs valslva hizasında 4,2 cm olup asandan aort en geniş yeerinde 3,5 cm dir. Aort kapak 3 küspisli, yapısı, açılım ve hareketleri normaldir. Duvar kalınlıkve hareket amplitüdü normaldir. Trisküpik kapak ve yapısı ve hareketleri normal Pulmoner kapak, normal anatomik yapıda Perikard ekojenitesi normal olup, perikardiyal mayi, kitle yoktur IAS-IVS intakt PW,CV Renkli Doppler; PW Doppler ile Transmitral akım örneğinde EYaş:40
Cinsiyet:erkek

Tıbbi tetkiklerinizi tetkiki yapan doktorun yorumlaması uygundur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

mustafa
19/11/15

-Merhabalar hocam, 6 yaşında asd+vsd operasyon geçirdim kalp delikleri kapatıldı, 8 yaşında kalp pili takıldı (halen var dddr mod )20 yaşında pulmoner hipertansiyon tanısı kondu, ( 95-115 mmhg seyrinde 6 dk yürüyüş testi 550 mt ağrı nefes darlığı yok kullandığım ilaç tracleer 125 mg 2x1, tadalafil-departon 40 mg 1x1) -yaklaşık 2 ay önce arada bir olan çarpıntı nedeniyle pil firmasını arayıp kontrole gittim firmacı Atrial Fibrilasyona girmişsin deyip pilin modunu vvı'a alıp beni doktora yönlendirdi, sürekli kontrolümü yapan doktor bana Cordarone 200 mg 1x1 başladı yaklaşık 20 gün sonra tekrar pil firmacısına gittim kontrol yaparak Atrial Fibrilasyondan çıkmışsın deyip pilin modunu tekrar ddd 'ye aldı ancak nabzım gece yatarken bile 110 'un altına düşmedi 109 bile olmadı bir kaç gün böyle devam etti, ancak nabzım hiç düşmedi tekrar doktora gittim pili vvı'a alsın öyle kalsın dedi. sonra başka bir doktora gittim bana tekrar cordarone 200 mg 2x1, diltiazem 30 mg 3x1 ve xorelto 15 mg 1x1 başladı. pili ddd moduna aldı bir hafta ilaçları kullandım ancak nabzım yine 110 'un altına düşmedi tekrar gittim pili vvır moduna alıp bu nabız hiç düşmemişse bundan sonra düşmeside zor olur dedi. sizin görüşünüz nedir hocam kullanılan ilaçlarmı yanlış verilen tedavimi yardımcı olursanız sevinirim.
Yaş:31
Cinsiyet:erkek

Bahsettiğiniz pulmoner hipertansiyon varlığında atriyal fibrilasyon çoğunlukla önemli bir sorundur. Kalbiniz hızlıyken normal ritimde mi yoksa atiryal fibrilasyonda mı ? Kan sulandırıcı ilaç alıyor musunuz ? Bir çok önemli ayrıntı var. Kalp ritminizi, kalp pili ritim kayıtlarınızı ve EKG lerinizi görmeden sağlıklı yorum yapamam. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

KÜBRA
17/11/15

HOCAM MERHABA BENİM DEDEM 74-75 YAŞLARINDA BUNDAN 4-5 SENE ÖNCE BYPASS AMELYATI OLDU ALMANYADA AMA HER SENE CİĞERLERİ SU TOPLUYO KALP TAM İŞLEVİNİ GÖRMEDİĞİNDEN GEÇENLERDE HASTANEYE KALDIRDIK KALBİNİN YÜZDE 25İ ÇALISTIĞI SOYLENDI YIKILDIK BU GERCEKTEN KORKULUCAK BİŞEYMİ NAPABİLİRZ HOCAM
Yaş:20
Cinsiyet:KADIN

Evet, bu önemli bir sorun. dednizde kalp yetersizliği var. Bu ilerleyici bir hastalıktır. Sitemizde bu konuda genel bilgi var. Düzenli ve sürekli tedavi alması gerek. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

hüsnü
14/11/15

Ben iki haftadır coumadin 5 mg kulanıyorum küçük dilimde şişme ve Uzama oluştu bu hap yaparmı acaba cevabınız için şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin
Yaş:40
Cinsiyet:erkek

Genelde böyle bir etkisi yoktur. Kanamaya dikkat edin. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

koray
12/11/15

Merhaba adim koray 18 yasindayim, hocam bazen bir kere ventriküler ekstrasistol oliyor en fazla 2 kere hissediyorum gunde, bazen 4 gunde hic , boyle donem donem artiyor ve donem donem iniyor doktorlar holter takti efomu cektiler ve ekoda cekildim bunlar temiz cikti holterde ekstrasistol gorunuldu yalniz bunun tehlikesi olmadini soylediler, zorda olsa bir sure sonra ikna oldum tehlikesiz olduna ve normal bir hayat surmeye calisiyorum , yalniz bu VES hissetmeden once cok sportif biriydim sporu birakali 1,5 sene oldu , tekrar baslamak istiyorum ama arada bir olan bu VES spor esnasinda ani ölume sebeb olabilirmi oyle okudum birkac yerde , spor olarakda fitness yapmak istoyorum agirlikda kaldirmak istiyorum spor yapmakta bir sakinca varmi hocam ? Okudunuz icin tessekurler.
Yaş:18
Cinsiyet:erkek

Sitemizde aritmiler hakkında genel bilgi var. Yararlanabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ercan
10/11/15

hocam 2 yıl önce bir kardiyoloji uzmanı kabi mercedes amblemi gibi düşün sende doğuştan bir çizgisi yok birleşik demişti.40 yaşına kadar sorun olmaz demişti.subay veya polis olmak için engel teşkil edermi bu durum.tıpta adı nedir?teşekkürler saygılar
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Ne kastettiğinizi anlamadım. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

sait yilmaz
09/11/15

Sayin hocam benim cocugumu. 1.5 yaşında dilate kardiyomiyopati hastası bu hastalığın çaresi yok diyorlar sizin bana yardımcı olabilirmisiniz kalp nakliolurmu lütfen bana yol gösterin çocuğum gün geçtikçe eriyor
Yaş:34
Cinsiyet:erkek

Dilate kardiyomiyopati doğuştan gelen bir kalp kası hastalığıdır. Kalp yetersizliği ve ritim bozuklularına sebep olur. Çocuklardaki seyri konusunda, çocuk kardiyoloji uzmanları ile görüşmeniz gerek. Ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım, alanımın dışında bir konudur. Geçmiş olsun, kolay gelsin. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
refigul
06/11/15

sn hocam sorumu cvpladiginiz icin cok tesekkurler..bu sabah 7civarinda midemde degisik bi hisle uyandim.hemen korku wc ye gitme titreme mide bulantisi oldu tansiyon olctum iki dakka arayla13/8 ve15/10du..dha cok korktum limonlu su ictim az.esimi kaldirdi acile gidelim diye ..hazirlanana kadar gecti..ama yine dahiliyeye gittim..ve en son 10/7olctum tansiyonu..iyi gibi olunca..zaten duduk tansiyonu olan biriyim..bir kerede bebegim kucukken uzuntu yasadim dustu kolik bir bebekti ozaman tansiyonum yukselmisti..dr a concor kullandigimi ve olanlari anlattim..concoru yarim aliyorsum bir al dedi.oan heyecan yapmistim yanina girereken nabiz yuksek tansiyonda yuksek 13/9.5dedi..yani uykuda tansiyonum yukseldidemi bu belertiler oldu yoksa paniktenmi tansiyonu yukselttim..yani 6ay onceki carpinti ilk olan sert ve sddetliydi hizliydi..anlattimya olanlari iki kardiyologa gittim biri ritim bozuklugu biri panik atak dedi..ama kalbimi bazen hissediyorum gogsumde yada bogazimda vueular oluyo..ve hergun degidik fiziksel agrilar hisler.yani ne onerirsiniz..kucuk bi yerde yasadigim icin dr az..yani hep bi korku.bu arada 4gun once evime hirsiz girdi..bundan uzuldum ve korktum daha cok otuzden olurmu ?tesekkur ederim simdiden..
Yaş:36
Cinsiyet:bayan

Sanal ortamda genel bilgiler verebilirim. Şikayetleriniz hakkında tanı ve tedavi için muayene olmanız gerekir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

zeynep
05/11/15

eko kardiyografi sonucumu aldım doktor astım hastası olduğum için ilaç vermedi astımmı tetiklleyeceğiiçin 1 yılsonra tekrar test yapılıp aort damarımın ne kadar genişlediğine bakacakmış su andaki genişliği 4,3 cm miş raporda öyle yazıyor. sonucu bu çıktı. Dejeneratif Aort ve mitral kapak hafif mitral yetersizlik LV Diastolik Disfonksiyon (grade 1) Assendan Aort Dilate bu konuyla ilgili beni aydınlatırsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
Yaş:33
Cinsiyet:bayan

Aort damarınızın çapı normalden geniş. Bu durumun bir çok nedeni olabilir, hipertansiyon, damar sertliği, doğuştan gelen kalıtsal hastalıklar veya kapak hastalıklar vb. Takip ve tedavisi hastaya ve bünyeye göre değişir. Muayene bilgileri olmadan bunun ötesinde yorum yapamam. Arzu ederseniz 026688 0968 numaradn bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

TUNCAY ÖZEL
05/11/15

SAYIN DOKTORUM HER GÜN LEVOTİRON 25mg CO-DIOVAN 160mg/12.5mg ATENOLOL 50mg ve 1 AYDAN BERİ VASTAREL 35mg ALMAKTAYIM SON BİR HAFTADIR NEFES NEFESE HER İŞTEN SONRA VE AZ MERDİVEN ÇIKTIGIMDA YORULMAKTAYIM. ACABA ALDIĞIM HAPLAR TESİR EDİYORMU? BİLGİ VERİRSENİZ MEMNUN OLURUM. SAYGILARIMLA TUNCAY OZEL
Yaş:64
Cinsiyet:BAYAN

Sanal ortama,da, muayene etmediğim bir hastanın tedavisi ve ilaçları hakkında yorum yapamam. Etik değildir; size de yarar yerine zarar verebilirim. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaradan bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

berkay
04/11/15

hocam merhaba başım dönüyo 2 kere bayıldım nöroloji ye gittim bir şey bulunmadı kardiyoloji kalp te hafif kaçak olduğunu söyledi penisilin verdi bende prof olan başka kardiyoloğa gittim hiçbirşey bulamadı herşeyimin normal oldugunu söyledi .şimdi ben kime güvenmeliyim
Yaş:15
Cinsiyet:erkek

Bayılmanın bir çeşitli sebebi olabilir. Sitemizde "senkop" adı altında genel bilgi vardır. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ahmet
03/11/15

slm hocam benım 50 gunluk bır oğlum var kalpden ufleme var yanı delik ve erzurum ataturk ünıversitesine gittim ve bana kalpden gene bır damamr var gelişmesi yok dedı acaba bır gelişme olurmu hıocam ve bu rapordan böyle yazı yazmıs ben anlamıyorum yardımcı olsanız hipoplazik sol pulmoner arter atriyal septal defekt (sekundum küçük) böyle yazı var yardımcı olsanız hocam saygılar
Yaş:24
Cinsiyet:erkek

Bu sorunuzu çocuk kardiyoloji uzmanına sormanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

refigul
01/11/15

iyi aksamlar hocam...ben6ay once sert ve siddetli kalp carpintisi nefes alamama carpintidan dolayi sikayetiyle acile gitmistim..orda ekg cekildi panik atak dendi...bigun sonra kardiyolojiye gittim ekoyla bakti oda panik atsk dedi..ama ben cabuk yorulmaya nefes yetmemsine sanki gogsum agriyo gibi hissetmeye hic bisey yapmak istememeye basladim..bebegim varonla bile anca ilgileniyodu..sanki yurudukce kalbim sallaniyordu yada islendikce..baska kardiyologa gittim oda ritim bozuklugu var dedi concor verdi .bir ay kullanip gittim yine ayni sikaetler ritim holter takti akciger filmi tiroyit kan yaglari seker kolestoral bakildi temiz dendi..daha sonra yorgunlugum gecti ama gogsumde bogaximda vurulsr hissettim hslada var bunlar..holterde birtane ekstra cikmisti ama ogun zaten hic vurum olmamosti...sabaha karsi uykumda sirt ustu yatarken iki kez baski hissettim uyandim..iki kez ruyamda bebegim kalbimin istundeymis gibi gorup uyandim ama uyandigimda baski yok...sol omuzumda cekilme gibi agri oldu zaman zaman sol cenemde zaman zaman agri bazen yok ama vurular var vurularla birlikte oksuruk oluyor..kalbime baktigimda tik tik tik atsrken tiktiktik oluyo bszen bulamiyorum nabzi.. bazen cok duzensiz bazen iyi ..sizce ne yapmaliyim hep korkum var zaten panik ve vesveseliyim..bebegim konususundada..bide yatarken bazen tam uykuya dalcam nefesim yetmiyo gibi oluyo..bazen sanki butun vucudum sallaniyo...sizce ne yapnaliyim.birde bugun esim tak kalp arkama gelcek sekilde sirtina vurdu sakayla ama resmen sallandi sanki kalbim ve iki dak sonra uc tane guclu vuru oldu korktum elim ayagim bosaldi..uc saat gecti sanki kalbim bogazimi sikiyo..yani bu darbenin zarari olurmu..uzun oldu anlatmsk istedim herseyi..geri yine unuttuklarim olmustur..daha once klbimi hissetmiyormusum bu6aydirda hep aklimda..tesekkur ederim simdien
Yaş:36
Cinsiyet:bayan

Anlattıklarınız gerçek kalp hastalığına veya ritim bozukluğuna ait sorunlara benzemiyor. Sitemizde aritmiler hakkında genel bilgi var. Yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

neslihan elibal
01/11/15

Hocam eşim cabg×4 kalp ameliyatı oldu 3 ay önce bir çok kez doktora gitmemize rağmen ilaçlarda sorun yaşıyoruz suan diltize30×2 ecopirin100×1 plavix75×1 ultrox20×1 benexol günde 1 ve ferifer günde 2 kez kullanmakta beloc50×2 kullanıyordu kesildi diyabette ötürü diltizeminde kesilecegi söylendi plavix ömür boyu verildi burun kanamasi olunca ecopirinin kesilecegi söylendi tüm vucudunda cekilme hissi vardı tahlil yapıldı ferrittin 22 çıkınca ferifer verildi ama cekilmeler azda olsa hala var ve tedavinin ne kadar devam edeceğini bilmiyoruz yardimci olursaniz çok seviniriz
Yaş:30
Cinsiyet:kadin

By-pas ameliyatı olmuş veya kalp sorunu olan her kişinin, hiç bir şikayeti olmasa bile koruyucu amaçla hayat boyu alması gereken üç-dört kalem ilaç vardır. Ancak bu ilaçlar hastaya ve bünyeye göre değişir. Sanal ortamda, muayene etmediğim bir hastaya tedavi veya ilaç önerisinde bulunanamam. Tıbben ve hukuken yanlış olur. Ancak eşinizin aldığı diltizem dozu erişkin bir kişi için yeterli bir doz değildir, bu dozda kullanılmaz; sadece bunu söyleyebilirim. Doktorunuza danışın. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Suzan
28/10/15

Hipertansiyon teşhisi kondu hocam 2003 te hala kontrola gitmedim beloc 25 kullanıyorum genel anlamda sıkıntı yok fakat geceleri uyku bozukluğu var. Belirtiler huzursuz bacak sendromu gibi ilacın yan. Etkisi olabilirmi bilgilendirirseniz sevinirim
Yaş:55
Cinsiyet:Kadın

Hipertansiyon ve tedavisi hakkında sitemizde genel bilgi var. Bir an önce kontrole gidin. Kalp krizi veya felç geçirmeyi beklemeyin. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Canan akdemir
25/10/15

Hocam benim yirmi yıla yakın supraventrikül taşikardim var diltizem 120 lik kullanıyorum fakat göğüs ağrılarım bir yıl içnde artma başlayınca ekg,eko,efor pozitif çıkınca koroner anjiyo oldum iki damarda yarıyarıya daralmalar özellikle Lad ve cx denilen damarlarda doktorum bunu çok önemsedi ve damarlarda ciddi incelmeler olduğu için stent yapmadığını ilaçla şimdilik tedavi edecğini söyledi ama acilen ablasyon olmamı söylüyor ben siyami ersekten bunun için gün aldım ama şu korkuyor ve olmak istemiyorum ordaki doktor pil durumu var dedi bu beni çok korkutu .Aynı zamanda mitral yetmezlik ve mvp kapak var.Ne olu bana yardımcı olun ve beni aydınlatın ben ablasyon olmak istemiyorum buna gerçekten mecburmuyum çok darda kaldım ilaçlarımada başlayamadık doktor hemen başlanması gerektiğini çünkü sol ön inen arter damar çok önemliymiş acilen diyor ne yapacağım cevabınızı bekliyorum saygılar
Yaş:48
Cinsiyet:kadın

Sayın Canan Akdemir, öncelikle MVP ve MY çok öneli sorunlar değildir. Bunlardan yana endişle etmeyin. Ancak 48 yaşa göre koroner damarlarınızın ince yapılı ve bu denli dar olması ilginç. Genelde şeker hastalığı olanlarda ve ailesinde yaygın kalp hastalığı olanlarda bu kadar erken yaşta ciddi darlıklar olur. Eğer damarlarınız stent takılmasına uygun değilse, koruyucu ilaç tedavisi mutlaka almanız gerek. Çok da endişe etmeyin; stenler zaten tedavi edici değildir. Stent takılsa da zaten aynı ilaçları almanız gerekecek. Kolesterol, yüksek tansiyon kontrolü gibi tedaviler koroner damarları koruyan ve tedavi eden esas tedavilerdir. Bu arada taşikardi sorununu da halletmeniz gerek. Koroner damarlarınızda bu kadar darlık varsa sık gelen taşikardiler kalbinizde stres yaratabilir. Ablasyon olmanızda yarar var. Ancak kalp sağlığınız için, yüksek kolesterol, hipertansiyon, şeker, kilo sorunlarınız varsa esas bunları tedavi edin, mutlaka ve sürekli takipte olun. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
narime
24/10/15

Hocam Merhabalar, Annemin kalp ekg'si çekildi ve şu sonuçlar çıktı... HR: 90 bpm P: 95 ms PR: 140 ms QRS: 100 ms QT/QTE: 381/440 ms P/QRS/T: 33/-29/2 RV5/SV1: 0,831/0,533 mV tansiyon: 130 / 80 annem 56 yaşındadır Şeklinde çıktı. Teşhis olarak kalp büyümesi teshisi kondu. Sonuçları yorumlayabilirmisiniz? Kolay Gelsin...
Yaş:56
Cinsiyet:

Sanal ortamda genel bilgiler verebilirim. Hastaya özel bilgileri ancak muayene edn doktor verir. Tıbbi tetkikleri lütfen hastayı muayene eden hekime yorumlatın. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

S. Gülnare
20/10/15

Kalbimde batma hissi var. Sol tarafıma ve sırt üstü yatamıyorum. Derin nefes almak istedigim zman ve öksürürken şiddeti artıyor. Geçen sene mitralkapak prolapsusu teşhiisi konmuştu. Doktorum gözünde büyütme ama ihmal de etme sakın demişti. Ben o günden sonra hiç kontrole gitmedim. Ama şu anki his o zaman yaşadıklarımdan daha farklı o sol trafa yayılıyordu bu tek bi noktada kalıyor. Sebebi farklı bi rahatsızlık mı yoksa m.p'na bağlı mı?? Şimdiden teşekkür ederim.
Yaş:21
Cinsiyet:K.

Mitral valv prolapsusu ile ilgili olarak sitemizde genel bilgi vardır. 

http://www.kalpveyasam.com/mitral_valv_prolapsusu-196.html . Sanal ortamda ancak genel bilgi verebilirim. Sanal ortamda teşhis konulamaz. Arzu ederseniz 0216 688 0968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

 

 
 
 
alp
19/10/15

Merhaba Ali Serdar hocam İdiyopatik Pulmoner Arter Anevrizması ve mitral ve triküspit kapakta hafif pulmoner kapak'ta orta derece yetersizlik mevcut. Ayriyetten Sağ Ventrikül Dilate. günde 1 kez beloc zok 25mg kullanmaktayım. kontrolde hastalık değerlerimin aynı düzeyde devam ettiğini söylediler. şikayetin varmı dediler. var dedim. kat çıkınca nefes darlığı oluyor . ayaktaysam birden oturunca nefes darlığı oluyor. oturuyorsam ayağa birden kalkınca nefes darlığı oluyor. boğazıma gırtlağıma 4-5 saniye sürebilen basınç oluyor. kalpte çarpıntı olmuyor . ama çok nadirde olsa kısa süreli ve hafif olup geçiyor. doktorda o zaman 25mg yi 50mg ye çıkaralım dedi. fakat ben 25mg ye devam ediyorum. sizcede 50mg ye geçmeli miyim ? benim düşünceme göre beloc zok kalp hızını yavaşlatıyor. çarpıntıyı hafifletiyor yada ilacın etkisi süresinde engelliyor. tansiyonu düşürüyor vs. ilacın mg si yükselince hareketlerim dahada kısıtlanmaz mı ? sıkıntı olmazmı birde ordan bakmak lazım diye kendi kendime düşündüm. malum devlet hastahanelerinde bunları sormaya vakit kalmadan diğer hastayı alıyorlar. pab30mmhg pulmoner hipertansiyon mu demek ? eğer öyleyse ben tansiyon hastası mı oluyorum yoksa günlük tansiyonumu ölçtürüp ona göre mi belirlenir tansiyon hastası olup olmadığım ? birde hocam hastane tepede olduğu için dağ gibi yokuşu yürüyerek tırmanma şeklinde çıkıyoruz. ve bende çarpıntı başlıyor aşırı halsizlik. ara ara dinleniyorum. birde doktorun odasının önünde sıra beklerken ismim söylendiğinde içeri girerken aşırı derecede kalbim atıyor ve elim ayağımdan can gidiyor. bi süre kendime gelebilmek için dinleniyorum odasında sonra kendime gelince konuşuyorum. ben böyle olmasını istemiyorum aslında istem dışı oluyor kendimden geçiyorum. ayrıca meslek alma vaktim öğretmen olabilir miyim veya devlet memuru. ama kendime bakınca kısa sürede bir sıkıntı yaşıyorsun darlık halsizlik diyorum . ama devlet hastanesi doktoru yaparsın diyor. ama sıkıntılarıma çözüm yok yada anlaşılamıyorum. bu anlattığım vaziyetlerim için ne yapmamı önerirsiniz biraz uzun oldu ama internet üzerinden sizin gibi faydalı olan doktor çok nadirdir belkide yoktur. teşekkür ederim saygılarımla.
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Anlattığınız şikayetlerin tamamının kalp-akciğer-pulmoner arter anevrizması ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Zaten pulmoner arter anevrizması tek başına uzun yıllar ciddi bir şikayete neden olmaz. Şikayetlerinizin bir kısmı psikolojik olabilir.

Diğer ilaçla ilgili sorularınız hakkında yorum veya öneride bulunamam. Tıbbi kuraldır; hekim ancak muayene ettiği hastaya tedavi / ilaç önerebilir; veya bu konuda yorum yapabilir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
merve
16/10/15

merhaba..ben 21 yasindayım ve akdeniz anemisi tasıyıcısım 4-5 yıldır carpıntım oluyor.biçok doktora gittim bir kısmı hafif mitral kapak yetmezliği ve ritim bozukluğu oldugunu bir kısmı ise stresten oldugunu daha yasım genç oldugu için ilac kullanmamam gerektiğini önerdiler fakat su aralar carpıntı sıklıgı arttı ve bugun gittiğim bir doktor rytmonorm 150 mg kullanmam gerektğini söyledi acaba kullanmalımıyım ? teşekkürler şimdiden..
Yaş:21
Cinsiyet:bayan

Rytmonorm önemli aritmiler için kullandığımız bir ilaçtır. Her türlü çarpıntıda, özellikle genç bir kişideki çarpıntılarda hemen kullanılması gereken bir ilaç genelde değildir. EKG nizi görrmeden yorum yapamam. Onlarca farklı çarpıntı ve aritmi çeşidi vardır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Semra
16/10/15

Bundan yaklaşık 1 yıl önce derin ven trombozu (DVT)geçirdim.Dün öğlen kulağımda bir uğultu hasıl oldu.Kulaktaki uğultunun akşamda devam etmesi üzerine Hasteneye Aci Servise gittik ve muayene olarak terkrardan INR ölçtürdük.INR değerimiz 2,60 Çıktı.(Yani normal Değer) Bu sabah uğultunun geçmemesi üzerine KBB Servisine gittik..Doktor kulağa baktı ve pislik olmadığını söyledi..Coumadin Kullandığımızı ve daha önce DVT olduğumuzu doktora dile getirdik.Bunun üzerine Doktor Bize KULAĞINA PIHTI ATMIŞ OLABİLİR dedi ve sefal ford 75mg ve Vastarel 20 mg ilaç yazdı..Birkaç gün kullan ve gel geçmezse gene bakalım dedi..Kalıcı işitme kaybı bile olabilir yoksa dedi.. Benim size sormak istediğim olay Coumadin kullanırken ve değerimiz 2,60 iken kulağa pıhtı atabilir mi? KBB Uzmanının yazdığı ilaçları Coumadin ile kullanabilir miyiz? Başka bir Hastaneye daha gösterelim mi ?
Yaş:28
Cinsiyet:KIZ

Coumadin kullanan bir kişide (INR 2 ve üzerindeyse) pıhtı olasılığı çok çok düşüktür. "Kulağa pıhtı gitme" durumunu ise anlamadım. Sanırım bir yanlış anlama  olmuş. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ELIF BUGATEKIN
15/10/15

merhaba hocam ,gogsumdeki ve sag kolumdaki sidetli agriyla doktora gittim tonsiyonumun 20 ye ciktigi ni tetkikler sonucunun LV DIASTOLK DISFONKSIYON 1-2 MY,MINIMAL AY-TY bilgilendirirseniz memnun olurum saygilar
Yaş:57
Cinsiyet:BAYAN

Hipertansiyon konusunda sitemizde genel bigi var. EKO raporunu sizi muayene eden doktora yorumlatın lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Damla
14/10/15

Merhaba doktor bey ben 29 yaşındayim yaklaşık 15 gün önce kalp krizi geçirdim doktor kalp kapakcigimin doğuştan küçük olduğunu söyledi beloc zok 25 mg yazdı 2 gündür kullanıyorum bugün dişçiye gitmem gerekiyor ilacımi icmeyi düşünmüyorum bi sorun olurmu ilaci icmedigim icin ayrica dişçinin disime yapacagi iğneler kalbime zarar verirmi tekrar kriz gecirirmiyim ? Simdiden teşekkür ederim
Yaş:29
Cinsiyet:Kadın

29 yaşında bir kadının kalp krizi geçirmesi çok sıradışı bir durum??.

Beloc isimili ilacı aniden bırakmanız doğru olmaz. Kalp krizi gerçekten geçirdiyseniz (?) 15 gün sonra (eğer acil değilse) diş tedavisi olmanızı önermem. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Leyla
13/10/15

Herkese geçmişolsun şifa diliyorum.degerli doktorumuz bir hafta önce anjou kldum ekstra atımlarım vardı.ablasyon yapıldı başarılı sonuçlandı.doktorum bir ay boyunca coraspirin kullanmamı önerdi ve hipertansiyon ilacı kullanıyorum.norvac ve corapririn kullanıyorum.nabzım çok yüksek ayaktayken 140 orurunca 110 a iniyor efor sarfederken çarpıntı hissediyorum ve çabuk yoruluyorum.nabzım neden yüksek oldugu ve yorgunlukla ilgili merakımı giderirseniz sevinirim hocam saygılarf
Yaş:31
Cinsiyet:Bayan

Ekstrasistol nedeniyle ablasyon yapılmaz, başka bir aritminiz olmalı. Ayrıca sorununuzun ne olduğunu tam anlayamadım. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

sevda
12/10/15

Salam.hekim, zehmet olmasa cavablandirardi z. men urekle bagli aparatlardan kecdim, quruluwda doyuntude hec bir problem.yoxdur, lakin bezen doyuntu cox guclu, qeyri deqiq, aritmiya kimi hallar baw verir, bu 24 saatliq holter qowulduqdan sonra melum oldu, diaqnoz-bele-ya zildi- urek vurgusunun 1 deg orta sayi 86, minimum 59, maximum 146, monitoring zanani 123346 defe olmuwdur. Monitoring zamani 1169 defe ventrikular EKS gunduzler, 7 defe bigeminiya ve 4 defe V-couplet izalenilib... Sizce buna gore men ne etmeliyem, esasen heyecan kecirende, pilleken qalxanda, agir fiziki iwde yaranir bu problem. Hal hazirda 8ayliq hamileyem, normal dogum istiyorum. bu halda tebii-normal doguw zamani hangi problem yaranar? Eks gosteriw deyil?  
Yaş:25
Cinsiyet:kadin

Sadece Holter sonuçlarına bakarak yorum yapmak olası değildir. Tıbbi tetkikleri sizi muayene eden hekim yorumlamalıdır. Özellikle normal doğum konusunda ancak sizi muayene eden ve kalp performansınızı bilen bir hekim yorum yapabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ahmet
09/10/15

kayinpederim bir yıl önce baypas ameliyati oldu 3 ana amarı ve kalbinin %25 çaliştiğini öğrendik idrar söktürücü kalp destekliyici ilaclar kullanmakta 1 yıldır surekli dr konturolunde ve sık sık hastanede yatiş yapmaktayız vücüd su topluyor kimi zaman atamiyor şişmeler oluşuyor şuanda ise böbrekler gene calişmadıgı için idrara çıkış az oluyur nefes darlığı nedeniyle yatamıyor idrar söktürücü ilaç ve serumlarla idare edebiliyorduk şu anda karacigerinde rahatsızlandını öğrendik benim öğrenmek istediğim kalp yetmezliğinin bu tür hastalardaki tedavi süresinin nasıl ilerdiği ve ne kadar oldugu
Yaş:78
Cinsiyet:erkek

Anlattıklarınıza göre kayınpederinizde kalp yetersizliği mevcut. Kalp yetersizliği hakkında sitemizde genel bilgi vardır. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: 

http://www.kalpveyasam.com/kalp_yetersizli__i-179.html

Ayrıca arzu ederseniz 02166880968 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Nagihan
08/10/15

Merhaba Hocam. Babam iki haftalık kontrollerle Coumadin ilacı kullanıyor. Birkaç ay önce kolunda uyuşma oldu doktora götürdük ilacın dozunda düzenleme yapıldı. Şimdide vücudunda morluklar oluşmaya başladı. Yanında sürekli olamadığımızdan bazen ilacı unuttuğu oluyor.Ameliyatla çözülebilir mi sıkıntısı yoksa bundan sonrası için Coumadini sürekli kullanmasımı gerekiyor? Annemizi genç kaybettik babamıza da her an birşey olacak korkusuyla yaşıyoruz. Saygılarımla...
Yaş:31
Cinsiyet:kadın

Coumadin felç riski olan hastalarda felç önleyici olarak kullanılan bir ilaçtır. Ancak doz ayarı çok önemlidir ve belirli aralıklarla kan tetkiki yapılarak takip edilmelidir.

Sitemizde coumadin kullanımı hakkında bilgi vardır: http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=149

Coumadin kullanımını aksatmayın; daha önceki kolda uyuşma hali felç habercisi bir tabloya benziyor; babanızda felç riski için coumadin kullanımı çok önemli olabilir.

 Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
sezin
06/10/15

merhaba hocam..33 yaşında kalp krizi geçirdim..LADyüzde 70 CX yüzde 100 tıkalı çıktı..cx de ilaçlı lad de ilaçsız stentim var..plavix kesildi..coraspin ve atır kullanıyorum..1 aydır devam eden hazımsızlık gaz ve mide problemi için doktora gittim kalple ilgili bir sıkıntı olmadığı görüldü..endoskopi şu an yapılmadı..ultrasonda birşey çıkmadı..ferritn değerm 3 demir değerim 30 ..ve d vitamini eksikliği var...son 6 ayda bu değerlere indi..coraspin uzunu süre kullanımı böyle bir kansızlık yada gizli kan kaybo yaparmı? bir de meteospasmyl tribudat ve lansor verldi..bu ilaçlar kalp rahatsızlığım için zararlı olur mu? lansorun coraspin etkisini azalttığını okudum..teşekkür ederim cevabınız için
Yaş:35
Cinsiyet:kadın

Uzun süre aspirin ve plavix gibi ilaçlar kullanmak mide-barsaklardan kronik küçük kanamalara yol açabilir. Bu durum da demir eksikliğine neden olabilir. Ancak stent varlığı ve koroner hastalık nedneiyle bu tür ilaçları sürekli kullanmanız gerekir; bırakmayın. Barsaklarınızda demir kaybına,veya kanamaya sebep olacak başka bir durum varlığını ekarte etmek için endoskobi yapılması bence daha uygun. Çünkü rakamlara göre demir eksikliğiniz var. Yine de en iyi kararı sizi muayene eden hekim verir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

recai
06/10/15

merhaba hocam ben 5 yıldır böbrek hastasıyım,ve 5 yıldır co-diovan160/12,5 kullanıyorum her sabah 1 tane co-diovanın tansiyonum normal gibi 13-14 böbrek fonksiyonlarına co-diovan zararlımı sizin görüşünüz nedir co-diovan hakkinda..
Yaş:40
Cinsiyet:erkek

Bahsettiğiniz ilaç tam tersine genelde böbrekleri hipertansiyonun vereceği zarardan koruyan bir ilaçtır. Bir çok tansiyon ilacı böbrekleri tansiyonun vereceği zarardan korur. Ancak bünyenize göre karar vermek gerekir; böbrek hastalığınızın derecesine göre yan etkileri ve zararları olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

 

Yasemin Bal
04/10/15

Merhaba Hocam. 13 haftalık ikiz gebeliğim var. Yaklaşık 10 gündür taşikardi sorunu yaşıyorum. Öğretim üyesi olmamdan dolayı özellikle ders anlatırken çok zorluk yaşıyorum ve nabzım 180'e kadar çıkıyor. İstirahat halinde de 120 civarı oluyor. EKO VE EKG bakıldı , kalp ile ilgili bir sorun saptanmadı. Ritm holter takıldı, aritmi çıkmadı ancak gün içinde sürekli devam eden çarpıntı var. Kansızlık veya tiroid sorunum da yok. Çarpıntımın tamamen gebeliğe bağlı olduğu belirtildi ancak yaşam kalitemi çok etkiliyor ve rahatsız ediyor. İsoptin veya Beloc zoc 25 kullanmam da bebekler için bir sakınca var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim hocam. Teşekkürler. Saygılarımla...
Yaş:37
Cinsiyet:Kadın

Bahsettiğiniz tetkikler normalse, bu durumda çarpıntınız gebeliğe bağlı olabilir. İkiz gebelikte bu tür durumlar sıktır, rahmin toplardamarlar üzerindeki etkisine baüğlıdır. İsoptin kullanımını önermeyiz. Beloz gebelikte kullanılabilir; ancak sizin durumunuzda yararı olur mu emin değilim, hatta tansiyonunuz daha fazla düşebilir. Duurş pozisyonları, destek bol sıvı vb daha çok yararlıdır. Yine de doktorunuza tekrar danışın. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaradan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ayhan
03/10/15

Hocam iyi günler. Nacizane bir sorum olucak , Ablamın büyük oğlu , Furkan'da ''muscular dystrophy duchenne'' hastalığı mevcuttur. Şuanki yaşı ise 24. 2 aydır nefes darlığı,uykusuzluk,iştahsızlık,asabiyet aşırı hassaslık ve aşırı ilgi bekleme gibi davranışları var. hastalığın seyirindenmi yoksa kalp ritminden mi pil takılsa durum düzelirmi düzelirse bünyesi kaldırırmı ? Teşekkürler
Yaş:30
Cinsiyet:E

Bu kadar az bilgiyle yardımcı olabilmem mümkün değil. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Alp
30/09/15

Merhaba Hocam sağ ventrikül dilatasyonu'na Aritmojenik Sağ Ventrikül Kardiyomiyopatisi denilir mi ? sağ kalp boşlukları artmış trabekülasyon artmış anterior süperior duvarda kinetik ve diskinetik bölgeler. sağ ventrikül ef %45 sol ventrikül ef %73
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Sağ ventrikülün her dilatasyonu aritmojenik sağ ventrikül kardiyomiyopatisi değildir. Başka "dilatasyon" sebepleri de vardır. Ancak, özetlediğiniz diğer eko bulguları aritmojenik sağ ventrikül kardiyomiyopatisine çok benzemekte. Bu hastalığın tanısında kalp MR tetkiki daha aydınlatıcıdır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
ali
29/09/15

3 yıldır hiper tans. hastasıyım.sol ventrkul diastolic bozukluğu var..sabah coversyl plus 5 mg, akşam nexivol 5 mg.kullanıyorum..son 3 aydır kalbimde bıçak saplanır gibi ağrı oluyor bazen sırtıma da ağrı vuruyor..dahiliyede açlık şeker 108-110 arası çıkıyor..diğer değerler normal..bu şeker yüksekliği ağrı yapar mı..nexivol şekeri yükseltir diye duydum..nexivolu değiştireyim mi..hangi ilaç uygundur..nexivol den başka ilaca geçiş nasıl olmalıdır?
Yaş:45
Cinsiyet:erkek

Şeker yüksekliği ağrı yapmaz. Ağrınızın başka bir nedeni olmalı. İlaç konusunda öneride bulunamam. Sanal ortamda ilaç veya tedavi önerisinde bulunmam hukuken ve tıbben doğru değildir. Bünyesini bilmediğim bir kişiye ilaç öneremem. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
sefika
29/09/15

Iyi calismalar carpinti sikayetiyle.gittigim holter sonucum yorumlarsaniz sevinirim holter 70 saat takili kaldi ventriculer.sonuclar top 4841 ventrikuler atim bunlardan olusan 4831 tekbatim 4 couplets 725 tane ventriculer bigeminy olayi vardir 10 toplam suoreventuler atim vardi bunlardan olusan 10vtekbatim rhythm sonuclar mak uzunlugu duraklatma 1.95 saniye oldu toplam izlem suresince 2 dak atrial fibrillattion algilandi Qt sonuclari 484 ms 57bmp idi mak Qtcaraligu 641ms idi mak QtAraligi 281 ms 102bpm mak Qtc araligi 317 ms61 idi pacemeker sonuclar izleme sirasinda 1738 atrial 792 ventriculer ve 187 dual paced beat oldu ayrica eko sonici mvp ve hafif my carpintilarimdan cok rahatsim yatinca cogaliyor kahve sigara cay ttuketmiyorum dr tensinor 50 verdi yarim sabah yarim aksam iciyorum bir haftadir faydasini gormedim sizce hastaligim ciddimi ne ypmaliyim
Yaş:36
Cinsiyet:bayan

Tıbbi tetkiklerin sonucunu raporu isteyen doktorunua yorumlatın lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

cigdem
22/09/15

Hocam merhaba, Kardiyoloji uzmani babamin EF %20 oldugunu bu hastalarin 1 yil yasadiginin bilgisini verdi.69 yasinda oldugu icin kalp nakli olamaz dedi,bacaklarinda odem ve cigerinde zature oldu.beloc disinda bisey kullanmiyor,konuyla ilgili yorumuz nedir hocam,Tesekkurler
Yaş:topac
Cinsiyet:kadin

EF % 20; kalbin kasılma kuvvetin önemli derecede bozulmuş olduğuna işaret eder. Bu durum büyükolasılıkla daha önce (farkında olmadan da olabilir) geçirdiği kalp krizine bağlıdır. Kalp kasılması bozulunca kalp yetersizliği başlar; bahsettiğiniz ödem de bunun sonucunda gelişir zaten. Kalp yetersizliğinde ne yazık ki ölüm (erken ölüm) riski yüksektir; ancak tedavi ile yine de hastalığın seyri biraz daha iyiye gidebilir. Sitemizde kalp yetersizliği hakkında ayrıntılı bilgi vardır. Her hastaya farklı ve takibe göre değişen tedavi planlamak gerekir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaradan bilgi ve randevu da alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Namık Bayer
22/09/15

Merhaba, benim prostatım var 2 senedir Tocas 0,4 ilacı kullanmaktayım.Bir ay evel sol ayağımda bir şişme rahatsızlığı başladı .... kalp ve damar cerrahisine gittim doktor bana Daflon 500mg ilacı yazdı.Bir kutu içtim...ikinci kutuya başladığımda aynı zamanda Tocas 0,4 de kullanmama rağmen aniden idrarımı çok zor ve sancılı yapmaya başladım.Bu Daflon ilacın etkisi olabilir mi? Saygılarımla
Yaş:61
Cinsiyet:erkek

Bu durumun bir çok farklı nedeni olabilir. Kesin bir yorum yapmak zor. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

kerim cihan kaba
18/09/15

hocam öncelikle merhaba,yaklaşık 8 aydır sağlık sorunlarım ile uğraşıyorum ama elle tutulur bir sıkıntım yokmuş ben ise buna bir türlü kendimi inandıramadım.nöroloji MR Tomografi (hepsi temiz) KBB Geniz eti (pataloji temiz) ameliyatı iç hastalıkları Endoskopi (peptik ülser ve kronik gastrit teşhisi)derken ben kendimi kardiyolojide buldum ve burda tıkandım kaldım.özel bir hastanede (ünlü) 2 şer kez ekg efor ekg eko ve ritim holter yapıldı en ufak bir problem yok raporlarımda ama göğüs ağrım geçmiyor.şiddetli değil ama var işte.kendimi çok dinleyen bir tipim kalbim yerinden çıkacak gibi atıyor bazen heyecan yapınca.. bana dideral verdi yarım kullna dedi bu anksiyeteyi azaltır dedi kendini iyi hissedince kontrole gel dedi birde psikiyatriye git dedi.. öneriniz nedir hocam merakla bekliyorum
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Bu kadar tetkikten sonra kalp sağlığınızdan endişe etmeyi bırakın. En azından şimdilik. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Yasar caglayan
14/09/15

5 günlük bebeğimiz açık kalp ameliyatı geçirdi.aort damarı açıldı.kalpteki delik kapatılırken başarısızlık olmuş.alupent ilaç kullanıldı.su anda kalicikalp pili takıldı.ritim bozukluğu başlamış.bu piller omur boyu kullanılır mi?yas ilerledikçe kalp kendini yenileyebilir mi?çok uzulduk ama elden bisey gelmiyor.saygılar.
Yaş:40
Cinsiyet:E

Bu sorunuzu çocuk kardiyoloji uzmanına sormanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Evrim
12/09/15

Merhaba,ben hipotiroidi hastasıyım.8 aylık hamileyim.gunde 200 mg levitron kullanıyorum. Aynı zamanda kansızlık ve kanda pıhtılaşma hastalığım var.;bunlar içinde;;Clexan iğne 400 ul gunde bir ve Ferrum fort kan ilacı alıyorum.fakat t3 ve t4 ve kan değerlerim hala düşük ...duzenli dr kontrollerime gidiyorum .daha ne yapılabilir değerler nasıl normale getirilir?
Yaş:34
Cinsiyet:bayan

Kullandığınız tiroid ilacının dozunu artırmanız gerekebilir, ancak gebeliğe bağlı olarak T3 ve T4 kan düzeyleri farklı olabilir. Kadın-doğum doktorunuza danışın lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

YASEMİN KARSAN
10/09/15

Sayın Doktor. Çok fazla yorgun hissediyorum. Sürekli uyku halim var. Yorgun uyanıyorum ve çok fazla esniyorum. Kan gazı testi yaptırmam gerekirmi? diğer şeker kolestrol ve troid normal..
Yaş:42
Cinsiyet:kadın

Hayır gerekmez,

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

serkan
09/09/15

mrb doktor bey genetik kalp nedir anne baba amca dayı bunlar önemli biliyorum ailede kaç yaşında kalp krizi çıktıysa dikkat edilmelidir sağolun
Yaş:gürhan
Cinsiyet:erkek

Kalp hastalıkları hakkında sitemizde bilgi vardır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Turgut
09/09/15

Hocam merhaba, Özetle, 2 ay önce benthall operasyonu geçirdim. Yapay aort takıldı. Çok şükür gayet iyi ve hızlı bir iyileşme gösteriyorum. Tansiyon, nabız, eko, ekg sonuçlarım normal. Genetik olarak marfan sendromu olma ihtimali de yüksek bir kişiyim. Benim sorum ise şu: Günde 8,75 mg coumadin ile INR 2,80 civarında oluyor. Ancak babam ve annemin kullandığı doz günde 2,5mg ila 5mg arasında ve INR 2,50 civarı. ikisi de kapak ve aort ameliyatları oldular. Neden benim bu kadar yüksek (8,75mg)ihtiyacım var? Bu miktar zamanla azalır mı? Azalma ihtimali var mı? Ayrıca Beloc 50mg 1x1 ve Delix 5mg 1x1 kullanıyorum. Bu ilaçlar ne işe yarıyor? Bu iki ilacı kullanmasam ne gibi bir sonucu olur? En önemlisi de ben bu ilaçları hayat boyu kullanacak mıyım? Sorularımı herkesin işine yarayacak ve sizi hukuki bir sıkıntıya sokmayacak şekilde sormaya çalıştım hocam. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...
Yaş:35
Cinsiyet:Erkek

Coumadin protez kapaktaki pıhtılaşmayı önler. Coumadin dozu her bünyeye göre farklıdır, endişe etmeyin. Evet, hayat boyu kullanmanız gerekecek. Beloc vb ilaçklar damar içindeki basıncı azaltır, kalbi ve damarlar korur.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Serpil
03/09/15

Ali Bey Merhaba, Prediabet sayılacak bir evredeyim. Sol tarafım, boyun damarlarından başlayıp, ayağıma kadar uzanan bir çizgide uyuşuyordu. Sırtımda da karıncalanma şeklinde uyuşmadan dolayı kalp hastalığı korkusuyla kardiyolojiye başvurdum. Mitral kapak uçları hafif kalın sklerotik sistolde atriuma prolabe, çıktı. Diğer veriler normal görünüyor. Efor testinin stage 3 ünde%97 hedef hızda tamamladım. Fakat iskemi yönünden şüpheli göründüğü için Kardiak BT Anjiografi yapılacak. Bu durumda siz anjiyografiyi yararlı görür müydünüz? Bir de tetkik öncesinde yarım, 1, 2, 1, yarım şeklinde günlere yayılmış BELOC 50 kullanımı isteniyor. Benim tansiyonum 9/6 seviyesindedir. Ayrıca tansiyonumu daha da düşürebilir mi? Beloc un diabet ilacıyla olumsuz etkileşimi oluyor mu. Çok teşekkür ederim.
Yaş:50
Cinsiyet:Kadın

Efor testinde % 97 ye ulaştıysanız aslında kalbinizde şu an için önemli / müdahale gerektiren bir sorun yok demektir. Ancak EKG kayıtlarınızı görerek kesin yorum yapmak mümkün değil. Beloc gibi ilaçların şeker metabolizması üzerine olumsuz etkileri olabilir. Sadece tetkik öncei kullanmanızda bir mahsur olmaz. Yakın takipte olmanızda yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

neslihan elibal
02/09/15

Merhaba hocam eşim 1 ay önce bypass ameliyatı oldu tansiyonu normal fakat nabzi yüksek beloc 50 mg ve diltizem 60 mg ile düşüyor fakat endişe ediyoruz birde ameliyat da kesilen sternum kemiğinde oynama var korse tedavisi verildi kemik ne kadar sürede kaynar yada sorun çıkarım tesekkurler
Yaş:30
Cinsiyet:kadin

Nabız yüksekliğinin çok çeşitli sebepleri olabilir. EKG çektirip bakılması gerekli. Atriyal fibrilasyon olabilir, dikkat edin. Bazen kalp yetersizliğinden de kalp hızı yüksek olabilir. Doktora danışın. Kemiklerin kaynaması bir aydan uzun sürebilir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ebru
02/09/15

Merhaba hocam ben2yasinda kalbi delik dönüşüm fakat açık ameliyat oldum suan27yasndayim ve evliyim herhangi bi sknt yok şikayetim yalnızca anne olmak istiyorum suandada gebe kalmış ihtimalim var sizce bi sorun olurmu başka herhangi bi problem yok sağlayın coksukur
Yaş:27
Cinsiyet:Bayan

Kalp deliklerinin onlarca çeşidi vardır.

Hangi çeşidi olduğunu bilmeden kesin yorum yapamam, ancak bu yaşınızda sağlıklı iseniz, günlük hayatta ir şikayetiniz yoksa TAHMİNEN bir sorun olmaz. Yine de kardiyoloji muayenesi olup ekokardiyografi çektirmenizde yarar vardır. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

alp
26/08/15

Merhaba ali serdar hocam tekrar ben:D daha önce çok detaylı bilgi vermiştim cevap vermemiştiniz. şimdi genel bilgiler ile vereceğiniz öneri fikri ve yorumu mutlaka bekliyorum. şimdi şöyle birşey var gittiğimiz doktorlar a da soruyoruz lakin Türkiyede en önemli sorunlardan biride iletişimdir . iletişimin düzgün sağlanamaması sebebi ile ne sorularıma yanıt alabildim ne de dinlenildim. o yüzden umarım sizinle verilen bilgiler doğrultusunda öneri fikir kesin bir cevap olmasada iletişimimiz başarılı olur. :) Ali hocam ilk tanım idiyopatik pulmoner arter dilatasyonu ,kalp kapak rahatsızlıklarım : hafif ty, hafif my, orta py, + ritim bozukluğu ve sağ ventrikül dilatasyonu rahatsızlığım var sol ventrikül ef 73 sağ ventrikül 45 hocam yaşım 25. 24 sene ömrüm ilaçsız ve sağlıklı bir insan gibi geçti istediğim her türlü fiziki faaliyeti yaptım spor vb. 24,5 senesinde yolda yürüyemeyecek kadar göğüs ağrısı baskı sebebi şikayetlerim ile doktor beloc zok 25mg önerdi. bende ilbaşlarda red etsemde sonrasında kabul ettim çok şükür faydasını görüyorum. beloc zok kullanalı 5-6 ay kadar oldu dün beloc zok 25 mg yi aldıkdan 30 dk sonra 3 kat inip geri 3 kat çıktım içeri geçtim oturdum. hırıltılı nefes ile birlikte nefes darlığı ve sonrasında gelen çarpıntı ile 35-40 sn kadar sıkıntı çektim sonra su falan içtim geçti. daha sonra yürüyerek acile gittiğimde nabzım 130 du ekg çekinecektim ekg için uzandığımda yine patküt atıyordu ekg bozuk dediler diğer odaya götürdüler oraya uzandığımda kalp patküt etmedi normal attı ve ekg normal dedi görevlinin uyarması ile ilk geldiğinde nabzı cok yüksekti deyince kan falan aldılar beklettiler derken yine kötü oldum tekrar müşadeye falan yatırdılar bu sefer yine çarpıntı geldi makina öttü 110 a falan çıkmış kalp hızım ben o sırada nefes almakda güçlük çektim gözlerimden yaş geldi ve ölüm korkusu yaşadım ister istemez. 25 30 sn sürüp kendi kendine geçti . daha sonra 1 gün yoğun bakımda yatırdılar tekrar olabileceği şüphesi ile ertesi sabah ilçe devlet hastanesi uzman kardiyoloji ciye göründüm doktor muayenenin sonunda ilacımın etkili olmadığını 25 mg den 50 mg beloc zok a çıkarmayı ve ek olarak coraspirin kullanmamı istedi.ayrıca ritim bozukluğu yine olur büyük hastanelere git pil taktır dedi. karar senin dedi. bende a doktoru x b doktoru y c doktoru z diyor ben kimin benim için en iyi olanı istediğini nereden bileceğim dedim ? doktorda karar senin dedi. bende markete peynir almaya giderken kararımı kendim vererek istediğim peyniri alıyorum dedi. bu örnekten sonra kendim düşündüm eski 25 mg ye devam etmeye karar verdim. size sormak istediklerim ? kapak hastlaklarımın ileri seviyeye gelmesini beklemek mi doğru ? ileri seviyeye gelmeden müdahale edilmesi mi doğru? sağ ventrikül dilatasyonunun tedavisi yok mu ? sağ sol kalp yetersizliği olmamak için, kalp nakline mecbur kalmamak için ? hastalığımı aynı seviyede tutmak yada çok fazla ilerletmemek için yapılacak ne varsa onu uygulamak yada uygulatmak istiyorum ? bu konuda neler söyleyebilirsiniz ? teşekkürler hocam bu sefer inşAllah cevap olur yani.
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Alp bey daha önceki mektuplarınıza genel bilgi çerçevesinde yanıt verdim. Israrla sorduğunuz bu ayrıntılı sorular bir hastalık hakkında genel bilgiler değil, hastalığın yönetimi, tedavisi ve seyri hakkında görüş gerektiyor. Bu konuda fikir belirtmek için bir hekimin hastayı muayene etmesi, hastanın TIBBİ ve HUKUKİ sorumluluğunu alması gerekir. Lütfen sanal ortamda daha fazla ısrarcı olmayın.  Muayene olduğunuz hekime başvurun, memnun değilseniz hekiminizi değiştirin. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

 

 

 
cumali
26/08/15

MERHABALAR BOYUM 1.74 KİLOM 124 HOCAM BENİM KALBİMDE TEKLEME OLUYOR BAZEN SIK SIK OLUYOR BAZEN BİR KAÇ GÜN SONRA BAŞLIYOR BAZEN 2 HAFTA SONRA TEKRAR OLUŞUYOR BU SORUN İÇİN 4 TANE KARDİYOLOJİ HEKİMİNE BAŞVURDUM SIKINTI YOK DEDİLER BİR HEKİM HOLTER TAKTI ERTESİ GÜN SONUÇTA SİNÜS BRADİKARDİSİ YAZILI VE KALICI KALP PİLİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ YAZIYOR BAŞ DÖNMEM YOK BAYILMAM YOK BAZEN NEFES DARLIĞI ÇEKİYORUM O DA KENDİLİĞİNDEN GEÇİYOR BU SONUÇTAN SONRA PROFESÖRE GİTTİM KALBİN OLMASI GEREKENDEN BİRAZ YAVAŞ ÇALIŞIYOR DEDİ KALPTE BİRAZ KALINLAŞMA VAR DEDİ KAN TAHLİLLERİM NORMAL ÇIKTI BİR ŞEY YOK DEDİ 10 MG LIK BİR TANSİYON HAPI YAZDI ONU KULLANIYORUM BU ATIMLAR BENİ KORKUTUYOR ÖLECEĞİM DİYE KALBİM SORUNLU MU ÇOK ENDİŞELİYİM UYKU APNE RAHATSIZLIĞIMDA VAR UYKU APNESİ İÇİN HER HANGİ BİR ŞEY KULLANMIYORUM BU RAHATSIZLIK NEYDEN OLABİLİR ACABA ÖLECEK MİYİM ZARARI VARMI İLGİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM
Yaş:28
Cinsiyet:erkek

Sinüs bradikardisi sağlıklı kişilerde de özellikle gençlerde sık olabilir. Çoğu zaman hastalık belirtisi değildir. Endişe etmeyin. Uyku apnesi açısından tedavi olmanızda yarar var. Uyku apnesi ileride kalp sorunlarına yol açabilir. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
 
eren
23/08/15

Dil ucundaki morluk kalple ilgili problem olabilir mi
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Hayır, böyle bir ilişki beklenmez. Geçmiş olsun. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

MURAT
19/08/15

saygılar ve selamlar: 8 yıldır tip2 diyabet hastasıyım efikas ve glifor kullanıyorum ayrıca mesanede ürik asit taşı oluşuyor bunun içinde ürosit-k kullanıyorum öncede bazen yükseliyordu ancak pek önemsemedim ancak 4 aydır co-diovan 80mg/12,5 kullanıyorum sabah bir tane ilacı kullanmaya başladıktan 1 ay sonra cinel sorunlar (ereksiyon zorluğu yada devam ettirmekte zorluk)ortaya çıktı şekerim açlık 90-130 arası tokluk 130-230 arası yediğim yemeğe göre değişiyor öneriniz nedir teşekkürler
Yaş:49
Cinsiyet:ERKEK

Sanal ortamda ilaç / tedavi öneremem. Tıbben ve hukuken uygun değildir. Anack ürik asit taşınız varsa, tansiyon ilacı olarak kullandığınız Co-Diovan isimli ilaç uygun değil. Sizi uyarmam gerekiyor. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
TUĞÇE
19/08/15

merhaba hocam ben 25 yaşına kadar herhangi bir şikayetim olmadı son zamanlarda tansiyon yüksekliğinden dolayı kardiyolojıye gıttım ve hafif mitral yetersizliği çıktı hayati bir risk oluştururmu endişeliyim teşekkürler.
Yaş:25
Cinsiyet:BAYAN

Mitral yetmezliği ile hipertansiyonun ilişkisi olmasa gerek. Ancak hipertansiyon başlı başına bir risk oluşturu, şikayetiniz omasa bile uygun şekilde tedavi olmanız gerekir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ahmet avci
18/08/15

Slm hocam nasilsiniz.benim kalbimde ritim bozuklugu yani kalp atis hizim 110 larda serediyor rytmonorm 150 mg sabah bir aksam 1 adet olmak uzere 5 gundur ama kalp hizim 105 den asagiya dusmuyor bana yardimci olabilirmisiniz
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Rytmonorm önemli aritmilerin tedavisinde kullandığımız bir ilaçtır. Sadece kalp hızı için değil, aritminizi çeşidine göre karar vermek gerekir. EKG nizi görmeden yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ali Serdar Fak FANI
13/08/15

Merhaba Sayın Ali Serdar Fak öncelikle böyle soru cevap programı yaptığınız ve sitenizde bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim işim yok haliyle maddi durum yok olsa size muayene olmak isterdim ; yaşım 25 Kalp Damar hastalığım sebebi ile kendimi kötü hissediyorum acaba çaresi şifası varmı ? Bana söylenilen, verilen çıktılarda gözüken, bildiğim hastalıklarım. 1. İdiyopatik Pulmoner Arter Anevrizması 2. Pulmoner Kapak Yetersizliği 3.Mitral Kapak Yetersizliği 4.Triküspit Kapak Yetersizliği 5. Kalbe kan götüren yada Kalp'ten kan götüren damarda genişleme 6.Ritim bozukluğu 7.Aritmi 8.Sağ Ventrikül Yetersizliği 9.Şüpheli Non Compaction bulguları. (Sağ Kalp Boşlukları Geniş,Trabekülasyonda Artış ) 10.Reflü 11. Dişlerimin 6 tanesi dolgulu 1X.Hatırlayamadıklarım olabilir. Dün gitmiş olduğum Kardiyoloji Uzmanı ; Şikayetin var mı dedi ? Bende 5 gündür ilaç kullanmadığımı söyledim. Sebebini sordu , bende gittiğim bazı Doktorlar ilaç kullanmama gerek olmadığını söylediklerine güvenerek bıraktım dedim. Bıraktıkdan sonra ne oldu dedi ? İlk 3 gün herhangi bir sıkıntım olmadığını 4.gün yatar haldeyken bile halsiz ve güçsüz olduğumu bu yatar halde güçsüz halsiz olma süremin yaklaşık 1 er saat 2 farklı zaman diliminde gerçekleştiğini ve 2 kez gün içinde farklı zaman aralıklarında hafif-orta karışımı bir çarpıntı yaşadığımı belirttim. Doktor : Ventrikül Taşikardi atağı olabileceğini ve hastaneye ulaşamadan ciddi bir sıkıntı olabileceğini bu nedenle Beloc Zok 25 mg ilacını kullanmaya devam etmemin yararlı olacağını söyledi. Hastalığımın çok nadir görüldüğünü ve hastalığımın adının ASVK ( Aritmojenik Sağ Ventrikül Kardiyomiyopatisi ) olduğunu söyledi. Doktor'a Google'da aramalarım sonucu ulaştığım bilgilere göre Pulmoner Kapak'ta orta veya ciddi yetersizilik var ve sağ ventrikülde yetersizlik oluşmuş ise müdahale edilmesi gerekebilir bilgisine ulaştığımı ve kendimde sağ ventrikül yetersizliği başladığını orta derecede Pulmoner Yetmezlik olduğunu ve neden müdahale edilmediğini sordum. Cevap olarak Doktor : Semptomlar sende gözükmüyor dedi Nefes darlığın varmı dedi . Hayır dedim ama yatarken ani oluyor boğazıma vuruyor . Yatak düzenine alışınca geçtiğini söyledim. Ayrıca doktor'a söylemeyi unuttuğum kat çıkarken yorulma , sürekli yorgunluk halsizlik hissi ve gerçekliği. İlaç kullandığım zamanlarda'da nadir de olsa çarpıntı yaşadığım oluyor. Kalp kapak'larımdaki kaçak ların en son ölçülen değerleri koruduğunu söyledi . Damarımdaki genişlemenin artıp artmadığı hususuna gelince bunu Eko ile anlayamayacağını Tomografi'de anlaşılabileceğini söyledi. Doktor'a söylemedim ama benim Tomografi'de verilen kontrast maddeye alerjim olduğu için Tomografi çekinemem başka türlü nasıl öğrenilebilir ? 2014 ve 2015 yılında yapılan tetkik sonuçlarını paylaşıyorum tedavisi çaresi var mıdır ? cevap yazarsanız sevinirim. YIL : 2014 AORT (asendan) (2,0 - 3,7 cm ) :3,1 LA (1,9 - 3,8 cm) : 2,9 LvDd (3,8 - 5,6 cm) :4,3 LvSd (2,2 - 4,1 cm) :3,3 IVSd (0,5 - 1,1 cm) : LvPWd (0,5 - 1,1 cm ) : LvEF (%) : 60 P/ A Velosite: 0,9 m/sn / 1,30 m/sn 6,8 mmHg Mitral Kapak: ESER MY Aort Kapak: 3k Triküspit Kapak: HAFİF TY PAB Sistolik: 30 mmHg Pulmoner Kapak: ORTA PY Ana Pulmoner çapı 24 cm, sağ ve sol pulmoner arter çapları geniş izlendi. YORUM : Sağ kalp boşlukları genişlemiştir. Pulmoner arter gradyenti: 2m/sn 16 mmHg RV:29 Kalp normokardik. LV boyutları normal Sistolik fonksiyonları yeterli Perikart Normal, Segmenter duvar hareket bozukluğu izlenmedi. E > A ORTA PY Ana Pulmoner çapı 29cm, sağ ve sol pulmoner arter çapları geniş izlendi. Pulmoner kapağın sağ ventriküle doğru ileri derecede bombeleştiği izlendi. Pulmoner kapak anomalisi ? İleri tetkik önerilir. YIL : 2014 işlem adı: r13 pulmoner arter bt anjiyografi klinik ön tanı: pulmoner arter anevrizması kontrol bta intravenöz kontrast madde verilerek gerçekleştirilen incelemede; pulmoner arter çapları; ana pulmoner arter çapı: 39 mm olup anevrizmatiktir. sağ pulmoner arter çapı: 25 mm olup geniştir. sol pulmoner arter çapı: 24 mm olup geniştir. ana pulmoner arter, sağ ve sol dalları ile izlenebilen lomber dallar açıktır. Segmenter ve sub segmenter dalları yetersiz opaklaşma nedeniyle optimal değerlendirilememiştir. pulmoner arterlerde trombon emboli saptanmamıştır. Torakal aorta çapları ; çıkan aorta çapı: sinüs valsalva düzeyinde 35,5 mm, pulmoner trunkus düzeyinde 30 mm arkus aorta çapı: 24 mm inen aorta çapı: 24 mm her iki tiroid parankimi heterojen nodüler yapıdadır. Usg ile değerlendirilmesi önerilir trekea normal konumda, çapı normal sınırlar içerisindedir. kalp normal pozisyonda, kalp boşluklarının boyutları artmış görünümdedir. paratrakeal, sub karinal ve hiler milimetrik lenf nodları izlenmiştir. her iki akciğer apekslerde fibrotik sekel değişiklikler mevcuttur. sağ akciğer üst lob posteriorda 3,5 mm çapında buzlucam nodülü izlenmiştir. her iki akciğer havalanması normaldir. toraks kemik yapıları ve cilt ve cilt altı yumuşak dokularda; her iki meme retroareolar alanda fibroglandüler doku yoğunluğunda artış dikkati çekmiştir. kesit alanına giren Abdominal yapılarda; karaciğer segment 4b'de öncelikle psödo lezyon lehine değerlendirilen 1 cm çapında hipodens görünüm dikkati çekmiştir. Usg ile değerlendirilmesi önerilir. t12 vertebra korpusunda 12 mm çapında hemanjiomla uyumlu olduğu düşünülen litik oluşum izlenmiştir. sağ Humerus başında milimetrik sklerotik odak izlenmiştir. ayrıca l1 vertebra korpusunda da kesitler dâhiline girmediği için optimal değerlendirilememekle birlikte 1 cm çapında litik lezyon izlenmiştir. YIL : 2015 Transtorasik ekokardiyografi Aortik Çap : 2,4 Kapağı : KALIN , KALSİFİK Mitral Kapak Ön Yaprak : ELONGE PULMONER ARTER ÇAPI : 4,4 CM SOL ATRİUM : 2,6 CM SAĞ ATRİUM : GENİŞ PERİKARD Perikardiyal Sıvı : ARKADA SOL VENTRİKÜL Diyastol Çapı : 4,8 Sistol Sonu Çapı : 3,0 Ejeksiyon Fraksiyonu : 68 Fraksiyonel Kısaltma : 38 SAĞ VENTRİKÜL Diyastolik Genişlik : 4,5 Peak Velosite (m/sn) PULMONER : 1,76 P.ARTER BASINCI : 25-30 MMHG YETERSİZLİK PULMONER : 2+, 3+ TRİKÜSPİD : ESER , 1+ DUVAR HAREKETLERİ : RV APEKS HİPOKİNETİK, RV TRABEKÜLASYONDA ARTIŞ NORMAL LV SİSTOLİK FONKSİYONLARI. GENİŞLEMİŞ PULMONER ARTER VE ORTA PULMONER YETMEZLİK GENİŞLEMİŞ SAĞ BOŞLUKLAR RV TRABEKÜLASYON ARTIŞI Klinik Bilgi: NONCOMPACTİON?,ÖNEMLİ PULMONER YETMEZLİK,PA DİLATE SAĞ VENTRİKÜL DİLATE, PY DERECESİ EK PATOLOJİ ? PDA? Kardiyak MRG, Ventrikül Fonksiyon ve Akım Değerlendirme Tetkiki Teknik: 2, 4, kısa aks, sağ ventrikül 2, pulmoner artere paralel cine BTFE, SS BTFE, pulmoner kapağa parelel cine faz kontrast, cine faz kontrast görüntülerden ve kısa aks görüntülerden pulmoner kapak akım analizi ve her iki ventrikülün fonksiyon analizi yapılmıştır. Bulgular: Kısa aks cine görüntülerden hesaplanan sağ ventrikül fonksiyonları: ejeksiyon fraksiyonu %45, diastol sonu hacmi 160 ml, sistol sonu hacmi 88ml, atım hacmi 72 ml, atım indeksi 38 ml/atım/m2, dakikalın kardiyak atım 5.1 l/dk, kardiyak indeks 2.7 //dk/m2, sağ ventrikül myokard kütlesi 91 gram, papiller kaslarla beraber myokard kütlesi 212 gram olarak ölçülmüştür. Kısa aks cine görüntülerden hesaplanan sol ventrikül fonksiyonları: ejeksiyon fraksiyonu %73, diastol sonu hacmi 134 ml, sistol sonu hacmi 36 ml, atım hacmi 97 ml, atım indeksi 51 ml/atım/m2, dakikalık kardiyak atım 6.9 l/dk, kardiyak indeks 3.6 l/k/m2, sol ventrikül diastol sonu kütlesi 103 gram, papiller kaslarla beraber sol ventrikül kütlesi 126 gram olarak ölçülmüştür. Cine faz kontrast görüntülerin değerlendirilmesinde pulmoner kapaktan ileri akım 133 ml, geri kaçış 39 ml, geri kaçış oranı %29.3 olarak ölçülmüştür. Pulmoner kapaktan orta derece geri kaçış mevcuttur. Kısa aks cine görüntülerin değerlendirilmesinde sol ventrikülün tüm segmentlerinde normal sitolik ve diastolik hareket izlenmiştir. Sol ventrikülde subendokardiyal trabekülasyonda lateral, anterolateral ve inferolateral duvarlarda midmyokardiyal apeksedek subendokardiyal trabekülasyonda artış mevcuttur. Non-kompakte subendokardiyal trabekülasyon kalınlığı diastol sonunda 10 mm, komşuluğunda kompakte myokard kalınlığı 7 mm olarak ölçülmüştür. Sağ ventrikül hacminde artış izlenmiştir. Trabekülasyonda da artış mevcuttur. Sağ ventrikülde bazal kesimde anteriyor-inferiyor duvarda harekette azalma ve midventriküler segmentte anterosuperior duvarda akinetik ve diskinetik bölgeler izlenmiştir. Ana pulmoner arter genişliği 40 mm olup normalden geniştir. Arkus aorta ve inen aorta normal görünümdedir. Sonuç: Pulmoner kapak, her iki ventrikül fonksiyonları rapor içerisinde verilmiştir. Pulmoner arterde genişleme, sağ ventrikülde anterior superior duvarda ve anterior inferior duvarda hareketsiz ve diskinetik bölgeler. Sağ ventrikül hacminde ve trabekülasyonda artış.
Yaş:25
Cinsiyet:Erkek

Bu kadar detaylı bilgiyi ancak hastayı gören / maueyen eden doktro yorumlayabilir. Lütfen sizi muayene eden veya bu tetkikleri yapan hekimlerden bilgi alınız. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Veda yavuz
13/08/15

Selamlar ve teşekkür.geçen ana damar tıkanıklığı sonucu kalp krizi geçirdim ve iki tane sten takıldı...bugün yanlışlık ile sabah içtiğim beloc ve corasprin ilaçlarını akşamda içtim,ve kalbimde farklı bir atım var hızlı olarak bu risk teşkil eder mi sevgiyle...
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Genel olarak önemli bir yan etki beklenmez. Ancak sizin bünyenizi bilmeden kesin bir yanıt vermem mümkün değil. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

yeliz
05/08/15

Sayın hocam bir yıldır kalbim agrıyor ama ağrı hep ordasabah akşam sol kürek kemigimde çok agrıyor bazen sol serçe parmagımda ağrı oluyordu iş yaparken kalp agrım fazla olmuyo dinlenirken iki kere kardiyoloji ye gittim EKG efor eko hepsinden ikişer defa yapıldı hiç sorun çıkmadı ilaçlı akciğer tomografi de çekildi temiz ama kalbim hala agrıyor bazen az bazen çok agrıyor sizce bu testlere güvenmelimiyim neden hala kalbim agrıyor
Yaş:35
Cinsiyet:bayan

Kalple ilgili daha fazla tetkik yaptırmanıza gerek yok. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

şükrü
04/08/15

kratein oranının kan tahlilinde max hatta 1.32 çıkması kullandığım lasix ve şeedavisi ker haplarına rağmen tehlike arz ediyormu böbrek tedavisi görmem gerekirmi
Yaş:63
Cinsiyet:e

kreatinin düzeyiniz yüksek, şeker hastalığınız varsa bu durum şeker hastalığının böbreklere verdiği hasara bağlı olabilir. Bu hafif bir göstergedir, endişe etmeyin, ancak şimdiden önlem almak gerek. Şeker hastalığınızın daha iyi tedavi edilmesi gerek. Ayrıca nefroloji takibinie girmenizde de yarar var. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ışıl
04/08/15

merhaba. ben şubat ayında hızlı kalp atışı nedeniyle hastaneye acile gittim. beni yoğun bakıma almışlardı. çarpıntım 30 dk kadar sürmüş adenozin yapılmış. verdikleri kağıttada avnrt olarak değerlendirildi yazıyor. beloc ilacını yazdılar kullanmamı istediler. 3 kasım için ise anjio sırası verdiler. sizce anjio olmalımıyım. birde bi sorum daha olacak aritmi hastası olmam benim spor yapmamı engellermi. spora yazılmak istiyorum ama sorun yaşarmıyım diyede korkuyorum. doktorum yurt dışında bu yüzden ona da soramıyorum. yardımcı olurmusunuz? spor yapmamda sakınca varmı?
Yaş:16
Cinsiyet:kız

AVNRT yaşamsal risk oluşturan bir ritim bozukluğu değildir. Ancak spor sırasında ataklar gelebilir. Bu nedenle ablasyon olmanız yararlı olabilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

HARAN
30/07/15

KALPTE EF % 65 OLARAK ÖLÇÜLMÜŞTÜR DENİLMEKTEDİR BU NE DEMEKTİR SONUÇ PFO % 65 CIKMIŞ
Yaş:46
Cinsiyet:KADIN

Tıbbi tetkik sonuçlarını lütfen tetkik yapan veya sizi muayene eden doktora sorun. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,www.vivasaglik.com

CİHAN YİĞİT
30/07/15

sayın hocam 7 yaşında oğlum var anne karnında extra sistolik vurular tespit edildi doğumdan sonrada biküspit aort teşhisi konuldu. 6 ayda bir rutin kontrolümüz var herhangi bir sıhhı problemi yok.herhangi bir ilaç önermediler . doktorumuz 50 birimden sonra cerrahi müdahale düşünülebilir dedi ve şu anda bizim değer en son ekoda 28 birimdi. bu rahatsızlığımız için bana bir öneriniz varmı .ileri bir merkez operasyon vs gibi . yada yapabileceğim başka şeyler varmı arzu ederseniz en son eko raporunuda size iletebilirim .bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim saygılarımla
Yaş:36
Cinsiyet:Erkek

Ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım. Çocuklar hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Sitemizde biküspid aorta hakkında bilgi vardır, aşağıdak linkten ulaşabilirsiniz. Yine de çocuk kardiyoloji uzmanına danışmanızı öneririm. 

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=146

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,www.vivasaglik.com

 

Sevdos
21/07/15

Sayın hocam eko sonucumu yaziyorum -1mitral kapak darligi MVA 1.56cm2 (pht) MAKS gr 18 mmhg ort gr :9 mmhg 2-mitral yetersizliği 1 .derece 3-aort darligi Max /mean gradient :68/41mmhg Ava ,0.8cm2 4-aort yetersizligi 2 derece(jet/LVOT<%35 5-triskuspit yetersizligi 1 derece pabs :30 mmhg 6-sol ventrikül sistolik fonksiyonu normal -Ef %65 Sayın hocam 1 sene once mitral kapaga balon islemi uygulandı sizce tamir olabilme ihtimali varmi yada nasıl bir tedavi Şekli bana uygundur simdiden tesekkurler
Yaş:34
Cinsiyet:kadin

Tıbbi tetkik sonuçlarını lütfen tetkik yapan veya sizi muayene eden doktora sorun. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,www.vivasaglik.com

 

Emin Fescioglu
21/07/15

By pass ameliyati oldum 2 damar degisti. Simdi tansyonum genelde 10/6 nabiz 83-93 arasi. Normalmidir acaba yoksa doktoruma basvurmalimidir? Tesekkurler.
Yaş:65
Cinsiyet:Erkek

Bu rakmalar normaldir. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,www.vivasaglik.com

 

EMRE
20/07/15

HOCAM ÖNCELİKLE İYİ TATİLLER DİLİYORUM. KALBİMDE EXTRADAN BİR ATIM FAZLADAN GELİYOR TEŞHİSİ KONDU HOLTER TAKILDIKTAN SONRA VERİLEN KARARDIR. BİRDEN ATIYOR HİSSEDİYORUM O ATIMI VE BENİ PANİK YAPTIRIYOR BU OLAY BELOK ZOK 50 MG GÜNDE BİR DEFA İÇİN DEDİLER AMA SİZE DANIŞMADN KULLANMADIM DOĞRU İLAÇ MIDIR BENİM İÇİN SAYGILAR SUNARIM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM HOCAM.
Yaş:YURDABAKAN
Cinsiyet:ERKEK

Sanal ortamda tedavi veya ilaç önerisinde bulunamam. Arzu ederseniz 02169880968 nuamaradan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,www.vivasaglik.com

 

Haluk
15/07/15

hocam miyokardit geçirmiştim 5 haziranda sonrasında anjiografi yapıldı normal 10 temmuzda eko,ekg ve sintigrafi sonuçları normalkan sonuçlarıda dahil ritim holterde ama bende sinüs bradikardisi ve taşikardisi oluyor ayrıca ekstra atımlar ve sürekli tansiyon düşüklüğü neden kaynaklı olabilir hocam
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Miyokardit zor ve uzun sürede iyileşen bir hastalıktır. İyileşme dönemi haftalar, bazen aylar süre ve bu döenmde bahsettiğiniz aritmiler olabilir. Takiplerinizi aksatmayın. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,www.vivasaglik.com

 

Tuğrul
12/07/15

Sayın Hocam, Babam (75 yaşında, 1994 yılında kalp krizi geçirdi, anjiyo oldu, karın bölgesinde 3.2 cm aort anevrizması var ve kalbin alt kısmında bir bölüm çalışmıyor.) iki hafta once Radikal sistektomi ameliyatı oldu. Gerek amaliyat öncesi gerekse sonrasında tansiyonu standart 12-7 ve nabzı 75-76 idi. Bir hafta once ameliyat yerinde fıtık olduğu için tekrar belden aşağısı uyuşturularak amaliyat edildi.Bu ameliyatı olduğundan beri tansiyon 14-8 veya 15-9 nabız ise 93-100 aralığında. Günde bir kere 25 Mg Beloc ve iki adet vastarel Mr kullanması tavsiyesi ile dün taburcu oldu. 3 gündür beloc kullanıyor. Vastareli ise daha iki adet kullandı. Ancak bugün tansiyonu 9.5-6. Bu kadar düşmesi bizi endişelendirdi. İlaçları kullanmaya devam etmelimiyiz, Ya da hangisini kullanalım? Tavsiyelerinize ihtiyacımız var. Saygılarımla.
Yaş:50
Cinsiyet:Erkek

Sanal ortamda tedavi veya ilaç önerisinde bulunamk tubben veya hukuken uygun değildir. Her bünyenin ihtiyacı farklıdır. Arzu ederseniz 02169880968 nuamaradan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak,www.vivasaglik.com

 

mehmet
12/07/15

blok 25 mg hap kulanıyorum yeni başladım bu hapı doktor 2 yıl roporlu olarak verdi sebeb çok şiddedli değil ama ritim bozukluğu var bu hap ömür boyumu yoksa geçicimidir sizce bide bu hapı kullandığımda sürede cinsel içerikli performans artırıcı ilaçlar kullanılması sakıncalımıdır.
Yaş:29
Cinsiyet:erkek

Cinsel performansı artıran ilaçların kalp hastaları tarafından kullanımı  hakkında sitemizde bilgi vardır, yararlanabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ahmet
08/07/15

Merhaba hocam panik atak hastasıydım birden panikle başalyıp hızı en fazla 140 ları bulan çarpıntılar yaşıyordum psikiyatrinin ardından kardiyolojiye gittim ve holter takıldı çarpıntı atakları holter takılı ikende oldu svt teşhisi kondu beloc verildi kullanmaya başladım ve bir aydır kullanıyorum şuan bu yaşanan çarpıntılarda geçmiş durumda fakat bunun yanında bende wpw durumuda var fakat asemptomatik ve bazen kaybolup bazen ortaya çıkıyor tesadüfen geçen sene ekg de fark edildi ve yaşadığım çarpıntıların aşırı stres ve panikten kaynaklandığını aksesuar yoldan kaynaklanmadığı söylendi. beloc wpw için kötü olabilir dedi bir gittiğim doktorda şimdi de kafan karışmış durumda bir aydır kullanıyorum ve iyi de geldi nabzım düştü çarpıntılar büyük ölçüde geçti. Bende asemptomatik de olsa wpw olması nedeniyle Beloc kullanmakla bu durumumla yanlış mı yapıyorum sizce ve beloc, iletim aksesuar yoldan da olsa o yolda ki iletim hızınıda düşürerek wpw sendromlu hastada olası bi AF de VF ye geçişi englelleyerek ani kalp krizi içinde bir koruyuculuk sağlamıyor mu?
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

WPW farklı çeşitleri olan bir hastalıktır. Her tipi beta blokerden etkilenmez. Yine de EKG nizi görmeden kesin bir şey söylemek doğru değil. En doğru bilgiyi sizi muayene edip EKG nizi gören doktor verir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Betül
06/07/15

Sayın hocam bende hafif litreler kapak darlığı teşhisi nedeniyle diltizem ve ağır geçirdim de kullandığım corasprin ilacım var . Ramazan girdiğinde sabah ilacım diltizemi sahurda kullanıyorum kendimim iyi hissetmedim şimdi almıyorum almayınca sanki daha rahat oldum gibi bir sıkıntı olur mu diye sormak istedim yada alamalımıyım ?yanıtladığınıx için teşekkürler şimdiden Yaş:48
Yaş:48
Cinsiyet:Bayan

Sanal ortamda ilaç önerisinde bulnmak tıbben ve hukuken doğru değildir. Arzu ederseniz 02169880968 nuamaradan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ece
04/07/15

hocam 25 yaşındayım. gün içerisinde minumum 100, maksimum 200 defa oluşan ekstrasistollerim var. duraklamayı ve ardından gelen kuvvetli atımı hissediyorum. baş dönmesi, ağrı, nefes darlığı gibi şikayetlerim yok. duraklama da 1 saniyeyi geçmiyor. ard arda gelen ekstralarım da olmuyor. sadece o duraklamayı hissettiğim için kısa süreli bir rahatsızlık duyuyorum. önemli sayılabilir mi bu teklemelerim? ya da ekstrasistoller ne zaman tehlikeli olmaya başlarlar hocam.? şimdiden teşekkür ederim.
Yaş:25
Cinsiyet:bayan

bahsettiğiniz şikayetlerle ilgili olarak sitemizde aritmiler bölümünde ayrıntılı bilgi vardır. Yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Zafer
01/07/15

Ekstrasistollerden dolayi Ya klasik 1 yildir sanelog 50mg kullanıyorum herhangi bir yapısal kalp bozukluğun yok. ilaci birakmak istiyorum. Nazil bir yol izlemeliyim? teşekkürler
Yaş:38
Cinsiyet:Erkek

Sanal ortamda genel bilgiler verebilirim. İlaç veya tedavi konusunda öneride bulunamam, hukuken uygun değildir. Arzu ederseniz 02166880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
sevgi
01/07/15

Merhaba hocam basarılar Esim 2010-11 gibi tansiyon ilacları almaya basladı atarax 5mg norvac gibi ilaclar yanlıs telafuzda etmis olabilirim esimin tansiyonu uzun metrobus yolculugu yorgunlugu uyku duzensizligi kendi isinin stresi ile dalgalanmalar gosteriyor hasta 39 yasında erkek coksukur esimin kalbinde bisey yok ama ara ara fenalastıgı olmustu 2-3 sene once capril dil altınıda hep tasıyor yanında ruhen depresif bir surec belki onunki is yapma stresi yol yorgunlugu parasızlık zaman icinde ayda 1 belki 2 bazen iki ayı bulan kısa sureli önsevismesiz birliktelikler suan 18aydır bitti hic birlikte degiliz artık esim sertlesme sorunu yasıyor.o sebeple yanasmıyor hic olmuyor sertlesme uyaranlara cok zor cvp veriyo ve hemen bitiyo iki dakka surmuyo sizce doktora gitmeye cekiniyor tansiyon kalp carpıntısı yapmıycak ama bu özel sertlesme sorunumuzu cozecek hangi ilacı alabiliriz ? Saygılar
Yaş:35
Cinsiyet:kadın

Tansiyon tedavisi için dilaltı ilaç kullanmak doğru değil. Yüksek tansiyonu varsa düzenli ve uygun ilaç alması gerek. Sertleşme sorununun çok çeşitli nedeni olabilir. her iki konuda da konuda doktora başvurmanızı öneririm. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Hakan
30/06/15

merhaba oncelikle boyle bir sayfada insanlara yardimci oldugunuz icin tesekkur ediyorum. Ben 35 yasinda 1.78 boy 76 kilodayim 16 yildir sigara iciyorum ingilterede yasiyorum yakin akrabalarimda herhangi bir kalp kokenli olum yok. Benim sikayetim kalp teklemeleri bazen kalbim sanki durmus gibi olup gum diye bir ses cikarip tekrar atiyor sanirim siz buna tekleme diyorsunuz. Ve bu sorun benim hayatimi yasanmaz hale getirdi. Burda kardioloji bolumunde dosya actirdim ekg-eko-holter-kalpMRI testleri yapildi sonuclar genel olarak normal sadece MRI sonucu icin bana gonderilen mektupta hafif anormallik oldugu ama normal hayatina engel olacak bir durum olmadigi fakat arastirmaya devam edilmesi gerektigi yaziyor. Ve 3 ay sonrasina yeni bir randevu yapilmis. Bu mektuptan sonra daha cok panik yapmaya basladim ve teklemelerde bir hayli artma oldu. En cokta gece yatakta uzanirken oluyor. oyle bir hale geldim ki surekli nabiz kontrolu yapiyorum ve bunu o kadar cok yapiyorum ki boyun damarlarimin etrafinda artik agrilar hissediyorum. Hocam sizce bu anlattiklarim ciddi bir kalp hastaligina isaret ediyormu?
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Anlattıklarınız önemli bir soruna işaret etmiyor. Ancak kalp MR tetkiki normalde yapılan bir tetkik değil. Çok özel durumlarda yaparız. Bu konuda doktorunuzdan bilgi alın. Rapor isteyin. Bu tetkikin bir nedeni olmalı. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Elif Elçin Ardıçlı
29/06/15

Merhabalar, bana yaklaşık 4 ay önce romatizmal aort yetmezliği teşhisi konuldu, bir doktor 1.derece diğer bir doktor ise 2.derece olduğunu söyledi.Şimdilik ilaç kullanmıyorum sadece takipteyim.Şikayetlerim ise kansızlık ve yorgunluk ile başlamıştı.Şimdi her boğazım ağrıdığında çok tedirgin oluyorum ve antibiyotik kullanmam söylendiği için hastalığı ilerletmeden ilaç kullanıyorum.Sizce bu doğru mu? Aylık penisilin iğne vurulmanın faydası olur mu?(Gerçi bu iğne beni biraz tedirgin ediyor)Rahatsızlığımın hamileliğe etkisi olur mu?Her iki kapakçığımdaki sorun nedeni ile kansızlığım hiç geçmeyecek mi hep aralarda kan ilacımı kullanacağım? İlginiz için teşekkür ederim iyi çalışmalar...
Yaş:33
Cinsiyet:Bayan

Romatizma kalp kapaklarınızı etkilediyes belirli bir yaşa kadar her ay penisilin iğnesi vurulmanızda yarar  vardır. Hangi yaşa kadar olacağını sizi muayene eden doktor belirler. kansızlık ile bu deredeki kapak hastalığının şimdlik bir ilişkisi yoktur. Her boğaz infeksiyonunda antibiyotik almanız doğru değil. Gebelik öncesi ve gebelik sırasında mutlaka kardiyolog kontrolünde olun. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Şeyma
28/06/15

Merhaba hocam ben çarpıntı nefes darlığı ve ara sıra kalpde agrıma şikyeti ile kardiyoloğa gittim ekom çekildi ve üfürüm tespit edildi kalbimin delik oldugunu söyldi doktorum ve tee yapıldı ertesi gün kalbimde büyümenin başladığı ve deligin 2.9cm oldugu soyledi doktorum ameliyatdan korkuyorum olmak istemiyorum bu durum ciddi bir rahatsızlikmidir olmamâmın bir sakıncası varmidir?
Yaş:21
Cinsiyet:Bayan

Kalp deliklerinin kalpteki anatomik yerine bir çok çeşidi vardır. Bu bilgilerle sağlıklı yorum yapamam. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Şevket Sarıbudak
27/06/15

Hocam ben futbol oynuyorum.Konyaspora gidecem ama kalbimde aort yetmezliği var.Geçen sene adanada doktora gittiğimde 1. derece aort yetmezliği var ama düzenli beslenirsen dişlerini fırçalarsan 35 yaşında amaliyat olursun dedi fırçalamassan 16 yaşında ameliyat olursun dedi.Hocam bi de sigarada kullanıyorum ne yapmalıyım? , ameliyat olsam tekrar futbol oynama şansım var mı?
Yaş:14
Cinsiyet:Erkek

Bu bilgilerle yorum yapmam mümkün değil. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

EMRAH
25/06/15

MERHABA HOCAM MAÇ ESNASINDA KALP KRİZİ GEÇİRDİM BRUGADA SENDROMU TEŞHİSİ KONULDU VE AKABİNDE KALP PİLİ ICD TAKILDI AMA ONUNDA SANIRIM VÜCÜDUMA TEMAS SEVİYESİ 4,5 ÇIKIYO DOKTORUN SÖYLEDİĞİ NORMALDE 10 14 OLMASI GEREKİRKEN 4,5 ORANDA ÇIKMASI DÜŞÜKMÜDÜR SİZCEDE SANIRIM DOKULARLA İLGİLİ OLARAK DÜŞÜK ÇIKIYO
Yaş:27
Cinsiyet:ERKEK

Doğru temas seviyesinin yüksek olmasını tercih ederiz. Eğer pil (ICD) ameliyatı olalı çok olmadıysa tercihen küçük bir ameliyatla kalp içindeki elektrodun (telin) yerini düzeltmek daha doğru olabilir. Ancak bu kararı sizi takip eden doktorla birlikte vermeniz daha doğrudur. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Meltem
23/06/15

Sağda belirgin olmak üzere her iki safena Manga posterior ve anterior crural dallarında TIP II izole varikoziteler şeklinde bir Tanı koyuldu.ailemde varis var.ben hangi yolu izlemeli,ne yapmalıyım.yardımcı olursanız sevinirim.
Yaş:Kadıoğlu
Cinsiyet:Kadın

Tetkik raporlarınızı lütfen sizi muayene eden veya tetkiki yapan doktorlara sorun. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
neslihan
23/06/15

Merhaba hocam bende 1 ves 2 sves cikti bunun riski nedir
Yaş:34
Cinsiyet:kadin

Tetkik raporlarınızı lütfen sizi muayene eden veya tetkiki yapan doktorlara sorun. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ali
23/06/15

hocam merhaba, ben kafa travmasına bağlı sekel sol hemiparazi hastasıyım öncelikle bunu belirteyim. önceki hafta içerisinde; göğüs ağrısı, çabuk yorulma ve yüksek tansiyon şikayetleriyle kardiyoloji doktoruna gittim.eko sonucunda; BİKÜSPİT AORT, 2.DERECE AORT YETMEZLİK, LV DİASTOLİK DİSFONKSİYONU, EF:%65 verileriyle karşı karşıya kaldım. doktor arkadas 6 ayda bir kontrol önerdi. yardımcı olabilirseniz sevinirim. tesekkur ederım.
Yaş:39
Cinsiyet:erkek

Biküspid aort hakkında sitemizde bilgi mevcuttur. Yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Süreyya Yavuz
20/06/15

Merhaba Hocam,Ben obs hipertrofik kardiyomiyopati hastasıyım.2005 yılında Çapa Tıp Fakültesinde septal ablosyon yapıldı.Şu anda bir sorun hissetmiyorum.Ama çok kilo aldım.Günde 1 defa,Beloc 25 mg ve panik atağım için degünde 1 defa Paxera 20 mg kullanıyorum.Diyetisyene gittim 5 kilo dan fazla veremiyorum.Acaba ödem ilacı kullansam kalbim için sorun oluşturur mu?Burası küçük yer danışacağım bir kalp doktoru yok yanıt verirseniz çok mutlu olurum hocam.Teşekkür ederim.
Yaş:41
Cinsiyet:Bayan

Sanal ortamda tedavi veya ilaç konusunda öneride bulunamam. Tıbben ve hukuken doğru değildir.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

gülistan
20/06/15

Merhabalar ali bey benim 4 yıllık bi rahatsızlığım var ve halen devam ediyor kalp kaçakçığımda açılma var aylık deposilin 1.2 kullaniyorum doktorlar romatizmal olduğunu söylemişti ara ara ayaklarimda cekilmez sancılar oluyor dayanamıyorum bunun sebebi ne olabilir napmaliyim simdiden Teşekkürler
Yaş:20
Cinsiyet:kadın

Bahsettiğiniz şikayetlerinizin kalbinizdeki kapak sorunu ile ilişkisi olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

hacer
20/06/15

vazoksen covarsil ve goz tansiyonum var oruc tutabilirmiyim
Yaş:53
Cinsiyet:kadın

Muayene etmeden ve bünyenizi bilmeden bu konuda öneride bulunmam doğru olmaz. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Berkay Can
19/06/15

Hocam merhaba 2 sene önce çekilen EKG den Hipertropik Kardiyomiyopati hastalığı görünür müydü? Doktorum ondan şüphelendi de ben 2 yıl önce EKG çektirdim orda görünmeyip şimdi oluşmuş olabilir mi?
Yaş:16
Cinsiyet:Erkek

Mümkündür. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

deniz
18/06/15

Hocam Merhaba 25 yaşındayım panik atak bozukluğumu var psikiyatri gittim ilaç aldım ve psikoterapi almaya başladım ama en az günde 2 3 kez atak geçiriyorum kalp krizi geçiren die dusunuyorum ve kardiyoloji kontrole gittim ekg çektirdi ve gayet temiz çıktı fakat ultrason cihazıyla doktor kalbimi incelediginde normal sol ventrikul sistoklik fonksiyonu asendan aorta genişleme olduğunu 4.1dedi ve ilaç yazdı bu ilaç tansiyonun yükselmesine ve nabzını yükselmesine engel olucak dedi 5 veya 25 yıl sonra operasyon geçirebilirsiniz dendi sizce genişleme riski sizce daha varmi
Yaş:imrak
Cinsiyet:erkek

Bu konuda tahminde bulunmak zor. Ancak sizi muayene eden, tüm bulgularıızı bilen bir hekim belki "kabaca" bir tahminde bulunabilir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

rencuzogullari roxana
18/06/15

ben romania yasiyorum 33 yasi bende adenom hipofiz var beinden ve lustral50 aldim 3 sene stop etim 3 hafta ama cok kotu hisediyorum hipofiz adenom lustral icin oldu?devam edegem?stop edegem?panik atak nasil stop edegem?
Yaş:33
Cinsiyet:woman

Bu konu benim uzmanlık alanımın dışındadır. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

fahri coşkun
16/06/15

Bu sene doğuştan SEKUNDUM ASD teşhisi kondu .delik çapı 0,5 mm.Sağ kalp boşluğunda genişleme var.Ameliyat olmalımıyım.oruç zararlımı.
Yaş:50
Cinsiyet:erkek

Ameliyat kararını başka bir çok faktöre bakarak karar veririz. Sadece ASD için orucun bir olumsuz etkisi olmaz; başka sağlık sorununuz varsa ayrıca değerlendirmek gereklidir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ibrahim
14/06/15

merhaba hocam ben calisirken ve ya spo yaparken birden kalbim yavasca vurur ve hizlanir sanki kalbim saniyede 150 atar tikaniklilik gibi nefes alamiyorum kalbim tikliyor bu sorunu cozemiyorum hocam korkuyorum lutfen yardim edin kosamaz oldum
Yaş:19
Cinsiyet:erkek

Anlattıklarınız normalde görülen bir durum olabilir (spor yaparken kalbin hızlanması doğaldır), ancak spor esnasında yavaşlama varsa normal olmayabilir. Muayene olmanızı öneririm. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ozan gazi
14/06/15

merhabalar benım size danışacağım konu beloc kullanıyorum süreklii mitral kapaklarda daralma varr askerlik için başvurcamm buu ilacı kullandığım kan testinde belli olurmu iyi çalışmalar
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

Beloc kan tetkiklerinde özel olarak araştırılıp saptanan bir ilaç değildir. Ancak mitral darlığınız varsa ve bu darlık önemli bir derecede ise askerik yapmanız (ağır efor, egzersiz vb) sağlığınız için ciddi riskli olabilir. Bu durum daha önemlidir; gizlemek yerine doktorunuza danışmanızı öneririm.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

sadem
10/06/15

selamlar. sayın hocam 25.05.2015 te size maltepe spor kaptanı ile ilgili yamıştım. ARVD tanısı vardı. ECHOMAR merkezinde 3d mr tekrar çekildi. ARVD yok dediler bu defa. birkaç kardiyolog baktı. maltepe araştırma ün. hast.nesi kard.serdar bey ilaç bile vermeden gidebilirsiniz 25 gün sonrada futbola başlayaBİLİR DEDİ.Yeni sonuç söyle: sağ vertikülün serbest kenarında belirgin yağ görülmedi. Sağ vertikül düşük ejeksiyon fraksiyon ve trabekülasyonda hafif artış ile karakteriz nonsepisifik kardiyomyopatik bulgular.Sağ vertikül displazi açısından diğer majör ve minör kriterlerle yorumlanması uygundur. SOL atriumda belirgin yer kaplayıcı lezyon saptanmadı. HOCAM SİZE ZAHMET BU NEDİR HAKİKATEN SORUN YOKMU. SAYGILAR.
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

ARVD hastalığı teşhisinde bazen tereddütler olabilir. Ancak şüphe varsa hastalık varmış gibi önlem almakta yarar vardır. Neticede tekrar ifade ediyorum; "hastayı muayene etmeden ve tüm bulguları değerlendirmeden kesin bir yorumda bulunmak doğru değildir"

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

abdullah
06/06/15

Merhabalar kullandığım ilaç belok 50mg iki saat sonra tansiyon ilaci kullanmam gerekiyor ama ramazan geliyor iftardan sonra kalp ilacını kullansam akşam olduğu için kullansam sakınca olurmu normalde sabah kullanıyorum teşekkür ederim
Yaş:32
Cinsiyet:erkek

Muayene etmediğim hastada tedavi / ilaç önerisinde bulunamam. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

mehmet
05/06/15

hocam merhaba benim kalbimde ritim bozukjluğu var ve bu sebebten kardiyoloji doktorum bana belock 25mg içememi önerdi ve size sorum bu ilacı içtikten sonra kilo almaya başladım acaba ilacın bi yan etkisi olabilirmi bu kilo alaımı ilaca başlayalı tam olarak 2ay oldu
Yaş:19
Cinsiyet:erkek

Bazen olabilir, ancak her bünyede yan etkiler farklıdır. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

özgür aymelek
03/06/15

Hocam merhaba ben 2 yıl önce pulmener emboli geçirdim altı ay boyunca comadin kullandım tedavinin bittiğini söyledi doktorum daha sonra 10 gün sonra tekrar rahatsızlandım Akdeniz Üniversitesi hastanesine başvurdum tetkitler yapıldı trampositler düşük çıktı ve 10 gün hastane de yattım şu comadin claxen kullanıyorum ınr değerlerim 1.26 protein v ve s düşük çıkıyor değerlerim dengeye gelmiyor ne yapmalıyım teşekkürler
Yaş:33
Cinsiyet:erkek

Anlattıklarınızın bir çok nedeni olabilir. Verdiğiniz bu kadar bilgi ile yorum yapmam sağlıklı olmaz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Süha
03/06/15

Sayın Hocam, Ben 2012 nısan ayında bay-pass amelıyatı oldum dört damarım değiştirldi.Devamlı kullamma için coversyl 5 mg,diloxol 75 mg ve belog 50 verildi.yaptırdığım kontrollerde kan değerlerim normal çıkmakta,sporuma ve diyetime dıkkat edeıyorum.kilo problemim yok,yılda bır kez yaptırdığım efor testinde de değerler normal çıkıyor.kısacası kendımı sağlıklı hıssedıyorum. Benim sorum şu hocam.4-5 ay oncesıne kadar cınsel yaşamımda her hangı bır problem yoktu ama ama 4-5 aydır sertleşme sorunu çekmeye başladım.Cınsel ılışkı sırasında ereksıyon olamama sıklığım arttı.Bu dururmu prostattan olabılır dıye kontrollere gıttım normal çıktı.Kulandığım beloc ilacının prospektusunu okuduğumsa seyrekte olsa iktidarsızlık dahıl cınsel problemler görülebileceği yazıyor. Hocam bendeki iktidarsızlığın sebebi kullandığım beloc ilacı olabılır mi? beloc adlı ılacı kullanmasaqm bır zararı olur mu? Verecğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim.Iyı çaışmalar.
Yaş:54
Cinsiyet:erkek

Sertleşme sorunu damar sertliği ile veya ilaçlarla ilgili olabilir. Pensi damarlar da damar sertliğinden etkilenebilir. Doktora sormadan ilaç değişikliği yapmayın. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Nurdan Ulucinar
31/05/15

Merhaba hocam,dr.Kalp kapagimdaki gevsekligin dogustan oldugunu ve 3 yilda bir kontrole gelmemi soyledi.hafif geri kan kaciriyor dedi,Baska bursey onermedi.Simdilik herhangi bir sorunum yok.6aylik gebeyim.Kalp sagligi yonunden Normal veya sezaryen dogum sekli olarak sizce hangisi guvenlidir.?Tesekkurler.
Yaş:30
Cinsiyet:kadin

Doğum şekli ile öneriyi ancak sizi muayene edn doktor verebilir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Ziya
30/05/15

Merhaba hocam, göğsümün ortasında ezici,sıkıştırıcı ve yırtıcı bir yanma gibi ağrı gibi bir his oluşuyor ancak bu ağrılar eforla ilişkili değil, istirahat halinde daha çok oluyor.Bu ağrı sabit değil 1 sn lik girip çıkan kesik kesik bir ağrı.Ağrı noktasal değil yaklaşık el ayası kadar alanda dağınık hissediyorum.Ağrının hemen sonrası çarpıntı,fenalık hissi ve terleme oluşuyor.Ancak ben panik yaptığımdan mı oluyor bu durum yada ağrının sonucundanmı oluyor onu bilemiyorum.Kardiyoloji uzmanlarına defalarca gittim,EKG,Eforlu EKG,EKO,Hollter gibi testlere girdim hepsi temiz çıkıyor.Panik atak deyip yolluyorlar.Ama ağrım devam ediyor ve beni çok rahatsız ediyor.Acaba bu testlerle gözden kaçan bir şey olabilir mi, yani, kroner damarlarımda bu testlerin yakalayamadığı bir daralma olabilir mi?Eforlu EKG Maxsimal Negatif olması, benim ağrımın kalp kökenli olmadığını kesinlikle söyler mi?Anjiyo olmalımıyım? Saygılarımla...
Yaş:36
Cinsiyet:Erkek

Bahsettiğiniz tetkikler normal çıktıysa anjiyografi olmanıza gerek yoktur. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

filiz
30/05/15

Hocam. Ben yaklik yedi yıldır çeşitli antidepresanlar kullandim. İlacı birakinca şiddetli çarpıntı oluyor. Geçtiğimiz kış ayında anidwn kalbimin ritmi bozuldu. Titreşim li atıyor amasanki her an duracak gibi bu beş dakika kadar sürdü. Eve kendimi zor attım. Yine ara ara oluyor ama en fazla 30 saniye kadar. . Hocam bu durum ciddimi hamilelik onerirmisiniz.
Yaş:32
Cinsiyet:kadın

Sitemizde çarpıntı ve aritmiler hakkında yeterince bilgi var. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Gürsel Karadağ
28/05/15

Hocam benim özellikle yemeklerden sonra karın şişkinliklerimin olduğu zamanda kalp teklemesi oluyor. Tekleme anında ve hemen sonra karnımda guruldamalar oluyor. Eko ekg ritim holter ve efor testi yapıldı birşey olmadığını söylediler sizce daha ayrıntılı test yaptırmalımıyım?
Yaş:29
Cinsiyet:Erkek

Hayır. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Fatih
28/05/15

Hocam öncelikle merhabalar Ben 6 ay önce anjiyo oldum. Anjiyo oldupumdan beri kendimi piskoloji olarak toparlıyamadım. Dün ise işyerinde çalışırken kalbim birden o kadar hızlı atmaya başladıki bir an ölücem sandım o ataktan sonra sürekli bir korku var üstümde. Ölüm korkusu sardı. Her aklıma geldikçe içime bir korku yayılıyor ve ardından tekrar kalbimin ayarı değişmeye başlıyor. Geçen hafta kalp kontrolüne gittim eko, ekg ve akciğer filmim temiz çıktı. Şu an ölücem diye çok korkuyorum ne yapmalıyım hocam yardım edin lütfen genç ölmek istemiyorum :(
Yaş:21
Cinsiyet:Erkek

Psikolojik yönden destek almanızda yarar var. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

onur
27/05/15

merhaba babaannem 85 yaşında ve kalbindeki büyümeden kaynaklı kalp yetmezliği var. kalbin şuan % 15 ile çalıştığını söylediler ve ağır nefes darlığı çekiyor şuan. kalp pili tedavisi riski nedir ? ilaç tedavisinin dışında ne önerirsiniz ?
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Kalp pilleri ve kalp yetersizliği hakkında sitemizde genel bilgi var. Kalp yetersizliğinde temel tedavi ilaç tedavisidir. Sitemizdeki bilgilerden yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

zeynep
23/05/15

ALLAH rızası için doktor bey çok acil.ben mersindeyım annem karadenizde yaşıyor.annem kalp hastası ritim bozuklugu var komadın kullanıyor pıhtılaşma olduğu ıcın.doktoru kalbının % 30 unun çalıştıgını soylemıs annemın bundan haberı yok.kalbı bu kadar az çalışan insanın yaşama sansı yokmukı hiçbir tedavı onerilmemiş bu insanlar her üzüntude risk altındamıdır.nolur cevap verin.
Yaş:36
Cinsiyet:kız

Kalp yetersizliği hakkında sitemizde genel bilgi var. Kalp yetersizliğinde temel tedavi ilaç tedavisidir. Sitemizdeki bilgilerden yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

seda
23/05/15

Hocam bana kalp kaçağı teşhisi kondu bu nedir tehlikeli midir doktorum önemsiz dedi ama çok korkuyorum
Yaş:21
Cinsiyet:bayan

Kalp kapak kaçağı olsa gerek, bu durumun hangi kapakta ve hangi şiddette olduğuna göre çok fazla ayrıntısı vardır. Verdiğiniz bu bilgiyle doğru yorum yapmam söz konusu olamaz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 


 
numan orhan
23/05/15

Selamunaleykum Sayın hocam bana bir yıl önce bikuspit aorta teşhisi konuldu, 6 ayda bir kontrole gidiyorum, son 2 aydır bulantı ve kusma şikayetim var acaba bikuspit aortadan kaynaklanabilir mi ? Hastalık ilerlediğinde hangi şikayetler artar? İleride kapak değişimi ameliyatı gerekirse bu ameliyatın riskleri nedir? İlginiz için şimdiden tesekkur ederim...
Yaş:22
Cinsiyet:erkek

Bulantı ve kusma biküspid aorta ile genelde ilgili olan bir durum değildir.

Biküspid aort hakkında sitemizde ayrıntılı bilgi vardır, linki aşağıdadır.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=146

 

Gozde
23/05/15

Hocam mrb ben dün kardiyoloğa gttim ve bana kaçak var dedi ama bilgi de vermedi ekg kan hepsi temiz ama ben çok korktum kaçak kötü bişey mi ilerde sorun çıkarır mı?
Yaş:24
Cinsiyet:bayan

Kalpteki kapak kaçağının hangiv kapakta ve hangi şiddette olduğuna göre çok fazla ayrıntısı vardır. Verdiğiniz bu bilgiyle doğru yorum yapmam söz konusu olamaz. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

erkan
23/05/15

Hocam mrb sorum şu ben kalple ilgili bütün herşeyi yptırdım birşey çıkmadı herşey temiz benim dedem 55 yaşında kalp krizinden vefat etmiş annemde babamda krdeşlerde amcalarda dayılarda bir kalp hastalığı yok bwn dedemden dolayı genetik kalp riskim varmıdır tşler
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Evet kalp hastalığı genelde genetik bir hastalıktır, sitemizde bu konuda ayrıntılı bilgi vardır. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

sadem
23/05/15

Sevgili hocam. Ben hastanın babasıyım.oğlum 23 yaşında Maltepespor kaptanı.Ani kalp durması ile 2 gün yoğun bakimda kaldı.5 günde yogun bakımdan servise çıktık.15 gün oldu.ARVD tanısı kondu ICD takilacak mis.Çok kazasız kaldık.Aile taraması yapıldı. Bizde yok.Futbola dönermi ne dersiniz.
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Öncelikle geçmiş olsun. Çok önemli ve hayati bir sorunu şimdilik atlatmış görünüyorsunuz. Bu dedikleriniz dahilinde tekrar profesyonel olarak spor yapmasını önermem. ARVD hastalığında aşırı fizik efor aritmileri tetikleyebilir. ICD takılması hastanın hayatını tehdit edecek aritmilere karşı güvencedir; merak etmeyin, ancak aritmilere sebep verecek durumlardan kaçınması gerekir. 

Sitemizde ARVD hastalığı ve ICD tedavisi ile ilgili ayrıntılı bilgi vardır.

Tekrar geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

Mehmet Ali
21/05/15

İyi günler hocam bugün doktora gittim kapak çökmesi var dedi bi ilaç verdi geçer mi oruç tutmama engel olur mu? Tşkler..
Yaş:22
Cinsiyet:Erkek

Hangi kapak ? ne kadar çökme ? Kalbin diğer fonksiyonları nedir ? Bunların yanıtı olmadan, kişiyi muayene etmeden bu soruların yanıtını vermem mümkün değil. Muayene eden hekime sorun lütfen. 

Tekrar geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

zehra
16/05/15

Yasim 17 hocam kalbim agriyo diyr hastaneye gittim doktorlar kalbin 1 mm delik dediler ilaclar yondemiyle cozulur dediler ne yapmaliym yardimci olmanizi istiyorum ameliyata gerek varmi
Yaş:17
Cinsiyet:kız

Kalp delikleri çok çeşitlidir, kalbin neresidne olduğuna göre bir çok ayrıntısı vardır. Verdiğiniz bu bilgiyle yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
ahmet
13/05/15

mrb ben 20 yaşındayım uzman çavuşlugun mülakatından geçtim genel saglıkta kalp kaçaçıgımda kan kaçagı varmış bunun yüzünden elendim şimdide deniz uzman çavuşlugu kazandım genel saglıkta yine elerlermi büyük bir sorunmu lVID:45MM /LVEF:%60/AO:18MM/LA:24MM TAHLİLİM BU serdar abi çokmu kötü
Yaş:20
Cinsiyet:erkek

Eko raporlarını ekokardiyografiyi yapan veya sizi muayene eden doktorun yorumlası uygundur. Askeriyenini kuralları konusunda benim yorum yapmam doğru olmaz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

muammer
11/05/15

Hocam mrb 26 yaşındayım kalpte çarpıntı oluoyordu holter eko efor testi ve kalp sintigrafisi yptırdım hiçbirşey çıkmadı ama bende bir yorgunluk nefes daqrlığı varki anlatamam solunum testindede birşey çıkmadı sıkışma gibi şeyler oluoyr sol göğüste oda yorgunluk ypıyor sanki genetik kalp hastalığıda yok anne baba amca dayı vs..Bu yorgunluğun kalple kesin bi ilgisi varmıdır hocam tahliller temiz olsada kalp yorgunulğu gibi....tşkler..
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Verdiğiniz bu bilgilere göre şimdiki şikayetleriniz kalp hastalığı ile ilgili değil. Ancak ailede kalp hastalığı varsa ileride sizde kalp hastalığı olmaması için şimdedien dikkat etmenizde elbette yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

10/05/15

Merhaba doktor bey.Kiloluyum, 25 yaşındayım, 6 yıldır sigara içiyorum, günüm genelde bilgisayar başında oturarak geçiyor. 1.5 haftadır geceleri gözlerimi kapattığımda vücudumda bir ürperti ve ağırlık hissiyle hafif bir nefes darlığı oluyor. Hemen gözlerimi açıyorum 3-4 saniye nefes alınca geçiyor. Bu her gözlerimi kapattığımda oluyor. Gündüz ise sürekli bir derin nefes alma ihtiyacı yaşıyorum derin nefes alamadığımda ise karnımın üst kısmı ağrıyor. Kalple ilgili bir problem olduğunu düşünüp akşamları bana göre hızlı bir tempoda ?çünkü 10-15 dk da nefes nefese kalıyorum? 1 saat kadar yürüyorum. Bu seferde sol göğsümün ara ara farklı bölgelerinde sancı, iğne batması gibi ağrılar olmaya başladı. En şiddetlisi ise bugün otururken kalbimin biraz üstünde sanki biri orayı sıkmış gibi bir ağrı oldu. En fazla 5-10 saniye içinde tamamen geçti. Acaba bu durumlar stresten kaynaklı panik atak belirtileri olabilir mi? Fikirlerinizi söyler misiniz ?
Yaş:25
Cinsiyet:erkek

Anlattığınız şikayetler kalp hastalığı ile ilgili şikayetlere benzemiyor. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

doğukan
09/05/15

Hocam benim hic bi hastalığın yokken bir anda kalbim tekledi ve hızla atmaya başladı ölüm korkusu başladı doktora gittik bir şeyin yok dediler 3 sendedir kurtulamıyorum hocam psikolojik diyolar am hocam ben elim kalbime götürdüğünde kalbi tek attığını hissedebiliyorum nasıl psikolojik olabilir ki ? Simdi bira geçti hocam am hafta bir özellik aksamları tekleme oluyor bayılcak gibi oluyorum 1 dakikada düzeliyorum ne yapıcam Hocan lutfen yardım edin bi yol gösterin?
Yaş:18
Cinsiyet:erkek

Çarpıntı ve ritim bozuklukları hakkında sitemizde genel bilgi var. Buradan yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

cengiz erışık
09/05/15

2011 de rca sent takıldı,2013 yılında bir anjiyo daha yapıldı,lcx arterde %90 tıkanıklık tespit edildi.07/05/2015 acilden ambulansla ile hastaneye sevk edildim anjiyo yapıldı yine lcx arterde %99 tıkanıklık görüldü ancak ince damar sent uygulamanın imkansız olduğunu,kan sulandırıcı ilaçlar medikal tedavi yazılmış raporuma . hocam bu işin tedavisi nedir yardımcı olursanız minnettar kalırım.
Yaş:50
Cinsiyet:erkek

Stent uygulamaları ve by-pas ameliyatı damarlarda sadece darlık olan yere çözüm getirir.

Oysa damar hastalığı genel ve yaygın bir hastalıktır. Kalp damarlarının ve vücuttaki tüm atardamarların her yerinde görülür, kroniktir, önlem alınmazsa ilerleyicidir.

Yüksek kolesterol, hipertansiyon, şeker hastalığı varsa bu yönde sürekli tedavi olmanzı, sürekli ilaç almanız ve takip altında olmanız gerekldiri ki, damarlarınızda yeni darlıklar, tıkanmalar olmasın. Hatta, yukarıdaki hastalıklar tedavi edilmezse takılan stentler veya by-pas damarları bile daralıp tıkanabilir.

Esas olan ilaç tedavisidir. Sigara içiyorsanız sigarayı bırakın. Sitemizde bu yönde genel bilgi mevcuttur. Ayrıcatedavi için yardım almak isterseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

A.Nazmi
08/05/15

Bana Dilate Kardiyomiyopati ( EF % 20 ) + Hızlı Ventrikül yanıtlı Atrial Fibrilasyon teşhisi kondu. Pil takılması düşünülüyor. Hemen cevap verebilirseniz memnun olurum.
Yaş:55
Cinsiyet:Erkek

Sorunuz nedir ?

Ali Yiğit
06/05/15

Sayın hocam ben 2007 yılında kalp kapak ameliyatı oldum 6 ay öncede abdominal aort anevrizması ameliyatı oldum ilk ameliyatta olmayan durumlar meydana geldi tüm durumlar geçti ancak sadece kalp atışlarımı çok fazla hissediyorum küt küt küt beni çok rahatsız ediyor beta blockerlar da kullanıldı ama fayda etmedi doktora danıştığımda kalbin anatomik yeri göğüs kafesine çok yakın dedi ancak benim anlamadığım bi önceki ameliyaatta böyle bi durum yokken şimdi neden oldu ? o zaman anatomik yer farklımıydı sanki! bir diğer sorumda ben fitness yapmak istiyorum ama kafa olarak olmuyo ya şöyle olursa ya böyle olursa kalbi çok mu zorlarım diye bu konu hakkında da beni bilgilendirirseniz kısaca çok memnun olurum bi ufak daha sorum olacak coumadin kullanıyordum şimdi bir de ecopirin başlandı inr değerleri 1.55 e iyi denir oldu ecopirin kullandığımdan dolayı ecopirin i kesip sadece coumadinle devam etsem inr değerlerini de eskisi gibi 2.50 lere çeksem olmaz mı? . Şimdiden teşekkür ederim
Yaş:23
Cinsiyet:erkek

kapak ameliyatı ve aort anevrizma cerrahisi varlığı nedeniyle sorularınızın yanıtını kolay değil. daha bir çok ayrıntıyı bilmeden sağlıklı yorum yapamam. Yarar yerine size zarar verebilir. Arzu ederseniz 02166880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
Nurdan Ulucinar
06/05/15

Merhaba hocam.3 yil once kardiyolog a gittim.Kapak gevsekligi ve buna bagli hafif geri kacak oldugunu soyledi.Tahlillerim iyi cikti.Suan 5'5 aylik hamileyim.Arasira kisa carpintilar oluyor.Sizce normal veya sezaryen dogum olarak hangisi benim durumuma daha uygundur.ilk dogumum oldukca zordu.kalp sagligi acisinan da hangisi uygundur.cvp bekliyorum.tesekkur ederim./Gebelikte kalp sagligi yaziniz acilmiyor okuyamadim./
Yaş:30
Cinsiyet:kadin

Hangi kapak ? Gevşeklik neye bağlı; doğuştan mı, kalp romatzimasına mı bağlı ? Kalbinizin kasılma gücünde azalma var mı ?

Bu soruların yanıtını bilmeden saüğlıklı yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

tamer
04/05/15

Mrb hocam ben 30 yaşinda bir erkeğim kalpde sızı innelenme göğüste ağrı sırtda ağrı sol kurak altında şiddetli ağrı sol kolda agrı uyuşma güc kaybı ve gece uyku esnasında serçe ve yüzük parmağında tam uyuşma halsizlik yorgunluk yüksek tansıyon sikayetiyle muayene oldum yapilan tahliller tetkikler sonucunda (LV SIST FONK IYI,MIN MY) sonuc'unu belirlediler banada kalp kapağında kacırma var dediler hiç bir ilacda vermediler beni bu konu hakkında aydınlatır sanır sevinirim hocam...!
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

EKO raporlarını tetkiki yapoan veya sizi muayene eden doktora sorun lütfen. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

necdet
04/05/15

hocam merhaba 3 gün önce dedemi kaybettim bundan ötürü stres üzüntü yaşadım sol göğüsümde ağrı var var birazda üşüttüm sanırım bu neden kaynaklanır.ne yapmalıyım.?
Yaş:36
Cinsiyet:erkek

Başınız sağolsun. Bununla ilgili psikolojik destek almanızı öneririm. Uzmanlık alanımın dışındadır. 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
ADEM
04/05/15

Hocam öncelikle merhabalar ben kalp yetmezliği olan bir hastayım kalp yetmezliğimin sebebi kalp kaslarımdan dolayı bana pil takmayı önerdiler birde -80 derecede şoklama yapılarak tedavi edildiği konusunda söylentiler var bu konuda bana hangi tedaviyi önerirsiniz bilgileriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim saygılarımla ADEM AKCAN
Yaş:AKCAN
Cinsiyet:ERKEK

Kalp yetmezliğinde pil tedavisi ancak "sadece belirli bir grup hasta" için söz konusudur. Bu tedaviden her hasta yarar görmez. -80 derecedeki tedavi kalp yetersizliği değil, ritim bozukluğu tedavisi için yaptığımız bir tedavidir. Kalp yetersizliği tedavisinde en temel tedavi (pil tedavisi yapsak da) ilaç tedavisidir. Kalp yetersizliği ve tedavisi hakkında sitemizde ayrıntılı genel bilgi vardır. http://www.kalpveyasam.com/kalp_yetersizli__i-179.html. Kendiniz hakkında öneri için 0216 688 0968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ramazan
29/04/15

hocam dedem 76 yasında daha önceden anjıo oldu. son kontrolde kalbinin yuzde 30 calıştıgı soylendı bu durumda ne yapılabilir. yaşam süresi varmıdır
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Bu kadar bilgi ile yorum yapmam mümkün değildir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

aycan
26/04/15

hocam ben beş defa ablasyon oldum beş defasinda başarısız geçti şuan bile rahatsizim kalbin arkasında bir işlem yapacaklar nasıl olduğunu merak ediyorum
Yaş:21
Cinsiyet:kadin

Bu sorunuzun çok ayrıntısı var. Bu kadar bilgi ile sağlıklı yanıt veremem. İşlemi yapacak meslektaşlarıma sorun lütfen. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

dilek
19/04/15

Eşim 45 yasinda hergün saat 8:30 9:00 civarı tansiyon ilaci aliyor.ramazan ayi disinda bazi gunler oruc tutmak istediginde ilaci nasil almalı? Tesekkurler
Yaş:40
Cinsiyet:Kadın

Sabah erken saatler ilaç alınmasında yarar vardır. Oruca başlamadan önce ilaç alması uygun olabilir. Yine de bu durum her hastanın bünyesine göre değişir, kendi doktoruna sormanız daha doğru olur. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
duygu
19/04/15

Hcm üçüz bebek bekliyorum ve nabzım sürekli yükseliyo bu beni çok rahats8z ediyor.2 defa kardiolojiye gittim herşey normal dendi benim endişem sezeryan esnas8nda bi problem olur mu..
Yaş:32
Cinsiyet:kadın

Muayene etmeden, bünyenizi bilmeden sağlıklı bir yanıt veremem. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

19/04/15

Selam hocam günde 5 mm 5 doz komadin kulllanırsa sağlam bir insanda yan etkisi ne olur
Yaş:33
Cinsiyet:erkek

Herkes için aynı durum söz konusudur Kanın pıhtışalma özelliği azalır, kanama riski artar. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

hasan
18/04/15

Hocam yardici olursanin cok sevinirim esim kalpyetmezligi var bir kez anjio oldu soldan sonaloc ilac kullaniyor50mg yaklasik bir yiloldu ciddi bir sekilde cinsel isteksizlik var 2 3 aydir hic istemiyor ne yapmali bilemiyorum simdiden tskurler
Yaş:47
Cinsiyet:erkek

Bu durumun farklı sebepleri olabilir. Hastalığına bağlı olabilir, ilaçlara bağlı yan etki olabilir, psikolojik olabilir. Muayene olması gerekir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Gizem
16/04/15

Merhaba hocam 2 gün önce salı günü erkek yiğenim doğdu ve doğar doğmaz doktorumuz kalp damarlarının kapalı olduğunu söledi ve acilen anjiyo olması gerkiyor dedi . Türkiyede armadığımız hastane kalmadı yer yok dendi çorumdan samsuna gittik ordada bieşey yapmadılar onlarda ankaraya gönderdiler çok zor bir şekilde yer bulduk ve yiğenim doğduktan 1 gün sonra hemen anjiyo oldu eğer anjiyo olmasaydı doktor en fazla 2 gün yaşar demişti çok şükür anjiyo oldu ve anjiyo olduktan sonra kalbi sertleşmiş ve 1 operasyon daha geçirebileceği fakat durumunun iyiye gittiği söylendi olumlu sonuç alabilecekmiyiz ? Bebeğimiz 3kilo 150gr. doğdu
Yaş:22
Cinsiyet:bayan

Bu dediğinizin çok çeşitli ayrıntısı vardır. Ayrıca bu durumu çocuk kardiyoloji uzmanına sormanız gerekir. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

YUSUF IŞIK
13/04/15

2012 yılında benthal(aort kapak ve kök ve ana damar değişimi)ameliyatı geçirdim.2013 yılı başında yapılan anjiyoda sağ omzumda ameliyattan kaynaklanan damar tıkanıklığı tespit edildi ancak müdahele edilemedi.halen,coumadin,beloc,coraspin,lansor,pletal ve coversly ilaçlarını kullanıyorum.3 yıldır bu ilaçları belirtilen dozda kullanmama rağmen göğüs ağrım var ve nedeni bulunamadı.Sorum bu ilaçları ömür boyu kullanmak zorunda mıyım?1 ay boyunca bu ilaçları hiç kullanmaz isem neler olabilir?saygılarımla..
Yaş:50
Cinsiyet:erkek

Evet, yaşam boyu kullanmanız gerekir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ipek
10/04/15

24 YAŞINDAYIM, hareketsiz bir yaşamım olduğu söylenebilir. çocuk hastalıkları dışında önemli bir rahatsızlık ameliyat geçirmedim. ailemde dedem dışında kalpten ölen yok. problemim 2,5 sene öncesine dayanıyor.aniden başlayan bir rahatsızlığım oldu. internetten araştırdım. ekstrasistole çok benziyordu. günde 200-300 defa yaşamaya başladım. kalbim bir an durup yeniden çalışıyordu sanki. bu şekilde 1 sene devam etti hocam. herhangi bir göğüs ağrısı, bayılma, uyuşma yaşamadım. sadece hafif sersemlik ve hazımsızlık yaşıyordum. ve 2-3 ay önce yine birgün başladığı gibi son buldu. şimdi yeniden nüksetti. 2 gün önce aniden akşam yine başladı şimdi günde 50 kez oluyor. sadece anlık rahatsızlık veriyor bayılma ağrım yine yok hocam. aynı zamanda reflü rahatsızlığım var. göğsümde zaman zaman yanma oluyor. ve reflüm nüksettiği zamanlarda bu teklemelerin daha arttığını farkediyorum. geçen ay çok uzun bir yürüyüş yaptım hocam. istanbulda hava karlıydı ve çok yorulmuştum. aniden bir çarpıntı başladı ve bayılacak gibi oldum. göğsüm yerinden fırlıyodu sanki ve bi baskı hissettim nefesim daralmıştı sanki. hemen en yakın hastaneye gittim. ekgmi çektiler -çarpıntı esnasında-. sonuçları size ek olarak gönderdim hocam. bu ekstrasistoller beni çok rahatsız ediyorlar. şuan yazarken bile oluyor hocam çok rahatsızım. sadece o durup tekrar çalışma hissi beni rahatsız ediyor başka bir sıkıntı vermiyor.ve günde 100 defa falan oluyor şuanda.kalbimde bir sıkıntı olmadığını söylediler ama sizden de yardım almak istiyorum. sonuçları değerlendirirseniz çok mutlu olurum. bu ekstralardan kurtulmak için ne yapabilirim. çok teşekkürler hocam şimdiden... (şuanda gündüzleri az olmakla beraber akşama doğru 1 saatte 10defa falan oluyor teklemeler,ekgmi de değerlendirirseniz memnun olurum) EKG SONUÇLARI P/PR 122/136 ms QRS 82 ms QT/QTc 298/417 P/QRS/T Axis 62/21/61 deg Heart Rate 128 BPM
Yaş:25
Cinsiyet:kadın

EKG tetkiki hasta muayenesi ile birlikte değerlendirilir. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

sinan
03/04/15

merhaba hocam benim 10 yaşında oğlum var35 kiloda kalbinde 8 mm delik olduğu tespit edildi bu delik zamanla kapanırmı hayati tehlikesi varmı diğer kalp değerleri normal çocuğumda şu an bir sıkıntı yok ne yapmamız gerekiyor şimdiden tşkler
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Bu sorunuzu çocuk kardiyoloğuna sormanızı öneririm. Ben erişkin kardiyoloji uzmanıyım. Geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
burak ekinci
02/04/15

mrb hocam ben bu yıl martın 5 sinde ritim bozukluğu teşhisi kondu ve aynı ayın 12 sinde ablasyon yapıldı ve beloc 50 mg ilaç verildi bu ilacı ne kadar kullanacam dediğimde sürekli dedi bu ilacı neden kullanmak zorundayım ve ben zaten ablasyon yaptırdım ilaç tedavisi de vardı ben kesin çözüm değil diye istemedim ilacı kullanmam daki sebep nedir söyleyebilir misiniz ve neden sürekli
Yaş:21
Cinsiyet:erkek

Aritmi genel bir isimdir, aritmi adı altında onlarca farklı ritim bozukluğu çeşidi vardır. Her birinin tedavisi farklıdır. Bunları bilmeden, EKG nizi görmeden sorunuza doğru yorum yapmam mümkün olmaz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

şefika
02/04/15

15 yıldır kalbimde degisik atimlar hissediyorum bazen hergun gun içinde bircok defa oluyor ozellikle gece yatinca bazende gunlerce olmuyor defalarca dr gittim ekg ekgholter eko yapildi fakat sadece mvp oldugunu onemli olmadigini soyluyorlar dr gitmekten usandim artik ama bu aralar beni yine cok rahatsiz ediyor ve cok korkuyorum aklim hep kalbimde beloc 25 iciyorum ama kalbimde ki gumleme gecmiyor baska bir seyle ilgisi olabilir mi tekrar dr gitmelimiyim teşekkürler
Yaş:35
Cinsiyet:bayan

Aritmi ve çarpıntılar hakkında sitemizde genel açıklamar var. Buradan bilgi edinebilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

gamze
26/03/15

merhaba,ben 25 yaşındayım. benim aniden başlayan kalp çarpıntı problemim vardı. ayrıca bir de midemde hazımsızlık şişlinlik ve sıkıntı veren durumlar oluyordu. psikolojiye bağlamama rağmen kardiyoloji ve gastroenterolojiye gittim. kalbimde hafif baloncuklanma olduğunu fakat bunun bu yaşlarda sorun olmayacağını söyledi. midem için endoskopi yapıldı ve biraz asit fazlası görüldü. midem genelde her yemekten sonra rahatsız olur, hazmetmeye çalışırken de sanki kalbimle midem arasında bir yol var ve onu sıkıştırıyor gibi oluyor. bu durumda da hafif çarpıntı yaşıyorum. bu neden oluyor olabilir? teşekkürler.
Yaş:25
Cinsiyet:kadın

Sitemizde çarpıntı ve aritmiler hakkında genel bilgi var. http://www.kalpveyasam.com/aritmiler_ve_ani_olum-119.html

Bilgi edinebilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 
can
24/03/15

Hocam merhabalar, Benim sorum 7 dakika ve üzerinde tempolu kostugumda nabzim 150 civarina cikiyor ve ventrikuler ekstrasistoller basliyor. Ben hemen kosmayi birakiyorum ve dinleniyorum. Sporla olusan ventrikuler ekstrasistoller tehlikelimidir?Bu durum spor yapmama engel teşkil eder mi ? Teşekkürler
Yaş:32
Cinsiyet:erkek

Ekstrasistoller her zaman hastalık belirtisi değildir. Ancak efor sırasında geldiği için ciddiye almakta yarar var. Bu nedenle muayene olmanızı öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Özlem Özcan
23/03/15

Merhaba Ali Bey; Benim sıkıntım, bir hafta önce tansiyonum 16/9 oldu bir anda evde otururken aynı zamanda grip olmuştum ve geçmemişti sinüzit olmuş. KBB Dr. gittim antibiyotik ve ağrı kesici burun damlası alerjim olduğu içinde bir allerji ilacı verdi. Bu arada kardiyoloji dr. gittim. kalp ultrason ve tahlillerde hiçbişey çıkmadı. dr. bir hafta tansiyonunu takip et dedi sonra Beloc 50mg ilaç hergün birtane iç dedi. ben ilk 4 gün beloc içmedim tansiyonum gece 24.00 çivari 14/9 yakın oldu ve 2 defa gün içinde 14/9 oldu kurum dr. dil altı verdi. 3 gündür beloc kullanıyorum hala başımın ağrısı(özellikle şakaklardaki ağrı) geçmedi ve yorgunluk hissi, uyku hali, kafamda uyuşukluk geçmedi. Nöroloji dr. gittim muaynede nörolojik bir sıkıntı yok dedi. Emar istedi emarda da sinüzitten başka bişey çıkmadı. 1) Benim sorum sinüzit tansiyonu tetiklermi? 2) Beloc içmelimiyim? aslında içtiğim için biraz tedirginim sanki ömür boyu kullanacakmışım gibi geliyor. 3) Beloc yan etki yapmış olabilirmi baş ağrısı gibi? veya bana tavsiyeniz nedir.? Şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim.
Yaş:36
Cinsiyet:bayan

Özlem Hanım sinüzit tansiyonu tetiklemez. Ancak yüksek tansiyona eğiliminiz varsa bu sebeple ortaya çıkmış olabilir. Diğer sorularınızı yanıtlamam uygun olmaz. İnternet ortamında ancak genel bilgiler verilebilir. Kişiye özel bilgi ve özellikle ilaç / tedavi bilgisi ancak kişiyi muayene eden hekim tarafından verilebilir. Arzu ederseniz 0216 6880968 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 

 

22/03/15

Merhaba sorunum çarpıntı yaklaşık 2 yıldır çarpıntı şikayetim var. 4 doktora gittim EKG dopler de bi sorun cikmadi.Ritim hol ter takıldı 2 defa tekleme olmuş dediler.panik atak rahatsızlığım var paxera 10mg yarısını içiyorum.ayrica kan tahlillerimdede bi sorun cikmadi.Teklemeler ara ara çoğalıyor.herhangi bi sorun yaratır teklemeler teşekkür ederim.
Yaş:25
Cinsiyet:

Sitemizde çarpıntı ve aritmiler hakkında genel bilgi var. http://www.kalpveyasam.com/aritmiler_ve_ani_olum-119.html

Bilgi edinebilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

dilek
19/03/15

Mrb hocam bana bundan 6 ay önce eps işlemi yapıldı işlem sırasında ritmi düzenleyen ana damar hasar gördü ve işlem sonucunda nabı 30 a kadar düştügü için pil takıldı.. fakat sıkıntım pil ritmi düzenlemek için takıldı ama herhangi bir efor sarf etmediğim normal zamanlarda nabız 130 a çıkıyor ve bunu günde bir kaç kez yaşıyorum buna sebeb ne olabilir bana bir zararı olur mu?? cevabınız için şimdiden teşekkürler..
Yaş:25
Cinsiyet:kadın

EPS sırasında bu tür bir hasar olmaz, bu hasar sanırım ablasyon sırasında olmuştur. Talihsiz bir durum başınıza gelmiş. Şimdiki sorun takılan pil ayarları ile ilgili olabilir. Kalp pilleri takıldıktan sonra hastaya, hastanın bünyesine göre ayarlanması gereken cihazlardır. Doktorunuzla görüşüp pil programızın (yeniden) düzenlenmesini isteyebilirsiniz.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 

 

ali
19/03/15

Merhaba ben 16 yasındayım lise 2.sınıfa gidiyorum vücut geliştirme sporu yapıyordum 3 aydır fakat proteion tozu gainer yada steroid kullanmadan tamamen doğal şekilde çalışıyordum. yine salona gittiğimde daha üst bir ağırlığı denerken zorlandım ve kalbimde biraz acı hissettim. daha sonra evime geldim bir iki gün bu acı oldu ve doktora gitmeye karar verdim kardiyolojiye gittim üfürüm ve kalp deliği olduğunu samsun yada ankara büyük şehirlerde muayne olmamı söyledi doktor. sizce tehlikeli birşey midir ben yaptığım sporu vücut geliştirmeyi fitness i çok seviyorum artık yapamayacak mıyım? bu duruma çok üzüldüm ağladım :(
Yaş:16
Cinsiyet:erkek

Her üfürüm kalp hastalığı işareti olmayabilir. Sağlıklı kişilerde de özellikle gençlerde kalpte "masum" üfürümler duyulabilir. tekrar muayene olup ekokardiyografi çektirerek gerçek durumu öğrenebilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
Gülşah Çelik Gül
18/03/15

Merhabalar Hocam, eşime (27 yaş)4 ay önce 1. derece biküsbit aort teşhisi (aort genişliği 39 mm) konuldu. günlük olarak tek doz şeklinde dilatrend 6.75 mg kullanıyor o tarihten beridir. gittiğimiz üç uzmandan biri yarışmalı spor yapmaması gerektiğini, diğer ikisi yapmasında bir sakınca olmadığını söylediler. okuduğum bir yayında 40 mm altında sporun tehlikeli olmadığı belirtilmiş. bu durumda nasıl bir yol izlenmeli spor için? günlük olarak tükettiği tuz türü ve miktarının hangi değerle olması gerekiyor? yani katı tuzsuz bir diyet mi uygulanmalıdır? teşekkür ederim hocam. iyi çalışmalar.
Yaş:28
Cinsiyet:kadın

Biküspid aort hakkında sitemizde genel bilgiler var, bilgi edinebilirsiniz.

Hastaya özel bilgiler ancak hastayı muayene eden hekim tarafından verilmelidir. Muayene etmedğim bir hastaya ilaç ve tedavi önerilerini sanal ortamda vermem tıbben ve hukuken doğru değildir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
seda
16/03/15

Iyi akşamlar Dr bey benim carpintim oluyor diye Dr gittim kan tahlilleri yaptılar bişey çıkmadı eko çekti bişey çıkmadı holter istedi ondada ritimde sıkıntı yok ama nabız 160 a kadar çıkmış beloc 25 verdi sabah akşam yarım iç dedi ama ayağa kalktığında az yurudugumde nabzim yükleniyor ve gözüm kar arıyor nefes testinde de bişeycçıkmadı acaba başka bransa gitmem gerekmi Teşekkürler.
Yaş:31
Cinsiyet:kadin

İç hastalıkları hekimine muayen olmanızda yarar var. Yine de muayeniz normal bulunursa şikayetleriniz psikolojik olabilir. 

Geçmiş olsun,
Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
mehmet
16/03/15

Ben yaklasik 1.5 yil önce trafik kazasi gecirdim ondan sonra hocam birden bire biyanda sürekli kalp carpinti oluor acile kalp hastanesine gidittim sorun yok dediler. Psikiyatriye yönlendirdiler psikiyatri doktoruda bana beloc zook 25 ve cipram 20 mg onerdi onu kullaniom ilerde bi kalp damar gibi rahatsizligim olurmu korkuom hocam tesekkurler...
Yaş:26
Cinsiyet:erkek

Bu anlattıklarınızdan dolayı olmaz. Endişe etmeyin. kalp hastalığı kimlerde olur ve kalp hastalığı risk faktörleri konusunda sitemizde genel bilgi mevcut. Yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
tolga
16/03/15

İyi Günler Hocam Anneme kalp yetersizliği ve aritmi teşhisi konuldu. Aritmi nedeniyle ablasyon işlemi yapıldı. İşlem çok kısa sürdü ve ilk atışda sorun çözüldü dendi. Ancak şu anda annemin nabzı genelde 35 olarak ölçülüyor. Ben bunu görünce gerçekten telaşa lapılıyorum, annemin tedavisinde en doğru şekilde ilerlendiğinden emin olmak için nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler
Yaş:29
Cinsiyet:erkek

Annenizin nabzını (kalp hızını) doğru ölçülüyorsanız 35 olması normal bir durum değildir. Zaman kaybetmeden tercihen ablasyon yapılan merkeze giderek bir an önce muayene olsun. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

özkal
16/03/15

mrb hocam ayağı kalktıgım an çarpıntı ve aşırı yorgunluk şikayetım vardı eko sonucumda eser mıtral yetmezlik ve eser triküspit yetmezliğim çıktı.eko sonucum ve değerlerimde hiçbir sorun yokmus holter sonucumda ise 675 adet sve ve 10 adet ves çıktı ekatımlar olduktan sonra kendimi çok halsiz hissediyorum geceleri olduğu zaman fenalık hissiyle uykudan uyandırıyor doktorum ilaç vermedi herhangi bir tavsiyeniz var mı? teşekkür ederim
Yaş:30
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda genel bilgi verebilirim; tedavi veya ilaç önerisinde bulunmak hukuken ve tıbben uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

yaşar
16/03/15

merhaba hocam dilatrend 25 mg bu ilacı bana dahiliye doktoru önerdi bu ilacı kardiyolaji doktoru yazmadı bu ilacı kullanmamda bir sakınca var mı hocamdoktor bana karaciğer yağlanması ve kalp yetmezliği var dedi kardiyoloji doktoru bana bir ilac önermedi .bizi bilgilendirir misiniz hocam tşk ederim ...
Yaş:44
Cinsiyet:erkek

Sanal ortamda genel bilgi verebilirim; tedavi veya ilaç önerisinde bulunmak hukuken ve tıbben uygun değildir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. 

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

erdal
13/03/15

Hocam merhaba.nabzim cogu zaman 80 kusur ve 90 kusurdan assagiya dusmuyor.bugun olctugumde 107 olmustu.sizce doktora gozukmem gerekirmi?tesekkur ederim.
Yaş:35
Cinsiyet:erkek

Sağlıklı erişkinlerde ortalama nabız 60-100 / dk dır. Eğer sıklıkla 100 / dk nın üzerindeyse muayene olmanızda yarar var. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
ramazan yüksel
12/03/15

elektroşok taktırdım dün medtronik cardıa vvr cihazı takdırdım.yazınızı okudum bu cihazın ne gibi etkileri olacak yazdığın gibi devreye girince bayılacakmıyım.bilgilerinize teşekkürler.
Yaş:37
Cinsiyet:erkek

Cihazla ilgili genel bilgiler sitemizde var. Bu kadar önemli bir cihaz takdırdıysanız cihaz ile ilgili bilgiler size verilmiş olmalı. Cihazı takan doktorla tekrar konuşup bilgi alın. Her hastanın vücudu ve hastalığı ile ilgili durumlar farklıdır. Sizin bünyenizi bilmeden size özel bilgi vermem sağlıklı olmaz. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Rashad
11/03/15

Selamun aleykum hocam ben 20yasindayim ve gecen hafta doktor bana kalp kulakciginda 2-3mm arasi delik oldugunu soyledi bu gune kadar kalbimde hic sikayetim olmadi simdide yok doktor tedavie ihtiyac yok dedi ama yinede rahat degilim doktor bunun dogarken oldugunu soyledi 20 yil gecmis biwey yok bundan sonra bisey olma riski varmidir? Amelyata ihtiyac varmi? Ben sporcuyum vucut gelistirme sporunun bir kotuluyu veya agirlasdirilmasi ola bilirmi ? Tesekkurler
Yaş:20
Cinsiyet:Erkek

Bu durumun bir çok ayrıntısı vardır. Bu kadar bilgiyle kesin bir yorum yapmam sağlıklı olmaz. Sizi muayene eden doktorla tekrar konuşun. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

nevzat pandul
09/03/15

hocam iyi günler..toraks duvarını oluşturan kemik yapılar ve yumuşak dokular normal.trakea orta hatta.trakea ve her iki ana bronş açık.brakiosefalik vasküler yapılar ve pulmoner arterler normal torasik aora aortik kapak düzeyinde 35 mm çıkan aorta düzeyinde 45 mm arkus aorta ve inen aorta düzeyinde 30 mm çaptadır.kalp boşlukları doğaldır.mediastina istasyonlar ve her iki hilusta patolik lenf bezi saptanmamıştır.betirel plevral kalınlaşma,kalsifikasyon yada effüzyon izlenmemiştir. toraks bt raporunda böyle yazıyor yanlız beloc 25 ile exforce kullanıyorum göğüs ağrılarım devam ediyor ne önerirsiniz
Yaş:49
Cinsiyet:erkek

Tıbbi raporlar hasta muayenesi ile birlikte değerlendirilir. Sizi muayene etmeden sağlıklı yorum yapamam. Tıbben ve hukuken de doğru değildir. Tetkiki isteyen hekime veya tetkiki yapan hekime danışın lütfen.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
yusuf çoban
08/03/15

by paslıyım plavıx kullanıyordum yan etkısınden dolayı onu bırakıp coraspın kullansam olur mu
Yaş:70
Cinsiyet:erkek

Her iki ilaç da "kan sulandırıcı" ilaçtır" ancak hastalığınızın şiddetine göre birbirinin yerini tutmayabilir. Hastalığınızın şiddeti, damar yapınız, hastalığınızın süresi, kalp fonksiyonunuz vb gibi ayrıntıları bilmeden bu sorunuza kesin yanıt veremem. Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Kamer Kınık
07/03/15

Hocam bir onceki sorumda eser derece aort yetmezliğiyle hafif derece aort yetmezliği aynimidir diye sormustum ama siz eser hafiften de hafif yani daha az demektir demiştiniz hocam ben ilk kontrolume gittiğimde doktorum hafif derece yazmıştı fakat ikinci kontrolumdede eser derece yazmış rapora bu nedemek yani ben iyilesiyomuyum
Yaş:19
Cinsiyet:erkek

Bu soruyu sizi muayene eden doktorunuz sorun lütfen. Sizi muayene etmeden kesin bir yorumda bulunmam doğru olmaz. Geçmiş olsun,

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

zafer ulusoy
06/03/15

Hıcam merhaba, Annem (kalp pili taktınız)ve eşim (yüksek Tans.) sizin daimi hastanız. Ben bu sabaha karşı ortalama dakikada 1 şeklinde ve şu ana dek devam eden (yaklaşık 12 saat) ekstrasistol atımlardan çok rahatsızlık hissettim ve hemen en yakın Avcılar Hospital acile ve kardiyoloğuna gittim. EKG ve ilgili kan tahlilleri sonucu önemli birşey yok ama Kard. Dr.a muayene olmam istendi Efor Testi ve genel muayenede de BİR ŞEY yok dendi. Ama ekstrasistolum devam ediyor. Düzenli kullandığım (Taşikardi nedeneiyle doktor önerisi ile) 50 Saneloc kullanıyorum bunu bu aralar bir yarım kadar artırmamı istedi. Sizin Öneriniz nedir. Efor testinde SEYREK SVES ve EFORA TA YANITI HAFİF YÜKSEK yazıyor. Bu anlamlı mı. Saygılarımla
Yaş:55
Cinsiyet:E

Zafer Bey merhaba,

Bahsettiğiniz ekstrasistoller (erken atımlar) bazı önemli kalp hastalıklarının seyri sırasında görülmekle birlikte her zaman kalp hastalığı işareti olmayabilir. Özellikle muayeneniz yapıldı, EKG ve özellikle efor testiniz normal bulunduysa çok endişe etmeyin. Bu tür erken atımlar strese bağlı bile olabilir, nedensiz de olabilir. Tüm aileye selamlar, geçmiş olsun.

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

hulya
05/03/15

merhaba doktor bey benim arada sırada kalbim cok hızlı atıyor tansıyon aletinde koldan ölculende 161 oluyor tansıyonum 11 e 8 dusuk tansıyonum herzaman yuksek tansıyon hıc olmadı bundan 3 sene evel kosu bandına cıktım ekg cekıldı bır sey yok dediler acaba neden hızlı atıyor sanki bogazımdan can cıkacakmıs gibi oluyorum beni aydınlatırsanız sevinirim saygılarımla
Yaş:42
Cinsiyet:bayan

Kalp hızınızın efor (koşma, spor vb) dışı durumlarda 160/dk ya ulaşması (ölçümler doğru ise) normal bir durum değil. 3 yıl önceki tetkikleriniz normal olabilir. Ancak bu durumda tekrar muayene olmanızı öneririm. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

esra
05/03/15

merhaba, gecen yil tesadufen bir sikayetim olmadan mitral ve tricuspid kapakcik problemi tespit ddildi. herhangi bir sikayetim yok ve ilac tavsiye edilmedi.. sorum ben duzenli olarak spor yapiyorum ve bisiklete biniyorum... 50-60 dakikalik kalp ritmimi takip ederek spot salonunda bisiklete biniyorum... zorlanmiyorum... ama zararli midair onerir misiniz? tesekkurler
Yaş:34
Cinsiyet:kadin

Söz konusu kapak sorununuz nedir ? Bu kapaklara ait onlarca farklı sorun olabilir. verdiğiniz bilgiyle yorum yapamam. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com 

Muhammed
04/03/15

Merhaba hocam.Hafif mitral yetmezliğinden dolayı yılda bir kez kontrole gitmekteyim (tedavi ilaç kullanımı yok) en son gittiğimde ekg de wolff parkinson white sendromu olduğunu söylediler daha önce gözükmüyordu tesadüf olarak yakalandığını söylediler.Kortuğum endişelendiğim anlarda bazen normalden daha fazla çarpıntım oluyor bazende oturup kalkarken hafif çarpıntılarım oluyor fakat bu anlarda nabız düzenli ve yüksek değil 80-100 arası. istirihat halinde birden başlayan başlayan çarpıntım olmuyor bayılma durumum yok nabzın 150 nin üstüne çıkmadı hayatımı etkileyen bariz bi yakınmam yok.Bir doktor eps ye yada herhangi bir tedaviye gerek yok dedi bir doktor eps-ablasyon yapalım dedi sanırım biraz tartışmalı bir durum Sizin tecrübelerinize danışmak istedim EPS-ablasyon riski binde 1 ölüm ve bazı istenmeyen komplikasyonlar bu şekilde yaşamanın riski net olarak binde 1 in üstünde midir yaşam kalitemi etkileyen bir durum yok eps-ablayon sizce yaptırmalı mıyım? Teşekkür ederim iyi çalışmalar
Yaş:23
Cinsiyet:Erkek

Rastlantıyla saptanmış WPW olgularına her zaman tedavi 8ve özellikle ablasyon) gerekmez. Bazı olgularda (aritmi riski yüksek olan kişilerde) müdahale gerekir. Bu kişilerin de EKG bulgularına göre karar verilir. Hekiminize danışın, EKG nizi gören bir hekim ancak daha sağlıklı bir yorum bir yapabilir. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

serkan
04/03/15

hocam eşim 14 haftalıkhamile ritim bozukluğu vardı önceden tam rahatsızlandığı an ekg çekıldı SVT dedıler bunun tedavısı için ilaç kullanabılır dedıler bebek ıçın bı tehlıkesı olurmu, sızce tedavı doğum sonrasına kalsa bı sorun yasarmıyız
Yaş:
Cinsiyet:

SVT genel bir kavramdır. Farklı çeşitleri vardır. Çeşidinie göre bazen tedavi gerekmeyebilir veya ilaçlar değişebilir. hastayı ve EKG yi görerek yorum yapmak mümkündür. Gebelikte kullanılan ve bebeğe zarar vermeyecek ilaçlar vardır. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

kamer
02/03/15

Hocam hafif derece aort yetmezliği ile eser derece aort yetmezliği aynimi
Yaş:kınık
Cinsiyet:19

Eser "çok hafif derece", yani hafiften daha az demektir.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

SEDAT
27/02/15

26 eylül 2014 tarihinde py-pass oldum. Şu anda ilaç kullanmaktayım. Cinsel güç arttırıcı ilaç kullanabilirmiyim? Teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunarım efendim.
Yaş:EKİCİ
Cinsiyet:ERKEK

By-pas ameliyatınızın süresine göre kullanmanızda sakınca yok. Ancak kalbinizin durumunu bilmiyorum. By-pas olmuş olmanız kalbinizin performansının tamamen normal olduğu anlamına gelmeyebilir. Kalp sağlığınızın buna elverişli olup olmadığından emin olmanızda yarar var. 

Sitemizde bu ilaçların kullanımı hakkında genel bilgi vardır, yararlanabilirsiniz. http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=152 Arzu ederseniz 0216 688 09 98 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

selim keçoğlu
27/02/15

39 yasındayım.kılom 100 son 1 aydır spor yapıyorum... günlük hayattakalp atışım 85 uzerı.. bu normal mı..
Yaş:39
Cinsiyet:erkek

Sağlıklı erişkinde ortalama istirahat kalp hızı 60-100 / dk arasındadır. 

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

murat
26/02/15

aritmi [af]den dolayı cordarone 200 mg.kullanıyorum ilsç yutmskts sıkıntım var acaba bu ilacı suda eriterek içebilirmiyim.bazı ilaçları eritmek dil altındaki sinirlerde hızlı şekilde vücuda nüzfuz ettiği için tehlikeli deniyor.cordarone suda eritilerek içilirmi?teşekkürederim.
Yaş:43
Cinsiyet:erkek

Hayır, ağız yolyula yutarak almalısınız,

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

Alperen
26/02/15

Iyi günler, benim eko'mda sonuç kısmında şunlar yazıyor; Normal sol ventrikül sistolik işlevi, sol ventrikül hipertrofisi, biatriyal ve asendan aort dilatasyon, ileri pulmoner, orta triküspit ve aort yetmezliği ,subaotik bölgede gradiyent artışı(109/69), septal hipertrofiye sekonder?, subaortik membran? Bunları anlamıyorum bana anlayabileceğim cinsten anlatırsanız sevinirim ve tedavisi ne olabilir bana aort kapak ameliyatı dediler bu kapağın onarılma şansı varmı ? Ameliyat riski ortalama nedir ve en önemlisi ameliyat olduktan sonra futbol oynayabilecek miyim?
Yaş:19
Cinsiyet:Erkek

Tıbbi tetkik sonuçlarını tetkiki isteyen doktorunuza veya tetkiki yapan doktora sorun lütfen,

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

ülker
25/02/15

Sayın hocam EKO normal holter raporunda EKSTRASİSTOLİK ARİTMİ VE KISA AT ATAKLARI EFEOR TESTİNDE ANLAMLI EKG DEGİŞİKLİGİ OLMADI VE (NEGATİF) EFOR TESTİ YAZIYOR BANA AÇIKLARSANIZ SEVİNİRİM SAYGILAR SUNARIM
Yaş:66
Cinsiyet:erkek

Tıbbi tetkik sonuçlarını tetkiki isteyen doktorunuza veya tetkiki yapan doktora sorun lütfen,

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

benhür
25/02/15

iyi günler. 1 haftadır sol göğsümde hafif sızı şeklinde sürekli olmayan ağrı var.ekg eko kan testleri efor hepsi normal çıktı hiç bir sıkıntı olmadığını söylediler.fakat birde koroner anjiyo için radyoloji servisine gönderdiler çektir diye.emin olmak için.Gerçekten bu koroner anjiyoya gerek var mı ? gerekli mi dir?
Yaş:27
Cinsiyet:erkek

GENEL olarak, efor testiniz ve diğer tetkikleriniz normal çıktıysa koroner anjiyografi gerekli değildir. Ancak en doğru kararı hastayı muayene eden hekim verir, tetkiklerinizi görmeden kesin yorum yapamam.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

turgay
24/02/15

merhaba iyi günler serdar bey bende hiper tansiyon var yaşın 51 kulandığım ilaçlar sabahleyin norvacs 5 mg belac zok 50 mg akşamleyin norvacs 5 mg atacand 32 mg kullanıyorum bir sıkıntı olur mu bu ilaçlardan 10 senedir kullanıyorum atacand 16 mg dı ancak yaklaşık 8 aydan beri 32mg a çıkardı buı ilaçların yan etkileri nasıldır teşekkür ederim kolay gelsin
Yaş:51
Cinsiyet:erkek

Turgay Bey, internet ortamında ancak genel bilgi verebilirim. Tedavi ve ilaçlara yönelik bilgi ve öneri vermek tıbben ve hukuken doğru değildir. Her ilaç her bünyede farklı etki gösterir; bünyenizi tanımadan size bu konuda öneride bulunamam.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
özlem
22/02/15

be mrb lar ben özlem 7 aylık hamileyim ve bebeğimde sol kalp senduromu darlık ve tıkanıklık ve delik var. ve sağ kalğ kapagına göre sol kalp kapagı kücük. tedavisi doğduktan sonra yoğun bakıma alıcaklar ve amelayat dedi doktor kafam çok karısık durumu ne olacak bebeğimin. şimdiden tşk ler
Yaş:28
Cinsiyet:bayan

Bu durumu çocuk kardiyolojisi uzmanına danışmanızı öneririm. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Mehmet
22/02/15

Hocam merhabalar.Uzandığımda ayağa kalktığımda çarpıntı oluyo ve yemek yerken geçen cuma namazında da Eğilip kalkarken çarpıntılarım oldu hocam korku ve panik var hocam
Yaş:20
Cinsiyet:Erkek

Çarpıntı çeşitleri ve önemi konusunda sitemizde genel bilgi mevcuttur. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Kamer Kınık
22/02/15

Hocam merhaba ben 5 yıldır futbol oynuyorum fakat mac esnasinda yada antrenman esnası hariç diğer zamanlarda kalbimde çarpıntı oluyordu doktora gittik bikuspit aort ve hafif my var dedi toplamda 4 doktora gittim 2 tanesi meslek olarak yapabilirsin 1 tanesi hobi olarak yapabilirsin dedi 1 tanesinde temkinli konuştu ama oynama dedi hocam ben herhangi bisey hissetmiyorum futbol oynarken lütfen yardımcı olun sizce oynayabilirmiyim meslek olarak yapmak istiyorum
Yaş:19
Cinsiyet:erkek

Biküspid aort hakkında sitemizde genel bilgi var, okuyabilirsiniz. Bu hastalığın farklı dereceleri vardır, derecesine göre yaklaşım ve tedavimiz değişir. Ayrıntınızı bilmeden sağlıklı yorum yapamam. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaradan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Sadig
21/02/15

Merhebalar doktor bey.bende poliminar valvular stenoz aşkar edildi.60 faizi geçmiş.tehlikeli oldugunu biliyorum.lutfen bana bir tavsiye verin.ne yapmam lazım.ameliyyatmı gerek.lutfen soruma cevaplıyın.
Yaş:10
Cinsiyet:bay

Pulmoner darlık doğuştan gelen bir hastalıktır. Her zaman ameliyat gerekmez, katerter ile de darlık genişletilebilir. Ancak kateter mi, ameliyat mı, karar vermek için tetkik edilmeniz gereklidir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Halil
20/02/15

Hocam on bir ay once siddetli bas agrisi ile acile basvurdum beyin kanamasi gecirdigimi tespit ettiler beni baska hastaneye sevk etdiler orada acil olarak kisigimdan katarak yoluyla beyin kanayan damarimi kapatdilar ileri tetikler yaptilar ENFEKTIF ENKORDIT tespit ettiler ve acil amaliyata aldilar mitral kalp kapakcigimi biyotez kapakla degistirdiler hastaneden cikmadan once kulagimda ugultu olustu basimda sersemlik var KBB doktura basvurdum cesitli kulak testleri ve IMR den gectim birsey bulamadi hap verdi faydasini goremedim surekli kulagimda ugultu ve basimda sersemlik hissi var kendimi yorgun hissediyorum en yakin zaman da sizin ekibe muayne olmayi dusunuyorum hocam kulagimdaki ugultu ve basimda sersemlik hissinin caresi varmi bana bir on bilgi verirsen seviniri caresizlik icindeyim
Yaş:50
Cinsiyet:Erkek

Bahsettiğniz bu şikayetin, hipertansiyon, damar sertliği, iç kulak yollarındaki kristal sorunu, ve sizdeki enfektif endokarditin ayrı bir bir sonucu, hatta bu hastalık nedeniyle kullandığınız ilaçların yan etkisi ???  olmak üzere muhtemel bir çok farklı sebepleri olabilir. Bu kadar bilgiyle size sağlıklı bir öneride bulunamam. Muayene olmanız ve tetkiklerinizle birlikte değerlendirilmeniz gereklidir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
ŞABAN PERÇİN
20/02/15

76 yaşında kalp yetmezliği,tansiyon, şeker ve 10 yıl önce baypas olan babam var. yıldan yıla hem zayıfladı hemde güç kaybı oldu.15 gün öce grip oldu ve halsizlik şikayetiyle acile gittik.ekokardiyografi ve tomografi çektiler bacaklarda ödem ve ciğerlerde su olduğu söylendi. birkaç hastane gezdikten sonra yatırdılar. yoğun bi lasix tedavisi uyguladılar ve 5 gün sonra çıkardılar.hastaneye yattığımızdan daha fazla halsizlemiş olarak çıktık.ne yatabiliyo bede oturuken rahat edebiliyo.ağrısı yok yemesi yinede iyi sayılır. biraz daha canlı olabilmesi için nasıl bir bslenme uygulamalıyız? şimdiden tşklr.
Yaş:47
Cinsiyet:ERKEK

Sitemizde kalp yetersizliği hakkında genel bilgiler var. Buradan yararlanabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
ayşe
20/02/15

esim 28 yasında kalp krızı sonucu vefat ettı. hıpertrofık kardıyomyopatı mevcuttu. bır kızım var 5 yasında heryıl kontrole goturuyorum herhangıbır sorun yok. ne yapmalıyım nasılbır yol ızlemelıyım
Yaş:27
Cinsiyet:kadın

Başınız sağolsun. Bu önemli bir durumdur. Ancak çocuğunuzun yaşı gereği bu durumu çocuk kardiyolojisi uzmanına danışmanızı öneririm. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
Ceren yeliz durmaz
19/02/15

Merhaba hocam; Size bnim için çok sıkıntı yaratan kafam da soru işaretleri bırakan bir problemım hakkında bılgı vermenızı rıca edicem . Yaklasık 1 sene önce çarpıntılarım ve halsızlık şikayetim için kardıyolojı doktoruna gitti o sıralarf aynı zaman da anksıyete ıle bas etmeye calısıyordum. ve asırı derecede agorafobım vardı. doktor 4 5 defa asırı heycanlı oldugumdan dolayı benı sakınlestırmeye calısırken yınede eko ile kalbıme bakmayı surdurdu ve daha sonra kalp kapakçıgımda sarkma oldugunu söyledı 1 yıl sonra kontrole gelmemı ve ılac tedavısı vermeyecegını söyledi. o gunden sonra anksıyetenın en agır zamanlaarını yasamaya basladım aradan gecen 2 hafta sonra çzel bir hastanede tekrar kardıyolojı doktoruna göründüm kan tahlılıme baktı holter cıhazı taktı 24 saat . eko cektı ve buna benzer bır sarkma görmedigini aşırı stresten kaynaklandıgını söyledı ve benı gönderdı kontrole gelmene gerek yok psikatrıst destek almamı söyledi ancak bana bu yıne yetmedı cunku ılk gıttıgım doktor bunu nasıl görebildi hala unutamıyorum lütfen bana yardımcı olunuz :((
Yaş:23
Cinsiyet:bayan

Çarpıntı hakkında sitemizde genel bilgi vardır. Yararlanabilirsiniz. 

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
İLKER
14/02/15

Sayın hocam52 yıldır eksralarım var dr.zararsız dedi bu aralar arttı yeniden eko yaptırdım normal çıktı fakat holterde PVC 415 COUPLET23TRİBLET 2 BİGEMİNY 3 PAC 2416SVT TAŞİKARDİ 15MUTLAK ARİTMİ 3 DURAKLAMA1.5 DEN BÜYÜK 213 TEŞHİSTE EKSTRASİSTOLİK ARİTMİ İLE KISA AT ATAKLARI İZLENDİ YAZIYOR HOCAM BENİ AYDINLATIRSANIZ SEVİNİ,RİM SAYGILAR SUNARIM
Yaş:65
Cinsiyet:ERKEK

Tıbbi tetkikler hasta muayenesi ile birlikte anlam taşır. Size Holter tetkiki isteyen veya tetkiki yapan hekime danışmanızı öneririm.

Geçmiş olsun, 

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
İlayda
11/02/15

Bugün kızım sınıf arkadaşı tarafından kalbine hızlı bir darbe almış.Eve geldiğinde bir kaç kere kalp çarpıntısı yaşadı.bir kaç saattir birşey yok. Ara sıra kalp ağrısı yaşıyordu. İnternetde araştırdığımda "Bir arkadaşım kalbine darbe aldı ve 3 gün sonra öldü." gibi yazılar gördüm biraz korktum napamalıyım?
Yaş:15
Cinsiyet:Bayan

Göğse gelen şiddetli darbeler önemli olabilir. Acile başvurup muayene olmasını sağlayın, sizi gerektiği şekilde yönlendirirler. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
Zehra
11/02/15

Merhabalar doktor bey benm bi sorum olucakti benim stressli bi animda kalbim kötü bi şekilde carpinti oldu kuş gibi cirpindi sanki ve ondan sora birazda piskolojik olarak sol kolumda ağri hissettim ve goğsumde gercekten ağri oldu ama sirf sol değil sağ taraftada oldu bu sora doktora gidip baktirdim ultrasonda bakildi herşey vok normaldi yuruyuş bandina cikardilar ordada herşey ck normaldi sora bi günlük bi alet taktilar ve kalp atişim 100 cikti ortalama ve bana beloc zok 50 mg verdi doktor ama o gün benm balgamli öksürük astim hapşirik ve 39 derece ateşim vardi aletin takili olfuğu gün bu nedenden dolayi nabizda hizli atma olmuş olabilirmi??? Ben sürekli alerjiye bağli arka arkaya on yirmi kere bile hapşiran bi insanm buna bağli olanilir kalp atişin hizlanmasi ve tabi bide kolesteolum 220 doktora söyledğm halde bunlarla alakali olabilir dedi ama yinede ilac icin kulanma demedi benimde icime sinmio kullanmak dahada düşüğe cevirir diye busefer sizce bunlarla alakali olanilirmi şimdiden vok teşekkür ederim cevabiniz icin saygilar hayirli günler
Yaş:25
Cinsiyet:Kadin

Çarpıntı ve ritim bozuklukları hakkında sitemizde genel bilgi var, buradan yararlanabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

nihal büşra
10/02/15

hocam merhaba, arkadaşıma askerlik muayenesinde taşikardi teşhisi kondu. kardiyolog eko ve ekg testlerine baktığında kalbinde bir sorun olmadığını heyecandan kaynaklı bi hızlı atım olduğunu söylemiş. dk da 140 atıyormuş. fakat kan ve idrar testi istemiş. bunun nedeni ne olabilir ? askerliğine engel olabilecek bi durum var mıdır ? teşekkürler,
Yaş:23
Cinsiyet:kadın

Taşikardi genel bir isimdir; onlarca farklı taşikardi çeşidi vardır. EKG yi görmeden yorum yapabilmem mümkün değildir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Şeyma
08/02/15

Hocam belirtmiş olduğuma göre 13 yaşımdayım kalbim dakika da 107 atıyor ve tansiyonumu ölçtüğüm de en düşük 70 en fazla 107 kalp atışım oluyor dakika da sizce bu sakıncalı mı ? Lütfen yardım edin..Şimdiden teşekkürler
Yaş:13
Cinsiyet:kadın

Bu rakamlar normal sınırlarda. Ancak sağlık durumunuzu bilemem.

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ahmet
07/02/15

ana damar yırtık 6cm uzunlugunda amaliyat riskli diyorlar sizce ne onerirsiniz
Yaş:51
Cinsiyet:erkek

Sizi muayene eden doktorlarla görüşüp detaylı bilgi almanızı, başka doktorla da görüşüp, muayene olup, farklı görüş alıp, sonra karar vermenizi öneririm. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

BİLAL
07/02/15

HOCAM BEN 2 AY ÖNCE ŞİDDETLİ ÇARPINTI NEDENİYLE ESP OLDUM 2 AYDIR BELOC25 VE CORASPRIN 100 KULLANIYORUM GÜN İÇERİSİNDE UFAK TEFEK TEK ATIMLI DÜZENSİZ ÇARPINTILARIM OLUYOR İLAÇTANMI KAYNAKLI ANLAYAMADIM NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM.yani eskiden yılda 2 defa olan direk çarpınt 170 200 lere çıkan esp den sonra da ilaçla beraber böyle oldu anlamadım
Yaş:AKYER
Cinsiyet:ERKEK

Muayene, EKG ve ESP bigileriniz olmadan yorum yapmam zor, ESP yapan doktorlarınızla görüşmeniz daha uygun olur. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Tugba
05/02/15

Mrb hocam kalp atış hizim 224bpm çıktı ve supraventrikuler teşhisi kondu doktorlar EPS yapılması gerekli olduğu söylendi bunun ne gibi riskleri var bide olduktan sonra tekrarlama olasılığı varmi yada ilaçla tedavisi mumkunmu şimdiden tesekkur ederim cevablarsaniz çok sevinirim.
Yaş:25
Cinsiyet:kadin

EPS ve ablasyon konusunda sitemizde genel bilgi var, yararlanabilirsiniz.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
yeliz temtek
04/02/15

Hocam Dayım anju oldu 1958 doğumlu. 3 Damarın tıkalı olduğu ve açık kalp ameliyatı olması gerektiğini söylüyorlar. Kütahya araştırma hastanesinde yatıyor şimdi ama biz korkuyoruz .Kalp Cd'sini Youtobr ye yükledim bakıp beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim. https://www.youtube.com/watch?v=dsCNjNNjRzc&feature=em-share_video_user Tşk
Yaş:34
Cinsiyet:bayan

Hastayı görmeden, muayene etmeden uzaktan CD yi izleyerek öneride bulunamam. Tıbben ve hukuken doğru değildir. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
nezahat
04/02/15

eforlu mps testine omralmde pilatin var teste girbilirmiym
Yaş:39
Cinsiyet:kadın

Bu açıdan bir engel yoktur.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 
mustafa
31/01/15

Merhaba ben bursaspor da oynuyorum ve bu sezon başı bir ultrasondan geçirdiler ve bende asd olduğu belirlendi beni şemsiye denilen bir yöntemle o deliği kapattılar benim doktorum bana 6 ay sonra futbola devam edicegimi söyledi ben ise emin olmak istiyorum benim merak ettiğim konu futbola devam edebilir miyim
Yaş:19
Cinsiyet:erkek

Bu bilgiler dahilinde (başka bir sorununuz yoksa) evet devam edebilirsiniz.

Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
murat
30/01/15

Merhaba hocom ankara dan engelli olarak yazıyorum bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum yardımcı olursaniz hocom kalp ilgili sol göyüs amurgam agriyor doktora gittim efor testi yapıldi eko sonradan 24 saatlik tansiyon gibi cihaz takip di sonuçları gösterdim ilaç yazıl dı eko Mithat yetmezliği hafif yazın mış doktora dedim bu ne dedim önem li bir şey değil dedi korkuyorum kalp yetmezliği mi gösteriyor sigara yok biraz tansiyon çıkıyor hocom bana yardimci olur musunuz..
Yaş:aktürk
Cinsiyet:erkek

Mitral yetmezliği bir çok sağlıklı kişide bulunabilir. Tek başına önemli bir hastalık belirtisi değildir.

Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
meltem
28/01/15

Doktor bey merhabalar, Bana yapılan kardiyolojik ultrasyon muayenesinde LV SIST FONK İYİ,1-2 MY,MIN TY,MAX PAP 30MMHG çıktı.Herhangi bir ilaç verilmedi.Kontrol önerildi.Alınan bulgular ciddi bir sorunmudur?teşekkür ederim.
Yaş:43
Cinsiyet:bayan

Tetkik sonuçlarını sizi muayene eden hekime veya tetkiki yapan doktora sorun lütfen. Sonuçlar muayene ile birlikte anlam taşır. Geçmiş olsun, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

Ferzullah
23/01/15

Hocam bir yil once kalp kapak amaliyati oldum kalp foksiyonum normal olarak iyidir doktor iki ay once kontorol amacli kan testi BNP yaptirdi sonuc 35 pg/ml cikti bugunde yaptim kan testini 51 pg/ml cikti hocam bu sonuclar normalmi sizce vereceginiz bilgilere simdiden tesekur ederim
Yaş:51
Cinsiyet:

Tıbbi tetkikler hasta muayenesi ile birlikte değerlendirilir. Lütfen sizi muayene eden hekime başvurun. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
 
özcan böcek
22/01/15

hocam ben beloc 50mg ilacı içip efor testine girdım ama sonuçları etki edermi 4 dk efordan indirdiler hiç bir ağrım olmadıği halde ne yapmam lazım teşekkür ederim
Yaş:52
Cinsiyet:erkek

Normalde beloc vb ilaç alırken efor testi yapılmaz, yanıltıcı olabilir. Ancak sizin durmunuz hakkında bünyenizi bilmeden yorum yapamam. Muayene eden hekime danışın. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
Kadir
22/01/15

Hocam merhaba. Ben 6 aydir panik atak hastaligi ile ugrasiyorum. Nobet gecirdigimde 2 kere doktora gittim. Ekg cektiler, tansiyona baktilar, kan degerlerine baktilar, akciger filmini cektiler, ultrasonla kalp kapaklarina baktilar ama bir sorun cikmadi. Benim korkum carpinti hocam. Mesela merdivenlerden felan cikarken cabuk yoruluyorum ve kalbim hizlaniyor, boynumda atan nabzi muthis sekilde hissediyorum. Sizce ben ne yapmaliyim? Bu psikolojik mi? Yoksa gercekten buyuk bir sorun mu var istiharat halindeyken nabzim dakika 58-65 arasinda atiyor. Sizce cok mu yuksek veya dusuk mu?
Yaş:19
Cinsiyet:Erkek

Verdiğiniz kalp hızı rakamları normal. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
İLKNUR KAHRAMAN
21/01/15

Hocam 2014 ağustos ayında ASd teşhisi konuldu.kalbimdeki 2,4 mm delik 12.09.2014 şemsiye takılması yöntemi ile kapatıldı. 6 ay boyunca aspirin ve plavix içiyorum. Hocam sormak istediğim su son 10 gündür sol göğüs altında hafif ağrı ve batma hissediyorum. Ayrıca hamile kalmam da kalbimin açısından bir sakınca varmıdır.
Yaş:37
Cinsiyet:BAYAN

Bu bilgilerle kesin yorumda bulunmam sağlıklı olmaz. Kalbinizin genel fonksiyonu nedir, sağ kalp değerleriniz nedir vb, bir çok ayrıntıyı bilmek gerek. Bu önemli konuyu tüm bu işllemleri yapan hekimlere danışın lütfen. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
seher
19/01/15

iyi günler hocam eşim 30 yaşında sürekli kızılaya kan veriyodu 3 ay önce tekrar gitti düşük nabız dedi almadı kan. daha sonra bende gözetim altına aldım eşimi nabzı normalde 60 70 değişiyor ama istirehatte 45 50 oluyordu doktora gittik ekg,eko, efor, kan testleri yaptı ve holter takalım 1 gün dedi. ekgde de düşük çıktı nabız ama efora girince 180 falan oldu.doktorda normal ihtiyaç olduğunda zaten kalbin atıyor dedi holter takma gereğide duymadı. fakat tahlil sonuçlarında kolestrol çıktı TOTAL KOLESTROL 228, TLİGRİSERİT 133, HDL KOLESTROL 50, LDL KOLESTROL 155 ÇIKTI. doktor korkulacak bir şey yok dedi ilaç falanda vermedi ama şüphede kaldım birde size sormak istedim damarlarda sorun olsa eforda çıkardı değilmi çok korkuyorum teşekkür ederim şimdiden cevabınız benim için çok önemli.
Yaş:yılmaz
Cinsiyet:kadın

Bu bulgular normal. Endişe etmeyin. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
serdar
11/01/15

Ben bir ay ay önce bypass ameliyatı oldum ve üç damarımı değiştirdiler 2-3 ay sonra cinsel hayatıma geri döndüğmde viagra cialis gibi ilaçlar kullanabilirmiyim .saygılar...
Yaş:59
Cinsiyet:erkek

Bu konuda (cinsel destek ilaçları konusunda) sitemizde genel bilgi mevcuttur. Kendinize ait tavsiye için, sizin bünyenizi biklmem gerek. 0216 688 09 68 nuamardan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun,

Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com
 
selahattin
19/12/14

sayın hocam 1988de kapalı mitralkapak amlatı oldu m 2011 de balon lagenişlme yapıldı durumum iyidir cinsel foksyonumda bozulma var benim kulandıgım ilaçlardan acaba ilaçlar gomdin 05/digogsin altezim concor5mg corspirin 05mg bu ilaçlar beni etkliye bilirmi banayardımcı olursanız sevnirim
Yaş:58
Cinsiyet:erkek

Olabilir. Ancak kesin karar vermek ve cinsel yönden olumsuz yan etki yapmayacak ilaç seçimi için muayene olmanız gerekir. Kalp ilaçlarının cinsel yan etkileri konusunda genel bilgi sitemizde mevcuttur. http://www.kalpveyasam.com/detail.php?id=152

Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
 
ayşegül
19/12/14

hocam merhaba benim kalp sıkışmam var durup dı-ururken hiç birşey yok iken kalbim hızlı hızlı atmaya başlıyor bunun için sabah yürüyüşünün iyi geleceğini söylediler var mı doğruluk payı
Yaş:29
Cinsiyet:kadın

Her türlü hareket ve egzersiz kalp sağlığı için yararlıdır. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

ALI
18/12/14

HOCAM BEN DOKUZ AY ONCE ENFEKTIF ENKORDIT BULGUSUYLA KALP KAPAK AMALIYATI GECIRDIM GECENLERDE KAN TAHLILDE CPR 208 LEUCOCYTES 13500 CIKTI HEMEN BENI HASTANEYE YATIRDILAR KAN KULTURU YAPTILAR YARIN ANTIPIYOTIK TEAK EDIYORUM DAVISINE BASLIYACAGIZ DEDILER ARAGAN IKI GUN GECTI BANA ENFEKSIYON GETMIS DEDILER CPR 7.7 DUSMUS VE BENI HASTANEDEN CIKARDILAR BANA BIRSEY DEMEDILER HOCAM SANA SORMAK ISTEDIGIM SU KANDAKI ENFEKSIYON NEDEN KENDI KENDINE DUSTU COK MERERAK EDIYORUM CEVAPLARSAN SEVINIRIM
Yaş:51
Cinsiyet:ERKEK

İnfektif endokardit konusu ayrıntılı bir konudur, daha fazla bilgiye ihtiyaç var. Verdiğiniz bu bilgilerle sağlıklı bir yorum yapamam. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

EDA DEMİR
18/12/14

Merhabalar hocam ben geçen yıl asd kapama ameliyatı geçirdim sağ göğüs altından yapılan bir açık ameliyatla yalnız ameliyat sonrası belli aralıklarla perikardit oldum hala devam ediyor akut peikardit teşhisi konuldu hayatımı olumsuz yönde etkiliyor ve devamlı kolşisin kullanıyorum tedavisi mümkünmü merak ediyorum. şimdiden teşekkürler
Yaş:30
Cinsiyet:KADIN

Açık kalp ameliyatları sonrası bazen perikardit gelişir. Bu bir çeşit vücut reaksiyonudur, kalp zarının ameliyata, travmaya bağlı yanıtıdır. Bazen kronik halde devam eder. Kolşisin iyi bir tedavidir. Yaşamsal bir olumsuzluğu yoktur. Endişe etmeyin. Ancak bir kaç yıl devam edebilir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

 
melek
18/12/14

Merhabalar doktor bey..babam 13 yil once baypas ameliyati gecirdi.daha sonralari psikolojik tedaviler gordu.panik atakta olustu.en son iki yil once kontrole gitti kalbinin yuzde 30 calistigi kalp buyumesinin durdugu iyisin bi kac ilacla yollandi..2 hafta once kalp ritmi bozuklugu ile acile kaldirildi kalbi durmus ve hayata tekrar dondurulmus.su an kalbi yuzde 13 calisiyor.doktorlar ilk etapta hicbir islem yapilamaz dediler.kalp yetmezligi var deniliyor.yarin kalp pili takma karari alindi.sizce yapilan islem dogrumudur.endiseliyim.lutfen yardimci olurmusunuz ..babam 59 yadinda...
Yaş:37
Cinsiyet:kadin

Babanızda kalp krizi sonrası (kalp hasarına bağlı) kalp yetersizliği oluşmuş durumda. Kalp pili sanırım ICD (elektroşok özelliği olan) türde cihaz olacak. Hem kalp yetersizliği, hem de kalp pilleri ve ICD ler hakkında sitemizde genel bilgi mevcuttur; okuyabilirsiniz.

http://www.kalpveyasam.com/icd_ler__otomatik_elektro__ok_cihazlar___-175.html

http://www.kalpveyasam.com/kalp_pili_nas__l_tak__l__r_-127.html

Kalp yetersizliği hele hele ritim sorunu (ve kalp durması) üzerine eklendiyse bu çok önemli bir durumdur. Cihaz takılsa da hastalık tam olarak geçmeyecektir; uzun dönme de sürekli takipte olmalı ve ilaç kullanmalıdır. Ne yazık ki hayati tehlikesi yüksektir. Arzu ederseniz 0216 688 09 68 numaralı telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. 
Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

 

süleyman
17/12/14

Merhabalar bir sorum olucakti ali bey babam rahatsiz ve rapor almak istiyoruz fakat tahmini olarak % kac cikar sormak istedim 2003 yilinda bacagini kirdi platin takildi gectigimiz ayin icerisinde anjiyo oldu yeterli gelmedi 2 damar % 95 oraninda tikali cikti ve 2 gun sonra bypass ameliyati gecirdi bu kritellere gore % kac rapor alabiliriz
Yaş:27
Cinsiyet:erkek

Bu konuda sanal ortamda uzaktan yorum yapamam. Üniversite hastanelerinde heyete girmeniz gereklidir. Geçmiş olsun. Prof. Dr. Ali Serdar Fak, www.vivasaglik.com

mert
14/12/14

hocam 31 yaşinda küçük subaortik vsd tanisiyla takip ediliyrum. lvedd 52 Lvesd 38 ölçuldu.my eser sadece.ef%68 kf 38 lvesd nin normal üst sınırına yakin olmasi bu yaşta normal mi? 14 yaşimda yapilan eko ve katater raporunda lvesd 29mm oldugunu gördüm.dokt